icon

Odišla som od muža. Čo ďalej?

Dnes o 11:21

Ahojte,
Odišla som od muža. Neviem, či definitívne alebo nie.. cítim sa strašne zle.. Keď som odchádzala s dcérou (1r.) nepohol ani brvou.. Nič.. čakala som, že aspoň niečo povie alebo spraví ale on nič.. Neustále ma dával do psychického nátlaku. V živote mi neublížil inak ako slovne.. každý mesiac nejaka hádka, kde ja som skončila ako najväčšia krava a on bol chudáčik.. Nebavil sa so mnou, štekal po mne keď som sa niečo pýtala, ignoroval ak som niečo potrebovala.. Neviem čo spraviť.. Kedy príde pocit pokoja? Zlepší sa to alebo sa človek bude stále cítiť tak na hovno? Čakala som, že si vstúpi do svedomia ale pochybujem, že také niečo spraví..
Ešte ráno všetko bolo celkom v poriadku, mali sme plán na celý deň a zrazu mu preplo a on neznesie byť so mnou v jednej miestnosti.. tak som tomu dala konečne stopku.. už som to nevládala a vkuse aby som okolo neho chodila po špičkách.

Strana
z2
anonym_7f6d6e
Dnes o 11:31

no, mozno sa mu ulavilo a fakt ta mal plne zuby.. spravila si rozhodnutie za neho.. mozno je len oduty.. na beton to ale zatial nebude trvale.. este sa vratis, mozno este bude aj on prosit.. ale casom sa rozidete tak ci tak.

anonym_2bec5d
Dnes o 11:31

Dalsi pripad, kde svadba nevyriesila vsetky problemy? No tak klasicky skusit este druhe dieta, ci sa to nezlepsi.

januska12323
Dnes o 11:33

@anonym_autor nevieš či definitívne? Keď je mu jedno kde má dieťa a ženu?

anonym_31d561
Dnes o 11:37

Ja si myslím, že si spravila dobre. Nemá cenu zachraňovať niečo, čo už je pokazené. Život je veľmi krátky na to aby sme sa trápili. 🙏🏻

anonym_bb3d51
Dnes o 11:40

No chvála bohu.
Snáď si nechcela aby dieťa vyrastalo v takom prostredí?!a potom sa liecilo z vás 😡

anonym_b3569f
Dnes o 11:42

Vždy tvrdím, že treba žiť spolu v spoločnej domácnosti minimálne 5 rokov skôr než si s niekým urobím decko.

autor
Dnes o 11:42
@anonym_2bec5d

Dalsi pripad, kde svadba nevyriesila vsetky problemy? No tak klasicky skusit este druhe dieta, ci sa to nezlepsi.

@anonym_2bec5d manželia sme šesť rokov 🙂 tak prosím tieto priblblé reči si nechaj 🙂

autor
Dnes o 11:43
@januska12323

@anonym_autor nevieš či definitívne? Keď je mu jedno kde má dieťa a ženu?

@januska12323 prišla pre malú sestra než som si pobalila veci. Presne vie, že sme u mojej sestry.

autor
Dnes o 11:46
@anonym_b3569f

Vždy tvrdím, že treba žiť spolu v spoločnej domácnosti minimálne 5 rokov skôr než si s niekým urobím decko.

@anonym_b3569f 8 rokov sme spolu bývali z toho 6 ako manželia a on sa pol roka pred narodením dcéry začal správať úplne ako... 🙂 takže..

anonym_b3569f
Dnes o 11:47

Čo ďalej? Tak to si si mala rozmyslieť skôr, než si od neho odišla. A nehovor, že pred tým, než si otehotnela, taký nebol.

anonym_de69d0
Dnes o 11:49

Teraz, aký máš plán ? Ideš bývať do podnájmu ?? Či už budeš u sestry bývať ?

beata_k
Dnes o 11:50
@anonym_autor

@januska12323 prišla pre malú sestra než som si pobalila veci. Presne vie, že sme u mojej sestry.

@anonym_autor A dalej co? Budes byvat u sestry? Asi nie. Vratis sa pekne domov a on sa bude smiat ako nikdy predtym. Trochu neuvazeny krok z tvojej strany. Vedel preco ta nezastavuje....nabuduce si teatralne odchody premysli. Tvoj muz sa nikdy nezmeni, ale zena, to chce trochu planovania nie len pobalit veci a nasackovat sa k sestre.

anonym_16ad19
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@anonym_b3569f 8 rokov sme spolu bývali z toho 6 ako manželia a on sa pol roka pred narodením dcéry začal správať úplne ako... 🙂 takže..

