Je správanie exmanžela normálne?
Som po rozvode. Majetkové vysporiadanie už máme podpísané, ale stále čakám na vyplatenie mojej časti peňazí. Peniaze sa zdržali kvôli katastru, takže ich ešte nemám na účte.
Bývam zatiaľ stále v dome, pretože bez tých peňazí si neviem zaplatiť depozit ani nájom. Exmanžel ma však tlačí, aby som odišla už teraz. Dokonca mi navrhuje, že mi požičia peniaze na depozit, len aby som sa odsťahovala.
Úprimne, ani nemám veľmi chuť odísť skôr, kým ma nevyplatí. Nie preto, že by som mu chcela robiť zle, ale preto, že kým tie peniaze nemám na účte, nemám istotu, že je všetko naozaj vybavené. Príde mi prirodzené odísť až vo chvíli, keď bude vysporiadanie aj reálne dokončené.
Dnes som navyše prišla domov a zistila som, že v dome už sú nasťahované veci jeho novej priateľky. Ja tam pritom stále bývam a objektívne nemám kam odísť, kým neprídu peniaze.
Nejde mi o to, že má novú partnerku. To je jeho život. Skôr ma zaujíma, či vám príde normálne nosiť jej veci do domu v čase, keď tam ešte býva bývalá manželka, ktorú zároveň tlačí k odchodu, hoci ešte nebola vyplatená.
Preháňam, alebo by vám to prišlo tiež neúctivé? Zaujíma ma úprimný názor ľudí, ktorí sa na to pozerajú zvonku.
Pre svoje vlastne dobro a úctu k samej sebe by som tam už nebola.
Šla by som k mame, babke, kamoske, proste hocikam, ale nie tam
Týmto ťa chce odtiaľ vyštvať, lebo normálne by to psychicky nedal asi nikto.
Pride mi to normalne, si jeho byvala a nebude cakat kedy konecne sa rozhodnes odist. Neuctove to nema byt preco ked si byvala, neuctive by to bolo kebyze ste spolu. Ale co nie je normalne, ze ta zatial nemas peniaze ale podla toho co pises, chyba nie je na jeho strane (?).
Nenormalne je trcat v dome po rozvode, kde ti aj jasne naznacuju, aby si konecne vypadla.
Je exmanzel ten, co ti zadrziava peniaze? Vie on nejako ovplyvnit, aby si ich dostala skor? Je realne, ze ak odides nedostanes svoj podiel, on ti ho "fyzicky" vyplaca?
Ak odpoved na vsetky otazky je nie, tak potom nie, nepride mi to neuctive, je to neprijemne to uznavam ale ak navyse tento medzistav uz nejaku dobu trva (povedzme mesiac, dva, x...), tak je asi jasne, preco to robi. Niekde trva vysporiadanie aj rok (ked sa nevedia dohodnut), vies si to predstavit, zeby tam ta zena/chlap boli rok?
Ja osobne, by som tam uz davno nebola, asi by mi to hrdost nedovolila 🤷♀️.
Ja by som už bola dávno fuč, ...zachovaj si ako takú hrdosť a odíď....tvoje správanie je dosť trápne
Ja by som si už pred rozvodom zbalila caky paky a už by ma tam nebolo .. maj úctu k sebe prosím …
Máš pravdu. Je to neúctivé. Odišla by som až vtedy, keby všetky úradné veci prebehli. Kým to nie je v katastri a peniaze nie sú na tvojom účte, dom je stále aj tvoj.
Pre svoje vlastne dobro a úctu k samej sebe by som tam už nebola.
Šla by som k mame, babke, kamoske, proste hocikam, ale nie tam
@anonym_7c8587 Ja naopak,nikam by som nesla. Bol to aj jej dom,tak ten kreten uz mohol pockat,kym jej nabehnu peniaze. Preco by sa ona mala potlkat po rodine,podnajmoch.Ona ma kde byvat a ze je muz idiot,to nie je jej vina. Pekne by som pockala na vyplatenie a az potom odisla.
@anonym_7c8587 Ja naopak,nikam by som nesla. Bol to aj jej dom,tak ten kreten uz mohol pockat,kym jej nabehnu peniaze. Preco by sa ona mala potlkat po rodine,podnajmoch.Ona ma kde byvat a ze je muz idiot,to nie je jej vina. Pekne by som pockala na vyplatenie a az potom odisla.
