icon

Bude súd zohľadňovať otcove pochybnosti o otcovstve?

5. júl 2026

Ahojte, mám podaný návrh na súd zverenie dieťaťa do osobnej staroslitovsti+vyzivne. Otec sa na moj návrh vyjadril že má podozrenie že syn nieje jeho a že by aj požiadal o testy otcovstva ale nemá nato finančne prostriedky, bude sa týmto jeho nezmyslom súd zaoberať?
Dieťa je jeho, je zapísaný aj v rodnom liste. Cisto mu ide len o to aby neplatil výživné.

anonym_b2fedd
5. júl 2026

Otec len skúša ako zastaviť proces. Je zapísaný v rodnom liste dieťaťa ako otec a hotovo!
Nie súd sa na neho zvysoka vykašle.

anonym_50df32
5. júl 2026

Testy si bude musiet zaplatit sam.

biba_18
5. júl 2026

kks, ešte by som uvažovala nad súdom za ohováranie 😒

huxy
5. júl 2026

Je mi na grc z takýchto takzvaných otcov. Na vlastné dieťa nie je schopný či ochotný platiť, hnus 🤮

anonym_f02916
5. júl 2026

@anonym_autor záleží aj od toho, koľko má dieťa rokov. Ak má viac ako 3roky (nie som si 100% istá týmto vekom), tak ak by aj DNA testy určili, že nie je bio otec, ale je zapísaný v rodnom liste, bude musieť platiť výživné ako keby bol.

biba_18
5. júl 2026
@anonym_f02916

@anonym_autor záleží aj od toho, koľko má dieťa rokov. Ak má viac ako 3roky (nie som si 100% istá týmto vekom), tak ak by aj DNA testy určili, že nie je bio otec, ale je zapísaný v rodnom liste, bude musieť platiť výživné ako keby bol.

@anonym_f02916 nie, sú to 3 roky po zistení dôvodne spochybňujúcich skutočností… dávam do pozornosti slovo dôvodne…
a nie je to také jednoduché - pretože pánko nemôže žiadať len tak niekoho o preverenie - musí normálne pred súdom zaprieť otcovstvo - de facto sa súdiť so ženou…
takže autorka - pokiaľ vyslovene nedá na súd že sa chce vzdať orcovstva, tak to sú len také kecy…

anonym_f02916
5. júl 2026
@biba_18

@anonym_f02916 nie, sú to 3 roky po zistení dôvodne spochybňujúcich skutočností… dávam do pozornosti slovo dôvodne…
a nie je to také jednoduché - pretože pánko nemôže žiadať len tak niekoho o preverenie - musí normálne pred súdom zaprieť otcovstvo - de facto sa súdiť so ženou…
takže autorka - pokiaľ vyslovene nedá na súd že sa chce vzdať orcovstva, tak to sú len také kecy…

@biba_18 no neviem, prípad z veľmi blízkeho okolia, partneri neboli manželia, pred narodením otec dieťaťa podpísal na matrike vyhlásenie o otcovstve. Po 3rokoch zistil, že nie je otec, ukázali to aj DNA testy, ale bohužiaľ, platí doteraz na už takmer dospelé dieťa.

anonym_296898
5. júl 2026
@huxy

Je mi na grc z takýchto takzvaných otcov. Na vlastné dieťa nie je schopný či ochotný platiť, hnus 🤮

@huxy A čo ak naozaj otcom nie je? Nebol by prvý oklamaný chlap. Aj medzí ženami sa nájdu také, z ktorých je človeku na grc.

autor
5. júl 2026
@anonym_296898

@huxy A čo ak naozaj otcom nie je? Nebol by prvý oklamaný chlap. Aj medzí ženami sa nájdu také, z ktorých je človeku na grc.

@anonym_296898 toto nieje moj prípad, a ak naozaj si mysli že otcom nieje má možnosť zaprieť otcovstvo a zaplatiť si testy, čo aj navrhnem ale nech si to plati sám.
Vôbec netušíte okolnosti celeho pripadu, tak si blbe poznámky nechajte pre seba. Dakujem☺️

huxy
5. júl 2026
@anonym_296898

@anonym_296898 samozrejme, že sú aj ženy, z ktorých môže byť zle. Z tohto príspevku mám ale skôr pocit, že otec len vymýšľa zámienku, aby naťahoval rozhodnutie súdu, resp.zdržiaval aj platenie výživného. Tiež bohužiaľ mám takého ex, ktorý mi vykrikuje, že mi nezaplatí...blabla, akoby to výživné bolo pre mňa. Proste to pre mňa nie sú otcovia, aj keď sa tak snažia naoko pred ostatnými tváriť.

anonym_eaa6a7
5. júl 2026

To čo je za chudáka, ktorý nemá ani na testy otcovstva? Bože ženy, prečo si s niektorými chlapmi robite dobrovoľne deti?

anonym_c47163
5. júl 2026

@anonym_autor to je hovado, ako keby to dieta nechcel...strasne smutne 😦

luccija
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_296898 toto nieje moj prípad, a ak naozaj si mysli že otcom nieje má možnosť zaprieť otcovstvo a zaplatiť si testy, čo aj navrhnem ale nech si to plati sám.
Vôbec netušíte okolnosti celeho pripadu, tak si blbe poznámky nechajte pre seba. Dakujem☺️

@anonym_autor potrebuje ta iba ranit o nič iné mu nejde.Na súde bude ticho ako myška

janickacrazy
5. júl 2026

@anonym_autor myslím si, že ťa len straší a chce ťa odradiť od toho, aby si to aktívne riešila, posobne ako mne sa ex vyhrážal, že mi zoberie dieťa a bude sa oňho starať jeho matka, na súde bol úplne ako ovca, ani nemukol

draik
5. júl 2026

@biba_18
Závisí od toho, akým spôsobom bolo otcovstvo určené. Inak je to pri manželovi, inak pri partnerovi.

biba_18
5. júl 2026
@draik

@biba_18
Závisí od toho, akým spôsobom bolo otcovstvo určené. Inak je to pri manželovi, inak pri partnerovi.

