icon

Komu funguje striedavá starostlivosť?

zuriva
24. jún 2014

Vsade citam, ze je to zly napad, hlavne pre deti.
Ale zaujima ma, ci to u niekoho funguje, teda ci ste vsetci /on, ona a deti/ spokojni a ako to zvladate. Dakujem.

Strana
z3
he0071
10. sep 2014

@filipal najhoršie na tom bolo to že keď sme sa rozvádzali tak striedavka bola zákonom schválená akurát 2 mesiace a sami sudcovia nevedeli čo majú robiť ☹ a aké vyhrážky a vydierania použil sem bohužial písať nemôžem ☹ , ale dôležité pre nás je že teraz zatial rešpektuje vôľu detí a keď nechcú k nemu ísť tak nejdu už netrvá na tom že musia byť u neho a hotovo , tak len dúfam že mu to vydrží a že to bude pre nás všetkých dobré. 🙂

filipal
10. sep 2014

@he0071 ano, asi nakoniec zistil, ze to nie je az take lahke starat sa o dve deti. a ze ako pomsta voci tebe je to len predsa len velka praca,

he0071
11. sep 2014

@filipal presne a hlavne si asi uvedomil že by sa mu nepáčilo keby mu kompetentné osoby povedali že deťom nerobí dobre byť u otca a to by urazilo jeho ego 😉

kadulka
29. sep 2014

čítala som veľa článkov o tom ako deťom striedavka prospieva ako nemôžeme deťom upierať druhého rodiča... moja situácia je taká, že môj ex sa mi stále vyhráža striedavkou. momentálne máme súdom určené dni a časy kedy ex môže mať malého...keď kvôli práci nemôže, nemám problém sa s ním dohodnúť aj na inom čase, dokonca mu ho dávam aj navyše keď sa slušne opýta a sa dohodneme. ale keďže nechce platiť výživné tak si vymyslel, že chce ísť do striedavky /má priateľku, kt. mu všetko platí, takže ho celá starostlivosť vyjde zadara/. syn ho zbožňuje, preto nezakazujem plus čas, ktorý by mali spolu stráviť ale striedavka mi je neskutočne proti srsti, keďže malého neskutočne rozmaznávajú, všetko mu dovolia a keď príde domov tak sa správa ako hlupáčik:( a keď mi porozpráva, že za celý víkend jedol hranolky, paulu a rybie prsty a špagety tak som nahnevaná.... alebo keď povie, že sa v noci zobudil a plakal a hľadal ma a k nemu nikto neprišiel, že s palčom zaspal lebo sa bál ísť za tatom aby sa na neho nehneval tak mi je do plaču... alebo keď povie, že ho štípala riťka a oni mu povedia, že to ho za chvíľu prejde..alebo keď je malý prechladnutý, kašle, kýcha a donesie ho domov s holým chrbtom bez tielka s úplne mokrými topánkami.... alebo, že sa mu tato celý víkend nevenoval, že sa bicykloval sám na ulici a strážila ho 10 ročná dcéra jeho priateľky.... neviem si predstaviť, že by ho mal celý týždeň...neviem si predstaviť, že keď bude malý chorý v horúčkach a kto sa o neho bude starať? cudzia žena????a nie jeho matka?alebo keď pôjde do školy tak ja budem mať iný systém učenia, oni iný? však ten malý chlapec bude mať guláš v hlave:( a keď ex manželovi niečo poviem tak som ja zlá, že útočím....som proste proti striedavke keď jeden z rodičov nesúhlasí. keď sa dohodnú a chcú to tak tak nech je striedavka alebo keď matka bráni v styku dieťaťa s otcom tak dobre, nech súd tak rozhodne ale prečo by som ja nemala vidieť svoje dieťa celý týždeň alebo dva týždne keď to tak nechcem???? ex manžel ho má v podstate tak isto ako ho mám ja len s tým rozdielom, že cez týždeň keď ho má mať tak mi ho večer o osmej donesie domov...keď sme sa na súde dohadovali na termínoch stretávania sa tak som mu dala neskutočný priestor na to aby bol s malým, rozdelila som prázdniny, sviatky na polovičku a on z toho nič nechcel.... potom mu odklepli výšku výživného, ktorý nechce platiť tak začal vymýšlať so striedavkou:( neviem čo budem robiť keď podá žiadosť o striedavku a nedajbože by súd to uzná...dokonca keď sa malého opýtam, či chce byť a hajať u tata dlhšie, že by sme sa týždeň nevideli tak mi povie, že to tak nechce, že to chce tak ako je to teraz je lebo chce byť aj s tatom aj so mnou ale nie tak, že by niektorého z nás dlho nevidel.... ale 4 ročného dieťaťa sa asi nikto pýtať nebude...:(