@marca12 mna zaráža že nemá nič ušetrené aby si zaplatila zbytočnú nájom a depozit
Veď toto nenastali zo dňa na deň
Bežne ľudia odchádzajú pred rozvodom, presne z dôvodu aby si chránili psychiku
Peniaze jej nabehnú len čo to kataster prepise, to je tiež úplný štandard
@anonym_autor tak mu daj návrh ty, s podpisom zmluvy, že on chce aby si odišla bývať do prenájmu, ale do času, kým ťa nevyplatí, ti bude platiť náhradné bývanie, v plnej réžii, nie ako pôžička, nie záloha, ale ako službu za to, že mu máš uvoľniť byt. Normálne u notára. Ak nie, tak nech si tam býva aj s bosorkou, neodišla by som. Len aby s tebou nevybabral, že ti nevyplatí celú čiastku za byt, keď tam teraz ešte bývaš.
Veľa ľudí mi píše, že by už dávno odišli. Lenže podľa mňa sa prehliada jedna podstatná vec. Ja neodmietam odísť. Odmietam odísť skôr, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte.
Je to aj môj dom a vysporiadanie ešte nie je reálne dokončené. Prečo by som sa mala odsťahovať do drahého podnájmu, platiť depozit a nájom z vlastného, keď peniaze, ktoré mi patria, ešte nemám?
Navyše veľká časť rekonštrukcie a zariadenia domu bola financovaná z mojich peňazí. O to viac ma mrzí, že som teraz v pozícii, keď ma exmanžel tlačí k odchodu, hoci vyplatenie ešte neprebehlo.
Keby som už mala peniaze na účte, zbalím sa a odídem. Vôbec by som to nenaťahovala. Ale kým ich nemám, nechcem sa dostať do situácie, že budem platiť vysoký nájom a zároveň čakať na peniaze, ktoré mi mali byť už vyplatené.
Veľa ľudí mi píše, že by už dávno odišli. Lenže podľa mňa sa prehliada jedna podstatná vec. Ja neodmietam odísť. Odmietam odísť skôr, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte.
Je to aj môj dom a vysporiadanie ešte nie je reálne dokončené. Prečo by som sa mala odsťahovať do drahého podnájmu, platiť depozit a nájom z vlastného, keď peniaze, ktoré mi patria, ešte nemám?
Navyše veľká časť rekonštrukcie a zariadenia domu bola financovaná z mojich peňazí. O to viac ma mrzí, že som teraz v pozícii, keď ma exmanžel tlačí k odchodu, hoci vyplatenie ešte neprebehlo.
Keby som už mala peniaze na účte, zbalím sa a odídem. Vôbec by som to nenaťahovala. Ale kým ich nemám, nechcem sa dostať do situácie, že budem platiť vysoký nájom a zároveň čakať na peniaze, ktoré mi mali byť už vyplatené.
@anonym_autor Rozmýšľaš veľmi rozumne. A toho sa drž. Budú peniaze, odídeš. Nebudú, si vo svojom.
A ešte pred dvoma mesiacmi mi pritom hovoril, že ma z domu nebude vyhadzovať, že tam môžem zostať, koľko budem potrebovať, a že jemu to nevadí. Aj preto som neriešila unáhlené odsťahovanie. Navyše som mu celý čas platila polovicu nákladov na dom, takže som tam nebývala zadarmo.
Dnes je situácia úplne opačná. Tlačí ma, aby som odišla ešte predtým, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte, a už si do domu nosí veci novej partnerky. Práve tá zmena postoja ma mrzí asi najviac.
@anonym_autor Rozmýšľaš veľmi rozumne. A toho sa drž. Budú peniaze, odídeš. Nebudú, si vo svojom.
@anonym_b0c7c6 ďakujem za podporu
@anonym_autor ja by som tiež zatiaľ neodchádzala, niekto ti povie, veď ho dáš na súd. No hovno . Koľko času ešte prejde , kým by si z toho niečo videla.vieme realitu súdnych procesov . Takto ho aj ty tlačíš k múru , aby ťa vyplatil čím skôr , môže sa zdať že je na koni, ale ani moc nie
@anonym_autor ja by som tiež zatiaľ neodchádzala, niekto ti povie, veď ho dáš na súd. No hovno . Koľko času ešte prejde , kým by si z toho niečo videla.vieme realitu súdnych procesov . Takto ho aj ty tlačíš k múru , aby ťa vyplatil čím skôr , môže sa zdať že je na koni, ale ani moc nie
@pe_mi presne tak. A ešte v dome mám svoje veci. Čo ak odídem a už sa k nim nikdy nedostanem?
@anonym_autor A to hned ako pridu peniaze budes mat kam ist ? Uz mas nejaky najom dohodnuty ? Pockaju na teba ? Lebo najst si vyhovujuce byvanie tiez nie je lusknutim prstov.
@pe_mi Pochopila som to tak, ze uz sa caka len na administrativne spracovanie. Ci nie ?
Nenormalne je trcat v dome po rozvode, kde ti aj jasne naznacuju, aby si konecne vypadla.
@patrike nenormálne? A prečo? Ten dom je ešte stále aj na mna písaný.
