icon

Ako ukončiť vzťah s narcistom?

Dnes o 05:19

Ahojte, skusim popisat situaciu v skratke.
Zijem s clovekom, ktory neustale klame, na zaciatku vztahu poza moj chrbat vypisoval nejakym inym zenam a klamal o tom ze je slobodny. Ja som mu odpustila. Dva roky je v nasom vztahu manipulacia, je arogantny, povysenecky. Pri kazdej hadke ktora je zapricinena jeho spravanim ( pisanie zenam, zle spravanie v spolocnosti, alkohol) vinu obrati na mna. Stavia sa do role obete a vsetko co vychadza z mojich ust obrati proti mne. Je to neskutocne vycerpavajuce. Asi pred mesiacom som nahodou nadabila na clanok o narcistoch a zistila som, ze on je jednym z nich nakolko vela z jeho povahy nanho sedi. Ja som v takom bode, ze neviem ako dalej. Vybudovala sa mi k nemu zavislost, zavislost na tom dobrom obraze cloveka, ktory mi tu dobrotu davkuje len ked si ju ,,zasluzim,,. Mam pocit, ze moj zivot skonci ked s nim nebudem. Mozog vie, ze to tak nieje ale citim neskutocnu uzkost, depresiu, bolest. Ja viem ze neexistuje plosny navod na to ako sa z tohto dostat, vyhladala som aj odbornu pomoc a v pondelok mam sedenie s psychiatrom. Ako ale prezit tieto pocity ked sa rozideme ? Citam vela knih aj o tejto poruche, snazim sa zamestnat si mozog vsetkym moznym ale vzdy skoncim v placi a prepadne ma uzkost, beznadej co bude dalej. Ako ste sa prosim z tohto dostali? Aj dnes obratil na mna vsetko zo vcerajsej hadky a dokonca pouzival presne tie iste frazy ktore som mu vcera hovorila, dnes to pouzil proti mne. Nemozem sa ho cokolvek opytat, co je negativne ( napr. preco prides domov az vecer?, preco si neupratal?) lebo hned po mne vrieska ze vyvolavam hadku a mam byt ,, konecne ticho,,. Prosim o akukolvek radu, mozno odporucanie na nejaky clanok, neviem si uz rady. Dakujem

Strana
z2
anonym_6bcc31
Dnes o 10:05
@anonym_autor

@anonym_6bcc31 ja patram, mam to v povahe ale primarne mi ide o to odovodnit si to, kam ma tento clovek dostal. ze preco, premyslam nad tym neustale- ci to bolo ken vyuzitie mojej hluposti, alebo naozaj ma tento lcovek problem, zaujima ma to. zabila som s nim 2 roky mojho zivota pocas ktorych som si siahla na uplne dno a preto mam v sebe kopec otazok. ja neviem ci je narcista, ale sedi to nanho. neni to ospravedlnenie toho co robi, ani ze som sa nechala napalit a dobrovolne s nim bola, len som chcela vediet dovod.

@anonym_autor slobodne si sa rozhodla začať - slobodne si sa rozhodla pokračovať - slobodne sa rozhodni hľadať štastie inde. Nebuď ako malá - nepotrebuješ na všetko dostať odpoveď - ktorú často aj tak nedostaneš - len ťa zbytočne zdržuje v pokračovani života.

Strana
z2