he0071
2. okt 2014

@kadulka neboj sa teraz už sudy moc striedavku neodsuhlasuju ak je jeden rodič proti, hlavne musíš na súde argumentovať prečo to nechceš, všetky dôvody aj to že si presvedčená že ex chce striedavku cielavedome z dôvodu neplatenia výživného, povedz že si mu nikdy nerobila problémy v stretávaní s malinkým a že to tak bude aj nadalej ale že len chceš aby tvoje dieťaťko, ktoré je vo veku keď potrebuje najviac maminku pri sebe, malo stabilný domov. Neboj uvidíš dopadne to všetko dobre vo tvoj prospech a prospech synčeka.... budem držať palce. 😉

kadulka
2. okt 2014

@he0071 ďakujem za podporu🙂 no uvidíme čo bude....dokonca mi tento mesiac nezaplatil ani výživné, že nemá:(

kaktusik007
2. okt 2014

@kadulka nezaplatil vyzivne??? a to si akoze ako dovoli? akoze ja som taktiez proti striedavke, moje deti nikto magorit nebude... dieta ma mat jeden domov, a hotovo. Toto, co ten tvoj stvara, je obycajne vydieranie... Hnus.

kadulka
3. okt 2014

@kaktusik007 proste povedal, že nemá, že má exekúciu a hotovo... a ešte večer keď malého doniesol domov tak mi na drzovku hovorí, že malý si vyderavil gumáky, kúp mu nové!!! ale to, že odkiaľ mám na to vziať tak to mi už nepovie:( hlavne, že on chodí v značkových handrách ako napapijri, polo... ale to je jeho šikovnosť, že si našiel takú priateľku, že ho šatí, živý...

he0071
7. okt 2014

Kadulka to su chlapy a vačšina su chrapuni, chlapovi terab dať najavo . že sa zaobídeš aj bez neho a že to všetko zvladneš, radšej sama so synom ako s takým hovädom... neboj , ja stále hovorím že najprv musí byť zle aby sme potom prežili niečo krásne.... 😉

bielavlocka
8. okt 2014

...nedá mi trošku nezareagovať na niektoré komentáre. realita je taká, že domov je len jeden a môže si každý hovoriť, čo chce. ja som učiteľka a počas svojej praxe som učila niekoľko detí, ktoré boli v striedavej starostlivosti. ani raz, zdôrazňujem, ani raz to neprebiehalo bez problémov. niektoré deti sa nedokázali za týždeň zorientovať, kde sú a na ďalší boli zase inde. my, učitelia, sme normálne, už podľa pripravenosti žiaka vedeli, u koho práve je. u niektorých sme sa dokonca v zborovni dohadovali, že tento týždeň toho dotyčného neskúšame, lebo je u otca a vedeli sme, že by schytal zlé známky. alebo, keď sa vypĺňali nejaké papiere a dieťa malo uviesť adresu, tak sa nás, učiteľov pýtalo, ktorú adresu má napísať. proste, hotový guláš majú tie deti v hlavách. nevedia, kde vlastne bývajú, čo je ich domov. veľakrát nemali nejaké pomôcky, lebo ich nechali u mamy alebo opačne. no je toto normálne? ale poznám jednu rodinu, síce som tie deti neučila, ale možno u nich to funguje. a to tak, že deti po rozvode ostali v byte, kde vyrastali od narodenia a obaja rodičia sa odsťahovali. každý týždeň príde jeden rodič, ktorý sa o nich stará, čiže domov menia rodičia, nie deti. rodičia si musia každý týždeň baliť kufre a meniť domácnosť. a poviem vám, že sami oni tvrdia, že to vôbec nie je jednoduché a nevedia si predstaviť, že by toto mali znášať ich deti. prečo by rozvodom mali trpieť deti a nie ich rodičia? nech oni menia každý týždeň adresu - svoj domov. možno by si väčšina oteckov rozmyslela, či ozaj chcú túto metódu starostlivosti alebo sa chcú len pomstiť svojej ex. ja len toľko, kto vymyslel striedavú starostlivosť, podľa mňa, bol statočný magor....sorry....

