Po rozvode mi hrozí prázdny byt: Čo robiť?
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Po rozvode sme sa dohodli, že s deťmi zostanem bývať v byte. Teraz však bývalý manžel hovorí, že si vezme väčšinu nábytku, lebo ho vraj kupoval zo svojich peňazí. Neviem, čo je v takejto situácii férové. Riešili ste delenie zariadenia domácnosti? Ako ste sa nakoniec dohodli?
Zo "svojich" penazi pocas manzelstva? Kazda lyzicka, ktoru ste pocas manzelstva nadobudli bez ohladu na to kto ju kupil patri do BSM. Dokonca aj skrina a gauc
@anonym_autor byt je koho, lebo ak jeho, tak tam novy nabytok asi nebudes kupovat.
@anonym_autor byt je koho, lebo ak jeho, tak tam novy nabytok asi nebudes kupovat.
@domkakvet Spoločný. Kúpený počas manželstva.
@anonym_autor a nabytok sa kedy kupil? Pocas manzelstva?
@martyzpp Áno. Všetko počas manželstva.
@martyzpp Áno. Všetko počas manželstva.
@anonym_autor z bytu ho budes vyplacat?
Byt ti necháva, či ho vyplácas?
@danielahamar Byt budeme riešiť v rámci vysporiadania, zatiaľ ešte nie je všetko uzavreté. Práve preto neviem, ako sa postaviť k tomu nábytku.
ak kupoval nabytok z penazi kt mal darovane alebo nasetrene pred manzelstvom tak nan narok ma .. ale inak by som mu povedala ,ze tak ako sa bude riesit byt bude sa sudne riesit aj nabytok ...
aspoň nábytok pofoť , aby si vedela na súde popísať čo zobral. Jasné žeby nemal.
Zena, ved ti nechava vas spolocny byt. To ti je malo? Tak ho vyplat...ked sa ti zda malo.
Ludia daruju nabytok za odvoz.
Kto dal do toho bytu viac peňazí?
Ja toto nepochopím. Sú tam deti a on nov sa ide doťahovať o nábytok??
Veď kam si ho dá, či už má iné bývanie? A vieš čo? Bolo by mi to fuk. Zo začiatku sa dá byť aj bez super gauča a obyvackovejvsteny. Pokiaľ by bral kuchyňu komplet a detskú, to by som nesúhlasila, zvyšok nech si berie. Neboj, dostaneš sa aj nábytku časom 🙂
byt je v BSM. Ak ho vyplácaš z bytu, tak má nárok, zobrať si polovicu vecí, pretože BSM sa delí na polovicu. Ale ak chce len nábytok a z bytu ho nemusíš vyplácať, tak nech si ho berie. Alebo: predajte byt, nábytok a rozdelte si peniaze na polovicu. Každý sa potom zariadite po svojom.
Pozri si na Fb stranky, kde vela ludi daruje za odvoz, my sme dali teraz na jar tiez tak postel, stol, komodu, hned si pre to prsli ludia. Aj telku, lampu, cokolvek. Mozno ak vysvetlis situaciu, budu ti ochotni pomoct aj s dovozom....
Pekný hajz....keď nechá deti spať na zemi . Charakter naozaj
@danielahamar Byt budeme riešiť v rámci vysporiadania, zatiaľ ešte nie je všetko uzavreté. Práve preto neviem, ako sa postaviť k tomu nábytku.
@anonym_autor takže aj nabytok sa musi vysporiadat, nie su jeho ani tvoje peniaze ale spoločne, treba toto vytiahnut ked sa bude vysporiadavat byt
žiadne také že vyhradne jeho,
Predpokladám že deťom postele nezoberie. U nás som si nechala ja a ex dostal podiel zostatkovej hodnoty vyplatené, a to mu stačilo na základné zariadenie v novom byte
@anonym_autor moj ex povedal ze mi preda veci ktore mi necha 🤑.
Nabytok je to najmenej…nech si bere ,to si casom dokupis ,hlavne ze mas byt
Zena, ved ti nechava vas spolocny byt. To ti je malo? Tak ho vyplat...ked sa ti zda malo.
Ludia daruju nabytok za odvoz.
@beata_k zatial jej nenechava nic. Maju nejaku ustnu dohodu, ktora nic neznamena. Zavazne bude az vysporiadanie bsm a tam sa uvidi, ci jej byt naozaj necha bezodplatne, alebo sa necha vyplatit. A kedze uz teraz si chce brat poondiaty nabytok, tak je mizerna pravdepodobnost, ze bude taky grand a necha jej byt len tak zadarmo.

Ak ho kúpil on nechala by som ho nech si nábytok zoberie.