icon

Komu funguje striedavá starostlivosť?

zuriva
24. jún 2014

Vsade citam, ze je to zly napad, hlavne pre deti.
Ale zaujima ma, ci to u niekoho funguje, teda ci ste vsetci /on, ona a deti/ spokojni a ako to zvladate. Dakujem.

Strana
z3
materina_duska
24. jún 2014

@zuriva Striedavá starostlivosť funguje predovšetkým vo vzťahoch, kde nemusela byť nariadená súdom 🙂 Proste sa rodičia vedia dohodnúť, komunikovať a podeliť si čas so svojím dieťaťom. A dokonca im to príde také prirodzené, že ani nevedia, že majú nejakú "striedavku" 🙂 Poznám taký pár.

zuriva
autor
24. jún 2014

@materina_duska predpokladam, ze je to par, ktory sa rozisiel v dobrom.

materina_duska
24. jún 2014

@zuriva Tak nezbožňujú sa. Len povýšili blaho dieťaťa nad svoje ego a ješitnosť.

zuriva
autor
24. jún 2014

@materina_duska tak predpokladam, ze je to u ludi, ktori su obaja vyspeli a nerobia si zbytocne prieky.

he0071
25. jún 2014

@zuriva Ahoj no ja mám striedavku s byvalým asi tak 4 roky a fungovalo by to keby moje deti tam chceli chodiť, synovi je to nejak jedno ale dcerka je strašne nešťastná ked ma ist k ocovi, on si mysli že má lepšiu výchovu a ze ked bude na deti ako gestapak tak nieco dosiahne v ich prospechu v skole / co je totalna blbina podla mna/ a ja som zase tolerantna a mäkká.Striedavka je super pre tie deti ktoré majú úžasny a láskyplný vzťah o obidvomi rodičmi , vtedy si tá mamina ked su deti u ocina, krásne oddýchne a može si naplánovať svoj program ale ja som napríklad uplne na nervy a rozhádzana keď sú deti u otca a neviem si naplánovať vôbec nič a nič ma nebaví lebo mám strach o deti ..... tak som pre ich dobre a zdravý a pokojný rast dala žiadosť o zrušenie striedavky. Nechcem aby sa prestali s otcmo stretávať len chcem aby sa tam tešili a chceli byť s ním a nie aby museli.......

wrok
23. júl 2014

idealne je ked su rodicia tak vyspeli, ze sice nariadena striedavka je len aby bola splnena litera zakona, ale ani jeden z rodicov nema problem, ked dieta povie, ze chce ist za druhym rodicom, ze ani jeden z rodicov netrva striktne na hodine, minute odkedy- dokedy ma pri kom dieta byt...

he0071
29. júl 2014

@wrok ano to je pravda a vtedy je to pre deticky to najlepsie co mozu mat ale takych rodicov je sakra malo co je na velku skodu deticiek, viem to podla nasej situacie moj byvaly trva presne na minutach podla neho ma tyzden 7 dni ak pre kazdeho ale v jehio pripade to je od pondelka do pondelka vecera a ked si zoberie deti o 10:00 tak ich musi vratit aj o 10:00 lebo den ma 24 hodin a nie 14 ☹ takze komunikacia nulova

wrok
29. júl 2014

@he0071 takato osoba je nevyzreta, hlupa, stale sa snaziaca mstit, anmiesto toho, aby konala v zaujem dietata, smutne...

he0071
30. júl 2014

To je uplne trefne na mojho byvaleho nesnazi sa aby sa mali deti dobre ale stale hlada dovody ako ublizit mne a dat mi vyzrat ze som sa rozviedla, miesto toho aby sa zamyslel nad tym ze preco......s takymito ludmi je to boj na cely zivot.... ☹

nazorotca
2. sep 2014

SS vie fungovať aj v prípade nesúhlasu jedného z rodičov, a to nariadením súdu, ak jeden z rodičov robí trvalé prieky, s následkami na dieťa, stratí dieťa a nastáva trvalá st., striedavka je pre deti, a rodičia sú nútení to akceptovať
SS je najlepšia forma pre dieťa,
matky s ss nesúhlasia hlavne z týchto dôvodov:
- finančné vydieranie
- citové vydieranie
- chorobné upnutie sa na dieťa, nedostatok info o SS
- falošná predstava založenia novej " rodiny" , nového otca " ako nahrážku za bio otca, ako totálne odstrihnutie sa z minulým partnerom, životom
- nenávisť jedného bývalého partnera k druhému a následná túžba pomstiť sa

SS dáva šancu deťom a bývalým partnerom slušne civilizovane existovať a vyhnúť sa nikdy nekončiacimi problémom

kaktusik007
2. sep 2014

@nazorotca dobra kravina. jaaaaaj, az mi je zle z teba.

