icon

Liga matiek

biancarv
21. nov 2013

Milé mamičky, dám si do uja googla ,,striedavá starostlivosť (podmienky, ako je zabrániť atď),, a čo mi google vyhodí? Skoro zakaždým niečo čo súvisí s ligou otcov. A kde sme my matky?!? Čo sme naše detičky nosili 9 mesiacov pod srdcom, prešli si ťažkým pôrodom, starali sa o deti v dobrom aj zlom atď. Práve preto chcem založiť aspoň takto virtuálne cez túto stránku diskusiu, kde by sme sa návzajom podporili my matky čo máme problémových ex partnerov, bio otcov našich detí a nedá nám to spávať. Budem veľmi rada za každý váš príspevok, podporu, radu, skúsenosti, názor, či už pozitívny alebo negatívny. Chcem, aby sme si pomohli takto navzájom a keď už si aj nepomôžeme, ale aspoň sa môžme navzájom povzbudiť. Mužom vstup zakázaný!!!

a teraz trošku o mne:

Pred 4 rokmi som sa rozvádzala, syna určil súd mne do výchovy a otca zaviazal platiť výživné 80 eur, styk s dieťaťom má neobmedzený a pre pokoj v rodine som ho mu aj vždy dávala kedykoľvek zavolal, ani raz som mu nepovedala nie. V septembri nastúpil syn do prvej triedy základnej školy a pred školou ma čakal ex, že chce požiadať o striedavú starostlivosť, aby sme sa striedali po dvoch týždňoch, je to pre mňa strašné, nakoľko ja chcem mať zo syna dobrého žiaka a hlavne dobrého človeka. Môj ex je feťák a ožran len mu to bohužial nemám ako dokázať, aj keď každý kto ho pozná to o ňom vie, náš syn bol neplánovaný, vzali sme sa kvôli nemu, a po dvoch rokoch som požiadala o rozvod, nakoľko som zistila tie skutočnosti s drogami a aj ma bil a psychicky týral. No ale vrátim sa k tomu , takže nakoniec vysvitlo, že chce striedavú starostlivosť kvôli tomu aby nemusel platiť to výživné, chamtivý ako sviňa, ja som mu povedala, že keď mu ide len o to , nech si požiada o zníženie výživného , že stým budem súhlasiť. ale on o to žiadať nechce, lebo si myslí , že by mi neznížili ( mimochodom už má ďalšie decko so svojou kolegyňou, dvojročnú dcéru, žijú spolu , ale nie sú manželia) tak som nakoniec súhlasila, že mi bude na účet posielať 80 eur a hneď na to mu ja naspäť pošlem 55 eur, aby bol krytý , že mi posiela celú sumu, podľa neho na školáka stačí 25 eur mesačne :/ zo strachu som s tým súhlasila: Potom som sa bola poradiť s kolíznymi opatrovníčkami a tie mi hovorili že nech sa nebojím, že nech mu nič neposielam a že keď je taký hajzel že nech požiadam o úpravu stykov, bála som sa, ale nakoniec som to dotiahla až pred súd, dnes sme mali pojednávanie. Zaplatila som si právnika, on mal tiež právničku (jeho matky kamošku) Požiadal o striedavú starostlivosť. Ale našťastie som mala v mobile smsky kde píše že keď mu neposlem späť výživné, že požiada o striedavku , keď som to predložila súdu, jeho právnička sa chytala za hlavu a on sa z toho nevedel vykrútiť, mám aj 46 fotiek z jeho facebooku kde je ožratý a vedľa neho môj syn :/, jeho družka má podmienku za drogy čo som tiež súdu povedala, pred dvomi mesiacmi nafúkal v robote atď atď Jeho právnička sa ma ani nič nepýtala, on jediné čo na mňa si vymyslel bolo že mne a môjmu manželovi ostáva 50 eur na jedlo a že pijeme čučo každý deň, skoro som sa neudržala od smiechu, topiaci sa aj slamky chytá. Akože čakala som hocičo ale toto fakt nie. Môj manžel pracuje ako vedúci v jednom obchode a ja som obchodna zástupkyňa jednej firmy, no neviem neviem ako by to dopadlo kebyže to je tak ako hovoril môj ex. Sudkyňa to ani do spisu nezapísala čo on povedal. :D Synovi som dneska vysvetľovala čo chce jeho otec dosiahnuť a povedal mi citujem ,,na to nech oci zabudne,, takže tak. Odročili nás, musíme ísť na psycchologické vyšetrenie všetci traja do Košíc, dúfam že psychologička odhalí čo je to za vtáka. Držte palce.

