Prispieva partner počas tehotenstva po rozchode?
Ahojte. Ste, alebo keď ste boli tehotné a rozišli ste sa s partnerom-otcom dieťaťa, prispieval vam finančne počas tehotenstva? Akou sumou?
Ďakujem
A na co konkretne by mal prispievat?
@anonym_autor tehotensky prispevok nic? Nestaci?
Ak je aspoň ako taký charakter mal by jej dať niečo ,čaká jeho dieťa .Či uuuuplne od začiatku musí financovať všetko ona ?
https://www.hurtaj.sk/prispevok-na-vyzivu-a-uhr...
Odkladaj účty za kočík postieľku plienky za tvoje lekárske vyšetrenia pobyt v nemocnici nákup liekov a vitamínov
Máš nárok aby ti prispel
@anonym_autor som na VŠ momentálne bez príjmu. Musela som prerušiť brigádu koli hospitalizácii
Nesúdte hneď človeka poniektorí, ked nemáte jeho topánky a situáciu
Viem ze je na to zákon..Len.. Pýtala som sa konkrétnu otázku.. kolko a či?
@anonym_autor som na VŠ momentálne bez príjmu. Musela som prerušiť brigádu koli hospitalizácii
@anonym_autor toto si prečítaj
nie neprispieval ... nedal mi kupil kocik z druhej ruky po dohode ... dala som mu na vyber bude pojdeme s vybavicou pol na pol a bude platit alimenty alebo hold nebude mat dieta .. ale kupi aspon ten kocik kt si vyberiem ... vybral si kocika nie dieta .. vraj on aj tak nechcel ziadne .... ok zmierila soms a s tym porodila a vybavila paiere ako slobodna mama . mala som nastastie uspory ... potom prisiel s papierami na sud s tym,ze chce byt v rodnom liste,ze si to rozmyslel .. po hadke a oznameni ze mam vsetku komunikaciu a ak sa chce sudit ok budem sa sudit sa stiahol a nevidela som ho 12 rokov.. s pomocou rodiny a rychlom nastupe do prace sa mi dieta odarilo vychovat aj bez jeho penazi ....
Mal by sa podieľať polovicou výdavkov na výbavičku a nákladov spojených s tehotenstvom.takze si odkladajú bločky, budeš ich na súde potrebovať.
Neprispieval.
@anonym_autor Osobnú skúsenosť nemám,ale napíšem svoj názor ako matka dospelého syna.V prípade, že sa pár rozišiel a ona je tehotná ,bolo by vhodné budúcej mamičke prispieť finančne, najmä v situácii akú opisujes.Tehotna žena by sa mala zdravo stravovať,neraz potrebuje aj doplnky stravy.Po určitej dobe potrebuje dokúpiť si aj oblečenie,lebo bábätko v brušku rastie.Dalsia vec je výbava pre dieťa.Niekto sa môže odvolávať, že matka dostane tzv."pôrodné,, čo je síce pravda,ale výbavička tiež niečo stojí a zároveň,hanba by ma fackovala,keby bol môj syn taký zmrd, že dieťa splodil ale mu je ľúto prispieť na jeho potreby.
okrem vybavy sa da prispevok vyzivne pre tehotnu zenu len to ide cez sud
Taketo otazky len ukazuju, ze byt partneri nie je to iste ako byt manzelia. Manzelstvo prinasa aj pravne zavazky a povinnosti, partnerstvo v ovela mensej miere. Aj preto povazujem vyber partnera, s ktorym chcem mat dieta, za jedno z najdolezitejsich rozhodnuti v zivote. O takychto veciach je dobre premyslat este pred tym, ako sa clovek rozhodne mat dieta
@anonym_1ae35e konecne jeden normalny nazor, suhlasim do bodky, nechapem co to tu tie zeny zas pisu, ze naco?? Napriklad vitaminy, vysetrenia (co ak je potreba napriklad hradeny geneticky test alebo lepsie sono?), pripadne lieky, tehotenske ockovania, oblecenie, VYBAVA PRE DIETA a v neposlednom nemozes ani len brigadovat ak si hospitalizovana!
Ci celu vybavu pre dieta ma kupit zo svojho? Alebo z tych 800€ co dostane az po porode??
Dufam, ze mas aspon tehotenske ;( ak nie a je to debil mozes cez sud ziadat od neho prispevok uz aj pocas tehotenstva
Ak nie je debil, mal by prispievať, na vybavu pre dieťa urcite.. takze vacsina muzov, ktori opustia tehotnu, neprispieva..
