icon

Ako sa vyrovnať s výčitkami po interrupcii?

nelly9991
Dnes o 17:01

Ahojte chcela by som poznať názor žien ktoré sú v podobnej situácii ako ja ako sa cítite ako ste to prekonali som slobodná matka mám jedno dieťatko 2r a jednu interupciu za sebou s chlapom ktorý má nemá asi za nič ja sa trápim každý deň aj plačem nechcem proste žiť s myšlienkou že som bola na interupcii a že som svoje dieťa prípravila o súrodenca ľutujem to ale spať sa to vrátiť nedá cítim sa ako handra v hlave mám že niesom žiadna žena ale handra a niesom dobra matka lebo som svojmu dieťaťu vybrala takého otca neotca a ono za to nemôže že nemá úplnú rodinu otca jak iné deti a že som bola na interupcii proste trápi ma to nebaví ma život neviem ako to prekonať ako sa s tým zmieriť a že som slobodná matka s priateľom som sa stále hádala že prečo je proti svadbe že ma nechce a že nechce ani svoje dieťa ale je dobrý manipulátor zo začiatku keď sme spolu chodili nebol taký bol milí pozorný vo všetkom pomáhal ale ako sa narodilo dieťa tak sa zmenil a potom prišlo nechcené tehotenstvo v živote by som neverila že bude mať také reči a že má sám odvezie na potrat proste hnsiim sa sama sebe ako som mohla byť taká sprostá a že nemusela byť ani interupcia a to pre moju sprostosť mňa ozaj život nebaví neviem ako sa mám s tým vyrovnať všetkým prestala som vonku chodiť len doma s dieťaťom starám sa onho a na druhej strane
Mi to príde ľúto lebo mám dieťa a som taká a ono za to nemôže pretože ani s ním vonku nechodím iba ak mu niečo treba alebo na nákup ale nechodím s ním vonku na prechádzky a som zo všetkého unavená a nemám žiadnu pomoc od chlapa sama sa starám robím všetko sama príde raz za dva týždne aj to mi ešte nadava a má sprosté reči keď mi to vyčítam všetko že to ja sa chcem jeba....t hľadať chlapov a neviem čo že preto to tak všetko je ale to není pravda ja už neviem

Strana
z2
anonym_da0cf0
Dnes o 17:04

@nelly9991 nevýčítaj si nič, absolútne, alebo vyhladaj psychologa, urobila by som to iste

anonym_43345b
Dnes o 17:06

Si poucena do budúcna, že takýto chlap lebo odísť od neho neodides sa otcom stat nechce tak sex len s antikoncepciou

Zanedbavas dieťa? Tak začni rozmýšľať či ti netreba psychológa
Veľa šťastia v živote

nelly9991
autor
Dnes o 17:08

My ženy to máme proste ťažké chlap niekedy sa dokáže tak pretvarovať a až keď príde dieťa tak ukáže svoju pravú tvár a sa zmení len proste príde mi ľúto neviem sa s tým vyrovnať že som bola na potrate a že som vybrala druhému dieťaťu môjmu takého otca že nemá úplnú rodinu jak iné deti ...a keď vydim iné ženy ktoré majú chlapov idú spolu na prechádzku aj s deťmi alebo na nákup príde mi to ľúto že moje dieťa tiež mohlo mať takého otca a vyčítam si to všetko že za to môžem ja

anonym_4efe34
Dnes o 17:09

@nelly9991 Nevyčítaj si nič, urobila si rozhodnutie, ktoré si vtedy považovala za správne. Si dobrá matka, minulosť už nezmenis. Teraz sa snaž myslieť na budúcnosť. Máš jedno dieta, tak sa venuj jemu. Veď ešte môžeš stretnúť muža, s ktorým sú budete rozumieť a mať dieťa. Ale teraz by som si nechala pauzu od chlapov.

kavasmliekom
Dnes o 17:11

@nelly9991 vyhľadaj odbornú pomoc, kým neprídeš aj o to narodené dieťa, ktoré naozaj za nič nemôže, ale určite nechce ani takú mamu, ktorá kvôli svojim chybám kašle na dieťa. Vzchop sa a začni sa venovať dieťaťu, zvyšok sa dá do poriadku, len urob hrubú čiaru za tým mužom, ktorý ťa dostal do takého stavu.

