icon

Postup pri odchode od tyrana a rozvode

7. júl 2025

Ahojte,
chcem sa informovať u tých, ktoré si zažili niečo podobné...a odišli od muža s detmi.
Muž nas psychicky depta, dá sa povedať tyra, sme s detmi z neho frustrovaní, ja som sa už rozhodla ze s detmi odidem.
Co ma však zaujíma je postup...
Odidem, podám neodkladne opatrenie s návrhom na úpravu styku a výškou výživného do casu rozvodu, oznámim mu kde sa s detmi nachádzam a hneď na to podávam žiadosť o rozvod?
Berie súd, kuratela, kolizna, psychológ alebo niekto ďalší do úvahy dokazy (video, nahravka, detske obrázky,) ako ma uráža, ako mi nadava, pretaca realitu, vymýšľa si o mne niečo čo nie je pravda, že som napríklad niečo povedala alebo urobila a nebolo to tak, ponižuje ma, deťom škaredo povedal niekoľko krát, - kedy si kto pýta vyjadrenie deti s kým chcú byt?

Ďakujem.

anonym_c6968d
•
7. júl 2025

@anonym_autor nezažila som to ale ak dobre viem deti idú v prvom rade matke ak má podmienky pre ich život (domov, oblečenie jedlo) ... Ak máš takéto dôkazy a deti povedia že s ním byť nechcú určite ti ich zveria do starostlivosti avsak môže žiadať striedavu starostlivosť alebo deti cez vykend napríklad ... Všetko záleží na súde

pribinak
•
7. júl 2025

Čo sa týka výpovede deti tak Dôležitý je vek deti….je rozdiel ak vypovedá 12 ročný chalanisko alebo 5 ročný chlapček

Malé dieťa trápiť výpoveďou …to asi nikto ani rieist nechce. Výpoveď takého dieťaťa je často veľmi diskutabilná

Je fajn, že máš video aj nahrávky

taktotedanie
•
7. júl 2025

Ano taky postup
Dokezite mat miesto na byvanie, to budu kontrolovat urcite a to musi byt ok..a mat poruke dobreho pravnika
Male deti netrapia vypovedami

tulipanik12
•
8. júl 2025

@anonym_autor ak chceš upraviť styk detí s ich otcom a teda nejako výrazne obmedziť treba mať potvrdenie od psychologičky, že s ním deti nechcú byť či sa ho dokonca boja.
A súd neberie do úvahy žiadne videá respektíve, ak sa chceš rozviesť, tak väčšinou aj súd vyhovie.

mogaa
•
8. júl 2025

s tým videom a nahrávkami je to diskutabilné, keďže boli robené bez jeho súhlasu, nemusí ich brať súd do úvahy - nejde o trestný čin.....čo sa týka výpovede detí, môže ich súd brať do úvahy a aj nie - deti sú ľahko zmanipulovateľné stvorenia....obrázky detí sú tiež diskutabilné ak sa nerobia pred nestrannou osobou, keďže dieťa nakreslí čo chceš....