Nie, preco by mal? Ved tehotna chodi normalne do prace, ak nemoze zo zdravotnych dovodov ide na PN. Alebo uz nastupi na matersku. Zatial nevyhivuje ziadne dieta. Nema zvysene naklady na byvanie, ani dopravu.
@anonym_a449d5 pekná furia je z teba
Jw to otec dieťaťa, mal by sa posrata aby dieťa malo po prichode na svet všetko čo mu treba, aby matka ak potrebuje cestovať na nejaké vyšetrenia mala peniaze na cestu, poplatok za vyšetrenie, peniaze na lieky
Smutne že ak máš syna, že ho vyhovavas že sex je fajn, ale zodpovednosť žiadna
A vyvediem tá z omylu, ona môže dať návrh na súd už počas tehotenstva, aby jej prispieval
Hanbi sa
@anonym_1ae35e konecne jeden normalny nazor, suhlasim do bodky, nechapem co to tu tie zeny zas pisu, ze naco?? Napriklad vitaminy, vysetrenia (co ak je potreba napriklad hradeny geneticky test alebo lepsie sono?), pripadne lieky, tehotenske ockovania, oblecenie, VYBAVA PRE DIETA a v neposlednom nemozes ani len brigadovat ak si hospitalizovana!
Ci celu vybavu pre dieta ma kupit zo svojho? Alebo z tych 800€ co dostane az po porode??
Dufam, ze mas aspon tehotenske ;( ak nie a je to debil mozes cez sud ziadat od neho prispevok uz aj pocas tehotenstva
@bg92 AKože, debil nedebil.
Ale ona sa rozhodla dieťa mať. On očividne povedal, že ho nechce. Jeho smola že nevie používať kondóm a nech to nepoužívanie kondómu ľutuje do konca svojho života a nech platí na DIEŤA :D
Ale čo s tým má jeho ex. Jej fakt nie je povinný kupovať nové tehotenské rifle ani platiť nadštandardné vyšetrenia, keďže on to dieťa nechcel a určite mu je jedno že či bude krivé alebo nie. Rovnako mu je určite jedno, že či bude jeho ex chodiť s rozopnutými rifľami alebo nie.
Ale ona sa rozhodla dieťa mať. On očividne povedal, že ho nechce. Jeho smola že nevie používať kondóm a nech to nepoužívanie kondómu ľutuje do konca svojho života a nech platí na DIEŤA :D
Ale čo s tým má jeho ex. Jej fakt nie je povinný kupovať nové tehotenské rifle ani platiť nadštandardné vyšetrenia, keďže on to dieťa nechcel a určite mu je jedno že či bude krivé alebo nie. Rovnako mu je určite jedno, že či bude jeho ex chodiť s rozopnutými rifľami alebo nie.
@anonym_16d53f Odkiaľ berieš tú istotu, že dôvodom rozchodu bolo nechcené dieťa?
Taketo diskusie len ukazuju, ze partnerstvo nie je pravne to iste ako manzelstvo. A zaroven plati, ze moralka nevznikne tehotenstvom. Kto nechcel byt zodpovedny predtym, zvycajne nebude ani potom
@anonym_16d53f súd ho zaviaže preplatiť polovicu nákladov, aj na potreby matky sj potreby dieťaťa
Keď nechcel dieťa tak sa mal zariadiť tak, že sa mu nestane že bude jeho partnerka tehotná
@anonym_16d53f súd ho zaviaže preplatiť polovicu nákladov, aj na potreby matky sj potreby dieťaťa
Keď nechcel dieťa tak sa mal zariadiť tak, že sa mu nestane že bude jeho partnerka tehotná
@anonym_0092a5 Zodpovednost nezacina az po otehotneni. Muz aj zena maju moznosti, ako mu predist. O zodpovednosti muzov sa hovori casto, o zodpovednosti zien podstatne menej.
@anonym_autor Najprv sa s nim skus pokojne dohodnut. Ak odmietne prispievat aj na odovodnene naklady spojene s tehotenstvom a porodom, obrat sa na advokata alebo Centrum pravnej pomoci a zvaz podanie navrhu na sud. Zakon pozna aj moznost, aby otec prispieval este pocas tehotenstva, ak su na to splnene podmienky. Vysledok sudneho konania vsak nikdy nie je vopred znamy, preto netreba automaticky pocitat s tym, ze sud prizna vsetko, co budes ziadat.
@anonym_0092a5 Zodpovednost nezacina az po otehotneni. Muz aj zena maju moznosti, ako mu predist. O zodpovednosti muzov sa hovori casto, o zodpovednosti zien podstatne menej.
