icon

Rozvod bez hádok: Je potrebný právnik?

12. júl 2026

Rozvádzame sa, sme na všetkom dohodnutí, zatiaľ medzi nami nie sú veľké konflikty.
Máme vyriešené deti aj majetok, aspoň teda ústne. Len neviem, či je rozumné spísať si všetko sami podľa vzorov z internetu, alebo si radšej zaplatiť právnika, aby sme niečo nepokazili.
Mali ste pri rozvode právnika, alebo ste to zvládli bez neho?

anonym_5f7524
12. júl 2026

Ak si dokazete vsetko v pokoji a naporiadku dohodnut a aj spisat, nemal by to byt problem. I tak to totiz budete musiet mat pisomne, nez to schvali a odklepne sud.

anonym_4e9bd7
12. júl 2026

Ja som to mal rovnaké, všetko úplne v tichosti dohodnuté. No právnikovi sme si to dali iba skontrolovať, či to je správne sformulované. Môže sa stať že na súde im nebude niečo sedieť a otočia vás. Aj ja napriek tomu, že som to mal dohodnuté a právnikom skontrolované, na súde sa im nepáčila jedna veta v dohode. Uprosili sme sudcu, nech to dá do zápisu a obaja sme to odsúhlasili ešte na súde. Inak nám chcel silno dávať ďalší termín pojednávania.
Viem že dnešná doba je taká, že na internete je všetko, no je lepšie ak by ti to za pár euro pozrel dáky právnik.

anonym_831230
12. júl 2026

@anonym_autor staci iba dat skontrolivat ziadost, to je jedno sedenie. Urobi upravy ak bude treba, potom uz mozte vsetko sami. Prilozte rodicovsku dohodu..