Krach vzťahu napriek dokonalému súladu. Čo ďalej?
Ahojte,.. Pred par mesiacmi som spoznal zenu, o ktorej som si myslel, ze ju uz v mojom veku nestretnem. Bola nadherna, inteligentna a dobra. Obaja mame 44 rokov a od zaciatku sme si povedali, ze nebudeme nic silit a dame tomu cas. Dohodli sme sa, ze nebudeme nahanat zamilovanost, ale budeme spolu zit a mozno raz pride laska. Nas vztah fungoval uplne prirodzene.. Travili sme spolu vela casu, smiali sa, chodili na vylety, zaspavali vedla seba, mali sme krasne spolocne chvile, fungovali neznosti aj intimny zivot, nehadali sme sa, neublizovali si a nas zivot sa zacal podobat na rodinu. Ja som bol stastny a postupne som si uvedomil, ze z mojej strany laska prisla. O to vacsi sok pre mna bol den, ked mi povedala, ze nas vztah konci. Povedala mi, ze sa snazila, cakala, ale z jej strany laska jednoducho neprisla. Zostal som uplne zaskoceny a polozil som jej otazku, na ktoru dodnes hladam odpoved. Spytal som sa jej, ci som jej niekedy ublizil, ci som bol na nu zly, ci jej nieco chybalo, ci nebola spokojna s mojim spravanim, s neznostami, alebo s intimnym životom.. Na vsetko odpovedala, ze nie... Povedala, ze som jej nicim neublizil, nic jej nechybalo a problem nebol v nicom z toho.. Jediny dovod bol ten, ze laska z jej strany neprisla a z mojej ano... Odvtedy si neustale kladiem otazku, ci je toto naozaj dovod na ukoncenie vztahu ktory paradne fungoval pre oboch dospelych ludi v nasom veku.. Ak vo vztahu funguje respekt, dovera, neha, spolocny zivot, intimita, vzajomna ucta a clovek tomu druhemu neublizuje, je naozaj "absencia" lasky jedinym dovodom na rozzchod? Nehladam vinnika, ani nechcem nikoho odsudzovat. Len sa snazim pochopit, ci sa naozaj moze stat, ze clovek robi vsetko spravne, dava zo seba maximum, miluje a aj tak to nestaci. Zaujima ma uprimny zensky pohlad, pretoze ja tomu dodnes nerozumiem.
@anonym_autor ako vidíš, tak je...
Buď rád, že to skončilo teraz. Prakticky na začiatku, bez záväzkov, detí, majetku... Mne dal manžel vale po 25 rokoch, štyroch deťoch, krásnom živote, kedy sme jeden druhému boli naozaj tou druhou polovicou, oporou... Dôvod? Netuším. Jediná odpoveď bola, že to nie je o mne, ale o ňom. Ja som vraj nič neurobila... Takže nezúfaj, vždy môže byť horšie😉
@anonym_2659c3 zazila som to iste, sice "len" po 12 rokoch... ale urcite viete pochopit, cim sme presli, ked uz tie dovody sa pochopit nedaju😔
@anonym_autor zaznelo tu naozaj veľa rozumných odpovedi. Ja dodám len jedno, nech bol dôvod z jej strany akýkoľvek (či využitie, či nespreskocila iskra, niečo jej vadilo, mala niekoho iného..), je v podstate jedno. Mne osobne bolo v mojom živote veľmi skoro jasne, že nechcem byt s niekým, kto nechce skutočne mňa, napriek tomu, že ja by som ho lubila. Mne by to vadilo, trápila by som sa a ani by som nebola šťastná. Prečo to tak chceš ty… ? - odpovedať si môžeš sam. A ak si odpovieš, otázky typu - prečo, a či nestačí tamto a onamto - už vlastne budú nepodstatné.
Stalo sa mi podobne. S vysvetlením,ze "iba" rozumieť si a pritazlivost na vzťah nestačí. Išli sme od seba, veľmi ťažké obdobie a po rokoch chápem,že mal pravdu.
@anonym_d0205a z mojej strany ano. A je vobec nutne aby z oboch?
@anonym_autor Áno, samozrejme.
@anonym_autor zjavne nemala kde bývať, alebo niečo podobné. Pochopím keď som s niekym mesiac a nič tam nepríde, tak odídem, ale nie ze budem čakať rok. Určite jej bozky neboli úprimne, bud rad ze si sa hej zbavil, ta nevie co chce
@anonym_autor zvláštna žena, ktorá sa nasťahuje k niekomu aj so synom bez toho, aby toho človeka milovala. Nevyužívala ťa tak trošku
@sasa1310 tak trošku ho dobre využila naivný chlap čo dá žene všetko lebo si myslí že si ju kúpi a láska príde snazením ľahká korisť mamičiek ktore potrebujú sponzora začas niekde bývať a mať o všetko postarane a vedia ako na to
Nevratila sa k exmanzelovi, s tym si nerozumela. Ci ma vyuzila? Asi ani nie, kedze ponuku byvat spolu som jej navrhol ja a na domacnost prispievala. Bozky neboli z jej strany uprimne? Este v den, ked mi to oznamila, sme sa prebudzali tak, ze bola ovinuta okolo mojho stehna a lezala mi na hrudi. A bozk na dobre rano mi, myslim, dala ona prva. Potom nasledovali dalsie bozky pri milovani, ked sme si pozerali z oci do oci pocas neho.

Podľa mňa ťa len využila. Nemala náhodou nejaké finančné ťažkosti? lebo toto nepochopím, že sa nasťahujem aj s dieťaťom k niekomu, koho neľúbim len tak, veď prečo nie, nech je sranda 🤔