Rozchod s dlhodobým partnerom: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte,
Rada by som sa s vami podelila čo sa mi stalo a možno aj nejako sa z tejto situácie uvoľnila.
Mala som priateľa 10 rokov, v podstate od mala sme boli spolu, pred týždňom sa so mnou rozišiel so slovami, že uz ku mne nič necíti, že sme si rozdielny a že mal pokoj, keď sme mali od seba týždeň pauzu. Rozchod ani so mnou nekomunikoval, postavil ma pred hovoru vec, rozprával sa s kamarátmi čo ma nepoznajú a nepoznajú ani náš vzťah. Povedala som mu, že po tomto ho uz nikdy nechcem vidieť, chcem prerušiť kontakt navždy. Bol z toho prekvapený a hovoril, že on to nechce, prečo takto zahadzujem 10 rokov, pritom to zahodil on, ako sa nečestne zachoval ku mne, že sa hodil pred hotovú vec a ani to SO MNOU nevykomunikoval. Povedal, že veci mi vráti, keď bude mať cestu do môjho mesta…
Aký máte na toto názor? Vnútorne cítim, že to bude extrémne ľutovať a bude sa chcieť stretnúť. Sama dobre viem, že ake to bolo medzi nami dvoma a viem, že toto boli len výhovorky, pretože psychické tlaky mal z prace a rodičov a ja som tu bola ako jeho jediná podpora a mňa sa pritom radšej zbavil.
Chcel to ukončiť, nechcel byť ďalej s tebou vo vzťahu, čo by ste tam vykomunikovali? Prosila by si ho a presviedčala, aby to nerobil a on by sa možno zľutoval a natiahlo by sa to o pár mesiacov? Rozchody, pokiaľ to tak necítia obe strany, už takto chodia, že jeden druhého postaví pred hotovú vec a nie je na tom nič nečestné, často je to jediný spôsob ako to spraviť. Nečestné je podvádzať alebo vyghostovať človeka bez vysvetlenia. Či to začne ľutovať a bude to chcieť vrátiť späť ukáže iba čas, nebol by prvý ani posledný, ale spoliehať sa na to nedá.
Aspon to nenatahuje a ja by som tiez nechcela byt v kontakte.Naco...
Ale to som ja 💁🏻♀️
Určite to mal spraviť citlivejšie.
Na druhej strane bol k tebe úprimný ešte počas chodenia a proste slobodne odišiel z tohto vzťahu. Je to lepšie, ako keby si ťa vzal , prípadne ešte mal aj s tebou dieťa a potom ťa opustil.
Je veľa vzťahov, ktoré počas chodenia proste skončia, lebo ľudia zistia, že nechcú s tým človekom stráviť zvyšok života. Alebo si pre záväzky chcú nájsť niekoho ineho
@zmrzlinka2021 vnútorne cítim, že to bude naozaj po case veľmi ľutovať, pretože teraz je zaneprázdnený ale potom budem mesiac sám a ho to chytí…môže sa vrátiť?
Chcel to ukončiť, nechcel byť ďalej s tebou vo vzťahu, čo by ste tam vykomunikovali? Prosila by si ho a presviedčala, aby to nerobil a on by sa možno zľutoval a natiahlo by sa to o pár mesiacov? Rozchody, pokiaľ to tak necítia obe strany, už takto chodia, že jeden druhého postaví pred hotovú vec a nie je na tom nič nečestné, často je to jediný spôsob ako to spraviť. Nečestné je podvádzať alebo vyghostovať človeka bez vysvetlenia. Či to začne ľutovať a bude to chcieť vrátiť späť ukáže iba čas, nebol by prvý ani posledný, ale spoliehať sa na to nedá.
@anonym_d682c7 nespolieham sa na to, len tu osobu poznám a viem, ako to bude prebiehať. 10 rokov je 10 rokov.
@zmrzlinka2021 vnútorne cítim, že to bude naozaj po case veľmi ľutovať, pretože teraz je zaneprázdnený ale potom budem mesiac sám a ho to chytí…môže sa vrátiť?
@sasik18 skor mi pride, ze dufas, ze sa vrati s prosíkom. Vobec by ma netrapilo, ci to bude lutovat. Rozisiel sa a hotovo. Ste spolu dlho, ale to neznamena, ze musi dalsich 50 rokov byt vo vztahu, ktory nechce.
@anonym_d682c7 nespolieham sa na to, len tu osobu poznám a viem, ako to bude prebiehať. 10 rokov je 10 rokov.
@sasik18 My sme sa rozišli po 9 a tiež mi ex vykrikoval, že však ja sa ešte vrátim a budem prosiť, nech ma vezme späť, lebo veď nič vážne sa medzi nami nestalo. Odvtedy sme sa videli 2x, čo sme sa náhodne stretli a pozdravili, žiadny iný kontakt. Bol to už prechodený vzťah, ktorý sa nikam neposúval a vo mne to bolo uzavreté už pol roka pred samotným rozchodom. Dala som si na to čas, práve kvôli tomu koľko sme už do toho investovali a chcela som si to naozaj dobre rozmyslieť. Asi záleží aké myšlienkové pochody rozchodu predchádzali.
A co mal s tebou "vykomunikovat"? Akoze on by ti hovoril, ze ta chce opustit a ty by si ho prehovarala? Takyto vztah naozaj chces, aby bol s tebou len z lutosti, alebo zo zvyku? Nemas ziadnu hrdost?
