icon

Ako sa vyrovnať so samotou po rozchode?

24. aug 2026

Ahojte, ako ste si dokazali zvyknut na to, ze vas fakt nikto ( okrem detí) nikto v podstate nema rad ? Ako ste si dokazali zvyknut, ze ste fakt sama po tom, co ste sa rozisli s manzelom po viac ako 15tich spolocnych rokoch, po tom co ste spolu mali deti, po tom co ste vobec cele roky od sobasa na inych muzov ani nepomysleli, lebo ste naozaj lubili len toho svojho, ale on vas po case prestal lubit a uz to nebolo ono. Aby vas to tak nezranovalo, museli ste ho v podstate tiez prestat lubit, akoby nasilu a odist od neho. Ja som typ sedej mysky, okolo mna sa nikdy chlapi velmi nekrutili, ako som sa vydala, uz som naozaj ziadnych blizsich kamaratov nespoznala. A ani teraz po rozchode nemam vo vyhlade absolutne nikoho a ani mna nikto, nestretavam sa s muzmi. Iba s kamoskami. Ako sa da zrazu prestelovat po tych rokoch manzelstva na ten rezim, ze som uplne sama a nikto o mna nezakopne, nikto o mna nestoji ?

anonym_8c2797
24. aug 2026

@anonym_autor čo tak sa zamerať na to že deti už nepotrebuju prebalovat plienky a začať žiť pre seba? začala by som sa venovať sebe, svojim záľubám, a nie sústrediť sa na to kedy komu budem zase prat ponozky

anonym_67d371
24. aug 2026

Venovat sa detom, najst si kamosky na nejakom kruzku, chodit s nimi von, na tury, dovolenky, kupit si psika ...

anonym_67d371
Autor odpoveď zmazal
majaaela
24. aug 2026

@anonym_autor v prvom rade dať všetkému čas,čas pocitom,čas hnevu,čas myšlienkam,dôležoté je aby odišli," poupratovať" si v nich a odložiť ich a potom začať žiť pre seba a sebe,prestať sa rozdávať iným. Teraz som prišla z Poľska,z Auschwitzu,bola som sama,už hodný čas som sama,nik mi do ničoho nehovorí,idem kam chcem kedy chcem,mám rada túto.dobu lebo aj my single ľudia v nej máme miesta a možnosti.

malapepka
24. aug 2026

Nauc sa byt stastna bez chlapa a robit si radost sama sebe. Venovat sa tomu, co mas rada, co ta naplna. Aj ked nemas vsetko, urcite mas vela.
Niekto sice moze mat vztah, no aj tak sa citi vo vztahu osamoteny. Tiez to nie je vyhra.
Kolegyni zomrel muz, deti uz vyrastli, maju svoje zivoty, ona ostala sama bez muza, noveho uz nemala. Nasla si kamosky, s ktorymi travi cas, o rodicov sa stara, psika ma... vyzera spokojne tak, ako je. Prijala tento svoj zivot a snazi sa byt stastna.
Tvoj spokojny zivot zavisi len a len od teba. Najdi pozitiva, co vsetko mas a z toho sa tes. Nie sa trapit pre to, co nemas.

anonym_221e4d
24. aug 2026

Presne toto riešin.. Ale manželstvo trvalo len 2 roky
. Vždy mal iné.
Nikdy má nemiloval. Len mi klamal

anonym_221e4d
24. aug 2026

A nie. Nedokážem sa preniesť cez to

eva8
24. aug 2026

@anonym_autor dnes som kupila pohladnici s texto: (Narodeninova hadanka)
Vies, preco je na svete tak skvelo?
Pretoze si v nom Ty!
Uzi si svoj den

Uzi si svoje deti, rychlo vyrastu. A uzi si zivot. Ani nevies, kolki ta maju radi, pre kolkych si dolezita, kolki ta potrebuju. Tiez som bola znicena po rozchode, bola som takou sedou myskou. Zvladla som to, zvladnes to aj ty. Lub samu seba, to je dolezite. Je jedno, aka si. Si jedinecna. Vsetci sme jedinecni. Bude lepsie ❤️

anonym_f3756c
24. aug 2026

Snažím sa venovať sebe, ale ja som taký typ, ktorý potrebuje milujúceho partnera, aby sa cítil naplnený a šťastný. Čo s tým narobím? Samota je dobrá na istý čas, ale potrebujem zdieľať život s milujúcim a milovaným človekom, inak je život smutný a prázdny.

