Ako sa vyrovnať s neverou a začať žiť nanovo
Ahojte, uz asi rok zijem s tym, ze som sa dozvedela o muzovej nevere, dlhorocnej. Zial, sme spolu v jednej domacnosti a este aj budeme. Mame dve male deti. Velmi ma to trapi, pretoze som bola za zachranu rodiny, ale viem vnutorne, ze to mozne nebude uz nikdy. Dovera je uplne mrtva k nemu, a on tiez neprekypuje nestastim za to, co spravil. Ani neviem neviem byt k nemu uz ina, strasne ma zranil. Vzdy ked ide prec, myslim, ze su spolu, hoci to tak ani nie je, ale tak ma to poznacilo a boli stale rovnako,ze mi to stale v hlave srotuje. Hlava vsetko vie, chape, ale ako sa cez to preniest, a srdcu vysvetlit, ze to uz dobre nebude, nikdy, odputat sa, ako zacat znova zit a citit sa stastne, aby ma aj deti tak videli, nie kopu nestastia. Cvicim dost, ale ziadny efekt, ani na psychiku, ani na postavu. Nic ma netesi akosi a citim ze ma to zachvilu zozerie... Ako ste to zvladli? tie co ste zostali nejaky cas v spolocnej domacnosti... Dakujem
@mondolina neschopnost postavit sa za seba, alebo za to, ako by si zas len ini predstavovali, ze by mala byt? lebo ja tu nevidim ziadnu akceptaciu toho, ako to ma a preziva ona a co je pre nu priatelne a co nie.. len obvinovanie zo sebeckosti a utoky ohladne toho, ako ublizuje detom.. ONA tu v radach zien vobec nefiguruje..
@reanda
nezaznela tu rada, že sa má rozviesť? a zabezpečiť si separé bývanie?
aby aj ona mohla začať od znova?
to určite.
@reanda
súhlasím, tiež som sa rozvadzala keď mal syn 4 roky, a keby som nespravila ten prvý krok do neznáma, tak by som ďalších 13 rokov žila vo vzťahu, ktorý ma ubíjal.
Nikto netvrdí, že to bude ľahké a úplne fasa. No nebude.
Ale rok sa rochniť vo vlastnom nešťastí kvôli akože " šťastnej rodiny" pre deti je celé zle.
@mondolina nuz, niekomu to trva rok, niekomu aj viac.. nie je kazda xena.. opakujem sa, ale to, ze okamzity odchod z nefunkcneho vztahu zazracne vyriesi vsetky problemy, je velmi naivna predstava a niekedy to moze dopadnut aj horsie, ako ked by sa v tom vztahu zotrvalo a pockalo, kym ucastnici na ten rozchod dozru a sami sa na to budu citit.. lebo psychicku trosku, co nezvladne vychovu deti, moze zo zeny spravit aj rozvod, na ktory nebola pripravena
@reanda moja emocnost a logika su uplne v poriadku. Ty to mas pomylene a veruze poriadne. Preco by muz mal odchadzat zo spolocneho domu, ak ho zena nema cim vyplatit? A preco by mal nechavat zene deti, ktore su aj jeho? Matka nema ziadne vyhradne pravo na deti len preto, ze ich porodia. Otec tym detom pokojne moze dat do zivota ovela viac, ako nestastna, zlomena, ubita, psychicky nalomena matka.
@anonym_467762 samozrejme, ze je tvoja logika uplne v poriadku.. ked neodide ona, tak nie je normalna, ale on, preco by mal odchadzat? nie je predsa blby! 😀 👍
@mondolina nuz, niekomu to trva rok, niekomu aj viac.. nie je kazda xena.. opakujem sa, ale to, ze okamzity odchod z nefunkcneho vztahu zazracne vyriesi vsetky problemy, je velmi naivna predstava a niekedy to moze dopadnut aj horsie, ako ked by sa v tom vztahu zotrvalo a pockalo, kym ucastnici na ten rozchod dozru a sami sa na to budu citit.. lebo psychicku trosku, co nezvladne vychovu deti, moze zo zeny spravit aj rozvod, na ktory nebola pripravena
@reanda
nesúhlasím, ona je troska už teraz, a nebol ešte ani len rozvod.
a hlavne kvôli tomu, že zotrváva v agónii a v bolesti. dobrovoľne. máš pocit, že manžel ľutuje svoje konanie, že sa črtá náprava? na čo teda čakať....