A co mal s tebou "vykomunikovat"? Akoze on by ti hovoril, ze ta chce opustit a ty by si ho prehovarala? Takyto vztah naozaj chces, aby bol s tebou len z lutosti, alebo zo zvyku? Nemas ziadnu hrdost?
@anonym_3ea1bb ja som ho prehovárať nechcela, chcela som, aby mi normálne povedal dôvody, bolo to všetko po telefóne a bavil sa o NÁS s druhými. Mne nič nepovedal, iba, že je koniec. Chcela som normálne zdravý rozhovor. Vykomunikovali by sme si, čo mu vadí a situácia by bola možno iná.
@sasik18 My sme sa rozišli po 9 a tiež mi ex vykrikoval, že však ja sa ešte vrátim a budem prosiť, nech ma vezme späť, lebo veď nič vážne sa medzi nami nestalo. Odvtedy sme sa videli 2x, čo sme sa náhodne stretli a pozdravili, žiadny iný kontakt. Bol to už prechodený vzťah, ktorý sa nikam neposúval a vo mne to bolo uzavreté už pol roka pred samotným rozchodom. Dala som si na to čas, práve kvôli tomu koľko sme už do toho investovali a chcela som si to naozaj dobre rozmyslieť. Asi záleží aké myšlienkové pochody rozchodu predchádzali.
@anonym_d682c7 vykrikovať mu nič nebudem. Ja som s tým z časti zmierena len cítim, že sa bude chcieť ozvať, pretože on po case pochopí, že som ja chyba nebola.
@anonym_3ea1bb ja som ho prehovárať nechcela, chcela som, aby mi normálne povedal dôvody, bolo to všetko po telefóne a bavil sa o NÁS s druhými. Mne nič nepovedal, iba, že je koniec. Chcela som normálne zdravý rozhovor. Vykomunikovali by sme si, čo mu vadí a situácia by bola možno iná.
@sasik18 taka otazka zo zvedavosti... "volali ste si cez telefon"... "veci mi vráti, keď bude mať cestu do môjho mesta…"... to ste presne aky mali vztah? Aj ste spolu zili / byvali?
V kazdom pripade, nie ze by som sa ho chcel zastavat, ale myslim si, ze sa na to odhodlaval dlho... Asi len az teraz nasiel odvahu...
To, ze to nespravil osobne je asi jedina chyba (a je to fakt divne)...
@anonym_d682c7 vykrikovať mu nič nebudem. Ja som s tým z časti zmierena len cítim, že sa bude chcieť ozvať, pretože on po case pochopí, že som ja chyba nebola.
@sasik18 spravil to najlepšie čo mohol a ty to tiež pochopíš časom.
@sasik18 taka otazka zo zvedavosti... "volali ste si cez telefon"... "veci mi vráti, keď bude mať cestu do môjho mesta…"... to ste presne aky mali vztah? Aj ste spolu zili / byvali?
V kazdom pripade, nie ze by som sa ho chcel zastavat, ale myslim si, ze sa na to odhodlaval dlho... Asi len az teraz nasiel odvahu...
To, ze to nespravil osobne je asi jedina chyba (a je to fakt divne)...
@anonym_3f744d odhodlával sa uz dlho, to máš pravdu. Boli sme spolu vždy, keď som nebola v skole, on bol z Lip. Mikuláša a ja z Košíc. Každý víkend, každý voľný deň som bola tam.
My sme boli spolu 6 rokov. A teda rozišiel sa somnou cez fb kým bol v nočnej. Už mal druhu. Takže myslím si že to je skôr trápne buď rada že ti to povedal.
Spraviť to po telefóne a bez poriadneho vysvetlenia je zbabelé, ale to že ti to proste oznámil je vlastne v poriadku… vo vzťahu musia chcieť byť obaja, vtedy sa dá na problémoch pracovať, ale ak on nechcel, situácia iná byť nemohla… píšeš, že ste mali “pauzu”, to je často začiatok konca a asi teda rozchod neprišiel z ničoho nič a prečo máte pauzu ste si asi vysvetlili, či ani to nie?… inak čo tak pozorujem okolo seba, chlap málokedy opustí pohodlie vzťahu po takejto dobe, kým nemusí, takže aj keď ho nechcem očierňovať a zovšeobecňovať, vôbec by ma neprekvapilo, keby mal už inú známosť aspoň v hľadáčiku
Boli ste spolu od mala … kolko mate rokov? Podla toho ako pises tipujem pod 25 .. no prechodeny vztah z detskych cias. Mozno ani nebol konkretny dovod … ale prvy nemusi byt posledny. Nechce s tebou byt a po telefone …. No nebyvate v jednom meste, mozno nechcel dramu a mozno ma nahradu … proste ti povedal je koniec … tak to ber ako fakt. Je zbabele urobit to cez telefon … ale oznamil, ze je koniec, netaha ta za nos s pazou … je to v poriadku. Diskutovat s tebou nemusi … nie je o com …
nezachoval sa nečestne, len trochu necitlivo. Ale vieš, keď je raz láska preč, tak je preč, nemá zmysel to predlžovať... a je zbytočné živiť v sebe nádej, že sa vráti

@sasik18
Určite to mal spraviť citlivejšie.
Na druhej strane bol k tebe úprimný ešte počas chodenia a proste slobodne odišiel z tohto vzťahu. Je to lepšie, ako keby si ťa vzal , prípadne ešte mal aj s tebou dieťa a potom ťa opustil.
Je veľa vzťahov, ktoré počas chodenia proste skončia, lebo ľudia zistia, že nechcú s tým človekom stráviť zvyšok života. Alebo si pre záväzky chcú nájsť niekoho ineho