@anonym_autor A to hned ako pridu peniaze budes mat kam ist ? Uz mas nejaky najom dohodnuty ? Pockaju na teba ? Lebo najst si vyhovujuce byvanie tiez nie je lusknutim prstov.
@silvike ja si hladám bývanie, samozrejme.
@pe_mi Pochopila som to tak, ze uz sa caka len na administrativne spracovanie. Ci nie ?
@anonym_3eb897 ano
A ešte pred dvoma mesiacmi mi pritom hovoril, že ma z domu nebude vyhadzovať, že tam môžem zostať, koľko budem potrebovať, a že jemu to nevadí. Aj preto som neriešila unáhlené odsťahovanie. Navyše som mu celý čas platila polovicu nákladov na dom, takže som tam nebývala zadarmo.
Dnes je situácia úplne opačná. Tlačí ma, aby som odišla ešte predtým, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte, a už si do domu nosí veci novej partnerky. Práve tá zmena postoja ma mrzí asi najviac.
@anonym_autor Ni hold, na neho mozno zas tlaci nova priatelka, na ktoru mozno tlaci jej ex 😂
@anonym_autor Ni hold, na neho mozno zas tlaci nova priatelka, na ktoru mozno tlaci jej ex 😂
@anonym_3eb897 jasné, že tlačí ona. Poznajú sa mesiac takže asi tak.
@anonym_3eb897 ano
@anonym_autor Tak potom sa asi nie je coho obavat, nie ? Zeby peniaze neprisli. Ci preco sa bojis ze nepridu ked je vsetko podane, schvalene.
@anonym_autor Tak potom sa asi nie je coho obavat, nie ? Zeby peniaze neprisli. Ci preco sa bojis ze nepridu ked je vsetko podane, schvalene.
@anonym_3eb897 o peniaze ani tak nie. Ale veci v dome a tak.
@anonym_3eb897 jasné, že tlačí ona. Poznajú sa mesiac takže asi tak.
@anonym_autor Jaaj, tak to je ultracerstva znamost. A uz si ju sackuje do domu ? Deti nemate ?
Nerozumiem čo znamená "peniaze sa zdržali kvôli katastru". My keď sme nadobudli právoplatnosť rozvodových papierov, šli sme za notárom, kde sme podpísali majetkové vysporiadanie. Dohodli sme sa vopred. Hneď od notára sme šli do banky, previedla som mu peniaze a večer vymenila zámky, hoc ich ešte reálne na účte nemal. Naviac bol piatok a v tom čase tak rýchlo prevody do inej banky nebežali. Reálne však videl, že mu boli odoslané, mal potvrdenie aj on, aj ja. Na zbalenie a vysťahovanie mal dosť času predtým. Kataster sme riešili v pondelok, nové papiere sme mali asi o mesiac. Nevidím dôvod, prečo by mal ešte v tom čase bývať so mnou. Kedy ti tie peniaze nabehnú? máš už aspoň niečo vyhliadnuté?
Je exmanzel ten, co ti zadrziava peniaze? Vie on nejako ovplyvnit, aby si ich dostala skor? Je realne, ze ak odides nedostanes svoj podiel, on ti ho "fyzicky" vyplaca?
Ak odpoved na vsetky otazky je nie, tak potom nie, nepride mi to neuctive, je to neprijemne to uznavam ale ak navyse tento medzistav uz nejaku dobu trva (povedzme mesiac, dva, x...), tak je asi jasne, preco to robi. Niekde trva vysporiadanie aj rok (ked sa nevedia dohodnut), vies si to predstavit, zeby tam ta zena/chlap boli rok?
Ja osobne, by som tam uz davno nebola, asi by mi to hrdost nedovolila 🤷♀️.
"ja si hladám bývanie, samozrejme."
@anonym_autor cize este ani nemas najdene byvanie. Neviem si celkom predstavit ako najdes hned vyhovujuce byvanie a sa tam so vsetkym prestahujes, ked cakas a cakas, podla mna Ti vyhovuje tato situacia. A ja sa tiez hlasim do klubu tych, ktore by tam neostavali, ak dohody boli uzavrete a vysporiadanie tiez. Nepride mi neuctive, ak si manzel zije vo svojom dome svoj zivot - ved ten dom je stale jeho. Celkovo je chyba v tom, ze tam este ste obaja. A pravdepodobne uz dlho.
A neodpovedala si na otazky od @petamich ... Ako dlho vlastne tento stav trva? Asi mesiace. Je problemom ze Ti exmanzel peniaze naschval zadrziava, alebo tiez caka na nejaky ukon/postup, preco tie peniaze este nemas? Moze za to on? Zdrziava to naschval?

@anonym_autor úprimne, už dávno by som tam nebývala.