@anonym_467762 samozrejme, ze je tvoja logika uplne v poriadku.. ked neodide ona, tak nie je normalna, ale on, preco by mal odchadzat? nie je predsa blby! 😀 👍
@reanda
ak si si nevšimla, manžel podvádza ju, nie naopak.
manžel sa predsa nesťažuje, jemu to takto vyhovuje.
aj autorke? 🤔
@reanda autorka tu kazdy kvartal zaklada temu o tom istom kol dokola. Este pred pol rokom isla odpustat a zliepat rodinu. Jezisku na krizku! Muz ma 4 roky milenku, nerozisiel sa s nou ani po prevaleni nevery, stale sa s nou stretava a ona ide zliepat rodinu. On sa emocionalne davno pradavno odputal, zotrvava s nou v spolocnej domacnosti z cisto pragmatickych financnych dovodov. S milenkou vo vztahu pokracuje nadalej. Vie o tom cela siroka rodina. Autorka je psychicky v prdeli uz rok. Cim dalej je v tej prdeli viac a viac. Muz je uplne v poriadku. On ma milenku, ktoru lubi, je s nou v kontakte a nijako netrpi. Trpi tu autorka. Takze ano, ona je tu ta blba v uvodzovkach, ze si dobrovolne vybrala prezit zivot v marazme.
@reanda autorka tu kazdy kvartal zaklada temu o tom istom kol dokola. Este pred pol rokom isla odpustat a zliepat rodinu. Jezisku na krizku! Muz ma 4 roky milenku, nerozisiel sa s nou ani po prevaleni nevery, stale sa s nou stretava a ona ide zliepat rodinu. On sa emocionalne davno pradavno odputal, zotrvava s nou v spolocnej domacnosti z cisto pragmatickych financnych dovodov. S milenkou vo vztahu pokracuje nadalej. Vie o tom cela siroka rodina. Autorka je psychicky v prdeli uz rok. Cim dalej je v tej prdeli viac a viac. Muz je uplne v poriadku. On ma milenku, ktoru lubi, je s nou v kontakte a nijako netrpi. Trpi tu autorka. Takze ano, ona je tu ta blba v uvodzovkach, ze si dobrovolne vybrala prezit zivot v marazme.
@anonym_467762 ja nemam adresu trvaleho pobytu na modrom koni, aby som mala prehlad, kto tu kazdy kvartal zaklada aku temu.. reagujem len na tuto temu..
takze jej muz ma 4 roky milenku a maju stvorrocneho syna.. skvele.. takze mal milenku, ked este bola tehotna.. a ma ju furt.. ano, toto je presne otec, za prava ktoreho treba bojovat 🤒
ja som z temy pochopila, ze autorka sa boji rozist, lebo si mysli, ze muz bude trvat na striedavke a to je nieco, co nedokaze akceptovat, co plne chapem..
co ale vobec nechapem, ako moze jedna zena obhajovat prava takeho kkta, ako je tuna pan manzel.. takemuto tvorovi by mali pristup k detom rovno zakonom zakazat, lebo uz len jeho pritomnost ohrozuje ich moralne zdravie 😝
@anonym_467762 ja nemam adresu trvaleho pobytu na modrom koni, aby som mala prehlad, kto tu kazdy kvartal zaklada aku temu.. reagujem len na tuto temu..
takze jej muz ma 4 roky milenku a maju stvorrocneho syna.. skvele.. takze mal milenku, ked este bola tehotna.. a ma ju furt.. ano, toto je presne otec, za prava ktoreho treba bojovat 🤒
ja som z temy pochopila, ze autorka sa boji rozist, lebo si mysli, ze muz bude trvat na striedavke a to je nieco, co nedokaze akceptovat, co plne chapem..
co ale vobec nechapem, ako moze jedna zena obhajovat prava takeho kkta, ako je tuna pan manzel.. takemuto tvorovi by mali pristup k detom rovno zakonom zakazat, lebo uz len jeho pritomnost ohrozuje ich moralne zdravie 😝
@reanda
presne aj taký muž má otcovské práva. aj keď sa na hlavu postavíš. ty im do vzťahu nevidíš. len čo napíše autorka.
@reanda @mondolina a nehovoriac o tom, že na svk nemáme zákon ktorý by zakazoval mať naraz 2 sexuálnych partnerov. naše zákony neriešia túto stranu morálky, vhodnosti či nevhodnosti pre dieťa. pokiaľ matku netýra pred dieťaťom, nebije ju, nenadáva jej, nie je ožratý každý deň a nesexuje pred tým dieťaťom, tak mu nemá kto do toho kecať, ako chce vychovávať dieťa… 🤷♀️
@reanda @mondolina a nehovoriac o tom, že na svk nemáme zákon ktorý by zakazoval mať naraz 2 sexuálnych partnerov. naše zákony neriešia túto stranu morálky, vhodnosti či nevhodnosti pre dieťa. pokiaľ matku netýra pred dieťaťom, nebije ju, nenadáva jej, nie je ožratý každý deň a nesexuje pred tým dieťaťom, tak mu nemá kto do toho kecať, ako chce vychovávať dieťa… 🤷♀️
@biba_18 a presne preto by som nesla do rozvodu, keby taky muz trval na striedavke.. lebo nemienim ublizovat sebe ani detom, len preto, ze zakony su slepe a chlap je bezcharakterny chrapun.. uz ked nebol v manzelstve spokojny a nasiel si druhu zenu, tak mal sam trvat na rozvode a nie ostavat v manzelstve zo sebeckych a pragmatickych dovodov, bez ohladu na to, ci tym niekoho psychicky tyra (lebo vsak tyrat sa moze, ked to nie je vidno, ze ano).. ale miesto toho, aby ticho suchal nohami, ked on rozbil rodinu, si este bude klast podmienky, ktore vie, ze zene este viac ublizuju.. ona z toho v podstate nema ako vyjst aspon ako tak spokojna.. trpiet bude tak ci tak.. tak si uz len vybrat, co je pre nu mensie zlo.. tak asi si vybrala.. ako pisem, z tohto pohladu to uplne chapem.. a ak to je inak, tak to je inak, do toho nevidi nikto, kedze mame k dispozicii len jej pohlad
@reanda
presne aj taký muž má otcovské práva. aj keď sa na hlavu postavíš. ty im do vzťahu nevidíš. len čo napíše autorka.