anonym_7c5187
Dnes o 17:13

@nelly9991 Človek sa vie poučiť aj z vlastných chýb a ísť ďalej.Sustred sa na svoje dieťa, teš sa z neho a skús to brať tak, že trápiť sa kvôli niečomu, čo sa nedá zmeniť, nemá zmysel.Nie, nie si handra,si žena -matka, ktorá sa v danej situácii snažila správne rozhodnúť

anonym_80b7ea
Dnes o 17:15

Je v poriadku nebyť spokojná, urobiť chyby
Ale máš dieťa a to dieťa vníma a čím skôr sa dáš dokopy, tým skôr bude mať dieťa lepší základ do života
Ja tiež na tom podobne s pár vecami a idem ďalej,niesom top mama a žena
Ale kvôli dieťaťu dolujem zo seba to naj

janinah
Dnes o 17:18

Hlavne sa toho chlspa zbav definitivne,kym zas neostaneš tehotná.

januska12323
Dnes o 17:24

@nelly9991 vyhľadaj psychológa, tohto "muža" kopni do riti a možno nájdeš dieťaťu aj normálneho otca.

nelly9991
autor
Dnes o 17:26
@janinah

Hlavne sa toho chlspa zbav definitivne,kym zas neostaneš tehotná.

@janinah nežijem s ním po interupcii som od neho odišla lebo nedokázala som naňho pozerať a stále som s ním hádala pre interupciu sa mi zhnusil že ani oporu nič som v ňom nemala...odišla som lebo denno denne boli hádky len čo som naňho pozrela a som nemala náladu som mala v hlave že má nemiluje ani svoje dieťa že ako môžem žiť s takým chlap ktorý aj na tú interupciu má odvezie a nič si nerobí s toho len škoda že ty chlapi si s toho nič neodnesu lebo stále si to len tá žena odskace aj sa trápi

anonym_9bb108
Dnes o 17:35

tie vycitky su normalne, biologicky trva rok kym sa ustalia hormony a budes inak rozmyslat, ja som mala silny postinterupcny syndrom, aj ked viem, ze by som sa inak nerozhodla, vyssi vek, zdravotne problemy, ale aj tak som mala tie pocity, pomohla mi velmi pani z projektu Ráchelina vinica a aj psychologicka, budu to dva roky, stale na to pomyslim, ale uz to neboli tak strasne ako prvy pol rok

anonym_3203c3
Dnes o 17:52

@nelly9991 nesmieš sa takto ničiť…. Všetko je v poriadku, časom sa to utrasie.

anonym_40bf98
Dnes o 18:09

V prvom rade žiaden kontakt s tým chlapom.Vyhladaj odbornika.Mas aspoň oporu v rodine,rodicia, sestry, kamošky?
To prvé dieťa máš s nim?

anonym_aadd96
Dnes o 18:16

Som zarazena ako tu ženy píšu, že všetko je v poriadku. Čiže vražda v brusku je podľa vás ok a ešte autorku chvalite? Ste vy normálne? Autorka. Nikdy sa s tým človek nevyrovná, poznám 4 ženy čo boli a majú silne psychické problémy. Čiže smer psychiater aby si sa nezbláznila

anonym_198c6e
Dnes o 18:23

Tiez sa cudujem reakciam ked si niekto vyslovene uvedomuje ze zabil svoje dieta (ok, "prerusil" tehotenstvo - hoc netusim kedy ho znova spusti ak je len prerusene), a ako reakcie dostava ze "vsetko je v poriadku". No nie je. A faktom je, ze vacsina zien si to potom v zivote vycita a nevedia sa s tym uplne zmierit. Ano, zopar hrdiniek napise "vobec to nelutujem", ale to je minoritna zlozka.

