Je sebavedomý muž dnes automaticky považovaný za narcistu?
Chcem poznať váš názor. Máte pocit, že dnes je už takmer každý úspešnejší alebo sebavedomejší muž automaticky označovaný za narcistu?
Napríklad keď vám partnerka povie, že nie je šťastná, nevie, akým smerom sa chce uberať, a požiada vás o pomoc. Spoločne nájdete cestu, no keď z nej neskôr odbočí, obviní vás z manipulácie.
Alebo keď vás požiada, aby ste v niektorých situáciách rozhodli za ňu, pretože sama nevie, a neskôr tvrdí, že to tak nikdy nechcela.
Alebo keď sama povie, čo chce dosiahnuť, vy sa tým začnete riadiť, no o pár dní vám vyčíta, že ju do toho nútite, hoci to bol pôvodne jej nápad.
Alebo keď vystupujete sebavedomejšie na verejnosti a namiesto podpory sa stretnete s výčitkami alebo žiarlivosťou.
Alebo keď sa staráte o svoj vzhľad, obliekate sa elegantnejšie a aj to sa stane predmetom výčitiek.
Alebo keď chcete tráviť spolu viac času, pretože máte pocit, že vzťah ochladol, no namiesto diskusie ste obvinený, že si len vynucujete pozornosť.
Alebo keď poviete, že vo vzťahu nie ste spokojný a radi by ste niečo zmenili, no dozviete sa, že všetko sa točí len okolo vás.
Alebo keď dlhodobo ustupujete, upozorníte na potrebu kompromisov a zrazu je to označené za manipuláciu alebo presadzovanie vlastného názoru.
Kde je podľa vás hranica medzi zdravou asertivitou a manipuláciou? A nestáva sa dnes niekedy, že sa slovo „narcista" používa príliš rýchlo aj v situáciách, ktoré môžu mať úplne iné vysvetlenie?
Moja skúsenosť je, že negatívne vlastnosti nezávisia od pohlavia.Samozrejme,nikdy sa mi nepáčili a nepritahovali veľmi tvarni muži/inak povedané papuče/, ale skôr zdravo sebavedomí
@anonym_autor prave si sa diagnostikoval 😆 to presne hovori NPO - ja pomaham lebo ona nic nevie tak jej radim a ona si to nevazi. narcistov /muzi-zeny/ je cca 16%, takze ich je ako hadov a mnohy su skyty.
Na tom, co pises je vela pravdy. Ak si muz, o chvilu ta tu zozeru.😁 Frustrovane zeny si ta tu podaju.
@anonym_autor prave si sa diagnostikoval 😆 to presne hovori NPO - ja pomaham lebo ona nic nevie tak jej radim a ona si to nevazi. narcistov /muzi-zeny/ je cca 16%, takze ich je ako hadov a mnohy su skyty.
@anonym_9a187e Aha, takže ak za mnou príde partnerka sama, so slovami "pomôž mi, lebo ja neviem ako...", jaj jej dám svoj názor a pohľad na vec, ona si to vezme že to je dobré, a neskôr ma za to obviní. Tak som sa diagnostikoval, vážne?
Partnerka za mnou prišla sama s požiadavkou a potom, keď už bolo dobre, tak to otočila proti mne. Takže automaticky je to moja diagnóza? Z toho mi vyplýva, že sa nemám o partnerku zaujímať a v ničom jej pomáhať 😂
@anonym_autor radíš jej, rozhoduješ za ňu, tak čo čakáš? Čo takto pomoc, podpora, empatia, porozumenie, rešpekt? Asi pre nič,za nič ťa takto neoznačila. Asi na tom bude niečo pravdy, lebo emocionálne vyrovnaný človek by sa zamyslel a skúsil korigovať svoje správania. Narcista vypisuje, aby získal podporu od iných, uznanie a hanbu pre nemožnú priateľku.