@mondolina ja sa nemam preco stavat na hlavu.. ale nebudem autorku tlacit do rozhodnuti, ktore pre nu nie su vyhodne a oznacovat ju za hlupu ci sebecku, ked stoji proti nenormalnym zakonom
@mondolina ja sa nemam preco stavat na hlavu.. ale nebudem autorku tlacit do rozhodnuti, ktore pre nu nie su vyhodne a oznacovat ju za hlupu ci sebecku, ked stoji proti nenormalnym zakonom
@reanda
tie zákony sú úplne normálne. ona si tiež mohla nájsť frajera a nikto by jej deti nezobral 😉
nikto ju do ničoho netlačí. ona chcela názory.
@reanda ako matka dcery mam velke obavy, ze si moja dcera najde partnera, ktory vyrastal v podobne patologickom prostredi ako vyrastaju synovia autorky a nasledne vzorce spravania a spolunazivania svojich rodicov bude aplikovat do svojho partnerskeho zivota. Z chlapcov, ktori vyrastaju v rodine, v ktorej su otec a matka len spolubyvajuci a vedia, ze otec ma "kamaratku" nikdy nevyrastu dobri a zdravi partneri! Nikdy! Autorka sa schovava za stit milujucej matky, ktora by bez deti neprezila par dni, ale schizofrenicky jej neprekaza, ze jej synovia rok (!) vyrastaju v prostredi bigamie.
@reanda ako matka dcery mam velke obavy, ze si moja dcera najde partnera, ktory vyrastal v podobne patologickom prostredi ako vyrastaju synovia autorky a nasledne vzorce spravania a spolunazivania svojich rodicov bude aplikovat do svojho partnerskeho zivota. Z chlapcov, ktori vyrastaju v rodine, v ktorej su otec a matka len spolubyvajuci a vedia, ze otec ma "kamaratku" nikdy nevyrastu dobri a zdravi partneri! Nikdy! Autorka sa schovava za stit milujucej matky, ktora by bez deti neprezila par dni, ale schizofrenicky jej neprekaza, ze jej synovia rok (!) vyrastaju v prostredi bigamie.
@anonym_467762 ak tvoja dcera vyrasta v zdravom prostredi, tak muz z patologickeho prostredia ju nema cim oslovit
mna neskutocne udivuje, ako sa tu vala zodpovednost na zenu, za to, v akom prostredi nechava rast svoje deti, ale ten, kto tuto situaciu sposobil a toto prostredie vytvoril, je este chraneny pravami a zakonmi a je to povazovane za uplne normalne..
ale comu sa divim v tejto chorej spolocnosti
Všetko sa dá, otázka je či sa ty vieš tak nastaviť. Ja by som neveru odpustila ale musela by som vidieť že to druhú stranu naozaj mrzí.
Keby som na tvojom mieste zatlačím na muža nech to všetko hneď rázne ukončí. Teda by som domov doniesla rozvodové papiere, rodičovskú dohodu kde by bola striedavá starostlivosť a návrh na vysporiadanie majetku. Pekne by som sa ho opýtala či to ideme ukončiť my alebo to ide ukončiť on s milenkou.

@anonym_autor
prepáč, ale u teba to nie je citlivosť, ale neschopnosť sa postaviť za seba, svoju hodnotu.
ukazujete vlastným deťom choré vzťahy.
objímať svoje deti môžete každý zvlášť.
@mondolina neschopnost postavit sa za seba, alebo za to, ako by si zas len ini predstavovali, ze by mala byt? lebo ja tu nevidim ziadnu akceptaciu toho, ako to ma a preziva ona a co je pre nu priatelne a co nie.. len obvinovanie zo sebeckosti a utoky ohladne toho, ako ublizuje detom.. ONA tu v radach zien vobec nefiguruje..