icon

Kedy môže súd odobrať matke dieťa?

wewwi
8. mar 2013

Ahojte,
ja mam priatela, ktorý je rozvedený. Z prvého manželstva má dieťa, ktoré žije s matkou. Jeho ex sa vydala druhýkrát a tiez má dieťa aj v druhom manželstve. Teraz sa ide rozvádzať a môj priateľ si plánuje zobrať do opatery syna, pretože sa bojí, že si ona opäť nájde nejakého "zlého" chlapa ( a on nenechá svojho syna žiť s nejakým "debilom"), a že vraj ona nemá kam ísť ( čo je podľa mňa hlúposť, veď má rodičov a pochybujem že by ju nechali na ulici). Je tu šanca že by súd pridelil dieťa otcovi? Ja si myslím, že by to bolo možné len v prípade ak by sa ho ona dobrovoľne vzdala.
Ďakujem všetkým za príspevky. 😀

Strana
z2
michala600
5. apr 2013

Poprosím o radu ,ako sa domocť rodičovských práv. Moja expriatelka žila 8 rokov v zahraničí a tam aj pracovala, pred par mesiacmi sa rozhodla usadiť na slovensku.Po nejakom čase a aj podla príznakov som zistil ,že bola závislá na alkohole, drogách a antidepresívach , Snažil som sa jej pomocť ,často mávala ťažké depresie......, ked zistila ,že je v inom stave , znovu odišla do zahraničia,oznámila mi ,že nech nemám strach,že nič odomna nepotrebuje a ani moje meno nezapíše do rodného listu dieťaťa a viacej som ju nevidel. Nemám na nu žiadny kontakt a ani netuším kde je,v maji by mala rodiť.Mam strach o dieťa....a obavu či bude abstinovať aj po porode.... Má vobec právo odoprieť mi rodičovské právo.. ? ako mam postupovať.. ? 😢

kikaba44
10. apr 2013

Dieťa sa matke odoberie po tom, čo o tom po podaní návrhu rozhodne súd.

sweetjanka
17. apr 2013

@sympa1 ako moze sud upravit stretavanie s otcom? (prepac, nemam o tom vedomost, preto ma to zaujima..do akej miery moze sud nariadit stretavanie otca s dietatom .. Dakujem

sweetjanka
17. apr 2013

..je mi luto, ze exmanzelky, ktore maju deti len ako prostriedok na boj s exmanzelom!!! maju stale silne prava pred sudom Tiez poznam rozpadnutu rodinu, kde exmanzelka ma deti len na boj s exmanzelom a jeho rodinou. .(hned po rozvode mala chodila k otcovi,iba za trest ked uz bola u otca tak ju psychicky vydierala a potom ju bombardovala otazkami co robili,kde robili a pod.mala si z toho zacala driapat ruky kruzidlom).Cez deti vydiera vsetkych..ci uz financne, ci uz fyzicky, ona chodi ako z "modneho casopisu" deti chodia derave v hroznych handrach. Keby nemali babku z exmanzelovej strany a otca, tak chodia horsie ako cigancence. Babka ich obriadi, zasiva im veci, kupuje obuv...dava pozor na to, ako ide pobalena ci uz do tabora(plati otec a babka), internatu alebo na liecenie..ked bola mala na konci roka so spoluziakmi z deviatky na posedeni, jedlo mali z triednych penazi, mali si kupit len pitie,tak jej matka nedala ani cent, ze nema,(babka sa nad nou opat zlutovala a dala jej 5 eur, pricom ona chuda minula len 50 centov)a !milady"exmanzelka isla na koncorocnu gulasku(ucitelka)skladali sa po 5 eur,tak na to uz mala.. je to velmi smutne sledovat to a nic nepomaha..zevraj si neda povedat ani od vlastnej rodiny,.jej mamina volava babke, nech dohliadne na deti,ze si s dcerou nevedia dat rady ani oni.. (pozn.hovorim o velmi vzdelanych ludoch,kazdy adept ma VS)!! ziadny asocialy..A sud dava stale za pravdu matke..no je toto spravodlivost?

andreakoubekova
21. apr 2013

Ja ak môžem trošku k tomu...Som vydatá žena.Dnes mám termín pôrodu 4 dieťatka.Môj manžel už bol raz ženatý a z 1 manželstva má 3 deti,ktoré priebežne odstupom času boli zverené všetky jemu,nakoľko matka prestala o ne javiť záujem.Nestarala sa o ne...nieje ani alkoholička ani narkomanka...proste jej na nich asi prestalo záležať...Doteraz som ju nepochopila...Ja som si ešte zobrala do opatery aj maloletého brata z DD,ktorý tam rástol 7 rokov,pokiaľ mi bol súdne zverený...nakoľko naša ,,mamička"robila neustále odvolávačky a ťahačky po súdoch...Takže teraz je u nás rušno...keď sa miminko narodí,tak detí bude 8 z trojitého cesta...Asi mám na to šťastie...ani jedna z matiek si nejdú nohy dolámať,aby si videli svoje deti...sem-tam zavolá...a to je vše...Je to smutné...ale aj taký je život...Ani ja som nemala na ružiach ustlaté...

Strana
z2