Trochu som sa rozpísala, ale aj tak to nie je všetko čo mám na srdci 🙂

Podporme sa navzájom a poraďme si

Strana
z3
biancarv
autor
22. nov 2013

@gitag no ex svokra to je na dlhú debatu aj v mojom prípade 😀 môj ex je do slova a do písmena sukyn syn. Takého falošného človeka ako je jeho mater som ešte nestretla. Hrala sa na moju mamu, ja som jej doverovala, všetko som jej vždy povedala, dokonca akože držala na mojej strane. Svojmu synovi povedala že keď neprestane brať drogy atď že ona sama sa postará aby sme sa rozviedli.Furt som jej hovorila že ho treba prehovoriť na liečenie. No keď som konečne ja podala žiadosť o rozvod tak zraxu som ja bola tá najväčšia p**a ktorá nie je schopná tolerovať jej syna. Nikdy nezabudnem ako povedala že v manželstve musím všetko tolerovať. A to je len kvapka v mori čo som s ňou zažila. Kade chodí, tade ma ohovára. Proste katastrofa

ericka88
22. nov 2013

Ahoj baby,ja nastastie s mojim ex neriesim striedavku,mam zatial take stastie ze byva a pracuje v Cechach a domov chodi raz za 2-3 mesiace,no aspon takto casto sa ozve ze ci moze maleho zobrat na den ci vykend..aj to sa zacal zaujimat o neho takymto sposobom az po jeho 4rokoch,dovtedy mu stacilo s nim stravit max 3 hodiny raz za tie 2-3mesiace,aj to skor sa mna vypytovat co nove s malym nez by sa zaoberal s nim..mam urcene 90e vyzivne,aj to mi sme boli dohodnuty na 50e a ked som poziadala sud o zvysenie,tak mi povedal ze ajtak mi to neprejde,ze skor mi znizia na 30 ale on bude taky dobry ze bude nadalej posielat 50e..skoro mu sanka spadla ked sudkyna naznacila ze na 130e nemam(naschval som dala viac,vedela som ze trosku to znizia),rychlo navrchol sam 70,odmietla som tak nam urcili tych 90e 🙂 aspon to lebo malemu od narodenia nic nekupoval akurat tak darcek len na meniny,narodky a vianoce,tym haslo jeho velke otcovstvo..jaj no a samozrejme aspon 10 druhov sladkosti mu kupi..aale v podstate som rada ze mame od neho pokoj.no obavam sa skor toho ked sa vrati na SR ako bude dalej..nastastie byva 30km od nas takze striedavka by v tom pripade neprisla do uvahy kedze maly skolku ma tu a aj skolu bude mat tu,skor sa bojim ze bude na neho narokovat kazdy vikend,cez vsetky prazdniny,volne dni..

biancarv
autor
22. nov 2013

Baby vytvorila som súkromnú diskusiu len neviem ako vás tam môžem pridať. Vie mi niekto poradiť? Diky

janulajana
22. nov 2013

@biancarv
zahrn do nej aj mna pls

petiku
23. nov 2013

@biancarv
podala som žiadosť o rozvod a teda aj určenie výživného a úpravu styku, keď mala malá 2 mesiace a plne som kojila-takže častejšie by to ani nemohlo byť.

domca86
23. nov 2013

@seemani ďakujem za vyplnenie

domca86
23. nov 2013

@biancarv ďakujem za vyplnenie 🙂

meminka
24. nov 2013

ahojte dievčatá, do tejto diskusie sa veľmi rada zapojím aj ja...je to super, že tu niečo takéto vzniklo..mám 2 ročného synčeka, už pol roka ho vychovávam sama, priateľovi je prednejšia jeho matka, kamaráti a alkohol...navrhol mi, že by prestal chlastať, ale iba za podmienky, že by som sa naspäť vrátila bývať do jeho rodičovského domu s jeho úžasnou mamičkou...s čím ja určite nesúhlasím, nechcem znova prežívať do peklo...a neverím tomu, že človek prestane piť len tak zo dňa na deň...zatiaľ žiadna snaha prestať, povedal mi, že prestane, až keď sa k nemu vrátim...inak už mám synčeka zvereného do osobnej starostlivosti, výživné 100 Eur, na ktorom sme sa chválabohu dohodli...(ale aj to mi stále vyhadzuje na oči, že to je len jeho dobrá vôľa, že vlastne aký je on super otec...). Inak aj mne sa na začiatku vyhrážal striedavkou...syna mu dám hocikedy, kedy si zmyslí, akurát na spanie nie...on narodenia ho uspávam len ja, nikto iný...a nemyslím si, že by sa o neho vedel postarať, keď to nerobil ani keď sme boli spolu...teraz sa mi zase vyhráža, že dá na súd upraviť stretávanie...bojím sa, že mu odklepnú to, čo si žiada...neviem ako mu mám dokázať alkohol...jazdí na aute pod vplyvom alkoholu, pre malého chodí po opici, totálne páchne z neho alkohol...niekedy si myslím, že by možno aj nafúkal ešte zbytkový alkohol...len ako to dokázať?? Inak keď sme sa ešte nepoznali, 2x mal zobraté papiere za jazdu pod vplyvom alkoholu, vždy nafúkal cez 3 promile...mohlo by mi to pomôcť? je agresívny, keď som od nich odchádzala ma chytil pod krk a vyhrážal sa mi, že mňa a mojich rodičov za..be a že ja budem zachvíľku ležať v nemocnici...ale teraz tvrdí, že ma ľúbi a že by chcel byť s nami...ale u mojich rodičov bývať nechce...tak som mu navrhla byt, a povedal že na byt on bývať nepôjde, že nebude platiť za niečo čo nie je jeho...a stále dokola, tiež by som už chcela mať pokoj... 😒

