Meškajúce výživné: Ako postupovať s exekútorom?
Prosím vás, keď ex pravidelne meska s výživným... Viem že môžem ísť za exekútorom už na druhý deň omeškania... Ale čo keď to ex zaplatí, kým to exekútor vôbec začne riešiť? Kto potom platí toho exekútora? Mešká pravidelne tak do týždňa... A čo keď ma oficiálne nižší príjem ako je výživné? Jeho príjem je údajne 200€. Má exekútor možnosť to riešiť v takom prípade?
@anonym_autor ak ho das na exekutora, vyzivne neuvidis. Peniaze pojdu jemu a na vyzivne nezostane. Daj navrh o zvysenie a ulozia mu uhradit aj spatne.
@anonym_autor udať na polícii.
@anonym_aeafe4
@anonym_0699d2 no to je nonsens toto... Veď je to vidno, že je to účelové...
@anonym_0699d2 nič mu nezvýšia, ešte by mu znížili... Robí len na dohody akože...
@anonym_08117d ale to až keď dlhuje viac mesiacov, nie?
@anonym_08117d a polícia s tým ako čo spraví
@anonym_08117d a polícia s tým ako čo spraví
@anonym_autor neviem teraz, či 2 alebo 3 mesiace v priebehu roka. Čiže nemusí to byť 3 mesiace po sebe...stačí že to dlží niečo.
@minenkaa spraví s tým to, že ho postraší, pretože neplatenie výživného je trestný čin a môže ísť aj do basy.
@anonym_autor neviem teraz, či 2 alebo 3 mesiace v priebehu roka. Čiže nemusí to byť 3 mesiace po sebe...stačí že to dlží niečo.
@minenkaa spraví s tým to, že ho postraší, pretože neplatenie výživného je trestný čin a môže ísť aj do basy.
@anonym_08117d tak doteraz vždy doplatil chvalabohu, ale už ma to vytáča každý mesiac sa ku doprosovat
@anonym_08117d čiže tie dva mesiace som dlžné našťastie nemala...
@anonym_08117d a ako ho presne postraší, keď meska týždeň s výživným
To ,že ti je trestný čin,ale neznamena ,že pôjde sedieť
@anonym_08117d a ako ho presne postraší, keď meska týždeň s výživným
To ,že ti je trestný čin,ale neznamena ,že pôjde sedieť
@minenkaa mne ide len o to, aby platil načas. Veď to nie je normálne, človek žije z jedného platu, všetko do posledného eura si musím rozratat a rátam aj s tým výživným...
@minenkaa mne ide len o to, aby platil načas. Veď to nie je normálne, človek žije z jedného platu, všetko do posledného eura si musím rozratat a rátam aj s tým výživným...
@anonym_autor ono s tým nič nespravis,Skus sa prispôsobiť ak platí,ja viem ma to určené vtedy a vtedy ,len sa zbytocne rozculujes
Skus sa nepripomínat a nechaj ho nech nezaplatí a rieš to potom tvrdo ,exekútor ,polícia a možno sa spamätá
Moj muz sa napr vždy snažil mať termín platenia vždy aspoň týždeň po výplate ,tvoj to ma možno zle zadané podľa výplaty
@anonym_autor ono s tým nič nespravis,Skus sa prispôsobiť ak platí,ja viem ma to určené vtedy a vtedy ,len sa zbytocne rozculujes
Skus sa nepripomínat a nechaj ho nech nezaplatí a rieš to potom tvrdo ,exekútor ,polícia a možno sa spamätá
Moj muz sa napr vždy snažil mať termín platenia vždy aspoň týždeň po výplate ,tvoj to ma možno zle zadané podľa výplaty
@minenkaa podľa všetkého robí načierno.
@anonym_autor tak sa potom nepripomínaj pár týždňov a potom to rieš
@minenkaa asi to tak skúsim..
@anonym_autor tak sa potom nepripomínaj pár týždňov a potom to rieš
@minenkaa len myslíš že exekútor niečo poriešiť keď on pracuje len na dohodu? Či je to zbytočne?
@minenkaa len myslíš že exekútor niečo poriešiť keď on pracuje len na dohodu? Či je to zbytočne?
@anonym_autor to netuším ,ale exekúcia bude a bude ju musieť zaplatiť a aj percenta čo si nahodí exekútor
Nič nie je zbytocne čo ho popozenie ,len nečakaj že to bude ľahké ,ako ti už tu písali ,peniaze pôjdu exekútorovi a až potom tebe a ti môže trvať
Nemám skúsenosť s exekútorom ,ja som neriešila vyzivne ,naštastie som mala za čo žiť
@anonym_autor a koľko ti dáva výživné keď zarobí 200eur?