Automaticky nie a tiež nie takmer každý, ale je pravda, že veľa ľudí používa túto nálepku hlava nehlava a každý je hneď manipulátor alebo narcista, tu to čítam veľmi často ako sa ľudia týmito pomenovaniami radi obháňajú a hneď vedia tak človeka (muža aj ženu) označiť na základe jednej z kontextu vytrhnutej situácie... a pritom je proste len na nič partner resp. je to na nič vzťah, nie každému musíme hneď dávať diagnózy
Urcite nie je kazdy sebavedomi a uspesny narcista. Ja som obkopena z velkej vacsiny iba takymi ludmi a ani o jednom nemozem povedat, zeby bol narcista. Narcistov, ktorych som stretla paradoxne robili zo seba uspesnych ludi pritom v skutocnosti neboli alebo o dost menej ako sa tvarili alebo ich uspech velmi nebol len o nich ale v tieni im niekto vyrazne pomahal. Jednoducho narcisti ktorycj som stretla svoj uspech a sebavedomie prezentovali tak, ze robili "z komara somara".
@anonym_autor to je teraz také obľúbené každý muž je narcista😂narcisticke črty nie skutočný narcista má veľa ľudí.
@anonym_9a187e máš tam veľa gramatickyvh chýb, ak by bol narcista vôbec ho nezaujíma prečo sa s ním rozišla a ide si ďalej životom a hľadá ďalšiu s ktorou môže tocit
@anonym_autor skôr bola emočne nevyrovnana
Na tom, co pises je vela pravdy. Ak si muz, o chvilu ta tu zozeru.😁 Frustrovane zeny si ta tu podaju.
@anonym_ef9a7d Ja viem, len som to chcel pochopiť z opačnej strany. Po rozchode, moja partnerka o mne šíri po soc. takéto veci. Písanie článkov, vyjadrovanie aký som manipulátor, psychopat. Ja sa na tom vždy len usmejem, že ok, no neklesnem tak hlboko, že by som toto chcel robiť.
@anonym_autor Hranica je sebahodnota.Ak ju človek má tak vie oceniť zdravo sebavedomého partnera.Sebavedomie v skratke znamená, že poznám svoju hodnotu,viem o svojich slabých stránkach a o svojích silných stránkach.
Ak partner alebo partnerka nemá zdravé sebavedomie, má pocit, že " nie je v poriadku" , má v sebe pocit viny.A to toho človeka gniavi.Aby sa toho nepríjemného pocitu aspoň na chvíľu zbavil/ zbavila,tak vinu hádže na toho druhého.Ale tento spôsob úľavy funguje len veľmi krátko, alebo povedané inak negunguje vôbec.
@anonym_autor radíš jej, rozhoduješ za ňu, tak čo čakáš? Čo takto pomoc, podpora, empatia, porozumenie, rešpekt? Asi pre nič,za nič ťa takto neoznačila. Asi na tom bude niečo pravdy, lebo emocionálne vyrovnaný človek by sa zamyslel a skúsil korigovať svoje správania. Narcista vypisuje, aby získal podporu od iných, uznanie a hanbu pre nemožnú priateľku.
@anonym_1fc7da takže ak ona o mne píše a šíri veci a ja nie, tak mi to vychádza opačne. Lebo vo vzťahu fungovalo v 90% iba ona a ona a ona. A debaty o tom, ako má pravdu, no keď bolo zle, očakávala pomoc a rozhovor.
@anonym_autor to je teraz také obľúbené každý muž je narcista😂narcisticke črty nie skutočný narcista má veľa ľudí.
@anonym_9a187e máš tam veľa gramatickyvh chýb, ak by bol narcista vôbec ho nezaujíma prečo sa s ním rozišla a ide si ďalej životom a hľadá ďalšiu s ktorou môže tocit
@anonym_6497ee Môžem tu mať otázku. Ak tesne po rozchode (cca týždeň) sa začala aktívnejšie venovať komunikácii s mužmi, začala intenzívnejšie "lajkovať" fotky iných mužov a články (čo nerobila) tak to by si ako nazval/a? Že hľadá ďalšieho s ktorým to môže točiť, alebo pomsta a iba chce aby som sa ja hneval, že už ide po inom?
@anonym_1fc7da takže ak ona o mne píše a šíri veci a ja nie, tak mi to vychádza opačne. Lebo vo vzťahu fungovalo v 90% iba ona a ona a ona. A debaty o tom, ako má pravdu, no keď bolo zle, očakávala pomoc a rozhovor.
