icon

Ako získať späť moju manželku?

27. aug 2026

Potrebujem poradiť. Ako mam postupovať keď chcem získať späť manželku. Odsťahovala sa pred dvoma týždňami do podnájmu a zostal som doma sám zo synom 12.nemali sme nejaké vážne problémy len od určitého času cca 3masiace ako keby rezignovala. Nechcela už vôbec riešiť nás len ze chce ísť preč ze už tam nieje láska
Zo synom je v kontakte bez problémov len on nechce u nej prespavat. Hnevá ho ze odišla. Veľmi ju milujem a strašne mi chýba. Tvrdí že nikoho nemá. Už neviem ako ďalej. 16 rokov spolu z toho 3 manzelia. Ďakujem

Strana
z5
letfenixa
30. aug 2026
@anonym_54647e

Pred štyrmi mesiacmi som odišla z manželstva , odišla som aj od detí -16 a 17 rokov, a môj ešte manžel nechápe prečo a prečo tak zrazu . 25 rokov sme spolu boli manželia pracovali sme obaja , môj muž niečo doma porobil , sem tam bol na nákupoch , dva-trikrát do týždňa navaril ale inak si žil vo svojej bubline. Roky ma absolútne nepočúval čo mu hovorím , vždy mi len povedal nezačínaj zas,, všetko je v poriadku , pozri sa na iných , všetci tak žijú . Takže moje večery boli vedľa chrápajúceho manžela na gauči so zaklonenou hlavou , doslovne preživorené roky čo som stále dúfala že niekam pôjdeme, ako do kina , divadla , alebo len tak na večeru alebo ples. Zo začiatku som hľadala ja , volala , snažila sa , niekedy išiel a niekedy mal 1000 výhovoriek prečo nie. Dovolenky len ja som vyhľadávala , keď som sa ho opýtala kam by chcel ísť, čo by chcel vidieť, tak je mu to jedno a jemu sa vlastne nikam nechce. Riešila som všetky podstatné veci od prezúvania aut, poistky, deti , školy atď. Časom som si zvykla , prestala som sa hádať , otupela som a posledná kvapka bola keď môj muž na poslednej návšteve povedal že teraz máme najlepšie manželstvo lebo že sa vôbec nehádame, , vraj sa skvele dopĺňame a jednoducho to funguje podľa jeho predstáv a pritom ja som išla od frustrácie z kože vyskočiť. Absolútne nevnímal moju frustráciu a aj to že sa s ním už takmer nerozprávam , jemu to vyhovovalo . Keď mala mladšia dcéra 16 rokov som sa odsťahovala do väčšej garzonky s peknou terasou a pocítila som neskutočnú úľavu . Obe dievčatá za mnou chodia pravidelne , nič mi nevyčítajú a ja konečne žijem tak ako som chcela ja . Mám 52 a začínam konečne žiť aj pre seba , plním si sny jeden po druhom , pomaly ako mi financie dovolia , ale nie je nad to ísť večer do kina ako sedieť na gauči vedľa chrápajúceho manžela. A nie , nie je v tom a nebol žiadny iný muž , mužov obchádzam oblúkom , nebudem si zas komplikovať život a niekomu robiť opatrovateľku a slúžku . V septembri podám žiadosť o rozvod , rozdelí sa majetok a každý pôjde svojou cestou . Svojho manžela už roky nemilujem ale keď som si ho brala bol pre mňa jediný na svete, viac sa už muž milovať ani nedal . Nevypočutie , neporozumenie a netrávenie spoločného času to vo mne zabilo. Ja sa vyslovene teším na každý nový deň , neviem sa doslovne dosýtiť života.

@anonym_54647e toto je tak výstižné! Držím palce v novom živote!

anonym_98db34
30. aug 2026
@anonym_fe1ee0

Pracujeme obidvaja. Moja starosť je všetko. Čiže okrem klasických domácich prác aj kompletná rodinná logistika. Od A po Z. Nepomohli rozhovory. Vyhrážky. Hádky. Nič. Môj muž netuší, koľko stojí škôlka. Jasle. Aké papiere, dokumenty a vybavovačky k tomu treba. Kedy je splatnosť poistiek. Daní a odpadu. Koľko vlastne platime. Kedy to všetko platím a ako. Kam pôjdeme na dovolenku (je mu to úplne jedno). Čo všetko k tomu treba: pasy, poistka, program, zbaliť deti, seba aj jeho. On má svoje hobby, čomu sa venuje. Reálne spolu sme program nemali, odkedy sa nám narodilo prvé dieťa. Žiadne večere, žiadne kino, nula celá nič. Buď s deťmi, alebo nijak. Keby ma zajtra zrazila električka, on by mal do pár mesiacov exekútora, lebo netuší, netuší a netuší. Vieš, čo by ti povedal o našom manželstve? Že je skvelé. Len... Žena v poslednom čase sedí na mobile, čo je divne. Lenže ja tam sedím a scrollujem a čítam diskusie aj tu preto, lebo vedľa seba mám chrapajuceho chlapa, ktorý kedysi išiel ruky nohy polamať, aby so mnou mohol byť. Čiže radšej počúvam podcasty na mobile, lebo to ma aspoň zaujíma a vyplní to ticho, ktoré medzi nami je, lebo okrem mňa nikto neotvorí tému na rozhovor. Raz príde čas, kedy dospejem do štádia, že stačilo. Je to tak o päť minút dvanásť. Lebo už sa nehádam. Radšej scrollujem. A keby sa ma spýtal, či som ho niekedy milovala, tak by som dokázala už len povedať toľko, že asi ani nie... Musela to byť len chémia, ktorá vyprchla. Lebo vieš, najväčší problém nie je v Tom, či ho milujem alebo nie. To je proste len niečo dočasne. Problém je v Tom, že ho vôbec ale že vôbec si nevážim. Už nie. Urobil všetko preto, aby v mojich očiach ako chlap skončil. Urobil, alebo opomenul. Je to len tretie decko, ktoré vychovávali svokrovcov a potom pristálo u mňa. A decko ma nepriťahuje. Máme deti a v podstate už malo konfliktov, hypotéku a záväzky, tak sme takí spolubývajúci, ktorí si už na seba zvykli. Raz to všetko mať nebudeme. A potom to celé nechám tak (predstavujem si to a je to veľmi príjemný pocit). A on sa bude veľmi čudovať. A nechápať. Ale viem, že keď už budem v štádiu, že sa zbalím, tak to bude absolútna konečná.

Alebo ma tvoja žena frajera. Alebo je to fakt len proste mrcha.

@anonym_fe1ee0 keď nespravis ten krok teraz kvôli deťom a sebe ako staršia to už nespravis, lebo si zvyknutá.Denne by som mu všetky tie informácie hovorila a vyčítala buď by odisiel, alebo by sa spamätal.To ty mu robíš ten komfort, že nemusí.Robis mu matku a s matkou sa nesexuje a iné veci, ktoré má mať zdravé manželstvo.Preco si s ním,, keď ti to nevyhovuje?

Strana
z5