Toto ti žiadny exekútor nezoberie lebo v podstate ak otec zaplatí do konca mesiaca tak nič nedlhuje
A exekútor žije z percent toho vo vyekzekuje (ľudovo povedané)
Uplne normalne by som mu 1.6. napisala SMS: "Milan, nebavi ma doprosovat sa Ti kazdy mesiac o vyzivne ked permanentne meskas, odteraz sa na to dotazovat nebudem, necakaj odo mna ani jednu pripomienku ci spravu. Vies, dokedy maju byt peniaze na ucte. Ak nebudu, zalezitost posuniem rovno exekutorovi."
A uz by som mu absolutne neodpovedala v tejto veci ak by hocico napisala, nedvihala telefon. Tvoje stanovisko musi byt jednoznacne. A samozrejme ak sa omeska, nech sa paci, naozaj to tak ries a stoj si za slovom. Inak s Tebou bude mavat dalsich x rokov presne tymto stylom, vo vsetkom co sa deti tyka.
@anonym_autor ja som svojho byvaleho davala exekutorovi. Bolo to uz parr rokov papier ani neprebral kedze spachal samovrazdu a po rokoch ked dcera dovrsila 18 st prislo jej zaplatit exekurora takze som ho nakoniec zaplatila ja.inak by to slo na sud. Exekuror vedel ze zomrel boli mu to nahlasene vtedy nepytal nic.
Ja osobne to neriešim. V rozsudku má napísané k rukám matky vždy 10. Viem, že výplatu má okolo 15. a peniaze mi vždy prídu cca do 20. Načo z toho robiť divadlo? pre mňa je podstatné, že prídu. Ak vieš, že ten tvoj ti ich pošle o 10 dní neskôr, tak si to rozplánuj inak. Nemyslím si, že je to dôvod na nejaké riešenie s úradmi. Aspoň ja by som to nehrotila.
@anonym_autor a koľko ti dáva výživné keď zarobí 200eur?
@bielasovicka výživné má určené 230€. Dokonca väčšinou to posiela z frajerkinho uctu
@bielasovicka výživné má určené 230€. Dokonca väčšinou to posiela z frajerkinho uctu
@anonym_autor ved je jedno z akého úctu to posiela
@anonym_autor tak keď zarobí 200,tak ako mu určili 230 výživné? To musí zarábať potom viac.
@anonym_autor tak keď zarobí 200,tak ako mu určili 230 výživné? To musí zarábať potom viac.
@bielasovicka to výživné bolo určené pred 13 rokmi
@bielasovicka to výživné bolo určené pred 13 rokmi
@anonym_autor ty okamžite dávaj na zvýšenie výživného a je jedno že nepracuje
@anonym_autor ty okamžite dávaj na zvýšenie výživného a je jedno že nepracuje
@minenkaa aké sku to na význam? Asi ani exekútor by nič nepotešil nieto ešte vyššie výživné. On robí na dohodu akože na tri dohody a príjem 200€. Určite zarobí viac
@minenkaa aké sku to na význam? Asi ani exekútor by nič nepotešil nieto ešte vyššie výživné. On robí na dohodu akože na tri dohody a príjem 200€. Určite zarobí viac
@anonym_autor prečo nepracuje,ma zdravotne problémy ?
Ak nie ,okamžite daj na zvýšenie výživného
Ja si teda vždy zastanem chlapa ,ale ak môže pracovať nech pracuje
@anonym_autor prečo nepracuje,ma zdravotne problémy ?
Ak nie ,okamžite daj na zvýšenie výživného
Ja si teda vždy zastanem chlapa ,ale ak môže pracovať nech pracuje
@minenkaa nie, nič ku nie je. Zdravý chlap. V bývalej práci kde zarobil dobre, spreneveril peniaze, tsk ho prepustili a teraz robí akože len toto na dohodu. Isto účelovo. Isto dostáva viac. Býva v podnájme, takže aj ten treba platiť, jesť treba, výživné treba a z 200€. Asi sa tvári že to platí frajerka ktorá na tiež kopec dlžôb na odvodoch, keďže ona je živnostník
@minenkaa nie, nič ku nie je. Zdravý chlap. V bývalej práci kde zarobil dobre, spreneveril peniaze, tsk ho prepustili a teraz robí akože len toto na dohodu. Isto účelovo. Isto dostáva viac. Býva v podnájme, takže aj ten treba platiť, jesť treba, výživné treba a z 200€. Asi sa tvári že to platí frajerka ktorá na tiež kopec dlžôb na odvodoch, keďže ona je živnostník
@anonym_autor tak a presne toto použi na žiadosti zvýšenie výživného ,to že niekto nepracuje nie je dôvod na nezvysenie výživného

Príjem 200€? 😃😃😃😃😃😃😃 a to čo žerie? Hlinu a vzduch? A riť si utiera lopúchom?