icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom po dvoch rokoch?

Včera o 09:03

Ahojte, mozno len taky vykrik. Uz je to skoro dva roky ako od nas odisiel parnter. Mame spolu male dieta, takze v kontakte sme, s dietatom sa stretava, financie funguju. Horsie to je s mojou psychikou. Neviem sa s tym zmierit. S nikym nezije, zije si sam pre seba (mozno sa s niekym stretava, pise to nevylucujem). Velmi som ho mala rada, cakala som, ze je to ten pravy a spolu zostarneme. Pre mna to bol necakany rozchod, bez vysvetlenia, doslova zo dna na den, po jednej hadke. On podla vsetkeho nad tym rozmyslal uz dlhsie. V podstate si uz ani neviem celkom predstavit, zeby sme sa dali znova do kopy, ta dovera tam uz by chybala. Ale, aj tak som proste z toho v poslednom case velmi smutna, strasne mi chyba. Stale mi chodia v hlave myslienky, preco?

anonym_07ce4b
Včera o 09:17

Prečo neskúsiš psychoterapiu? Musíš si to v hlave zracionalizovať

autor
Včera o 09:22
@anonym_07ce4b

Prečo neskúsiš psychoterapiu? Musíš si to v hlave zracionalizovať

@anonym_07ce4b uz mam za sebou. Ja nie som nim posadnuta ani nic. Len proste ma momentalne prepadaju vlny smutku. Asi aj preto, lebo sme stale v kontakte

anonym_30c8e3
Včera o 09:31

@anonym_autor skus videa Petr Cassanova, ten hovori o tychto akoze laskovych spomienkach a pri tom v skutocnosti nie je za cim truchlit

anonym_22a067
Včera o 09:32

Najst niekoho noveho si neskusala? Predpokladam, ze ta hadka nebola prva a zaroven posledna po ktorej sa rozisiel. Ber to tak, ze ta kapitola je uz uzatvorena, bud sa posunies dalej alebo budes zit v minulosti. A hlavne ho neries, neries ci s niekym zije alebo nie akoze k comu to je dobre? Zameraj sa na svoj zivot. V kontakte si s nim pravdepodobne kvoli dietatu tak ries s nim len dieta nic viac.

anonym_9472a0
Včera o 09:32

@anonym_autor klin sa klínom vybíja, nájdi si nového a na starého zabudneš. Nebol to dozretý muž, nemáš za čím banovať. Len si musíš uvedomiť, že to bol poruchový, nespoľahlivý a aj nezodpovedný clovek

autor
Včera o 09:56
@anonym_22a067

Najst niekoho noveho si neskusala? Predpokladam, ze ta hadka nebola prva a zaroven posledna po ktorej sa rozisiel. Ber to tak, ze ta kapitola je uz uzatvorena, bud sa posunies dalej alebo budes zit v minulosti. A hlavne ho neries, neries ci s niekym zije alebo nie akoze k comu to je dobre? Zameraj sa na svoj zivot. V kontakte si s nim pravdepodobne kvoli dietatu tak ries s nim len dieta nic viac.

@anonym_30c8e3 poznam ho a vrcholne mi nie je sympaticky. Pride mi ako guru, vela veci hovori vseobecne, skatulkuje. Pocuvala som ho na zaciatku a prestala. Vela veci riesi cez silne emocie, niektore teorie nema ani podlozene.
@anonym_22a067 akosi nemam zaujem rieist noveho chlapa. Citim sa dobre sama. Neriesim, ci s niekym je alebo nie a v podste to ani neviem. To som pisala skor do celkoveho obrazu.

autor
Včera o 09:57
@anonym_9472a0

@anonym_autor klin sa klínom vybíja, nájdi si nového a na starého zabudneš. Nebol to dozretý muž, nemáš za čím banovať. Len si musíš uvedomiť, že to bol poruchový, nespoľahlivý a aj nezodpovedný clovek

@anonym_9472a0 no, to teda asi bol. Venujem sa rodine, sebe, akoze vyzeram fakt dobre, v praci sa mi dari, mam karierny postup. Za sebou kopu odziteho zivota. A nechapem, preco ma tento jediny chu...ko tak dava dole

anonym_228452
Včera o 10:09

U mňa to trvalo dlho. Niekoľko rokov. Akonáhle som si založila vlastnú druhú rodinu - som si na neho nespomenula.

bomba36
Včera o 10:16

Stačí ak si ty, aj ostatné ženy konečne uvedomia, že ich hodnota nie je závislá od prítomnosti chlapa v ich živote.
Možno aj náznaky boli len si ich prehliadala, myslela si si ze to prejde atď, až zrazu bol koniec. Rozišiel sa s tebou, ale o dieťa sa zaujíma. Namiesto ľutovania sa bud skôr rada, že tie hádky a ktovie co ešte dieťa nezažíva ďalej, ak by ste spolu ostali.

autor
Včera o 10:25
@anonym_228452

U mňa to trvalo dlho. Niekoľko rokov. Akonáhle som si založila vlastnú druhú rodinu - som si na neho nespomenula.

@anonym_228452 no, dufam, ze raz v tomto bode budem aj ja. Nemyslim, novu rodinu. Mne je naozaj dobre samej. Zatial

autor
Včera o 10:26
@bomba36

Stačí ak si ty, aj ostatné ženy konečne uvedomia, že ich hodnota nie je závislá od prítomnosti chlapa v ich živote.
Možno aj náznaky boli len si ich prehliadala, myslela si si ze to prejde atď, až zrazu bol koniec. Rozišiel sa s tebou, ale o dieťa sa zaujíma. Namiesto ľutovania sa bud skôr rada, že tie hádky a ktovie co ešte dieťa nezažíva ďalej, ak by ste spolu ostali.