@darmasiswa nemyslím si
@darmasiswa nemyslím si
@anonym_0092a5 V com konkretne nesuhlasis? Ze aj zena ma moznosti, ako predist neplanovanemu tehotenstvu? Alebo ze zodpovednost maju obaja?
@anonym_autor a co takto si robiť dieta po skole, keď si už aspoň trošku samostatná s príjmom a mat ho s manželom? Ešte si ani euro neodvoedla do systému a už dostávas minimálne tehotenske stipendium a po pôrode dostanes rodicak, len tak. Lebo si si usulala dieta. Partner by ti mal prispievať, otázna je tvoja predstava, kolko by to asi malo byt. Ale povinný nie je. Podľa zákona mas do 2 rokov dietata narok na preplatenie polovice nákladov súvisiacich s tehotenstvom. Potom sa narok premlci. A inak, ak si stále na dennom štúdiu, sú podla zákona sa o teba povinný sa starať tvoji rodicia. Co na to hovoria oni? Akto dá potom bude o teba a dieta starať? To máš premyslené?
@bg92 výbava pre dieta sa sa kúpiť aj za pár eur, alebo ti darujú maminy, pokial ty nemáš na to. Takže autorka môže aj takto dôjsť k vecičkam. A po ďalšie, nemusi mat všetky možné sprostosti, keď na to nema
@anonym_a449d5 pekná furia je z teba
Jw to otec dieťaťa, mal by sa posrata aby dieťa malo po prichode na svet všetko čo mu treba, aby matka ak potrebuje cestovať na nejaké vyšetrenia mala peniaze na cestu, poplatok za vyšetrenie, peniaze na lieky
Smutne že ak máš syna, že ho vyhovavas že sex je fajn, ale zodpovednosť žiadna
A vyvediem tá z omylu, ona môže dať návrh na súd už počas tehotenstva, aby jej prispieval
Hanbi sa
@anonym_0092a5 pokial ide o študentku, majú povinnosť sa o ňu v prvom rade starať rodicia. Návrh si môže dávať keď sa dieťa narodi a ona nebude nezaopatrena osoba.
@anonym_autor Najprv sa s nim skus pokojne dohodnut. Ak odmietne prispievat aj na odovodnene naklady spojene s tehotenstvom a porodom, obrat sa na advokata alebo Centrum pravnej pomoci a zvaz podanie navrhu na sud. Zakon pozna aj moznost, aby otec prispieval este pocas tehotenstva, ak su na to splnene podmienky. Vysledok sudneho konania vsak nikdy nie je vopred znamy, preto netreba automaticky pocitat s tym, ze sud prizna vsetko, co budes ziadat.
@darmasiswa pokial je otec jej spolužiak z VS bez príjmu ako ona, tak asi ťažko ho súd k niečomu zaviaže. Pokial študuje na dennom štúdiu, starajú sa rodicia. To je zákon.
@darmasiswa pokial je otec jej spolužiak z VS bez príjmu ako ona, tak asi ťažko ho súd k niečomu zaviaže. Pokial študuje na dennom štúdiu, starajú sa rodicia. To je zákon.
@anonym_42c790 Mas pravdu, ze sud prihliada na moznosti a majetkove pomery otca. Ak je dennym studentom bez prijmu, vysledok moze byt iny ako u pracujuceho cloveka. To vsak neznamena, ze je automaticky zbaveny vsetkych povinnosti. Preto som aj napisala, ze vysledok sudneho konania nikdy nie je vopred znamy.
@anonym_42c790 Mas pravdu, ze sud prihliada na moznosti a majetkove pomery otca. Ak je dennym studentom bez prijmu, vysledok moze byt iny ako u pracujuceho cloveka. To vsak neznamena, ze je automaticky zbaveny vsetkych povinnosti. Preto som aj napisala, ze vysledok sudneho konania nikdy nie je vopred znamy.
@darmasiswa ak je to tak, a nejde o pracujúceho človeka, bolo na mieste si sadnúť a porozprávať sa s autorkou, ako si to ona dalej vlastne predstavuje. Byt mojou dcérou, tak to tak aj urobím. Pokial by to bolo o tom, ze som tehotná a teraz sa všetci o mňa starajte, je na mieste zvážiť potrat. Lebo dieya si urobiť je veľmi jednoduché, ťažšie je už sa o neho potom postarat.

Nie, preco by mal? Ved tehotna chodi normalne do prace, ak nemoze zo zdravotnych dovodov ide na PN. Alebo uz nastupi na matersku. Zatial nevyhivuje ziadne dieta. Nema zvysene naklady na byvanie, ani dopravu.