icon

Ako zvládnuť rozvod a spraviť ten ťažký krok?

blama
Dnes o 12:21

Ahojte, s manželom sme to neustali. Dve deti, podnikanie, bolo toho na nás veľa a odcudzili sme sa. V auguste 2025 sme boli na dovolenke sami dvaja. Počas dovolenky mi prišlo oznámenie o začatí kontroli na podnikanie. Ja som bola nervózna a on že veď keď prídeme zistím že čo je vo veci. Mal pravdu ale skúste byt pokojne.. Keď sme prišli, povedal že najprv musíme ísť po deti a až tak môžem pozrieť a začal si strihať nechty. To ma naštartovalo, pohádali sme sa. On vlastne netušil čo sa stalo. No zvyčajne keď ja som sa za niečo nahnevala, on reagoval tým že sa stiahol a nekomunikoval so mnou. Vlastne v tomto móde že sa nebavíme sme od augusta. On medzitým začal kamarátom hovoriť aká som zlá a sleduje každý môj krok. Ktorý hodnotí. Neuvedomuje si kde robí chybu a ani sa nechce so mnou o ničom rozprávať. Vykresľuje ma ako tu najhoršiu osobu. Urobila som aj zlý krok v podnikaní a samozrejme aj to je moja vina. Nehľadí na to že som rozhodla na radu účtovnícky ktorá mi povedala chybnú informáciu. On nie je zlý človek ale je emočne nezrely a nedokáže si priznať chybu. No podľa mňa sa nezmení a ja takýto život už ďalej nechcem. Ale nedokážem podať tu žiadosť o rozvod. Neviem na čo čakám. Či strach, či len zvyk mi nedovolí. Ozvala som sa starej psychologičke ku ktorej som chodila ale nedvíha mi a na SMS nereaguje.. neviem prečo mám taký strach z toho kroku. Či moje telo cíti že to nie je správny krok. No s ním si dať rady neviem. On išiel ku psychológov ktorému ma tiež vykreslil ako najhoršiu osobu tak mu povedal že sa ma rozviesť. Mame dve deti 10 a 4. Sú na nás dosť naviazané. Ako ste dokázali urobiť ten krok? Neviem čo mi bráni. Mala som ťažké detstvo s otcom alkoholikom.. áno hádka vznikla na hlúposti ale je tam veľa nevypovedanych emócii a on sa sťažuje všetkým naokolo. Hlavne kamarátom ktorý ho podporia. Preto si myslim že vzťah medzi nami už skončil..

Strana
z3
blama
autor
Dnes o 17:19
@anonym_750830

A nemá inú ženskú keď tak rezignoval a je mu jedno, čo bude s vašim vzťahom?Nespite spolu, predpokladám, chodí po kamosoch údajne, možno to je nejaká dáma, sem-tam kamosi a len čaká kedy konečne podáš o rozvod a dostane peniaze .Od augusta je veľmi dlha doba a je to len predlžovanie agónie.Nic nenarobíš keď ma len jeden zaujem a druhy nie.Tento stav ta psychicky znici keď budete takto fungovat dlhodobo a nehovoriac aké vzory si deti odkopiruju do budúcna ..

@anonym_750830 to neviem. Nemyslím si ale nie som s ním 100% času. Máš pravdu že predlzujeme agóniu.. a presne kvôli deťom to chcem nejako riešiť

simca06022011
Dnes o 17:19
@blama

@simca06022011 keď prišla tretia kontrola tak som sa na to viac povzniesla. Počas dovolenky mi prišla SMS o tom že mám na Slovensko.sk niečo a bola to prvá kontrola. Takže sorrac. Myslim že to že som zostresovala bola normálna reakcia. Ty si isto pri prvej kontrole tiež nebola takáto pokojná. Dovolenku sme mali pokojnú. Problém nebol žiaden okrem toho že prišlo mi upozornenie a mňa začali hľadať pochybnosti. Pri 10tej kontrole myknem palicami

@blama bola som vzdy pokojna, sorrac.... :D ako pisem, cez dovolenku sa slovensko neotvara... A hlavne, stresovat ma tvoja uctovnicka, ak islo o financnu spravu.

blama
autor
Dnes o 17:48
@simca06022011

@blama bola som vzdy pokojna, sorrac.... :D ako pisem, cez dovolenku sa slovensko neotvara... A hlavne, stresovat ma tvoja uctovnicka, ak islo o financnu spravu.