@draik tak asi je to tým, že pri manželovi je to zo zákona a partner to priznáva dobrovoľne.. chápem…

autor
5. júl 2026
@anonym_c47163

@anonym_autor to je hovado, ako keby to dieta nechcel...strasne smutne 😦

@anonym_c47163 no to je unho veľmi zaujimave pretože ked od nás odišiel tak najprv mi vypisoval ako mi má platiť na malého či sa dohodneme alebo ci to chcem súdne, neodpovedala som (ma zákaz má kontaktovať) a keď mu dosli papiere tak začal mi vypisovat že podáva návrh na striedavú staroslivost a pomedzi to na súd sa vyjadril ze syn nieje jeho.Takze to fakt ide len o to aby to natiahol alebo sa snaží tomu vyhnúť a vyhovoriť sa na niečo. Ja som len chcela vedieť že ako to funguje či mu tie testy dajú spravit alebo či o to musí žiadať sám. Riešim to prvý krát a aj posledný.

anonym_1e74b6
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_c47163 no to je unho veľmi zaujimave pretože ked od nás odišiel tak najprv mi vypisoval ako mi má platiť na malého či sa dohodneme alebo ci to chcem súdne, neodpovedala som (ma zákaz má kontaktovať) a keď mu dosli papiere tak začal mi vypisovat že podáva návrh na striedavú staroslivost a pomedzi to na súd sa vyjadril ze syn nieje jeho.Takze to fakt ide len o to aby to natiahol alebo sa snaží tomu vyhnúť a vyhovoriť sa na niečo. Ja som len chcela vedieť že ako to funguje či mu tie testy dajú spravit alebo či o to musí žiadať sám. Riešim to prvý krát a aj posledný.

@anonym_autor aj keby súd nariadil testy otcovstva, na základe žiadosti vás rodičov, tak určite to súd platiť nebude. Dal by to k úhrade vám.

autor
5. júl 2026
@anonym_1e74b6

@anonym_autor aj keby súd nariadil testy otcovstva, na základe žiadosti vás rodičov, tak určite to súd platiť nebude. Dal by to k úhrade vám.

@anonym_1e74b6 No to mi je jasne že súd to nebude platiť. Tak nech si to plati on sám keď s tým prišiel, aspoň sa ukaze pravda. Ja s tým budem len súhlasiť.

anonym_bc6ae6
Včera o 07:46

Už keď je zapísaný v RL tak ak by aj nebol otcom nebude ľahké ho vymazať z RL, musí o tom rozhodnúť súd, je to nadlho. Pokiaľ bolo dieťa splodené počas manželstva tak je automaticky jeho a súd bude skúmať čo je naj pre dieťa, nenechajú mu prázdny RL, jedine ak by bol kriminálnik.. aj keby to chcela matka rovnako to nie je jednoduché

anonym_bc6ae6
Včera o 07:54

Čiže pokiaľ bude v RL platiť musí..až keď nebude, tak nemusí

anonym_4deee1
Včera o 07:55

@anonym_autor nie staci ze je zapisany v rodnom liste....dva tyzdne dozadu som mala sud poviem ti presla som si tiez vselicim ja som dokonca na tie testy isla ale uz by som sa takto ponizit nedala.Ak tvoj ex by gvrdik ze nie je otec moze poziadat sud o testy ale samozrejme si ich plati on...ak pise ze nema peniaze to aud nezaujma urcia vyzivne a vybavene...ja som ziadala aj setrenie jeho pomerov lebo tvrdil ze zaraba 80e....sud mi dal 350eue vyzivne plus na mna 250

biba_18
Včera o 08:19
@anonym_4deee1

@anonym_autor nie staci ze je zapisany v rodnom liste....dva tyzdne dozadu som mala sud poviem ti presla som si tiez vselicim ja som dokonca na tie testy isla ale uz by som sa takto ponizit nedala.Ak tvoj ex by gvrdik ze nie je otec moze poziadat sud o testy ale samozrejme si ich plati on...ak pise ze nema peniaze to aud nezaujma urcia vyzivne a vybavene...ja som ziadala aj setrenie jeho pomerov lebo tvrdil ze zaraba 80e....sud mi dal 350eue vyzivne plus na mna 250

@anonym_4deee1 prečo si išla na testy? resp. - prečo si šla na testy ty? 😒

anonym_4deee1
Včera o 08:22
@biba_18

@anonym_4deee1 prečo si išla na testy? resp. - prečo si šla na testy ty? 😒

@biba_18 laska dokazanie ze aa nemam zaco hanbit ...teraz by som to uz neurobila..vazila by som si samu sebe a nic mu nedokazovala