anonym_fbdcc8
24. aug 2026

Tisice zien sa citia osamele a nik ich uz nelubi (okrem deti) a vies, ktore to su? Tym co zomrel manzel a uz su vo veku, kedy su muzi nedostatkovy tovar. Ziju tak aj 25 rokov same. Ja prave 9.rok.

podvody
Včera o 03:36

@anonym_autor lahko, tak že som tak celý život, takže iné ani nepoznám. Predpokladám že kto žil pred tým ináč tak mu to môže chýbať.

anonym_6a8c8f
Včera o 05:13

@anonym_autor tiež som čerstvo po rozvode len deti nemám...Nikdy som okolo seba nemávala kopec ľudí...nájdi si záľuby ako vyplniť čas. Otvoria sa ti troška obzory a spoznáš aj nových ľudí. Nauč sa žiť sama zo sebou a budeš sa časom cítiť lepšie. Pracuj na sebe, môžeš sa viac sebe venovať. Neboj vždy si vieš ešte niekoho nájsť. Ja som sa do seba neuzatvorila, teraz cez leto som aj spoznala zopár skvelých ľudí. Užívaj si čas s detmi, neviem ako sú veľké lebo onedlho pôjdu svojou cestou.
Ja chodím na dlhé prechádzky do prírody, teraz na jeseň plánujem začať latino kurz. 🙂 Začni myslieť pozitívne.
Ja som 12 rokov žila s chlapom, čo som si myslela že ma má rád a iba ma využíval. A posledný rok sa viac a viac "vyfarboval"... pol roka som od neho preč a neviem kedy budem pripravená na nový vzťah, zatiaľ som to tak necitila, tak neriešim
Začni si po troške užívať život, držím ti palce ❤

anonym_0842cf
Včera o 05:22

A čo takto zmeniť tu šedú myšku? Clovek nevidi do vášho vzťahu ale jedno viem, aj muži sa radi pýšia peknou ženou. Nie len tou, co stojí cele dni pri hrncoch.
A mozno sa začať usmievať na mužov, teraz nemyslím na každého ale skor mat oci otvorené. A budeš prekvapená koľko mužov si ta zrazu všimne. Ak nedavas ziadne signály, bola si poslušná manželka, tak isto ta nebude nikto zámerne obletovat.

autor
Včera o 06:45
@podvody

@anonym_autor lahko, tak že som tak celý život, takže iné ani nepoznám. Predpokladám že kto žil pred tým ináč tak mu to môže chýbať.

@podvody Presne Teba sa tato diskusia absolutne netyka. Tyka sa tych ktori zili s niekym kopec rokov, lubili sa, maju spolu deti a zrazu idu od seba a zrazu zistia ze su sami a nikto ich uz nelubi. Takze to nie je o tych, ktori sami ziju cely zivot.

anonym_5048ec
Včera o 06:46

@anonym_autor mne pomohlo nadobudnut sebavedomie pisanie si na zoznamke len tak, o vselicom moznom - bezny zivot, praca, hudba, futbal, priroda, veda ..... Sexualna narazka - zablokovanie. Aj s chlapmi celeho sveta, lebo nehrozil vztah. Vyselektovala som par, vela bolo, z mojho pohladu, divnych, ak som nemala zaujem o blbe reci, prestali aj oni. Aj mi bolo povedane, ze s maloktorou zenou na internete sa da normalne porozprávať, neukazuje sex-fotky. Pred vyse 15 rokmi. Zistila som, ze vsetci sme nejaki, aj omylni. Ako anonym som si zachovavala svoj standart, ti, co ho nepriali, bola ich chyba a moje stastie. Tak som tu pociatocnu samotu, smutok, sklamanie preklenula