Urcite vyhladaj odbornu pomoc. A evidentne si mlada, mas syna ktory Ta potrebuje, vy ste v prvom rade rodina. A casom mozno pride aj chlap, ktori si vas zasluzi. Zi teraz pre syna, vzchop sa, on Ta potrebuje. A nehanbi sa najst pomoc, myslim na Teba.

ukulela
Dnes o 18:23
@anonym_aadd96

Som zarazena ako tu ženy píšu, že všetko je v poriadku. Čiže vražda v brusku je podľa vás ok a ešte autorku chvalite? Ste vy normálne? Autorka. Nikdy sa s tým človek nevyrovná, poznám 4 ženy čo boli a majú silne psychické problémy. Čiže smer psychiater aby si sa nezbláznila

@anonym_aadd96 a ja poznam zenu, co sa rozhodla na zaklade logickych argumentov a nemala ziadne problemy, zila dalej spokojny zivot.
a ano, podla mna je v poriadku mat moznost volby a rozhodovat o svojom tele.
v autorkinom pripade je problem to, ze asi od zaciatku nebola s touto volbou stotoznena, mozno bola do nej dokonca dotlacena a nie je s nou vyrovnana.
Jediandobra vec, ktoru si napisala je, ze potrebuje odbornu pomoc, ci psycholog, alebo psychiater. ale nie, nie je zly clovek.

anonym_6cccdd
Dnes o 18:28
@anonym_aadd96

@anonym_aadd96 a ja poznam niekolko zien ktore boli na interrupcii a su uplne vyrovnane s tymto rozhodnutim, so svojim zivotom a nemaju ziadne problemy

michaela329
Dnes o 18:38
@anonym_aadd96

@anonym_aadd96 ja mám v rodine niekoľko žien, ktoré boli a tiež nemajú problémy - dokonca jednu celkom zbožnú. A blízku kamarátku, ktorá bola po znásilnení a išla by opäť. Lebo ich rozhodnutie bolo v tej dobe to, čo jednoducho bolo riešenie v zlej situácii. Autorka nie je zlý človek a nie je zlá matka,.bola len vo veľmi zlej situácii - a každý z nás sa v takej situácií zachová inak. O čo si Ty lepší človek, keď anonymne do nej kopeš?

anonym_1c03b1
Dnes o 18:44

Určite choď na svätú spoveď, uľaví sa ti

anonym_aadd96
Dnes o 18:46
@michaela329

@anonym_aadd96 ja mám v rodine niekoľko žien, ktoré boli a tiež nemajú problémy - dokonca jednu celkom zbožnú. A blízku kamarátku, ktorá bola po znásilnení a išla by opäť. Lebo ich rozhodnutie bolo v tej dobe to, čo jednoducho bolo riešenie v zlej situácii. Autorka nie je zlý človek a nie je zlá matka,.bola len vo veľmi zlej situácii - a každý z nás sa v takej situácií zachová inak. O čo si Ty lepší človek, keď anonymne do nej kopeš?

@michaela329 do koho kopem? Keď napíšem, že to je vražda? Keď napíšem pravdu? Na Slovensku každý ide ako ovca s prúdom proti pravde…

simsalabim
Dnes o 18:48
@anonym_198c6e

Tiez sa cudujem reakciam ked si niekto vyslovene uvedomuje ze zabil svoje dieta (ok, "prerusil" tehotenstvo - hoc netusim kedy ho znova spusti ak je len prerusene), a ako reakcie dostava ze "vsetko je v poriadku". No nie je. A faktom je, ze vacsina zien si to potom v zivote vycita a nevedia sa s tym uplne zmierit. Ano, zopar hrdiniek napise "vobec to nelutujem", ale to je minoritna zlozka.

Urcite vyhladaj odbornu pomoc. A evidentne si mlada, mas syna ktory Ta potrebuje, vy ste v prvom rade rodina. A casom mozno pride aj chlap, ktori si vas zasluzi. Zi teraz pre syna, vzchop sa, on Ta potrebuje. A nehanbi sa najst pomoc, myslim na Teba.