meminka
24. nov 2013

no napísala som to trochu chaoticky, keď to teraz po sebe čítam... 😉 samozrejme, že by som s ním ostala len za predpokladu, že prestane piť a začne sa správať ako človek...

bambulka_ali
24. nov 2013

@gitag pocuj aspisovlaa si staznost na soc.kuratorku?si z BB?bo aj ja mam v bb kuratorku ktoru by bolo zabit treba!!!

bambulka_ali
24. nov 2013

@biancarv
@tomikejt
boze babycitam prispevky a to presne ako moj,ex!inak to ze ma mlatil aj pred malym to su samozrejme udajne len moje klamstva,ja to mam o to horsie ze sme zili v jeho byte,a ten debil nas jedneho dna vyhodil vymenil zamok a vsetky moje aj nasho syna veci ostali tam!inbecil ani len hracky ci lieky mi pre maleho nedal,a ja si terza musim platit drahych pravnikov aby som aspon co to odtial dostala,moje vlastne veci!bo samozrejme byt som zariadovala ja krava za moje peniaze...a debil sa mi smeje do tvare ze mi nic nevrati !a ja nemam ako s tym pohnut,vrchol vsetkeho bolo naposledy u psychologa ma vyhlasil za psychicky choru a ze ja si to vsetko len vymyslam!atak ideme na psychotesty ...pane boze ako sa mam branit?ved ja uzsom na pokraji zrutenia ked si chodi po syna vystraja mi pred domom,obvinil ma ze som mu peniaze z auta ukradla...

biancarv
autor
25. nov 2013

baby vytvorila som súkromnú diskusiu, aby sme boli viac inkognito . Takže kto sa chce pridať napíšte. 🙂

gitag
25. nov 2013

@bambulka_ali
moja a mysli ze mi to pomoze? pozri si spravy, ako existuje liga otcov,su vsetci na strane ich. upsvar si nebude srat do vlastneho hniezda, rozumies? vymenia mi kuratorku a posli mi este horsiu?

pavel79
14. jún 2015

@biancarv Ahoj, Prepac, ale som otec (chlap), a chcem len reagovat na tvoj negativny postoj k Lige otcov. Ak si precitas prvu stranu, zistis ze aj tam su proti chlapom co chlastaju, hraju automaty, biju zeny atd. Ja mam dve deti, dve hypoteky, dve roboty (idem sa zodrat vo dne v noci), a moja zena (nezamestnana 8 rokov z toho 5rokov materska dovolenka) sa nechala zlanarit druhou zenou (lesbou zijucou v normalnej rodine). Pocas mojej nocnej zbalyla deti a usla prec bez vysvetlenia. Ja som to vedel uz 5 mesiacov co sa deje, ale snazil som sa udrzat manzelstvo pokope. A stale sa snazim, aj ked podany navrh na rozvod. Tymto Ti chcem len povedat, ze nie len muzi su svine a darebaci. Najdu sa aj zeny, ktorym nezalezi na rodine. S pozdrav Tvoj divak Palo. Ak ches odpovedat, prosim na pavel.marko@gmai.com. Dakujem

solidadesol
14. jún 2015

@biancarv uzasne! Palec hore dievca🙂 ale urcite by sa nemala tato diskusia tocit len tu na MK...malo by to ist von...
Tiez mam pocit, ze je akysi trend silou mocou byt akoze "spravodlivymi" co sa tyka sudnych rozhodnuti a pritom maloktory sudca si da tu namahu popremyslat nadtym a zistit, ci v niektorych pripadoch naozaj nie je lepsie nechat rozhodnutie na samotnu matku, pokial je dieta este malicke, ci ma otec pravo zasahovat do vychovy dietata...mam teraz na mysli tie typy chlapov ako ozranov, nasilnikov, drogovo zavislych a manipulatorov, ktorym nejde ani tak o dieta, ako nicit matke zivot. Vsak takymito nespravnymi rozhodnutiami sud vlastne prispieva k tomu, aby dietatu sa ublizovalo, aby z neho vyrastol podobny pripad ako z otca...a matka sa ma len bezbranne prizerat? Priklad, ja som v tehotenstve bola bita, po porode som nasla odvahu odist od tyrana, tahame sa cez sudy a co mozem cakat....zas len vyhra ta "spravodlivost"...uz len to, ze vtedy-buduci otec siahol na tehotnu partnerku a tym padom aj na dieta, vedome ublizoval obom a ohrozoval na zdravi...teraz ma on pravo na dieta? Toto je chore.

