icon

Musí exmanžel platiť celé výživné cez prázdniny?

25. máj 2024

Ahojte. Na prazdniny konkrétne mesiac jul, si posledne 2 týždne berie deti ex manžel, no odmieta mi poslať celé výživne, pokym to nie je v sudnom rozhodnutí, musí mi poslať celé výživne? Ďakujem

zmrzlinka2021
•
25. máj 2024

Musí poslat celú sumu vyzivneho, ako stanovil sud.

janakomancova
•
25. máj 2024

Celú sumu ako stanovil súd.... Aj môj ex sa rozčuľoval, že prečo by mal keď sú až na cca 2dni v mesiaci u neho prečo celú 😄😄😄😄

vyrovnanaosoba
•
25. máj 2024

Čo sa týka otázky ci sa platí aj za ten čas, čo bude s nim, áno, vždy platí rovnaké výživné, aj keby bol cely mesiac u neho. A ďalší u teba.

pribinak
•
25. máj 2024

Exovi napis cez mail či sociálne siete, že súd určil napr sumu 300 eur a pokial ti tie peniaze nepošle, budeš sa musieť obrátiť na exekútora či políciu. Peniaze sú určené na výživu a starostlivosť o deti a ty si povinná brániť a hájiť ich práva

som_realistka
•
25. máj 2024

Vy ešte nemáte súdne rozhodnutie? Ak áno, tak nech si ho prečíta.

sissy27
•
25. máj 2024

Tak ho oprav, ze kym nema on papier zo sudu, ze cez letne prazdniny ma platit len cast vyzivneho, tak plati to, co je v poslednom rozsudku, teda cela suma 12 mesiacov v roku 😃

damian85
•
25. máj 2024

On má povinnosť platiť celú sumu , ty si mu povinná deti na tento pobyt pripraviť , keďže poberáš výživné v plnej výške.

autor
•
26. máj 2024

@sissy27 ma papiere, veď sme už 2 roky rozvedený, sudom nema ani stanovene cas s detmi pocas letnych prazdnin , to bola dohoda medzi nami dvoma, že by ich chcel 2 týždne.. ale potom hneď, ale že vyzivne mi nepošle celé 🤷‍♀️🤷‍♀️ niekedy mi pride na hlavu

sense
•
26. máj 2024

Záleží co ma v papieroch zo súdu. My máme ze platí každý mesiac rovnaku sumu a 5 týždňov prázdnin s dcérou vo vlastnej réžii... V lete s nou býva 3-4tyzdne. Ale vtedy po ňom výživné meziadam, pretože nie som naň odkázaná, a jemu to pomôže a aj tak ich minie na dcéru ...a mne pomôže zas ze nemusím riešiť co s dieťaťom cez prázdniny... Takže v našom prípade je to win win.. Keby som bola v inej situácii alebo na tie peniaze odkázaná, alebo by bol otec ktorý myslia viac na seba ako na dieťa tak by som na vyzivnom trvala lebo rozhodnutie sudu

cacianka
•
29. máj 2024

Milý biootec, prečítaj si rozsudok súdu a podľa toho konaj a ukazuj svoj charakter inak, ako vyhrážanim, že pošleš menej €. Ak by nezaplatil celú sumu, vyzvunhi na doplnenie a potom podaj návrh na exekúciu. Nech mu to ujo exekútor vysvetlí, keď mu zablokuje účet. Takýmto gerojom občas pomôže iba silnejšie gesto...