he0071
9. okt 2014

Presne ako píše bielavlocka moja dcerka mala tiez ohladom školy uplny chaos , ked sa s nou nahodou ucil ocinko tak chcel od nej aby vsetko vedela na same jednotky od neho chodila do skoly pod tlakom a v strese lebo pre jej otca bola 2 zla znamka a odo mna chodila uplne v pohode, mala som co robit kym som ju dala na poriadok a ked sa ako tak ukludnila tak sup ho zase k ocovi, vela krat sa stalo ked som stretla jej triednu, ze mi povedala , ze ona vie kedy je mala u mna a kedy u otca. ked je u otca je cela zakriknuta, zlaknuta vystrasena, ked je u mna chodi do skoly vysmiata ako slniecko a presne suhlasim s nazorom , ten kto vymyslel striedavku bol riadny magor.... 😠

gabca40
20. okt 2014

@zuriva ahoj ja som rozvedena a mam striedavku moje deti maju 12 a 17 a nikdy by som nesuhlasila so striedavkou deti nevedia kam patria Ak si rozumies s ex tak by to mohlo byt dobre no mne to nefunguje lebo s ec sa nedokazeme dohodnut a on Vsetko robi tak aby ich voci mne huckal

filipal
20. okt 2014

@gabca40
@he0071 kocky to som nevedela, ze sa moze nariadit striedavka, aj ak matka nesuhlasi. To znamena, ze vy ste boli proti a sud rozhodol striedavu starostlivost?

gabca40
20. okt 2014

gabca40
20. okt 2014

@filipal gabca40 Nie mi sme sa rozhodli pre striedavku nakolko deti su velke a chceli striedavku ale asi som bola ja slepa lebo moj ex bol dobrym otcom ale bohuzial len bol lebo az ked nam dali striedavku som pochopila ze on ich chcel aby nemusel tolko platit teraz ma priatelku a len posiela seky a hucka deti proti mne .malemu dovoli ist opit sa ked ho mam mat ja a pritom nema ani osemnast potom maly vyskakuje od februara mam podane na zmenu ale stale nic a to som ziadala o urychlenie.lebo na zaciatku im nechutne nadaval a teraz si ich nevsima stara sa viac o tu spinu a jej decko ...je to chore

he0071
20. okt 2014

Filipal ja som so striedavkou suhlasila pod natlakom, vydieranim a vyhrazkami a to som spravila najvacsiu chybu mojho zivota, mala som bojovat a nie rezignovat a suhlasit, 4 roky som s ex bojovala a snažila sa s ním dohodnut na nejakych kompromisoch a až teraz po 4 rokoch suhlasil a tak mse u mediatorky podpisali dohodu ze bude respektovat vôlu deti a že pôjdu k nemu len keď budu chcieť čo je veľmi málo ba skôr bysom povedala, že nechodia už teraz k nemu skoro vôbec, ale ja ho stale o nich informujem , ci su zdrave , so nove v skole a pod..... neviem do kedy to vydrzí ale budem dufat ze nastalo aspon teda do ich plnoletosti.. 🙂

lenulienka19
25. dec 2014

Dobrý deň, milé mamičky obraciam sa na vas s prosbou o pomoc. Študujem socialnu prácu a hladam rodinku kde je dieta zverene do striedavej starostlivosti a kde by boli rodicia ochotni poskytnut mi informacie , ktore by som vyuzila v diplomovej praci . ide mi o popisanie pozitiv ale aj negativ tejto starostlivosti preto budem vdacna za kazdy jeden nazor 🙂 ide samozrejme o anonimný rozhovor. ak by ste niekto boli ochotny pomoct mi kontaktujte ma na 19lenulienka@azet.sk dakujem 🙂

Strana
z3