Koľko stojí zaslanie predžalobnej výzvy advokátom?
Ahojte. Koľko by ma stálo u advokáta/právnika zaslanie predžalobnej výzvy? Alebo stačí, keď ju napíšem podľa vzoru z internetu a pošlem sama?
Ďakujem za rady
@123profil321 @pribinak vie poradit
@anonym_c526bd ďakujem 🙂 viem, že aj draik je právnik, ale predpokladám, že ho asi otravujú ľudia často. Tak reku napíšem tému a uvidím, aké odpovede dostanem
@123profil321 cca 120 az 150 euro
@123profil321 cca 120 az 150 euro
@markusrasford a dá sa to potom dať nejako preplatiť dlžníkovi? Či to len ak by to postúpilo na súd?
@markusrasford a dá sa to potom dať nejako preplatiť dlžníkovi? Či to len ak by to postúpilo na súd?
@123profil321 to sa nedá preplatiť
u mohjo stalo 500
Ceny môžu byť rôzne, lebo si musí naštudovať o aký prípad ide, takže môže mať taxu za hodinu práce, alebo za úkon
To si naozaj nevieš sama napísať predžalobnú výzvu? Tá tebou napísaná bude mať takú istú váhu ako tá, napísaná za 500 Eur. Dôležité je ju poslať a mať doklad o jej zaslaní. Advokát napísaním výzvy na podstate sporu nič nezmení.
To si naozaj nevieš sama napísať predžalobnú výzvu? Tá tebou napísaná bude mať takú istú váhu ako tá, napísaná za 500 Eur. Dôležité je ju poslať a mať doklad o jej zaslaní. Advokát napísaním výzvy na podstate sporu nič nezmení.
@evkatk niekedy je potrebné poslať od advokáta - sú také prípady, alebo úradný list s hlavičkou má väčšiu váhu a pre druhú stranu môžu pôsobiť vážnejšie
@evkatk viem si ju napísať sama. Čiže úplne stačí napísaná mnou?
@cacianka predzalobna výzva ide cez súd a to uz ma svoju váhu. Aspoň moja išla cez súd.
@markusrasford nemusí, napíšem pošlem a keď mi nestojí za to naťahovať sa na súde, tak to aj skončí.
@evkatk viem si ju napísať sama. Čiže úplne stačí napísaná mnou?
@123profil321 áno stačí, podľa toho o čo ide.
@markusrasford nemusí, napíšem pošlem a keď mi nestojí za to naťahovať sa na súde, tak to aj skončí.
@cacianka ja som to riešil cez sud. Keď si dobre spominam tak dlžník ma 15 dní na odvolanie. Keď sa neodvolal do 15 dní potom sa môže vydať platobný rozkaz. Tak ked sa dava cez sud podľa mňa to urýchli vymahanie pohľadávky.
@cacianka ja som to riešil cez sud. Keď si dobre spominam tak dlžník ma 15 dní na odvolanie. Keď sa neodvolal do 15 dní potom sa môže vydať platobný rozkaz. Tak ked sa dava cez sud podľa mňa to urýchli vymahanie pohľadávky.
@markusrasford autorka nepíše dôvod predzalobnej výzvy
Vyska u nas zalezala od vysky dlhu. U nas to bolo cca 450 eur. Tiez sa ale platil prvy poplatok u pravnika, ze sa oboznamil s nasim pripadom. Cize hned na zaciatku 900 eur. Ked to islo na sud na vydanie platobneho rozkazu, za ukon si zas vypytal 450 + poplatok na sude (my sme davali 3% z dlznej sumy). Pravnik uz pri predzalobnej vyzve firme dal preplatit tieto naklady. A kedze firma nezaplatila na zaklade platobneho prikazu, za vydanie exekucneho prikazu zas platite pravnikovi za ukon (tu odporucam to zaslat cez exekutora,je to lacnejsie). Takze nielenze nam firma dlhuje veeelke peniaze, ale este dalsie velke naklady mame na pravnika, sudy... A velmi mala pravdepodobnost,ze tie peniaze uvidime.
@markusrasford autorka nepíše dôvod predzalobnej výzvy
@cacianka dôvod je peňažný dlh
Vyska u nas zalezala od vysky dlhu. U nas to bolo cca 450 eur. Tiez sa ale platil prvy poplatok u pravnika, ze sa oboznamil s nasim pripadom. Cize hned na zaciatku 900 eur. Ked to islo na sud na vydanie platobneho rozkazu, za ukon si zas vypytal 450 + poplatok na sude (my sme davali 3% z dlznej sumy). Pravnik uz pri predzalobnej vyzve firme dal preplatit tieto naklady. A kedze firma nezaplatila na zaklade platobneho prikazu, za vydanie exekucneho prikazu zas platite pravnikovi za ukon (tu odporucam to zaslat cez exekutora,je to lacnejsie). Takze nielenze nam firma dlhuje veeelke peniaze, ale este dalsie velke naklady mame na pravnika, sudy... A velmi mala pravdepodobnost,ze tie peniaze uvidime.