marionmarion
2. sep 2014

@nazorotca mas s tym osobnu skusenost??? Citujem ta: "matky s SS nesuhlasia z tychto dovodov..."
a otcovia suhlasia vzdy? Otcom ide vzdy o dobro dietata? Otcovia nikdy nevydieraju a nerobia prieky? Nerob tu zo zien nejake dusevne labilne chudery, ktore kladu na najvyssiu priecku pomstu byvalemu partnerovi... 🙄 😖

nazorotca
3. sep 2014

@kaktusik007 máš okrem tohto aj nejaký argument? 🙂

nazorotca
3. sep 2014

@marionmarion pozri si statistiky🙂

kaktusik007
3. sep 2014

@nazorotca stastistiky? vydierat druheho rodica cez dieta je tak ubohe a zvratene, ze dovidenia. A robia to rovnako otcovia, ako matky.

a argument??? moje deti nikdy v zivote v striedavke nebudu. Nedovolim, aby jeden psychicky labilny jedinec si na nich masiroval ego, ze aky je uzasny.

Boze, vracat sa mi z teba chce. Opat a znova.

marionmarion
3. sep 2014

@nazorotca statistiky? sorry ja zijem v realite a neriadim sa nejakymi anonymnymi dotaznikmi, kam si moze pisat kazdy co chce 😀
a neodpovedal si na otazku ci mas aj osobnu sklusenost, alebo si len jednym z tych co si liecia svoje komplexy na fore? 😝

filipal
3. sep 2014

@he0071 a preco si suhlasila so striedavkou, ked to u vas je taketo problematicke?

nazorotca
4. sep 2014

@kaktusik007 , presne si sa vystihla v tom ako som to napísal , gratulujem 🙂

nazorotca
4. sep 2014

@marionmarion zaujímavo položená otázka, tiež to čosi o tebe hovorí 🙂, áno, mám osobnú skúsenosť, štatistiky sú síce kuy, ale hovoria o tvrdej realite, áno staistiky sú potrebné, ak je statisticky uvedené, že je u nás rozvodovosť 50-55%-ná, hovorí to o čomsi
anonymne tu pôsobíš aj ty🙂
áno, komplexy sú tvojim argumentom, snáď to nemyslíš vážne, máš nejaké iné relevantné argumenty? alebo len tak strieľaš od pása 😀

marionmarion
4. sep 2014

@nazorotca myslim to vazne...prave preto som sa pytala ci mas osobnu skusenost a ked si napisal, ze ano, je mi to jasne...ty si proste nastvany na svoju byvalu a chodis si to sem ventilovat tym, ze citujes nejake statistiky ( apropos, preco nedas rovno link, aby sme sa mohli presvedcit ze vobec tie statistiky existuju?), ktore sa vyjadruju o zenach ako o nejkaych citovo labilnych pomstychtivch chuderach...skus prejst toto forum a najdes tu nespocetne vela tem, kde sa riesi prave problem s otcom, ktory vydiera a ci uz citovo alebo financne, alebo akokolvek zenu a nie naopak...a potom mozno pochopis, ze zivot nie su len statistiky...percento rozvodovosti nehovori o tom, kto za rozvod moze 😉

marionmarion
4. sep 2014

@nazorotca a este by som dodala ze moje dieta v striedavke je. A nemame s tym ani najmensi problem, prave naopak som rada, ze dieta moze mat oboch rodicov, bez toho aby sme my dvaja zili vo vztahu. Nase dieta ma silnu citovu vazbu na nas oboch. Nikdy by nenapadlo ani mna, ani byvaleho si riesit svoje problemy cez dieta alebo nelichotivo hovorit o tom druhom...
to, ze vy ste to so zenou nedokazali asi tiez hovori nieco o vas... 😝

barcelona94901
4. sep 2014

v mojom okolí su 4 páry kde to ide v pohode,dokonca rodičia maju aj nových partnerov ,klape im to niektorým už roky ,vedia spolu komunikovať
to nie je o deťoch,ale o tom,či su rodičia pri zmysloch ,alebo nie su
,ked nie su vtedy riešia všetko cez deti,bohužiaľ aj také poznáme ,tam hucká mama,tam babka ,tam otec robia si napriek ,
a máme známu,ktorá iba vdaka striedavke može pracovať,má totiž dlhý a krátky týžden , 😉

nazorotca
4. sep 2014

@marionmarion no, ani jasnovidka a ani psychologička nebudeš...mýliš sa, a v zmysle trafená hus zagága reaguješ, a nečítaš, nepotrebuješ, máš to jasné a divíš sa, že iní nie, ak nie, tak potom sú to idioti psychopati 😀, len pokračuj, majsterka sveta 🙂, nedočítal som sa u teba nič relevantné ohľadne témy 🙂

