icon

Po rozvode mi hrozí prázdny byt: Čo robiť?

1. júl 2026

Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Po rozvode sme sa dohodli, že s deťmi zostanem bývať v byte. Teraz však bývalý manžel hovorí, že si vezme väčšinu nábytku, lebo ho vraj kupoval zo svojich peňazí. Neviem, čo je v takejto situácii férové. Riešili ste delenie zariadenia domácnosti? Ako ste sa nakoniec dohodli?

Strana
z2
anonym_d4a0e5
1. júl 2026

Ak ho kúpil on nechala by som ho nech si nábytok zoberie.

anonym_dd310b
1. júl 2026

Zo "svojich" penazi pocas manzelstva? Kazda lyzicka, ktoru ste pocas manzelstva nadobudli bez ohladu na to kto ju kupil patri do BSM. Dokonca aj skrina a gauc

domkakvet
1. júl 2026

@anonym_autor byt je koho, lebo ak jeho, tak tam novy nabytok asi nebudes kupovat.

autor
1. júl 2026
@domkakvet

@anonym_autor byt je koho, lebo ak jeho, tak tam novy nabytok asi nebudes kupovat.

@domkakvet Spoločný. Kúpený počas manželstva.

martyzpp
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a nabytok sa kedy kupil? Pocas manzelstva?

autor
1. júl 2026
@martyzpp

@anonym_autor a nabytok sa kedy kupil? Pocas manzelstva?

@martyzpp Áno. Všetko počas manželstva.

danielahamar
1. júl 2026

Byt ti necháva, či ho vyplácas?

anonym_0a2328
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor z bytu ho budes vyplacat?

rybicka74
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Môj názor? Nech si berie čo chce, hlavne, že mám pokoj a nerobí ďalšie problémy.

autor
1. júl 2026
@danielahamar

Byt ti necháva, či ho vyplácas?

@danielahamar Byt budeme riešiť v rámci vysporiadania, zatiaľ ešte nie je všetko uzavreté. Práve preto neviem, ako sa postaviť k tomu nábytku.

martyzpp
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takže to nekúpil zo svojich peňazí ale spoločných. Chcelo by to rozumnú dohodu. Podeľte sa, niečo si vezme on a niečo si necháš Ty.

anonym_511ab6
1. júl 2026

ak kupoval nabytok z penazi kt mal darovane alebo nasetrene pred manzelstvom tak nan narok ma .. ale inak by som mu povedala ,ze tak ako sa bude riesit byt bude sa sudne riesit aj nabytok ...

anonym_bfb7b6
1. júl 2026

aspoň nábytok pofoť , aby si vedela na súde popísať čo zobral. Jasné žeby nemal.

beata_k
1. júl 2026

Zena, ved ti nechava vas spolocny byt. To ti je malo? Tak ho vyplat...ked sa ti zda malo.
Ludia daruju nabytok za odvoz.

domkakvet
1. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zalezi aj od toho ako sa viete dohodnut, najlepsie keby ste sa dohodli, aj ohladom bytu aj nabytku.

tiezjedna
1. júl 2026

A vezme si aj polovicu detí?🙄 Strašný úbožiak...

anonym_db9279
1. júl 2026

Kto dal do toho bytu viac peňazí?

svetlonos
1. júl 2026

Ja toto nepochopím. Sú tam deti a on nov sa ide doťahovať o nábytok??
Veď kam si ho dá, či už má iné bývanie? A vieš čo? Bolo by mi to fuk. Zo začiatku sa dá byť aj bez super gauča a obyvackovejvsteny. Pokiaľ by bral kuchyňu komplet a detskú, to by som nesúhlasila, zvyšok nech si berie. Neboj, dostaneš sa aj nábytku časom 🙂

anonym_a03b1a
1. júl 2026

byt je v BSM. Ak ho vyplácaš z bytu, tak má nárok, zobrať si polovicu vecí, pretože BSM sa delí na polovicu. Ale ak chce len nábytok a z bytu ho nemusíš vyplácať, tak nech si ho berie. Alebo: predajte byt, nábytok a rozdelte si peniaze na polovicu. Každý sa potom zariadite po svojom.

anonym_cfa892
1. júl 2026

Pozri si na Fb stranky, kde vela ludi daruje za odvoz, my sme dali teraz na jar tiez tak postel, stol, komodu, hned si pre to prsli ludia. Aj telku, lampu, cokolvek. Mozno ak vysvetlis situaciu, budu ti ochotni pomoct aj s dovozom....

anonym_b0275d
1. júl 2026

Pekný hajz....keď nechá deti spať na zemi . Charakter naozaj

sara07
1. júl 2026
@anonym_autor

@danielahamar Byt budeme riešiť v rámci vysporiadania, zatiaľ ešte nie je všetko uzavreté. Práve preto neviem, ako sa postaviť k tomu nábytku.

@anonym_autor takže aj nabytok sa musi vysporiadat, nie su jeho ani tvoje peniaze ale spoločne, treba toto vytiahnut ked sa bude vysporiadavat byt
žiadne také že vyhradne jeho,

sara07
1. júl 2026
@beata_k

Zena, ved ti nechava vas spolocny byt. To ti je malo? Tak ho vyplat...ked sa ti zda malo.

@beata_k vysporiadanie nie je nechavanie

sara07
1. júl 2026
@rybicka74

@anonym_autor Môj názor? Nech si berie čo chce, hlavne, že mám pokoj a nerobí ďalšie problémy.

@rybicka74 prečo by mala kupovat nove ? alebo zhanat iny ? nie je lepšie radšej tie prachy dat na tabor kružok alebo niečo pre deti ?

beata_k
2. júl 2026
@sara07

@beata_k vysporiadanie nie je nechavanie

@sara07 Vysporiadat znamena dohodnut, nie rozdelit. Z jej prispevku som pochopila, ze jej ho nechava.

sense
2. júl 2026

Predpokladám že deťom postele nezoberie. U nás som si nechala ja a ex dostal podiel zostatkovej hodnoty vyplatené, a to mu stačilo na základné zariadenie v novom byte

anonym_175a6d
2. júl 2026

@anonym_autor moj ex povedal ze mi preda veci ktore mi necha 🤑.

anonym_a3d01c
2. júl 2026

Nabytok je to najmenej…nech si bere ,to si casom dokupis ,hlavne ze mas byt

anonym_a03b1a
2. júl 2026
@sara07

@rybicka74 prečo by mala kupovat nove ? alebo zhanat iny ? nie je lepšie radšej tie prachy dat na tabor kružok alebo niečo pre deti ?

@sara07 tak potom on má právo pýtať polovicu ceny z bytu? Čo je lepšie: dať mu nábytok, alebo vyplácať?

sissy27
2. júl 2026
@beata_k

@beata_k zatial jej nenechava nic. Maju nejaku ustnu dohodu, ktora nic neznamena. Zavazne bude az vysporiadanie bsm a tam sa uvidi, ci jej byt naozaj necha bezodplatne, alebo sa necha vyplatit. A kedze uz teraz si chce brat poondiaty nabytok, tak je mizerna pravdepodobnost, ze bude taky grand a necha jej byt len tak zadarmo.

Strana
z2