icon

Boj o syna, znalec a súdy

alexia27
11. jan 2015

Zdravim Vas mamicky.Urcite niesom prva ani posledna,ktora musi bojovat o vlastne dieta.Ide konkretne v mojom pripade o to ze mam syna ktory na rok a pol a manzel s nami nezije uz priblizne 9 mesiacov.Opustil nas,bola za tym ina zena (k comu sa vsak nepriznal)a dlho ma klamal ..odisiek od nas s tym ze vsetko sa snazil hodit na mna.Znamost ktoru ma udrziava od chvile co mal nas syn este 3-4 mesiace ako som sa neskor dozvedela .Ked nas opustil nechal nas bez vsetkeho len tak a musela som sa odstahovat z prenajateho bytu k rodicom kde zijeme dodnes.Kratko nato ako odisiel som dala na sud ziadost o zverenie dietata s PO v ktorom mi vyhoveli....lebo som tusila ze syna mi bude chciet vziat.Od tej doby sme mali dve pojednavania a sudime sa o syna Manzel mal skor pravnicku ako ja ,no to je zrejme uz nepodstatne.Pravnika som si zaobstarala aj ja nakolko som videla ze to je nutne pretoze ex.si velmi vymysla a podobne.Je pravda ze sme mali v manzelstve hadky koli svokre a heho rodine Nikdy som im nebola dost dobra.To ma vsak nezaujima,ide mi o mojho syna.Spominane pojednavania ktore prebehli sa len odrocovali...a s tym ze sme sa nedohodli...najnovsie to prebral iny sudca a je pribraty aj znalec ktoremu pojdeme.Toho sa nebojim pretoze sa evidentne hadam uvidi ako sa veci maju a o co manzelovi ide,ublizit mne aj dietatu...moj syn je namna naviazany,mam s nim pekny vztah,je to moje vsetko.Odkedy od nas ex.odisiel tak sa vylucne onho staram ja,nas syn vtedy nemal ani rok,zabezpecujem mu vsetky potreby,hram sa s nim venujem sa mu 24 hodin chodim po lekaroch a robim vsetko to co robi milujuca a zodpovedma matka.Manzel navyse zije v inom meste u jeho novej partnerky.Zo synom sa stretava tak ako je urcene dva dni v tyzdni po dve hodiny.No vela krat sa stalo aj stane ze nepride pretoze je chory vraj...a podobne si nieco vzdy vymysli.Na sude sa vyjadril ze na striedavku cas nema....lebo pracuje.No potom kedy chce mat cas ked chce syna zverit do svojej star.?mysli si ze by ho dali nebodaj jeho matke alebo co...nonsens.Vymysla si take hluposti,ze s alkoholik ze mam psych.problemy a nestarala som sa nikdy o syna.Co vsak mam ako dokazat ze to tak nieje.Vymysli si cokolvek aby mi uskodil.Ja z mojim pravnikom mame potrebne dokumenty k tomu co je pravda.Niesom ziadny psychopat ani alkoholik ani nic podobne a vsetko sa verim ukaze.Jedine co je ze ho nenavidim aj celu jeho familiu.Navyse chce zverit syna a dom kde ma trvale bydlisko:cize u matky(lebo svoje nema)ten dom je zadlzeny a je nanom tarcha a niekolko exekutorov.Ja zijem u rodicov a mam vhodne podmienky na vychovu syna.Navyse si neviem predstavit ze by dieta odtrhli od matky na ktoru je naviazany a staram sa onho.Nedrogujem nefetujwm nepojem nezanedbavam si vlastne dieta anu nic podobne Vsetko robi len preto ze ma tiez nenavidi.No trapi ma aj ze tal male dieta pojde nejakemu znalcovi.Bojim sa aby to nemalo negativny vplyv na neho a podobne,sice je este malinky nerozumie....atd ale ajtak...Stoji ma to cele kopec penazi casu stresov ale ide mi o to najdrahsie co v zivote mam a nieje to lahke.Plus mame mat rozvod najblizsie asi o mesiac a neviem ci bude skor to alebo ten sud cisto o syna.Co si o tom celom myslite vy a tie ktore mate s podobnou situaciou skusenosti?Ved ohladne syna sa rozhodne na rozvode ci....???dakujem Vam za nazory vopred....