@anonym_7f6d6e problémy vo vzťahu sa riešia komunikáciou a nie ignoráciou.
@anonym_autor dobre si spravila deptal ťa psychicky, po čase by si začala o sebe pochybovať a liečila sa u psychológa z depresií, takýto človek by tvoje sebavedomie udupal na samé dno. Musíš si premyslieť čo budeš ďalej robiť, ale k nemu sa nevracaj, ženy zvládli odísť od tyrana aj s viacerými deťmi. On sa nezmení a bude to len horšie.

autor
Dnes o 11:56
@beata_k

@anonym_autor A dalej co? Budes byvat u sestry? Asi nie. Vratis sa pekne domov a on sa bude smiat ako nikdy predtym. Trochu neuvazeny krok z tvojej strany. Vedel preco ta nezastavuje....nabuduce si teatralne odchody premysli. Tvoj muz sa nikdy nezmeni, ale zena, to chce trochu planovania nie len pobalit veci a nasackovat sa k sestre.

Nakoľko je nadpis zavádzajúci a ja som ho takto nenapísala, ja som sa pýtala na niečo úplne iné. A áno budem bývať u sestry nakoľko ten dom patrí aj mne a je po rodičoch. Je dvojgeneračný takže nevyužité spodné podlažie bude naše tak ako to bolo kedysi než som sa odsťahovala.

sissy27
Dnes o 11:58

@anonym_autor zlepsi sa to az vtedy, ked to cele nejako uzavries. Stale ste manzelia, stale mate spolocne zavazky a vlastne ziadne rozhodnutie nepadlo. Si v nejakom medzipriestore, ako ked stojis v otvorenych dverach a ani dnu ani von.
Takze “co dalej” musis vediet ty. Ak si rozhodnuta manzelstvo ukoncit, tak si cez vikend napis navrh na rozvod, zverenie dietata do opatery a v pondelok podaj na sud. Jemu to oznamovat nemusis, ani jeho suhlas nepotrebujes. Dolezite dokumenty ak si nezobrala, tak sa po ne este vrat. Porozmyslaj kto je majitelom coho, ako ste majetok nadobudli, na co vsetko mas narok.
Byvanie mas vyriesene, ale financie potrebovat budes, takze ak si na rd, tak riesit navrat do prace, starostlivost o dieta.

beata_k
Dnes o 12:00
@anonym_autor

Nakoľko je nadpis zavádzajúci a ja som ho takto nenapísala, ja som sa pýtala na niečo úplne iné. A áno budem bývať u sestry nakoľko ten dom patrí aj mne a je po rodičoch. Je dvojgeneračný takže nevyužité spodné podlažie bude naše tak ako to bolo kedysi než som sa odsťahovala.

@anonym_autor Tak drzim prst. A nezabudni na energie. Rozved sa a ziadaj vyzivne.

anonym_f5d3a2
Dnes o 13:02

Rozchod, aj ked z tvojej strany, je strata.
Kazdu stratu treba odsmutit a je taka popularna teoria, ze smutenie a zierovanie so stratou ma svoje fazy. A tie fazy sa mozu prelinat, vracat, u kazdeho trvat inak dlho - ak by si ale depresila sa viac ako 3 mesiace, je asi cas na pomoc psychologa.
Okopcene z webu:
Popieranie: Prvotný šok, kedy mozog odmieta prijať realitu rozchodu. Máte nádej, že sa všetko vráti do starých koľají.
Hnev: Nastupuje frustrácia a hľadanie viny. Hneváte sa na partnera, na seba alebo na okolnosti.
Vyjednávanie: Snaha zvrátiť situáciu. Hľadáte kompromisy typu „čo by bolo, keby...“ a premýšľate, čo všetko by ste urobili inak.
Smútok/Depresia: Hlboká bolesť, strata energie a beznádej. Uvedomujete si definitívu straty a prežívate skutočný žiaľ.
Prijatie: Zmierenie sa so situáciou. Bolesť postupne ustupuje, minulosť nechávate za sebou a začínate sa pozerať do budúcnosti.

anonym_474437
Dnes o 13:06

@anonym_autor zajtra/pozajtra ti zavola ako keby sa nechumelilo...a bude zlahcovat situaciu

anonym_d59e33
Dnes o 13:11

Nechápem to rýpanie od niektorých žien
@anonym_autor ja osobne som sa vrátila do práce dieťa dala do zariadenia, krátku dobu som bývala u kamošky potom šla do nájmu

januska12323
Dnes o 13:49
@anonym_autor

@anonym_autor a je mu to jedno.

