Musí súd rozhodnúť o škôlke pre syna?
Ahojte, kamoska je skoro rozvedena (rozumej jej ex stále podava akési námietky) a maleho ma už dlhšie zverenú do osobnej starostlivosti. Ona je z Vranova a ex z Trnavy. Ide o to, že syn jej zacal navštevovať MŠ a jej ex to zrušil. Syn je teda doma. Teraz ho žiadala o suhlas - najprv že sa porozprávajú o tom, že ako casto atd, súhlasila, na stretko si doniesla papier na podpis, že súhlasí. A znova prišiel s niečim iným - že on chce vidieť priestory škôlky, či vyhovujú synovým potrebám (rozumej plati 160€ mesačne výživné, tak neviem akú fancy šmenci škôlku by malému platil) ak mu tato štátna stačiť nebude. To naozaj musí ísť až na sud aby sud rozhodol, že syn môže ísť do škôlky? Koncom maja ma 3 rocky. Dakujem …
@janka_haly už to mala cez súd riešiť dávno. Neviem, na co čakala. Súd nahradí súhlas druhého rodica a zápise ho normálne do skolky.
A kde doteraz bývali? A ako bývajú teraz?
@janka_haly súd môže o neodkladnych záležitostiach maloletého rozhodnúť bez zbytočného odkladu a nariadenia pojednávania. Informuj sa u svojho právneho zástupcu.
Načo sa s nom naťahuje, dávno to mala mat na súde
Daj si na súd neodkladné. Ja som riešila podobnú vec a toto mi to pomohlo pri ďalších sporoch. Pretoze, už to bolo raz na papieri..aký to je pako...
nakoniec zistím že môj ex bol síce kokos, ale oproti iným kokosom ešte celkom OK.
nakoniec zistím že môj ex bol síce kokos, ale oproti iným kokosom ešte celkom OK.
@anonym_25803e tak, neni kokos ako kokos, ja až dakedy žasnem čo jej robi ten ober kokos
Áno musí. Presne tak ako písali vyššie pokiaľ nie je zbavený rodičovských práv alebo matka nemá plnú právomoc rozhodovať sama… v týchto veciach súd netrvá až tak dlho a prebehne to bez pojednávania. Stačí podať návrh na neodkladné opatrenie. Otec dostane už len rozhodnutie o tom, že súd nahradil jeho podpis. Škola je pre každé dieťa potrebná a to vie aj súd. Navyše takéto konanie otcov súdy nemajú v láske takže do budúcna si určite neurobil plusový bod
Môj ex chcel deti preložiť na cirkevnú zs. Ja som nesúhlasila tak to dal na súd. Súd v meste s ním súhlasil a deti preložil ale odvolala som sa a odovolavaci súd to zamietol na koľko ja som ateista. Súhlasila som s tým aby deti chodili na náboženstvo aj do kostola ale nie na cirkevnú skolu. Deti mame v striedavej a trvalo to celé cca pol roka.

asi ano. ked je kkt. tak cez sud, inak sa asi neda na debila.