@anonym_198c6e mylis sa, existuju studie, ktore poukazuju na opak (a ano, aj take, ktore potvrdzuju to, co hovoris ty). Autorka sa tak rozhodla preto, aby dokazala zabezpecit seba a svoje dieta, lebo je - aj by bola - na vsetko sama. Casto sa tu riesi praca, prazdniny ci ocr - ako to robia zeny, co su same, bez pomoci… ako vyziju z rodicaku, kde byvat, z coho zit… aj nad tym treba premyslat, ked sa zena rozhoduje. Rozhodla sa najlepsie ako vedela. Urcite to nebolo lahke rozhodnutie. Ak ma z coho, treba navstivit psychologa. A zit pre to dieta, co tu je a potrebuje ju.

simsalabim
Dnes o 18:49
@anonym_aadd96

@michaela329 do koho kopem? Keď napíšem, že to je vražda? Keď napíšem pravdu? Na Slovensku každý ide ako ovca s prúdom proti pravde…

@anonym_aadd96 nie, nie je to vrazda. Je spravne mat pravo volby. Mas ho ty aj ja. Kazda nech si urobi, ako uzna za vhodne.

michaela329
Dnes o 18:50
@anonym_aadd96

@anonym_aadd96 pravda je, že kopeš. A nie, vražda to nie je.

marca12
Dnes o 18:53
@nelly9991

My ženy to máme proste ťažké chlap niekedy sa dokáže tak pretvarovať a až keď príde dieťa tak ukáže svoju pravú tvár a sa zmení len proste príde mi ľúto neviem sa s tým vyrovnať že som bola na potrate a že som vybrala druhému dieťaťu môjmu takého otca že nemá úplnú rodinu jak iné deti ...a keď vydim iné ženy ktoré majú chlapov idú spolu na prechádzku aj s deťmi alebo na nákup príde mi to ľúto že moje dieťa tiež mohlo mať takého otca a vyčítam si to všetko že za to môžem ja

@nelly9991 Nic si nevycitaj. Aspon si to dietatko uchranila pred tazkym zivotom s takym otcom. Nezufaj,nemozes od neho odist?

simca06022011
Dnes o 19:01

Vela tu toho bolo popisane, ale teda odpovedz si, pomoze tebe alebo tvojmu dietatu, ked sa budes takto zozierat? plakat? nieco sa tym zlepsi? NIe. Takze to hod za hlavu, ak treba pories svoj vztah. Venuj sa sebe a dietatu, ktore mas.

anonym_54dc01
Dnes o 19:21
@anonym_aadd96

@anonym_aadd96 podľa tvojej logiky, spontánny potrat je potom samovražda?

anonym_d88425
Dnes o 19:45

Svoje decko si zabila▪️ a je nacase symbolicky a prakticky z... t vykopnut zo zivoita aj toho arcilotra, naci ti to je? Do tretice, zbuchne a odvezie na UPT? Ty sa preco umaras doma, nevies sa doobeda tesit zo slnka s tym starsim, ktoremu velkoryso dovoiil, aby sa narodilo? Ked ti je to hebedo drahe, bez neho nevyzijes, preco si si nedala Danu, Mirenu, stoji ti 1/4 oproti UPT, rozmyslaj,... ked nas cim.

anonym_d34867
Dnes o 19:47

Nič si nevyčítaj, urobila si čo si v danej chvíli považovala za správne. Spravila by som to isté. Nech si píše kto čo chce.

anonym_d88425
Dnes o 19:50
@anonym_d88425

Svoje decko si zabila▪️ a je nacase symbolicky a prakticky z... t vykopnut zo zivoita aj toho arcilotra, naci ti to je? Do tretice, zbuchne a odvezie na UPT? Ty sa preco umaras doma, nevies sa doobeda tesit zo slnka s tym starsim, ktoremu velkoryso dovoiil, aby sa narodilo? Ked ti je to hebedo drahe, bez neho nevyzijes, preco si si nedala Danu, Mirenu, stoji ti 1/4 oproti UPT, rozmyslaj,... ked nas cim.

@anonym_d88425 tak oprava, dokazala si od neho odist a zrejme si mala kam... 👍 Chodievaj na slniecko 🌞🌞🌞 a odpusti si❗

ukulela
Dnes o 20:00
@anonym_d88425

@anonym_d88425 tak oprava, dokazala si od neho odist a zrejme si mala kam... 👍 Chodievaj na slniecko 🌞🌞🌞 a odpusti si❗

@anonym_d88425 prečítaj si to celé ešte raz a ešte raz sa oprav. Ty sudkyňa, čo vie odsudzovať len anonymne.

Strana
z2