anonym_662a60
Dnes o 13:50

Úľava príde, keď sa trochu zabývaš a zistíš že nemusíš toľko variť, prať, niekoho obskakovať a pozerať na zdutý xicht.
Chlapi to majú inak, na začiatku nesmútia, docvakne im to neskor, už keď to má žena v sebe spracované a uzavreté..
Takže tieto dni vobec nečakaj, že ťa bude prosiť a že mu budeš chýbať, to sa nestane, ale príde to oveľa neskor, teraz je zbytočné počitať hodiny, dni, na to nastav a vydrž.
Držím palce.

anonym_838c88
Dnes o 13:56
@anonym_474437

@anonym_autor zajtra/pozajtra ti zavola ako keby sa nechumelilo...a bude zlahcovat situaciu

@anonym_474437 Nebude. Podla mna ma inu.

anonym_662a60
Dnes o 14:04

Keď sa mu minú čisté trenky vtedy si uvedomí, že nemá trenky, tak potom začne vyjednávať aby si sa vrátila.
Teraz je urazený a myslí si, že sa doplazíš a nechýbaš mu, bude na koni ak sa ozveš-vrátiš ty..
keď vieš koľko má treniek tak si to vypočítaj, keď si vie trenky a ponožky kúpiť, tak to bude trvať dlhšie, až keď sa mu minie ostatné oblečenie..

anonym_de69d0
Dnes o 14:22
@anonym_838c88

@anonym_838c88 už len to že on neznesie byť s autorkou tejto témy jednej miestnosti je znamenie ,že má nejakú inú frajerku s ktorou je rád jednej miestnosti.

anonym_34c37f
Dnes o 14:45

Toto teatrálne odchadzanie a potom sa vrátiš akoby sa nechumelilo je trápne a nahravas mu do karát.Nebude ta brat už vážne.Asi sa to nestalo prvýkrát, tak už nereaguje
Nabudúce keď odídeš ta ešte i pobalí lebo vie, že o chvíľu si naspäť
Keď nemienis sa rozviezst neodchádzaj aby si niečo uvedomil
Neuvedomí si, ešte mu to bude i vyhovovať, oddýchne si od vás, a vie, že sa onedlho vrátiš
Načo to je dobre?

anonym_db3d57
Dnes o 14:54

@anonym_autor urobila si spravnu vec, hadam nechces byt do konca zivota pri hentakom debilovi a este v tom aj vychovavat dieta. Je to len prvotny sok ze si nabrala odvahu a odisla. Mas velke plus ze mate kde byvat. Teraz podaj aby bolo dieta zverene tebe a ziadost o rozvod a vyzivne. Drzim palce, uvidis ze ked to prehrmi tak budes ovela stastnejsia ako s nim

anonym_474437
Dnes o 15:04
@anonym_838c88

@anonym_838c88 to mi je velmi.luto, netlac na seba nechaj si cas,, tiez som.rozvedena sama so synom. Drzim.palce

rozculena
Dnes o 16:07

@anonym_autor prečo si ty odišla?prečo neodišiel on,keď nemôže byť s tebou v jednej miestnosti?
Byt patrí komu?

autor
Dnes o 17:34
@anonym_662a60

Keď sa mu minú čisté trenky vtedy si uvedomí, že nemá trenky, tak potom začne vyjednávať aby si sa vrátila.
Teraz je urazený a myslí si, že sa doplazíš a nechýbaš mu, bude na koni ak sa ozveš-vrátiš ty..
keď vieš koľko má treniek tak si to vypočítaj, keď si vie trenky a ponožky kúpiť, tak to bude trvať dlhšie, až keď sa mu minie ostatné oblečenie..

@anonym_662a60 doma sme išli 50/50 dokáže všetko. Aj oprať si 😁 takže asi to nepríde 🤭

autor
Dnes o 17:35
@anonym_34c37f

Toto teatrálne odchadzanie a potom sa vrátiš akoby sa nechumelilo je trápne a nahravas mu do karát.Nebude ta brat už vážne.Asi sa to nestalo prvýkrát, tak už nereaguje
Nabudúce keď odídeš ta ešte i pobalí lebo vie, že o chvíľu si naspäť
Keď nemienis sa rozviezst neodchádzaj aby si niečo uvedomil
Neuvedomí si, ešte mu to bude i vyhovovať, oddýchne si od vás, a vie, že sa onedlho vrátiš
Načo to je dobre?

@anonym_34c37f predstav si, stalo sa to prvýkrát.. možno preto som v takom šoku, že čo vlastne ďalej..

Strana
z2