icon

Krstní rodičia sa rozišli. Stretávate sa stále s oboma?

18. júl 2026

Ahojte.
Ja viem, že v živote sa stavajú aj horšie veci. Ale úprimne ma to šokovalo a som z toho dosť smutná. Aj kvôli našich deťom, ktoré majú radi obidvoch. Tým, že jeden z nich je moj súrodenec, tak neviem, ako to bude ďalej.
Ako to máte vy? Stretávajú sa s krsniatkami obidvaja, aj keď netvoria pár ? Alebo ten (čo s nim nie ste rodina) sa nestretáva ? Deti sú ešte malé, ale aj tak.

Mám tej osobe napísať, že sa na tom statuse krstného rodiča nič nezmenilo ? Alebo to nechať tak. Úprimne som si tu osobu veľmi obľúbila.

Ja som mala tiež takých krstných, ale oni sa s nami stretávali obidvaja - už so svojimi rodinami. Lenže oni neboli v rodine (boli to kamaráti mojich rodičov)

anonym_9c3a08
18. júl 2026

nie, nestretávame. a to je jeden tiež môj súrodenec.

rozculena
18. júl 2026

@anonym_autor veď sa stretávajte,keď máš toho človeka rada.Alebo keď ti nejaký anonym napíše,že sa nestretáva,tak toho krstného len preto odpíšeš?

autor
18. júl 2026
@rozculena

@anonym_autor veď sa stretávajte,keď máš toho človeka rada.Alebo keď ti nejaký anonym napíše,že sa nestretáva,tak toho krstného len preto odpíšeš?

@rozculena neodpisem, ja len chcem vedieť, ako to mali/maju ini. Či sa ten vzťah dal udržať. Predsalen to je ťažká situácia. Nečakala som to. Boli spolu 10r.

rozculena
18. júl 2026
@anonym_autor

@rozculena neodpisem, ja len chcem vedieť, ako to mali/maju ini. Či sa ten vzťah dal udržať. Predsalen to je ťažká situácia. Nečakala som to. Boli spolu 10r.

@anonym_autor ako to majú ostatní ti predsa môže byť jedno.To nijako nevplýva na teba.

elisabethka
Včera o 04:24

Napisem ti moju skusenost. Moji krstni rodicia sa rozviedli. Situacia bola inak lebo byvali s nami. Krstnu som ako dieta zboznovala a travili sme spolu vela casu. Doteraz si pamatam ze mi chybala. A aj ked snazila na zaciatku telefonovat a obcas prist nerobila to asi “dobru krv” v rodine. To mi povedala po rokoch ked sme sa stretli ked som bola ako dospela. Jednoducho tam bolo to ohovaranie jednej strany druhou a tak nasi asi usudili, ze lepsie bude to stopnut. Krstny bol ocinov brat ten ostal byvat u nas. Mozno tio neries takto dopredu a uvids ako sa sirtuacia vyvinie

anonym_121133
Včera o 04:56

S krstným otcom sa nestretávam, je to jeden z najzakernejších ľudí, ktorých poznám, nemáme žiadny vzťah, nemala som ho moc rada už ani ako dieťa, keď sa rozvádzali…keď je u vás dobrý vzťah a obojstranný záujem, môžete to vyskúšať… ale neviem ako by sa súrodenec cítil napríklad pri oslave, na ktorú budú pozvaní obaja, tak určite veľa záležî od okolnosti rozchodu…

rachel36a
Včera o 05:25

My mame trochu inak...krstný otec je brat môjho ex ...odkedy sme sa rozišli, uplne stratil záujem o svojho krstneho syna...nechodi, nikam si ho už neberie, na meniny mu už len zatelefonoval...smutné...

denisa_deniska
Včera o 05:36

Určite by som sa stretávala ako doteraz, veď vybehnete niekde na obed, príp. zavoláte na návštevu k vám, samozrejme samostatne. Určite by som to nestopla, pokiaľ majú obaja záujem a to časom zistíte. Na začiatku by som bola možno iniciátor stretnutí ja, kvôli deťom, a najmä kvôli tomu, že určite ani druhá strana nevie, ako sa k tomu budete stavat vy - rodičia ich krstných detí.