autor
Včera o 06:47
@anonym_6a8c8f

@anonym_autor tiež som čerstvo po rozvode len deti nemám...Nikdy som okolo seba nemávala kopec ľudí...nájdi si záľuby ako vyplniť čas. Otvoria sa ti troška obzory a spoznáš aj nových ľudí. Nauč sa žiť sama zo sebou a budeš sa časom cítiť lepšie. Pracuj na sebe, môžeš sa viac sebe venovať. Neboj vždy si vieš ešte niekoho nájsť. Ja som sa do seba neuzatvorila, teraz cez leto som aj spoznala zopár skvelých ľudí. Užívaj si čas s detmi, neviem ako sú veľké lebo onedlho pôjdu svojou cestou.
Ja chodím na dlhé prechádzky do prírody, teraz na jeseň plánujem začať latino kurz. 🙂 Začni myslieť pozitívne.
Ja som 12 rokov žila s chlapom, čo som si myslela že ma má rád a iba ma využíval. A posledný rok sa viac a viac "vyfarboval"... pol roka som od neho preč a neviem kedy budem pripravená na nový vzťah, zatiaľ som to tak necitila, tak neriešim
Začni si po troške užívať život, držím ti palce ❤

@anonym_6a8c8f 💗

autor
Včera o 06:48
@anonym_221e4d

A nie. Nedokážem sa preniesť cez to

@anonym_221e4d Ved to, ani ja sa nejak neviem preniest cez to, ze to medzi nami skoncilo.

autor
Včera o 06:49
@eva8

@anonym_autor dnes som kupila pohladnici s texto: (Narodeninova hadanka)
Vies, preco je na svete tak skvelo?
Pretoze si v nom Ty!
Uzi si svoj den

Uzi si svoje deti, rychlo vyrastu. A uzi si zivot. Ani nevies, kolki ta maju radi, pre kolkych si dolezita, kolki ta potrebuju. Tiez som bola znicena po rozchode, bola som takou sedou myskou. Zvladla som to, zvladnes to aj ty. Lub samu seba, to je dolezite. Je jedno, aka si. Si jedinecna. Vsetci sme jedinecni. Bude lepsie ❤️

@eva8 💖

autor
Včera o 06:51
@anonym_fbdcc8

Tisice zien sa citia osamele a nik ich uz nelubi (okrem deti) a vies, ktore to su? Tym co zomrel manzel a uz su vo veku, kedy su muzi nedostatkovy tovar. Ziju tak aj 25 rokov same. Ja prave 9.rok.

@anonym_fbdcc8 Ale ine je byt sam, ako vdovec/vdova a mas stale tie pekne spomienky na vztah a ine ked sa na teba muz vykasle a musis zrazu byt sama.

autor
Včera o 06:55
@anonym_5048ec

@anonym_autor mne pomohlo nadobudnut sebavedomie pisanie si na zoznamke len tak, o vselicom moznom - bezny zivot, praca, hudba, futbal, priroda, veda ..... Sexualna narazka - zablokovanie. Aj s chlapmi celeho sveta, lebo nehrozil vztah. Vyselektovala som par, vela bolo, z mojho pohladu, divnych, ak som nemala zaujem o blbe reci, prestali aj oni. Aj mi bolo povedane, ze s maloktorou zenou na internete sa da normalne porozprávať, neukazuje sex-fotky. Pred vyse 15 rokmi. Zistila som, ze vsetci sme nejaki, aj omylni. Ako anonym som si zachovavala svoj standart, ti, co ho nepriali, bola ich chyba a moje stastie. Tak som tu pociatocnu samotu, smutok, sklamanie preklenula

@anonym_5048ec Na taketo veci ja absoltne nemam cas. Ja som neskutocne vytazena, ledva obriadim domacnost. V kuse len v praci som, plus robim este v zaujmovom sportovom klube, takze s tym mam kopec veci. Ja cas nemam ziaden volny. Deti mam 3. Vsetky su este na ZS.

anonym_0842cf
Včera o 07:01
@anonym_autor

@anonym_5048ec Na taketo veci ja absoltne nemam cas. Ja som neskutocne vytazena, ledva obriadim domacnost. V kuse len v praci som, plus robim este v zaujmovom sportovom klube, takze s tym mam kopec veci. Ja cas nemam ziaden volny. Deti mam 3. Vsetky su este na ZS.