@anonym_ef9c13 rozmýšľam teda, či sa mi to oplatí hnať na súd. Ale snáď ju vystraší aspoň predžalobná výzva, aj keď bude napísaná iba mnou a nie právnikom
@anonym_ef9c13 rozmýšľam teda, či sa mi to oplatí hnať na súd. Ale snáď ju vystraší aspoň predžalobná výzva, aj keď bude napísaná iba mnou a nie právnikom
@123profil321 skús pohľadať tu na Mk vo verejnej skupine Právne poradenstvo, sú tam podobné prípady, ako môžeš podať PV s potom na súd o platobný rozkaz ( nie právna poradňa).
@123profil321 skús pohľadať tu na Mk vo verejnej skupine Právne poradenstvo, sú tam podobné prípady, ako môžeš podať PV s potom na súd o platobný rozkaz ( nie právna poradňa).
@cacianka a myslíš, že keď mám screeny z konverzácie, kde píše zo 4 razy, že mi to vráti a mám bankové prevody, kde je v každom poznámka požičané, že to môžem riešiť aj trestným oznámením? 🤔
A skúsim pohľadať v tej skupine. Nie je to malá suma, len neviem či by som nakoniec rovnakú sumu neminula na právnika nakoniec 🤷🏻♀️
@cacianka a myslíš, že keď mám screeny z konverzácie, kde píše zo 4 razy, že mi to vráti a mám bankové prevody, kde je v každom poznámka požičané, že to môžem riešiť aj trestným oznámením? 🤔
@123profil321 myslím že to mohlo pomôcť, že k platobnemu rozkazu prilozis kópie z účtu o prevode aj tie screeny.
Do tej predzalobnej výzvy napíš , podstatne údaje výšku sumy, termíny pôžičky s vrátenia, že máš písomné dôkazy a uved termín dokedy má vrátiť. Ak napíšeš teraz, daj dátum do 28.2. napr.
Možné je aj TO, niečo ako podvod, pokus o obohatenie, to nie som odborník.
Vzory si najdi na nete. A inšpiráciu v tej skupine.
@123profil321 a o koľko eur ide mate spoločnu zmluvu že si jej požiačala.
@123profil321 a o koľko eur ide mate spoločnu zmluvu že si jej požiačala.
@alickapusinka 780€, nemáme zmluvu, len konverzáciu na Messengeri, kde mi píše, že mi to určite vráti. Najprv písala na výplatu, potom keď sa otec vráti zo zahraničia, potom priateľ keď sa vráti zo zahraničia, potom na 13ty plat. Škoda, že sme sa len ústne dohodli, že od januára mi to bude splácať po 70€. Už týždeň mi neodpisuje. Je to kolegyňa, v práci to riešiť nechcem, nechcem robiť divadlo kolegom. Posledná moja správa je, že jej dávam čas do nedele, do dnes, a budem to riešiť inak. A dôvod požívania bol, že jej mama je v ohrození života a potrebuje na operáciu. Peniaze šli postupne behom týždňa. Bola som sprostá, myslela som, že je to kamarátka... Trafila citlivú nôtu... 🤷🏻♀️ Bohvie, kam išli peniaze naozaj 🤷🏻♀️
@alickapusinka 780€, nemáme zmluvu, len konverzáciu na Messengeri, kde mi píše, že mi to určite vráti. Najprv písala na výplatu, potom keď sa otec vráti zo zahraničia, potom priateľ keď sa vráti zo zahraničia, potom na 13ty plat. Škoda, že sme sa len ústne dohodli, že od januára mi to bude splácať po 70€. Už týždeň mi neodpisuje. Je to kolegyňa, v práci to riešiť nechcem, nechcem robiť divadlo kolegom. Posledná moja správa je, že jej dávam čas do nedele, do dnes, a budem to riešiť inak. A dôvod požívania bol, že jej mama je v ohrození života a potrebuje na operáciu. Peniaze šli postupne behom týždňa. Bola som sprostá, myslela som, že je to kamarátka... Trafila citlivú nôtu... 🤷🏻♀️ Bohvie, kam išli peniaze naozaj 🤷🏻♀️
@123profil321 ja som tiež požičala veľku sumu lenže na papier overene notárom s tým že ked prestala splácať tak som dala na súd a súd vydal exekučne nariadenie potom to vrátila jej dcéra lebo matka počas splacania dlhu náhle zomrela.
Tak, nakoniec som chcela, že pôjdem za ňou domov. Neotvárala, nezdvíhala telefón, aj keď bola doma. Zvonila som u jej babky, u jej strýka. Nikto nič. Tak som chcela ísť na políciu podať trestné oznámenie. Už som bola pred stanicou, keď mi prišlo 20€ s poznámkou, že teraz viac nemá. V práci som jej chcela dať podpísať papier, že sa zaväzuje zvyšok vrátiť do dvoch týždňov. Vraj si ani pôžičku nemôže zobrať, jej bohatý priateľ je v kóme po autonehode. Povedala som jej, že potom čo tvrdila, že nemôže poslať v práci lebo nemá dáta a celú zmenu bola online a potom mi už neodpisovala, jej už nič neverím. Že do konca mesiaca zoženie 50€ a potom mi to bude splácať 70€ mesačne. Tak som jej povedala, že teda nebudem sviňa, ale podpíše mi to. A jedna meškajúca splátka a idem za exekútorom.

@123profil321 @pribinak vie poradit