anonym_0ae1cc
Včera o 05:38

@anonym_autor krstny otec nasho syna je muzov brat a krstna mama je jeho uz byvala manzelka. S muzovym bratom sa samozrejme stretavame, sme aj krstnymi rodicmi jeho deti. S krstnou sa nestretavame odkedy sme sa dozvedeli, ze si nasla ineho (este rok po tejto správe stale byvala u svagra, takze s detmi sme sa stretavali iba u nas alebo u svokrovcov, samozrejme bez nej). O svojho krstneho syna nejavi vobec zaujem, dokonca zrusila s nami priatelstvo na fb.

anonym_0ae1cc
Včera o 05:45

@anonym_autor a este k tvojej situacii: nic by som tej osobe nepisala, pockala by som ci sa sama ozve, pripadne by som sa opytala surodenca, aky ma na to nazor, pretoze mu moze byt neprijemne, ze sa s druhou osobou budete stretavat (neviem za akych okolnosti sa rozisli, ak v dobrom tak to moze byt ok)

anonym_8709f9
Včera o 05:55

Krstný je môj brat, krstná jeho ex, k je dvojky sa s ňou stretávali keď bol malé, ale potom odišla za prácou do zahraničia tak iba cez telefón. Po nejakom čase si znovu vydala ale bývajú ďaleko,už má vlastné deti a moje sú už v puberte tak pár rokov nie.

sissy27
Včera o 07:26

@anonym_autor ja by som sa jej urcite ozvala - nie v zmysle, ze na ulohe krstneho rodica sa nic nemeni, to znie ako ze ona vam ma sluzit a je to to jedine, k comu je este dobra, ale normalne, ludsky, ze ma mrzi ich situacia a velmi rada by som s nou nadalej ostala v uzkom kontakte nie len ako s krstnou mojho dietata ale aj ako s niekym, koho mam ludsky rada. Teda samozrejme ak to tak citis.
A rovnako by som to povedala aj bratovi, ze radi by ste zostali v kontakte s jeho ex, nech o tom vie a nie je to poza jeho chrbat.
Jej mozno tiez bude blbe sa s vami kontaktovat, ked ste rodina jej exmanzela, takze ten prvy krok by si mohla urobit ty. Casom sa tie vztahy nejako utrasu same.

anonym_7f0ade
Včera o 08:34

@anonym_autor načo by si písala "tej osobe", chceš ju donútiť aby k vám chodila? Ona vie ze ma krstné deti, keď bude chcieť tak sa ozve.

anonym_2386e8
Včera o 08:49

Opät sa ukazuje, ze cele krstiny su jeden nezmysel, kde krstni rodicia su pro forma na oslavu v kostole. Neskor sa uz o vieru a duchovno nikto nezaujima, rodina sa ide zozrat, nenavist v priamom prenose. Hlavne ze pi krestansky.

autor
Včera o 12:28
@sissy27

@anonym_autor ja by som sa jej urcite ozvala - nie v zmysle, ze na ulohe krstneho rodica sa nic nemeni, to znie ako ze ona vam ma sluzit a je to to jedine, k comu je este dobra, ale normalne, ludsky, ze ma mrzi ich situacia a velmi rada by som s nou nadalej ostala v uzkom kontakte nie len ako s krstnou mojho dietata ale aj ako s niekym, koho mam ludsky rada. Teda samozrejme ak to tak citis.
A rovnako by som to povedala aj bratovi, ze radi by ste zostali v kontakte s jeho ex, nech o tom vie a nie je to poza jeho chrbat.
Jej mozno tiez bude blbe sa s vami kontaktovat, ked ste rodina jej exmanzela, takze ten prvy krok by si mohla urobit ty. Casom sa tie vztahy nejako utrasu same.

@sissy27 áno. Nemyslím to vypočítavo. Len sme si k sebe za tie roky našli cestu a je mi to veľmi ľúto. Nechcem o tu osobu prísť. Bola mi veľmi blízka. Ale cítila som, že sa niečo deje, lebo posledné týždne sa to vytrácalo.

sissy27
Včera o 12:48
@anonym_autor

@sissy27 áno. Nemyslím to vypočítavo. Len sme si k sebe za tie roky našli cestu a je mi to veľmi ľúto. Nechcem o tu osobu prísť. Bola mi veľmi blízka. Ale cítila som, že sa niečo deje, lebo posledné týždne sa to vytrácalo.

@anonym_autor tak sa jej proste ozvi, stratit nemas co.

weronika171717
Dnes o 20:44
@anonym_autor

@anonym_autor a bol to vážny dôvod rozchodu?