Moja zlá skúsenosť na súde
ahojte....akoze ja vela znesiem,vela som si prezila,ale co je vela to je moc...ako vam moze sudca na pojednavani ohladom zvysenia vyzivneho arogantne povedat,ze miesto toho aby som si hladala pracu,ze pytam od otca dietata zvysit vyzivne,ked chudacik nema dost pre seba...ze ak niesom schopna postarat sa,mam sa dietata vzdat a ist pracovat do zahranicia...akoze to kde sme??? a ze stat chrani matku s dietatom....hadze vam polena pod nohy,pre zamestnavatela ste znevyhodneny zamestnanec,a ak si pytate pre dieta o par eur viac od bio otca,tak sudca vas takto ponizi a spravi z vas chuderu....svet patri ku*vam,co sa vzdali deti,maju vsetko na haku,uzivaju si a matka co sa stara,dala by dietatu aj posledne je vnimana ako zobracka a chudera....materska mi skoncila pred rokom,hned som sla za pracou a vybavovat skolku,ale jasne ze najst v meste skolku v strede skolskeho roka je nemozne,tak som malu zapisala do skolky od septembra,vzali mi ju,dva tyzdne na to som si nasla pracu ako casnicka v jednej krcme kde som tahala 15tky od nevidim do nevidim,rano ked som odchadzala mala mi spala,priatel ju bral do skolky,a aj ju z nej vyberal,zastavili sa na chvilku ma pozriet aj to sme s malou preplakali,lebo som jej chybala,ze maminka kedy uz prides domov,srdce mi trhalo,mala mi prestavala jest,trapila sa.... a ked som prisla domov utahana,mala uz spala lebo rano zasa vstavala do skolky a takto to slo den co den,cca o 2tyzdne sa mi naskytla ponuka prace aj ked len na skrateny uvazok,cize menej penazi,ale viac casu pre malu,vzala som to,po 2mesiacoch ma odtial prepustili-pred vianocami,ono to tam tak funguje,strieda sa to ako na pase-a to som tahala aj dni ked mi bolo na skapanie,ze som bola chora,malu som si davala k nasim ked bola chora,ale nie vzdy to slo.cize mesiac som bez prace a sudca na mna dnes utocil neopisatelnym stylom,ukludnil sa,az ked som sa uplne zosypala a nevladala sa uz branit.a vysledok je taky,ze mi vyzivne nezvysil ani o cent,kdezto sudkyna predtym ked mi odklepla 50e,odklepla ich s tym,aby bol priestor na zvysovanie ak mala nastupi do skolky a na 70e kyvla vtedy aj kuratorka.milost pan-odporca dnes nepristupil ani na 10e navyse,ze to preto ako sa ja spravam....takze mile mamicky,ak sa k svojim ex spravate bezproblemovo,tak takto sa vam odvdacia...zas raz zvitazilo klamstvo,pretvarka a ja som vysla za dobrotu na zobrotu,ponizena
A este jedna vec, nedavaj ziadnu staznost na sudcu,
to je sice velmi lahke poradit, ze daj staznost, ale ziadna s tych co ti to radia na pojednavani neboli a tym by si si velmi skomplikovala situaciu
Sudca sa urcite nebude bat ;))))
Ale to je moj nazor
k téme neviem poradiť, ale chcem napísať len, že čo vôbec nejaký sudca so svojim platom alebo kurátorka otvárajú hubu? ohladom zvýšenia 50 eur na posratých 70????? to o čom toto je?? akože nebavíme sa o sume 500 eur, ale o najnižšom výživnom... mne sa rozum pozastavuje nad slovenským súdnictvom... to je strašne lahké pre mužov, ktorí sa rozídu alebo rozvedú a majú povinnosť poslať 50 eur na dieťa. a ešte z teba spravia na súde zlatokopku, lebo chceš viac o 20 eur... a nechápem tie komenty ohladom toho že autorka je lenivá, veď píše že prácu mala, ona nie je dlhodobo nezamestnaná... strašné
Prepac, neviem za akych okolnosti a preco si sa rozisla s byvalym, ale pises, ze mas noveho priatela. Ten ti nepomoze ?
Ak ta chce, mal by ta chciet aj s tvojim dietatom, ak nie tak si myslim, ze dieta by malo byt prednejsie ako novy priatel.
@gabrielasofia pre tvoje info, kuratorka je zamestnanec statnej spravy, ma tabulkovy plat, takze nic moc
Myslim si, ze taketo komentare zakladatelku temy len hecuju a ked to nahodou niekde pivie, bude to skor na smiech a urcite si tym neziska sympatie
Zo zvyskom tvojho komentaru suhlasim 🙂 ;)
@jahodecka ...na súde sa musíš odosobniť....spíš si reálne náklady do tabulky a nič viac nehovor....nenechaj sa vytočiť....lebo ak ti aj ten sudca na okresnom súde zamietne zvýšenie, tak sa môžeš odvolať na krajský súd, a ten môže mať na vec presne opačný názor.....
ja mám úplne čerstvú dnešnú skúsenosť.....okresný určil výživné 65 na dieťa predškoláka (mám troch)..a krajský 90 na dieťa....a to dokladoval , že má príjem 299 netto(obchodný riaditeľ v BA) ...a má ešte dalšie dve dcery 16 a 13 ročné na ktoré platí 70 a 55.
@pribinak kurátorku som skôr myslela, že je to žena a určite vie, aké sú náklady na dieťa, aj keď to je samozrejme nepodstatné, ja len tak som si povzdychla 🙂 :(
je to ale fakt na zaplakanie... potom šťastné to ženy, ktorých ex im platia nejakých 250 na dieťa...
@mirica no veď toto je sranda, predpokladám že je živnostník, alebo nie? ale aj tak, ako si vedia takto zdokladovať príjem? veď to aj sudca musí uznať, že s takou funkciou nemôže tolkoto zarábať... to mu aj na súde uverili?
@gabrielasofia ....neuverili, kto by uveril....najme ked si už roky ani len nehladá inú prácu.....preto mu aj určili celkovo výživné tak že spolu na všetkých 5 detí presahuje príjem....on oficílne pracuje ako obchodník v jednej sro v BA....ale maily posiela s tým, že obchodný riaditeľ....
@sklamanyotec terajsi priatel mi velmi pomaha aj s jeho rodinou,ale ako aj kuratorka povedala,moj terajsi priatel sa nemusi podielat ani centom na vychove mojej dcery,no nebyt jeho,tak by to bolo o mnoho tazsie
@mirica ja som vydokladovala na sud vsetok moj prijem za rok do centa,vsetky vydavky a to som tam pisala len ozaj zakladne veci......a o mojich vydavkoch tam nepadlo ani slovo,ani o prijmoch,ktore som mala mizerne,boli mesiace ked som mala prijem cca 70e vydavky len na skolku 68e,takze fakt si myslim ze nieje o com

@sissy27 ano, pravnik to je tiez riesenie ;)