sue
11. jan 2015

@alexia27 upokoj sa, predovšetkým... evidentne si pod veľkým tlakom, ale podľa toho, čo píšeš sa nemáš čoho báť, absolútne. Urobila si všetko, čo si mala, máš to aj opapierované, nie je jediný dôvod, prečo by to malo dopadnúť zle. S ešte manželom komunikuj len v nutnej podobe pri návštevách a starostlivosti o syna, nenechaj sa vyprovokovať a jeho reči púšťaj hneď von z hlavy.
Rozvod je jedno pojednávanie, deti druhé, ale môže prebehnúť naraz. Ale podľa tvojho príspevku nie je jediný dôvodna to, že by sa po rozvode malo niečo zmeniť. Neboj sa. Držím palce !!!

pribinak
11. jan 2015

Ak ta chcel naštvať, vytočiť a vystrašiť, tak sa mu to podarilo.

Nie je jediný dôvod preco by mal dieťa dostať on, ako píšeš, riadne sa staráš, dieťa nie je zanedbane, týrané, ani nežije v nevyhovujúcom prostredí.
Na to, aby sud odňal dieťa matke, by si musela vyrobiť sakra pruser

mandarinkadarinka
11. jan 2015

Vôbec sa neboj, prežívala som presne toto istého ty. Otcovi dieta len tak nezveria, neboj. Kľud a kľudna ostan aj počas pojednávania.

alexia27
autor
12. jan 2015

Ved hej mate aj pravdu,len neviem dokedy sa to bude tahat uz to trva zhruba tristvrte roka ,dve pojednavania ...a stale nic rozhodnute,este hadam ked pristupi znalec a bude aj rozvod sa to ukonci,pretoze este to vsetko riesit pri tak malom dietati je celkovo aj casovo narocne.No moze to natahovat nech so robi co chce raz sa rozhodne verim coskoro a bude a ako vidim dennodenne ze sa bez mojho syna nepohnem ani na wc a nikam a ako mi dava pusinku hocikedy obijma ma a ako ma potrebuje aj ja jeho tak nech zabudne....nic take nieje koli comu by mi ho vzali len je to narocne...tak uz iba klud chcem...

katkanr3271
30. jan 2015

@alexia27 ahoj ja som na tom rovnako. presne tvoj prípad. vsetko presne sedí. povedal ze sa mam vystahovať aj s dietatom a mal druhu a teraz veľmi bojuje o syna. chce mi len zle a tvrdi ako maleho miluje. taha sa to uz dva roky. a mali sme len jedno pojednavanie. predbeznym nariadením ho maval na tri hodiny 4x do tyzdna čo je strasne veľa. maly z neho maval hysteriu a on nehladel a bral ho aj tak. od vtedy maval nočny des a podobne veci a ja proti tomu nemozem nič spravit. teraz dokonca podal na kuretele staznosť ze ho psychciky týram, pretoze maly k nemu nesiel. je to dement a neda si vysvetlit ze pre to dieta to nie je dobre. mala som veľmi zleho pravnika a ten mi v nicom nepomohol. teraz som pravnicku zmenila, zajtra k nej idem. budem snad mudrejsia pretoze uz v marci mame dalsie pojednavanie. mam z toho uz busenie srdca a stres ale povedala som si ze som silna matka a ze to zvladnem. tak si to povedz aj ty a nedaj sa hlavne na sude nicim vytočit a reaguj az ked ta sudkyna vyzve. priprav sa na to ze bude klamat .

alexia27
autor
2. feb 2015

Ahoj tak to ma mrzi naozaj,ze si na tom takto...fakt rovnako.Ako si uspela u noveho pravnika?behom dvoch rokov si mala iba jedno pojednavanie?Ved napis aj IP kludne radsej...budem rada drz sa...snazim sa aj ja .