nazorotca
4. sep 2014

@nazorotca kto za to môže súd nezaujíma, statistiky to síce uvádzajú, ale je to k ničomu, pointa vysokého percenta rozvodovosti nie je dôležitá v tejto téme, téma je striedavá starostlivosť, ak si si nevšimla, pointa sú teda deti, nie prečo a kto je vinný, to je jasné : ad1 hlavným dôvodom rozvodu je manželstvo ad 2 vždy na vine sú dve osoby : manželka/manžel a svokra ad 3 rozvod nechcel pri uzatváraní manželstva ani jeden z partnerov..atd. rozvodovosť je neuveriteľne vysoká, a v podstate to pomaly vyzerá tak, že viac manželstiev sa rozvádza ako uzatvára, výsledkom je " armáda" tzv, detí rozvedených rodičov, detí, kt. prežívajú traumu rozvodu s následkami na psychiku
deti sú hlavnou , prvou a poslednou, témou striedavej starostlivosti, nie, kto je vinný, pri súdnom konaní o rozvode súd zaujíma či štatút manželstva plní funkciu, kvôli ktorej bol uzavreté, dôvody ( ako za socíku - "rozvedený nie z vlastnej viny" nemyslíš vážne 🙂) sú podružné pri rozvode, inak je tomu tak pri rozhodovaní o starostlivosti o maloleté deti, tam sú posudzuje, súd ako zástupca maloletého, aký spôsob st. bude najlepší pre deti, a tu sa pozerá aj na rodiča, vhodnosť atd...dieťa nevie posúdiť taký nezmysel akým je kde mu je lepšie, ktorého rodiča má radšej, dieťa nevie o svojich právach a nevie o následkoch traumy, to by sme mali vedieť my, matky/otcovia, takže ak je tu debata o správnosti striedavej starostlivosti je potrebné si naliať čistého vína, nehrať sa tu na matky sveta, otcovia hrdinovia, ale pozrieť sa na to z odborné pohľadu, čo to s dieťaťom urobí, a či sme vskutku tí správny rodičia a nie opice s opičou láskou , tak to je mariondouble
to, či je matka psychopaticky ranená a ovládaná nenávisťou, to isté u otca, nie je dôležité, marion, stále si to nepochopila, dôležité je ak si to tí dvaja idioti neuvedomujú, súd ako zástupca maloletého si to uvedomiť má, je to jeho povinnosť, a v záujme dieťaťa nariadiť vhodnú starosltivosť a rodičov poslať k psychológovi, už rozumieš? nemôžem sa vyjadrovať k debilnej matke, kt. klame prvoplánovo, alebo ku idiotovi otcovi, kt. sa rovnako mstí debilnej matke, kt. sa nespráva ako matka, alebo sa mu to len zdá, že sa tak nespráva. je to príliš subjektívne a to obojstranne; zákony v prípade udeľovania starostlivosti sú uplne na nič, sú príliš benevelentné a v podstate sudca má široké pole pôsobnosti, dokonca až tak, že aký má deň, taký rozsudok, jurisdikcia je prakticky nulová; samozrejme, je to živná pôda pre korupciu na súdoch,
vo väčšine prípadov sa musia žiadajúci o striedavku doslova do písmena doprosovať ex či bude tak láskavá a " dovolí" striedavku, až na pár výnimiek, matky to tvrdo zneužívajú, až vydierajú...a to bežne ako na páse, a máš pravdu, sú aj otcovia také kurvy, kt. robia to isté, no, je ich oveľa menej, takže čo si to vlastne chcela povedať ? 😀

marionmarion
4. sep 2014

@nazorotca trafena hus si tu jedine ty 😉 totiz z nas dvohc si ty tenm, co ma problem, ja nie...pekny den 🙂

marionmarion
4. sep 2014

@nazorotca ty snad ani necitas, co si sem napisal...sam tu spominas rozvodovost a mne tu vycitas ze ja nepisem k teme? 😀 Fakt si ma pobavil...a zvysok ani nejdem citat, lebo ak to bude ta ista kvalita ako doteraz, tak strata casu 😀

sissmiss
4. sep 2014

@marionmarion to je otazka inteligencie. Da sa zmerat ale nie je predmetom debaty 😝 stastna zena co ho stretla...

nazorotca
4. sep 2014

@marionmarion hm, rozvodovosť som spomínal vo veci počtu detí rozvedených rodičov, 🙂

dúfam, že sa ti nič nestalo, zvládaš to ? 🙂

nazorotca
4. sep 2014

@sissmiss 🙂
si milá, ale ešte na tieto veci si nedorástla, ale inak OK 🙂

marionmarion
4. sep 2014

@nazorotca teba zvladam s nadhladom 😉 pekny vecer...

Strana
z3