@anonym_autor no tak supni deti na víkend oteckovi a ty si konečne nájdi cas na seba. Aj tu vidím problém, hlavne treba obriadit domácnosť. NIE, všetci prežijú ak si mama konečne oddychne, pôjde kadernicke alebo si kupi len tak, pekné šaty.
Ver tomu, ze pre deti je viac spokojná, usmiata a pekná mamina, ako uponáhľaná, dopotena a upachtena žena.

anonym_e4cab3
Včera o 07:49

Rozumiem ti, som v podobnej situácii. Rozišli sme sa, inicioval to on, ja ho stále tak v kútiku duše ešte ľúbim. Ale mali sme veľké problémy ktoré sa nevedeli napraviť a povedal, že rozchod bude lepší. Máme 2 deti, ešte nie sú ani školáci. Inak taká šedá myška som aj ja, o mňa muži záujem nejavili, toto bol môj jediný vzťah. Sebavedomie nízke, záľuby nemám žiadne, nič ma nevavi. Nikto o.mna záujem nemá.

eva8
Včera o 09:10
@anonym_e4cab3

Rozumiem ti, som v podobnej situácii. Rozišli sme sa, inicioval to on, ja ho stále tak v kútiku duše ešte ľúbim. Ale mali sme veľké problémy ktoré sa nevedeli napraviť a povedal, že rozchod bude lepší. Máme 2 deti, ešte nie sú ani školáci. Inak taká šedá myška som aj ja, o mňa muži záujem nejavili, toto bol môj jediný vzťah. Sebavedomie nízke, záľuby nemám žiadne, nič ma nevavi. Nikto o.mna záujem nemá.

@anonym_e4cab3 ako bolo pisane, kupkus si kupit šaty, v ktorych sa citis ty dobre, kasli na modu, nosi sa vsetko mozne, pomoze ti to. Viem to od vtedy, co. som si kvoli dcere skusala rozne saty v obchode, kym si ona hladala nieco decentne do prace. A jedny "divoke" (nie vyzyvave) mi kupila, pretoze som sa v nich sama sebe pacila. Ked som v nich sla von sama, citila som sa v nich neisto. Sli sme spolu, dcera spravila zo mna"hviezdu", pretoze som sa nesustredila na to, co mam na sebe, ako vyzeram, uzivali sme si. Odvtedy tie saty milujem aj na verejnosti a usmevy, aj od chlapov, su 🙂 Je tazke si zvysit sebavedomie v zmysle neistoty ako seda myska. Ja sa nemalujem, akurat obocie si upravujem (vela urobi), make-up fakt len prilezitostne. Vyzarovanie spravi vela. Mozno miesto dcery by pomohla kamaratka?

Tiez doteraz v kutiku dusi lubim otca svojich deti. Neviem, ci to nie su len spomienky na krasne chvile, alebo to, ze v cloveku sa zameriavam hlavne na to dobre

anonym_e4cab3
Včera o 10:14
@eva8

@anonym_e4cab3 ako bolo pisane, kupkus si kupit šaty, v ktorych sa citis ty dobre, kasli na modu, nosi sa vsetko mozne, pomoze ti to. Viem to od vtedy, co. som si kvoli dcere skusala rozne saty v obchode, kym si ona hladala nieco decentne do prace. A jedny "divoke" (nie vyzyvave) mi kupila, pretoze som sa v nich sama sebe pacila. Ked som v nich sla von sama, citila som sa v nich neisto. Sli sme spolu, dcera spravila zo mna"hviezdu", pretoze som sa nesustredila na to, co mam na sebe, ako vyzeram, uzivali sme si. Odvtedy tie saty milujem aj na verejnosti a usmevy, aj od chlapov, su 🙂 Je tazke si zvysit sebavedomie v zmysle neistoty ako seda myska. Ja sa nemalujem, akurat obocie si upravujem (vela urobi), make-up fakt len prilezitostne. Vyzarovanie spravi vela. Mozno miesto dcery by pomohla kamaratka?