@bomba36 lenze vies, zena nie je zavisla, ale zije sa mi o dost tazsie, ze uplne vsetko musim riesit ja. Niekedy je fajn zaliezt do postele a nechat, nech tie veci vyriesi niekto iny...

anonym_52e2f9
Včera o 10:28
@anonym_autor

@bomba36 lenze vies, zena nie je zavisla, ale zije sa mi o dost tazsie, ze uplne vsetko musim riesit ja. Niekedy je fajn zaliezt do postele a nechat, nech tie veci vyriesi niekto iny...

@anonym_autor A fakt by si chcela byt s nim len preto, aby si mala jednoduchsi zivot? A rozmyslala cele dni a noci, ci nahodou dnes mu neprepne a neodide znova?

autor
Včera o 10:33
@anonym_52e2f9

@anonym_autor A fakt by si chcela byt s nim len preto, aby si mala jednoduchsi zivot? A rozmyslala cele dni a noci, ci nahodou dnes mu neprepne a neodide znova?

@anonym_52e2f9 ja som pisala, ze si to neviem celkom prestavit, ze ta dovera je uz hodne narusena z mojej strany. A uprimne? Neviem na to odpovedat. Finance sa trochu trapime. Nezijeme biedu ale aj tak je ten standard nizsi

anonym_52e2f9
Včera o 11:19
@anonym_autor

@anonym_52e2f9 ja som pisala, ze si to neviem celkom prestavit, ze ta dovera je uz hodne narusena z mojej strany. A uprimne? Neviem na to odpovedat. Finance sa trochu trapime. Nezijeme biedu ale aj tak je ten standard nizsi

@anonym_autor Nj. Tiez by ma s...tvalo, ze on si zaplati par stovak (to je este ten lepsi pripad) a zije si svoj slobodny zivot a ja tu musim kazde euro obracat.

anonym_af44c8
Včera o 11:21

Je ti ľúto nad úbožiakom čo odišiel od vášho dieťaťa???buď rada že je preč túto energiu ktorú vkladas do týchto myšlienok venuj svojmu dieťaťu a nie zmrdovi čo si to absolútne NEZASLÚŽI

autor
Včera o 12:24
@anonym_52e2f9

@anonym_autor Nj. Tiez by ma s...tvalo, ze on si zaplati par stovak (to je este ten lepsi pripad) a zije si svoj slobodny zivot a ja tu musim kazde euro obracat.

@anonym_af44c8 no to zase prr. Od odisiel odomna, nie od syna. S tym sa pravidene stretava a maju pekny vztah. To sa musi nechat.
@anonym_52e2f9 vsak toto. Prispieva nanho to ano, ale kedze syn zije so mnou, vsetky starosti su aj tak na mne. Neodlahcim hlavu ani na chvilu. Potom mi pribudli dalsie veci co riesil okolo domu, auta a take somariny. Proste vsetko musim riesit sama.

anonym_3cc0b6
Včera o 12:33
@anonym_autor

@anonym_af44c8 no to zase prr. Od odisiel odomna, nie od syna. S tym sa pravidene stretava a maju pekny vztah. To sa musi nechat.
@anonym_52e2f9 vsak toto. Prispieva nanho to ano, ale kedze syn zije so mnou, vsetky starosti su aj tak na mne. Neodlahcim hlavu ani na chvilu. Potom mi pribudli dalsie veci co riesil okolo domu, auta a take somariny. Proste vsetko musim riesit sama.

@anonym_autor musíš sa naučiť byt konečne samostatná

anonym_964d96
Včera o 12:35

On to dieta chcel, alebo len prikyvol, aby mal pokoj? Ako dlho ste boli spolu pred dietatom? Hovoril o rodine a chcel si ta vziat? Zvlastne, ze sa len tak pobalil.

autor
Včera o 12:49
@anonym_964d96

On to dieta chcel, alebo len prikyvol, aby mal pokoj? Ako dlho ste boli spolu pred dietatom? Hovoril o rodine a chcel si ta vziat? Zvlastne, ze sa len tak pobalil.

@anonym_3cc0b6 ale ja somostatna som, odkial si zobrala ze nie som? Ci co myslis, kto vsetko za mna riesi?
@anonym_964d96 nebolo planovane ale tesil sa riadne.

anonym_964d96
Včera o 12:51
@anonym_autor

@anonym_3cc0b6 ale ja somostatna som, odkial si zobrala ze nie som? Ci co myslis, kto vsetko za mna riesi?
@anonym_964d96 nebolo planovane ale tesil sa riadne.

@anonym_autor dlho mu ta radosť nevydržala. Predtým neboli náznaky, že je nespoľahlivý? Bude ti lepšie samej s dieťaťom, casom si nájdeš aj partnera.

anonym_7d03fe
Včera o 13:38

@anonym_autor mrzí ma to. Je to velmi ťažké, opustiť tu predstavu ako a s kym si chcela zit. Neviem, ci to niekedy prejde skús si dat viac času a skús veriť, ze sa vsetko deje pre nieco a o pár rokov mozno pochopis 🙂 teraz robis to najlepsie pre dieta, dávaš mu dobry vzor, ze ma radsej zit same ako v nešťastnom vzťahu

domkakvet
Včera o 17:17

@anonym_autor najdi si zaluby, chod von s kamaratkami.