icon

Poradíte ohľadom rozvodu?

monika1507
2. mar 2014

mamičky alebo nemamičky ale skor mamičky take kt. sa tomu viacej rozumeju mam sa ist rozvadzať najprv manžel mi povedal že ano a teraz nie ale to je teraz jedno mam iny problem že vraj bol v socialnej poistovni a tam že si vybavil že bude mať na papieri že on si kedykolvek malu može sam zobrať lenže on ako je jej otec ale on sa o nu sam nevie postarať...... čo mam urobiť .... stretli ste sa s takym pripadom ? dakujem

jasminka548
2. mar 2014

Nechapem, co s tym ma soc. poistovna, treba si cez sud vybavit zverenie dietata, soc. poistovna o tom urcite nerozhoduje.

sisaha
2. mar 2014

😀 😀 prepac, ze sa smejem... takyto ubohy pokus o oj.b som uz dlho necitala... Rozhodnutie, kto a kedy si dieta bude bravat môže jedine súd. Tebe poradim - co najskôr podať žiadosť o predbežne zverenie dieťaťa do svojej výchovy - na Urade prace soc veci a rodiny ti s tym pomozu.. ako bod. c. 2 - podaj ziadost o rozvod s urcenim styku otca s dietatom a kedze je malinke, tak poziadat o stretavanie iba v tvojej pritomnosti .

luba28
2. mar 2014

moooja,nedaj sa oklamat,...nic s tym socialna poistovna nema,....iba sud moze

klincek
3. mar 2014

socialna poistovna 😕 , no ja ziram, taku blbost som este nevidela!! 😅
nie, jasne ze tam nic take nevybavil (teda maximalne sebe invalidny dochodok "na hlavu"..prepac.. ale fakt je to strasna blbost). nemas sa coho bat.
rozvod riesi sud, a starostlivost o spolocne dieta tiez. samozrejme treba trvat na tom, aby bolo zverene tebe, a vzhladom na vek dcerky trvaj na tom, ze sa budu s otcom stretavat len v tvojej pritomnosti.

pskrabakova
4. mar 2014

Pridavam sa k ostatnym. Socialna poistovna v ziadnom pripade nema takuto kompetenciu...Na papieri by mohol mat cokolvek od hocikoho, ale len sud posudzuje dokazy a skutkovy stav a rozhodne o zvereni maloleteho do starostlivosti a nasledne upravi aj styk dietatom a urci vyzivne. Vsetky tieto veci su vylucne v kompetencii sudu. Prihliada akurat na stanovisko kolizneho opatrovnika a samozrejme zavazi vasa vypoved na sude.