Tiez doteraz v kutiku dusi lubim otca svojich deti. Neviem, ci to nie su len spomienky na krasne chvile, alebo to, ze v cloveku sa zameriavam hlavne na to dobre

@eva8 v mojom prípade nie som na módu, hanbím sa kupovať oblečenie, skúšať veci v obchode. Možno to bude tým mojim sebavedomím, neviem. Do toho mám popravde obezitu, veľké prsia. Šaty mi nepristanu. Kupujem veci cez internet a to mi málokedy sadnú, nosím vyťahané tričká. Nemalujem sa, nikdy som sa nemalovala. Ani sa maľovať neviem. Nemala som.nikohl kto by na naučil maľovať a ani moja mama sa nemalovala. A nechcem sa namaľovať sama aby som nevyzerala čudne. Ja ani kamarátky žiadne nemám a ani som nemala nikdy. Viem je to čudné.

eva8
Včera o 10:41
@anonym_e4cab3

@eva8 v mojom prípade nie som na módu, hanbím sa kupovať oblečenie, skúšať veci v obchode. Možno to bude tým mojim sebavedomím, neviem. Do toho mám popravde obezitu, veľké prsia. Šaty mi nepristanu. Kupujem veci cez internet a to mi málokedy sadnú, nosím vyťahané tričká. Nemalujem sa, nikdy som sa nemalovala. Ani sa maľovať neviem. Nemala som.nikohl kto by na naučil maľovať a ani moja mama sa nemalovala. A nechcem sa namaľovať sama aby som nevyzerala čudne. Ja ani kamarátky žiadne nemám a ani som nemala nikdy. Viem je to čudné.

@anonym_e4cab3 vies co, v niecom, ako by si pisala o mne 😃 (kupa oblecenia, make-up) Vtedy som si snad druhykrat v zivote skusala len tak oblecenie v kabinke 😃 A nastal prelom.

Vies co, ak by si chcela, kludne mi napis IP, nehanbi sa. Mozme sa popripade aj stretnut, ak nie si z druhej strany republiky 🙂 Vytahane tricka nenos, aj ked sa v nich citis pohodlne, pretoze sa do nich "schovas". Jedine ak by si sa v nich citila ok, ale nezda sa mi, ze by si nechcela skusit aj nieco ine. Len nabrat odvahu 🙂 Aj predava ky vedia poradit. Mam znamu, ktora ma podobnu postavu ako ty a veruze sa velke prsia a postava daju schovat inak, nez vytahanymi trickami.
Lahko sa pise, tazko realizuje, viem

roja01
Včera o 10:43
@anonym_autor

@anonym_fbdcc8 Ale ine je byt sam, ako vdovec/vdova a mas stale tie pekne spomienky na vztah a ine ked sa na teba muz vykasle a musis zrazu byt sama.

@anonym_autor nic to nemeni na vysledku. Si sama a nemilovana.

anonym_258a1d
Včera o 12:11
@anonym_f3756c

Snažím sa venovať sebe, ale ja som taký typ, ktorý potrebuje milujúceho partnera, aby sa cítil naplnený a šťastný. Čo s tým narobím? Samota je dobrá na istý čas, ale potrebujem zdieľať život s milujúcim a milovaným človekom, inak je život smutný a prázdny.

@anonym_f3756c to nie je správne mať naplnený život iba, ak ho mám s kým zdieľať.Davaj si na to pozor sú ľudia čo sú roky sami, starší, vdovci a sú v rámci možností stastni

anonym_f3756c
Včera o 13:16
@anonym_258a1d

@anonym_f3756c to nie je správne mať naplnený život iba, ak ho mám s kým zdieľať.Davaj si na to pozor sú ľudia čo sú roky sami, starší, vdovci a sú v rámci možností stastni

@anonym_258a1d to mi je jasné, ale taká som ja a to asi ťažko zmením, poznám sa. Ja som sama so sebou v pohode, ale niečo/niekto mi stále chýba, mozem si nahovárať, ze nie.