@simca06022011 nešlo o finančnú správu. Neotvorila som nič. Nepustilo ma to keďže som nebola v eu. Iba som prečítala SMS. Super že si bola pokojná. Ja nie

luccija
Dnes o 17:51

@blama pošli ho preč on rezignoval a opora nulová .To, že má rodinu ďaleko aj kamošov fakt nie je tvoja vec.Nech si prenájme byť blízko nie kvôli kamošom, ale detom.Asi si šikovnejšia ťahun rodiny a zle to nesie.On nič nedal do bývania, keď ty si zháňala od tety peniaze?Psychologicka ho mala upratať, že jej dáva otázky, alebo ti chcel pred ňou dokázať, že ak sa rozvedies nebudeš spokojnejšia.A teda okrem brigád nepracuje?Trocha ste si asi vymenili role.Neviem či by som ako chlap dobre niesla, že mu musím posielať peniaze na stravu.Podla mňa si rozhodnutá, keď ti 5 dni nechýbal a bola si spokojnejšia.Pises, že vždy si musela rozhodnúť ty tak čaká čo spravis.Ty sa chceš rozviesť, ak by sa ťa niekto pýtal, alebo chceš zabojovať, ale nech vidíš snahu aj od neho.Asi potrebuješ silnejšieho chlapa

blama
autor
Dnes o 18:37
@luccija

@blama pošli ho preč on rezignoval a opora nulová .To, že má rodinu ďaleko aj kamošov fakt nie je tvoja vec.Nech si prenájme byť blízko nie kvôli kamošom, ale detom.Asi si šikovnejšia ťahun rodiny a zle to nesie.On nič nedal do bývania, keď ty si zháňala od tety peniaze?Psychologicka ho mala upratať, že jej dáva otázky, alebo ti chcel pred ňou dokázať, že ak sa rozvedies nebudeš spokojnejšia.A teda okrem brigád nepracuje?Trocha ste si asi vymenili role.Neviem či by som ako chlap dobre niesla, že mu musím posielať peniaze na stravu.Podla mňa si rozhodnutá, keď ti 5 dni nechýbal a bola si spokojnejšia.Pises, že vždy si musela rozhodnúť ty tak čaká čo spravis.Ty sa chceš rozviesť, ak by sa ťa niekto pýtal, alebo chceš zabojovať, ale nech vidíš snahu aj od neho.Asi potrebuješ silnejšieho chlapa

@luccija on do bývania nemal čo dať. Vtedy sme boli mladý a bez úspor.. ma prácu normálne na tpp len niekedy chodil na brigádu dačo prilepšiť. Ja naozaj si myslim že toto cele vzniklo na komunikácii, banalite.. a úprimne neviem. Naozaj neviem či chcem zotrvať. Možno kvôli deťom by som dala šancu ale vidím na ňom že on radšej ide za kamarátmi a keď by som ich niekedy stretla tak by som sa cítila veľmi zle. Že on o mne hovorí aká som hrozná a ja hlupaňa s ním ostávam.. nejak to vyplynulo zo života že z môjho úctu išli peniaze na spoločný na jedlo a hypotéku a keď sa minulo, tak sa poslalo z môjho úctu znova. A to nielen na jedlo. Všetko sa stamade plati. Šaty keď sa kupujú, drogeria. Všetko ide z toho účtu

alcielle
Dnes o 20:00

@blama precitala som dost i ked nie cele... Zelam ti odvahu spraviť prve kroky, vsetko ostatne pride uz samo, aj sila, aj dobry pocit a energia, vytrvalosť... Za mna laicky - keby si nemala tie problemy v detstve, uz davno si bez neho. Pretoze by si si viac vazila seba a bola so vedoma, ze si zasluzis viac - partnera, ktory ta bude milovat, s ktorym si budete navzajom oporou a ktory si ta bude vážiť (a nie ohovarats kamošmi - to ani raz). Držím palce 🍀🍀🍀. Ps: najtazsie su tie prve kroky

eli3k
Dnes o 20:10
@anonym_2cd5e0

@eli3k to, že to tak mas ty ako popisuješ, to ešte neznamená, že to majú všetky ženy aj s autorkou dokopy. U nás s staráme o domácnosť a o deti a o všetko rovnocenne.

@anonym_2cd5e0 citaj lepsie, co pise autorka. Tvoj pripad nie je jej pripad, evidentne. Je aj mozne, ze niekomu to nevadi, docasne.

blama
autor
Dnes o 20:35
@alcielle

@blama precitala som dost i ked nie cele... Zelam ti odvahu spraviť prve kroky, vsetko ostatne pride uz samo, aj sila, aj dobry pocit a energia, vytrvalosť... Za mna laicky - keby si nemala tie problemy v detstve, uz davno si bez neho. Pretoze by si si viac vazila seba a bola so vedoma, ze si zasluzis viac - partnera, ktory ta bude milovat, s ktorym si budete navzajom oporou a ktory si ta bude vážiť (a nie ohovarats kamošmi - to ani raz). Držím palce 🍀🍀🍀. Ps: najtazsie su tie prve kroky

@alcielle myslim že máš obrovskú pravdu. Ďakujem 🙏 ja už dlho o sebe pochybujem a začínam si uvedomovať že to bola chyba a mala som odísť dávno.. a možno nie odísť. Ale dať najavo že sa bude ku mne správať s úctou.. verím že ma to poučí do budúcna

Strana
z3