Ako zvládnuť rozchod s prvou veľkou láskou?
Ahojte , potrebujem nejakú radu pretože sa neviem na koho obrátiť tak to píšem tu .. Z priateľom sme spolu boli 4,5 roka spolu pred večerom sa rozhodol že ma opustí, keď som sa ho spýtala na dôvod tak mi odpovedal ze už ma dlhšiu dobu prestal milovať :( ale nemyslím si že to je pravdivý dôvod pretože bol schopný za mna položiť aj život... teraz ma úplne ignoruje nezaujímam ho je bezcitný , ale pre mna to je každým dňom ťažšie myslím naňho, kam sa pozriem spomenieme si naňho neviem ako to mám zvládnuť, iným sa to hovorí ľahko že to nevadí, zabudni naňho a podobné.. ale bol to môj akoby prvý vzťah kde som toho človeka naozaj veľmi milovala ...🥹
@cukri_cek dovol si smutit a jeho dovody uz nechaj tak... mozno ma inu, mozno neviem co... ked uprimne nedokazal povedat o co kraca, tak netreba sa takym clovekom zaoberat... ano boli to a ano ma to boliet, ked to z tvojej strany bolo uprimne.. a neznasam slovne spojenie, cas je najlepsi lekar, ale prax ukazala, ze to ma skutocne vela pravdy v sebe.. zasluzis si plnohodnotny vztah... a tento nim pravdepodobne z jeho strany nebol...
@anonym_733f93 ďakujem vám veľmi pekne
koľko máš rokov? Niekedy sa to proste stane, že prestaneš niekoho milovať. Alebo vyrastieš zo vzťahu a máte zrazu odlišné hodnoty, názory, priority. Možno to, že ťa prestal milovať je len inak povedané "do života mi vstúpil niekto iný, zmenili sa mi priority". To, že ťa už nemiluje, neznamená, že ti chce zle alebo že mu na tebe nezáleží - jednoducho si asi uvedomuje, že ti nevie dať to, čo chceš ty alebo si s tebou nevie predstaviť život. A to je v poriadku. Nemôžeš nikoho prinútiť aby ťa miloval a aby s tebou bol. Viem, že to bolí, ale všetko chce svoj čas. Najlepšie čo môžeš urobiť je, že ho nebudeš kontaktovať - nekontroluj kedy bol online, či niečo pridáva na sociálne siete, či sleduje nové ženy. Bude ťa to len viac a viac hnevať a budeš z toho frustrovaná. Ber to tak, že zatiaľ si to neuvedomuješ, ale aj rozchod môže byť jedna z tých najlepších vecí, ktorá sa ti mohla stať - ja verím, že keď sa jedny dvere zatvoria, je to preto, aby sa druhé - lepšie mohli otvoriť.
Malý tip na zvládnutie najhorších chvíľ - keď ti bude najviac smutno, pusti si dua lipa album, alebo future nostalgia a choď sa prejsť. Vyvetrať si hlavu dosť pomáha pred spaním. Mne to pomohlo keď som bola po rozchode.. Má také energické pesničky o tom, aký vedia byť muži blbci :D
držím ti palce a určite ho nekontaktuj, daj čas sebe aj jemu na spracovanie tohto ukončeného vzťahu
Nestojí za tvoje trápenie, musíš toto si uvedomiť, ale ozaj že uvedomiť vo svojom vnútri a prestanes sa trápiť.
Tým, že ta ignoruje a nezaujímaš ho ti robí obrovskú službu, keby ste udržiavali kontakt, iba by ťa to brzdilo… najlepšie by bolo keby si sa o kontakt prestala pokúšať, minimálne si ho odstav a skry si akúkoľvek jeho aktivitu, ak si ho nechceš odstrániť úplne… čas lieči a značne to urýchli, keď ho nebudeš mať na očiach…samozrejme, že nezabudneš zo dňa na deň, ale postupne to bude lepšie a lepšie… dôvod je úplne validny, na človeku nám stále môže záležať, ale budúcnosť si s ním už predstaviť nevieme, city sa zmenia a čím dlhšie by ste to na silu naťahovali, tým horšie pre oboch
Ja už by som jeho dôvody neriešila. Viem, že sa to nedá, ľahko sa to hovorí, ale už na tom proste nezáleží. Bude to znieť ako trápne klišé, ale tak to proste je - čas zahojí všetky rany. 🙂
@cukri_cek bola som tam, po 7 rokoch, po zasnubach, ktore inicioval on… ale dovod bol jasny- ina zena. Vobec na tom nezalezi, aky je dovod, neprinutis ho milovat. Nejedla som, nespala som a skoro som nespravila statnice… ALE pomohla kolegyna- dokola ma pocuvala, chodila so mnou von, zabavala ma a postupne ma zacal zase bavit zivot a objavovanie moznosti ked uz nie som vo vaznom vztahu🙂 cas to naozaj vylieci a raz bude clovek rad, ze ten druhy to nenatahoval dlhsie…
Vyplac sa, vykric sa, ponadavaj, otvor s kamoskou fľašu. Čokoľvek, nech sa ti uľaví. Každá z nás asi takú bolesť pozná a nekonečné otázky...prečo, prečo, prečo my....ale ako ti tu píšu baby, ak nie je schopný otvorené ti povedať, čo je za tým, asi to nebolo úplne úprimne. A čo ti pomôže, keď budeš poznať dôvod? Nič. Čas to zahojí. A všetko zle je na niečo dobré. A nie je to klišé. Proste, nestál za to. A buď rada, že sa tak stalo teraz a nie po svadbe a dvoch deťoch.
Určite to nejaký čas potrvá, ale neboj, nakoniec to prejde a ešte sa na tom možno aj zasmeješ. Ja som sa po prvom rozchode trápila asi dva roky, ale to nemusí byť tiež tvoj prípad. 🙂

@cukri_cek dovol si smutit a jeho dovody uz nechaj tak... mozno ma inu, mozno neviem co... ked uprimne nedokazal povedat o co kraca, tak netreba sa takym clovekom zaoberat... ano boli to a ano ma to boliet, ked to z tvojej strany bolo uprimne.. a neznasam slovne spojenie, cas je najlepsi lekar, ale prax ukazala, ze to ma skutocne vela pravdy v sebe.. zasluzis si plnohodnotny vztah... a tento nim pravdepodobne z jeho strany nebol...