@anonym_autor tak ja vás nepoznám, reagujem na to že vás niekto označil za narcistu a vytkol Vám nejaké chovanie. Tak by som sa nad tým zamyslela a nabudúce vytvarovala takého chovania, v budúcom vzťahu. To je všetko. Sociálne siete neriešim, je to jej vizitka.
@anonym_autor tak ako je dnes kazdy samodiagnostikovany internetom ako ADHD, pomaly aj autista, tak je kazdy druhy muz narcista, hoc nesplna ziadne atributy tohto ochorenia... sebavedomie je vlastnost, narcizmus ochorenie... jedno s druhym moze ale aj nemusi suvisiet... a zdrava hranica medzi asertivitou a manipulaciou musi byt nastavenim oboch, alebo sa jednoducho vy dvaja k sebe dynamikou ktoru vytvarate, proste nehodite
@anonym_9a187e Aha, takže ak za mnou príde partnerka sama, so slovami "pomôž mi, lebo ja neviem ako...", jaj jej dám svoj názor a pohľad na vec, ona si to vezme že to je dobré, a neskôr ma za to obviní. Tak som sa diagnostikoval, vážne?
Partnerka za mnou prišla sama s požiadavkou a potom, keď už bolo dobre, tak to otočila proti mne. Takže automaticky je to moja diagnóza? Z toho mi vyplýva, že sa nemám o partnerku zaujímať a v ničom jej pomáhať 😂
@anonym_autor nepoznam dynamiku vaseho vztahu, mozno nie si narcista ale prispevok posobi narcisticky. Dlho som tuto temu studovala. Vela narcistov sa dava do role zachrancov - radi prezentuju svoje partnerky ako neschopne, hlupe, labilne , zatial co oni su ti spravni chlapci iba akoze sebavedomi , vzdy nad vecou.
@anonym_6497ee dakujem za upozornenie. Vobec nie narcistu priam vytoci ze sa opovazil niekto s nim rozist, potom je to hra na obet, ohovaracska kampan u priatelov a teraz obetny baranok na sieti.
@anonym_autor nepoznam dynamiku vaseho vztahu, mozno nie si narcista ale prispevok posobi narcisticky. Dlho som tuto temu studovala. Vela narcistov sa dava do role zachrancov - radi prezentuju svoje partnerky ako neschopne, hlupe, labilne , zatial co oni su ti spravni chlapci iba akoze sebavedomi , vzdy nad vecou.
@anonym_9a187e Nikdy som nenazval svoju partnerku že je hlúpa, labilná alebo neschopná. Práveže ona to o sebe neustále hovorila, aká je neschopná a nič nedokáže a ja som pri nej sedel a ukazoval jej situácie v ktorých je dobrá, úspešná a že by sa nemala takto zhadzovať.
Vobec by som sa netrapila komentármi co ti tu píšu. Podla všetkého co si napísal, to vyzera na manipulativnu povahu u tvojej partnerky a ešte sa hrá na obeť.
@anonym_autor tak ako je dnes kazdy samodiagnostikovany internetom ako ADHD, pomaly aj autista, tak je kazdy druhy muz narcista, hoc nesplna ziadne atributy tohto ochorenia... sebavedomie je vlastnost, narcizmus ochorenie... jedno s druhym moze ale aj nemusi suvisiet... a zdrava hranica medzi asertivitou a manipulaciou musi byt nastavenim oboch, alebo sa jednoducho vy dvaja k sebe dynamikou ktoru vytvarate, proste nehodite
@anonym_0b26e narcizmus práve nie je ochorenie. Je to porucha osobnosti, osobnostná črtá. Práve preto, že to nie je ochorenie, ani sa nedá liečiť. Je to veľmi dobre, že sa o tom hovorí a že ženy a muži vedia, ( laická verejnosť) o narcizme, jeho prejavoch a črtách. Malo by sa to povinne učiť na školách. Predišlo by sa obrovskému sklamaniu. Dokonca sú ľudia po vzťahu s narcistom chorí psychicky, majú posttraumaticky stresový syndróm a depresie a panické poruchy, úzkosti a rôzne somaticke prejavy. Škody na verejnom zdravotníctve by boli tiež menšie, keby ľudia vedeli, že narcizmus je zdraviu škodlivý a po pôsobení narcisty môžu na dlho, dlho byť na PN s psychickými poruchami.