solidadesol
14. jún 2015

@biancarv a nechces poziadat sud o zakaz styku dietata s otcom?

aduuus
26. júl 2015

ahojte baby, pridam sa... ja som od ex odisla ked mala dcerka 4 mesiace...dotiahli sme sud, mam rozhodnutie, mala je v mojej starostlivosti, vyzivne AZ 60 eur, styk kazdy utorok, stvrtok a kazdu druhu sobotu a nedelu po 2 hodky za mojej pritomnosti, lebo mala je dojcena...tiez mi mal do konca januara 2015 zaplatit 500 eur za vybavicku malej, lebo od narodenia nedal na nu ani cent...v decembri 2014 som sa k nemu vratila...lebo ma uprosil ako sa zmenil..no nezmenil :/ a opat odchadzame, tentokrat definitivne... ex je psychicky tyran...chodila som k psychologicke, chodim do krizoveho centra pre tyrane zeny...teraz posledne tyzdne som chodievala s malou na cele dni prec, aby sme neboli s nim doma, lebo kazdy den po mne zjape a nadava mi pred malou...a viete co sa stalo? no hadajte... mam na krku 4 trestne oznamenia za to ze som malu nedoniesla domov v case styku, a poziadal sud o zverenie malej do jeho starostlivosti.. som na nervy z toho :/ ja by som chcela upravu styku, dokonca aj kolizna mi odporucila, aby sa styk zovseobecnil vzhladom na to ze pre jej dusevny vyvin to nie je dobre, aby s nim bola tak casto, kedze sa takto sprava...bola u nas aj policia par krat, dokonca ma obvinil z tyrania dcerky :( chcela by som podat predbezko na to obmedzenie styku, ale bojim sa ze mi ho neschvalia :(((

aduuus
26. júl 2015

@biancarv pridaj aj mna pls 🙂

radinka2
21. aug 2015

@biancarv aj ja by som sa rada pridat do sukromnej. Dakujem 🙂

janulajana
29. aug 2015

aj mna

mirica
29. aug 2015

@biancarv ...aj ja by som poprosila, bolo by fajn môcť sa porozprávať s niekým, kto určité veci vie pochopiť 😅

diduska777
6. nov 2015

@biancarv tiež poprosím pridať do súkromnej. Ďakujem.

pemasinika
26. jan 2016

aj ja poprosím pridať do súkromnej

danogm
6. feb 2016

Porušim hneď v úvode ,som totižto muž a otec ,a nenapadlo ligu matiek spolupracovať s ligou otcov, predsa obom ide o dobro detí ,a možno by sa našli ,ktorí by si rozumeli,baviť sa či žena porodila muž oplodnil,je trošku snáď hlúpe ,materinský cit je jedna vec a otcov cit je čo chodiť do roboty a nestarať sa .?Ani v najmenšom sa nezastavam tyranov, ani narkomanov. Mamy sa chcú starať a verte že aj otcovia sa chcú starať. Ak Vás niekto týra neváhajte a nečakajte, viete za koľko rozvodov, rozchodov stoja múdre svokry, ktoré sú radi že vedia čítať a písať ,ja mám v zuboch 4 ľudí a čo mám robiť ,bolo mi povedané ,že týram dieťa ,milovaného syna,keď ho chcem učiť piť z pohára? Keď chcem aby papal sám ,keď vie ,aby ho mama nekrmila?aby by nebol ako teliatko ,aby by no múdrejší ústupu a bude ticho,ale nie vždy to funguje .Bol som napadnutý , ale radšej som to udržal ,aby syn nevidel ako otec zneškodnil dedka a aj babku.Ženu som nikdy neudrel ani neudriem? Je to pod ľudskú aj mužskú dôstojnosť ,ale chytiť ju za uši a doviesť na políciu by som ju hádam dokázal. A na akú úroveň by som klesol, ak Vám niekto robí zle ,neváhajte ,netrpte ,je tu na to polícia ,aj dobrý sused zasiahne len sa nebojte ženy a nebuďte ticho.

Strana
z3