icon

Prispieva partner počas tehotenstva po rozchode?

Dnes o 00:10

Ahojte. Ste, alebo keď ste boli tehotné a rozišli ste sa s partnerom-otcom dieťaťa, prispieval vam finančne počas tehotenstva? Akou sumou?
Ďakujem

Strana
z2
anonym_42c790
Dnes o 11:05
@anonym_1ae35e

@anonym_autor Osobnú skúsenosť nemám,ale napíšem svoj názor ako matka dospelého syna.V prípade, že sa pár rozišiel a ona je tehotná ,bolo by vhodné budúcej mamičke prispieť finančne, najmä v situácii akú opisujes.Tehotna žena by sa mala zdravo stravovať,neraz potrebuje aj doplnky stravy.Po určitej dobe potrebuje dokúpiť si aj oblečenie,lebo bábätko v brušku rastie.Dalsia vec je výbava pre dieťa.Niekto sa môže odvolávať, že matka dostane tzv."pôrodné,, čo je síce pravda,ale výbavička tiež niečo stojí a zároveň,hanba by ma fackovala,keby bol môj syn taký zmrd, že dieťa splodil ale mu je ľúto prispieť na jeho potreby.

@anonym_1ae35e už ťa chcem vidieť, ako by si za svojho ty platila za študujúceho syna ty vyzivne jeho ex-studentke. Naozaj. Ono práve pre tieto situácie existuje možnosť ísť na potrat.

darmasiswa
Dnes o 11:09
@anonym_42c790

@darmasiswa ak je to tak, a nejde o pracujúceho človeka, bolo na mieste si sadnúť a porozprávať sa s autorkou, ako si to ona dalej vlastne predstavuje. Byt mojou dcérou, tak to tak aj urobím. Pokial by to bolo o tom, ze som tehotná a teraz sa všetci o mňa starajte, je na mieste zvážiť potrat. Lebo dieya si urobiť je veľmi jednoduché, ťažšie je už sa o neho potom postarat.

@anonym_42c790 Toto je jedno z najtazsich rozhodnuti v zivote. Nie je to len otazka tehotenstva, ale celeho buduceho zivota dietata aj rodicov. Preto by malo prist skor, nez emocie, velmi uprimne zvazenie, ci su na rodicovstvo vytvorene aspon zakladne podmienky. Dieta si totiz nevybera, do akej situacie sa narodi.je to velmi citliva a narocna tema, a velmi osobna

darmasiswa
Dnes o 11:13
@anonym_42c790

@anonym_1ae35e už ťa chcem vidieť, ako by si za svojho ty platila za študujúceho syna ty vyzivne jeho ex-studentke. Naozaj. Ono práve pre tieto situácie existuje možnosť ísť na potrat.

@anonym_42c790 RRealita zivota je niekedy kruta. Nestaci hovorit, co by mal urobit otec. Treba si polozit aj otazku, co ak nebude chciet alebo nebude moct. A netreba automaticky pocitat ani s tym, ze stari rodicia budu mat chut, zdravie alebo financne moznosti prevziat dalsiu zodpovednost. Dieta si nevybera, do akych podmienok sa narodi. Prave preto je rodicovstvo jedno z najvacsich rozhodnuti v zivote

anonym_1ae35e
Dnes o 11:19
@anonym_42c790

@anonym_42c790 Neútoč.Je úlohou rodiča, aby naučil svoje dieťa zodpovednosti a keď sa mu to nepodarilo, tak znáša následky ako rodicy, tak aj jeho dieťa.Ohaname sa potratmi, lenže ísť-neist na potrat je veľmi závažné rozhodnutie a neraz je to aj otázka svedomia.Lahko sa radí, ťažko chapu pohnútky žien.Prave tak,ako si nedovolím súdiť ženu , ktorá sa rozhodla pre potrat,neberiem si právo niekomu vyčítať,alebo nahovárať ho naň

anonym_42c790
Dnes o 11:25
@darmasiswa

@anonym_42c790 RRealita zivota je niekedy kruta. Nestaci hovorit, co by mal urobit otec. Treba si polozit aj otazku, co ak nebude chciet alebo nebude moct. A netreba automaticky pocitat ani s tym, ze stari rodicia budu mat chut, zdravie alebo financne moznosti prevziat dalsiu zodpovednost. Dieta si nevybera, do akych podmienok sa narodi. Prave preto je rodicovstvo jedno z najvacsich rozhodnuti v zivote

@darmasiswa to s tebou plne súhlasím. Inak autorka tu nenapisala, kolko by jej mal prispievať. Pokial nema nič, nemyslím si ze nejakých 200€ by ju vytrhlo z biedy. A na 500€ ci viac moze rovno zabudnúť. Preto som napisala, ci si predtým dobre rozmyslela ako sa o dieta bude starať predovšetkým ona sama. Keď na to podmienky nema, je tu možnosť potratu. Prípadne dieta porodiť a dat na adopciu. Mala som na VS spolužiačku, co presne toto urobila.

anonym_42c790
Dnes o 11:27
@anonym_1ae35e

@anonym_42c790 Neútoč.Je úlohou rodiča, aby naučil svoje dieťa zodpovednosti a keď sa mu to nepodarilo, tak znáša následky ako rodicy, tak aj jeho dieťa.Ohaname sa potratmi, lenže ísť-neist na potrat je veľmi závažné rozhodnutie a neraz je to aj otázka svedomia.Lahko sa radí, ťažko chapu pohnútky žien.Prave tak,ako si nedovolím súdiť ženu , ktorá sa rozhodla pre potrat,neberiem si právo niekomu vyčítať,alebo nahovárať ho naň

@anonym_1ae35e tak práve tu ta rodičovská výchova evidentne zlyhala. A ja neutocim, ja sa na to pozerám uplne racionálne a pýtam sa, čo ďalej chce v živote autorka robiť. Ako sa chce o dieta starať. Dat jej 200€ mesacne zo strany ex je to najmenej.

anonym_1ae35e
Dnes o 11:36
@anonym_42c790

@anonym_1ae35e tak práve tu ta rodičovská výchova evidentne zlyhala. A ja neutocim, ja sa na to pozerám uplne racionálne a pýtam sa, čo ďalej chce v živote autorka robiť. Ako sa chce o dieta starať. Dat jej 200€ mesacne zo strany ex je to najmenej.

@anonym_42c790 Autorka nikde nepíše o rodinných pomeroch,o reakcii jej rodičov na to, že budú mať vnúča, čiže uvažovať o budúcnosti autorky a jej dieťaťa by bola len špekulácia.Lahke to mať nebude,ale chcem veriť, že mladá žena, ktorá už nemá 17 ráta s tým

anonym_a79fb7
Dnes o 12:42

Potrat je lacnejší.. Hádam ešte stíhaš

anonym_b0139b
Dnes o 13:02

Áno. Nakúpil všetko na začiatok - kočík, postielku, zariadil izbu pre jeho dieťa, plienky nakúpil tesne pred pôrodom, dával mi peniaze pre mňa, bol pri pôrode, vozil ma k lekárom atď. síce už je to mnoho rokov, čo sa dieťa narodilo ale platí nadštandardne doteraz. Posiela výživné, nakupuje oblečenie, školske potreby, platí krúžky, výlety, dokonca keď ja niečo kúpim dieťaťu a opýta sa koľko to stálo - automaticky mi pípnu peniaze na účte. Nenútim ho k tomu, nikdy som to od neho nežiadala. Ale sám sa vyjadril, že svojmu dieťaťu dá všetko. Ja už mám iného partnera, on má inú partnerku a nikdy s podporou neprestal.

Strana
z2