Vobec by som sa netrapila komentármi co ti tu píšu. Podla všetkého co si napísal, to vyzera na manipulativnu povahu u tvojej partnerky a ešte sa hrá na obeť.
@kikush182329 Toto by mi nenapadlo. Ale môžem povedať, že na obeť sa možno hrá, lebo šíri reči o tom, čo všetko ona obetovala a stratila a všetko sú to vymyslené veci, ktoré sa reálne nestali.
@kikush182329 Myslíš si, že toto by to mohlo byť tiež. Keď na sociálnych píše o tom ako je dobre že sa zbavila narcisu, že sa z toho musí dostať a že je teraz šťastná. A mne súkromne napíše ako jej chýbam a že je z toho zúfalá, lebo si nevie predstaviť život v ktorom nie som s ňou.
Nechápem to, čo to znamená?
@kikush182329 Myslíš si, že toto by to mohlo byť tiež. Keď na sociálnych píše o tom ako je dobre že sa zbavila narcisu, že sa z toho musí dostať a že je teraz šťastná. A mne súkromne napíše ako jej chýbam a že je z toho zúfalá, lebo si nevie predstaviť život v ktorom nie som s ňou.
@anonym_autor že potrebuje pozornosť okolia, robí zo seba obeť a robí to naschvál, lajkuje, aby ti ublížila.Vypni siete a neodpisuj jej.V ostatných živí pocit, že ty si jej ublížil.Je to chorá zena bud rad, že ste to ukončili.
Vykašli sa na ňu, nech si hovorí čo chce. Táto osoba ti chýbať nebude.
@anonym_6497ee @januska12323 No, toto mi hovorí hlava. Len ešte musím srdce o tom presvedčiť.
A akože super v ďalšej veci, bude to čiarka za tým, že mám ukončený vzťah a ak budem niekedy v budúcnosti vstupovať náhodou do iného vzťahu, už sa bude na mňa pozerať tak, že mám za sebou dva vážne vzťahy, niečo bude asi so mnou zle 🙈
Toto bude asi dlho trvať, lež ja začnem veriť dákej žene.
@kikush182329 presne toto si myslim aj ja. Neni mi ta baba z opisu sympaticka, pride mi podla, vyuzivacna, toxicka, falosna zmija, sebecka a pod. Troska ako moja vlastna mater. Som rada, ze mam od nej uz x rokov pokoj. Dufam, ze aj autorovi sa ulavilo a tesi ma, ze neklesol na jej uroven.
@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ze je to riadna pizda a dakuj si a oslavuj, ze si sa jej zbavil. Ach boze, ani nevies, ake mas stastie, chlape. Oslavuj!!!!!! 🎉🎉🎉🎉
(A ze kto je tu manipulator, ha ha ha, velmi dobre som sa zasmiala. (Ty to nie si samozrejme.) :D )
@kikush182329 presne toto si myslim aj ja. Neni mi ta baba z opisu sympaticka, pride mi podla, vyuzivacna, toxicka, falosna zmija, sebecka a pod. Troska ako moja vlastna mater. Som rada, ze mam od nej uz x rokov pokoj. Dufam, ze aj autorovi sa ulavilo a tesi ma, ze neklesol na jej uroven.
@heidi4 akože píšem tu o jej chovaní a mojom chovaní. No nie tak verejne, že by som dával nálepku na konkrétnu ženu, preto anonymne a iba za účelom pochopiť situáciu.
@heidi4 akože píšem tu o jej chovaní a mojom chovaní. No nie tak verejne, že by som dával nálepku na konkrétnu ženu, preto anonymne a iba za účelom pochopiť situáciu.
@anonym_autor ale ved samozrejme, ze pises tak vseobecne, ziadne konkretne opisy, mena osob atd. My samozrejme nevieme, kto ste, ale napisal si cca dost, aby sme tu boli schopni predsa urobit si obraz o tebe a tvojej ex. A mne osobne pride prave ona ako ta toxicka, nie ty. Zazila som si uz nieco podobne, takze viem to cca spoznat u ludi.

Muži si namyslený až hrôza . Mal by tu byť matriarchad a bol by raj na zemi. Muži by nemali mať volebné právo. Mal by byť prísne trestaný za neveru alebo ak nevie uspokojiť svoju partnerku