Rozviesť sa alebo zotrvať v manželstve?
Myslím že mu nedokážem odpustiť . Nedôverujem mu . Asi nedokážem nikomu . Byt vo vzťahu v ktorom nedôverujete , v manželstve ma napadá .. nemala by som odísť ? Aké by to bolo ?
Komunikácia s ním je vždy plná nepochopení . Je taký každý muž? Ublížil by mi každý muž? Naozaj sa neoplatí to skusit v živote znovu ? Stále mám tendenciu ho podozrievať a nie neviem sa cez to preniesť . Aj keď už prešli skoro dva roky odvtedy .
Možno život bez neho bude horší možno lepší :/ som vďačná aký mám život . Nie je to také zlé . Dokážem sa uspokojiť s malom . Nemyslím finančne ale emočne . Ako vôbec odísť keď si všetci myslia že je všetko ok ale ja riešim niečo čo pre mňa dodnes nebolo vyriešené .
Stále čakám niečo náhodne od neho čo mi ublíži znovu.
Zároveň mi nerozumie a robiť často tie iste komunikačné chyby dokola . Je to akoby rozhodnutie , mohol by rozumieť ale nechce
Existujú muži s ktorými sa dá rozpravat ?
Ak spravne chápem , že on ťa podviedol, neodpustila by som mu, nikdy..ty si odpustila, ale neveríš, odíď ... mate vobec deti ?
@anonym_autor som na tom rovnako. Neviem urobiť to rozhodnutie a roky mi utekajú.
@anonym_autor som na tom rovnako. Neviem urobiť to rozhodnutie a roky mi utekajú.
@anonym_dbd41d teba som si zablokovala v inej diskusii, lebo si bola protivná a nepríjemná. A tu je odpoveď asi prečo.
Podviedol tá? Tak už mu nikdy nebudeš dôverovať, proste tá zradil a to už je v tebe
Ženy ktoré rozprávajú o odpustení si často potom priznajú, že zostali z ekonomických dôvodov, alw už to bolo v nich navždy zlomené
Odišla by som
je jedno, v čom ťa sklamal. nedôveruješ raz, nebudeš dôverovať už nikdy. obzvlášť ak sa cez čokoľvek nevieš preniesť už dva roky. takže áno, rozveď sa.
@anonym_autor ved chod k nejakej vztahovej terapeutke, pomoze ti si to v hlave urovnat. To je presne, ked clovek nema spracovanu ranu z niecoho (a nemusi to byt prave podvadzanie, dokonca sa to moze okoliu zdat aj ako blbost), tak to tam robi neplechu. Ale s tym musis spravit nieco ty, a nie tvoj muz. Ptom s cistou hlavou rozhodovat, ci zostanes ci odides.
V skratke - kazdy jeden clovek, priatel, rodina, ti skor ci neskor ublizi. Nehovorim, ze ta podrazi, ale sklamania, nesplnene ocakavania, nezhody, budu vzdy. Musis to brat trochu pragmaticky.
@anonym_autor ale co ta potom, co si ostatni myslia. Preco furt zeny riesia, co si o nich dakto iny pomysli. Ty kokos, ved je to tvoj zivot a zarisd si ho tak, ako ty chces, nie tak, ako by sa pacilo inym.
Nejsi dlhodobo spokojna, tak odid. Na co je toto dobre
Budem trošku hnusná. Keď takto komunikuješ s manželom, ako píšeš na MK, tak je jasné, prečo si nerozumiete. S chlapom (a tiež na MK) treba hovoriť priamo, zrozumiteľne a narovinu. Inak nevedia (nevieme), o čo ide.
@anonym_autor tak je to zlé ak sa ti stačí emočne málo....každý si zaslúži život plný lásky a to bez emočného cítenia zo strany toho druhého ale aj zo strany seba nejde....a ano, ľudia ktorých máme radi ublížia najviac, práve preto že sú nám emočne blízky a "pripustili sme si ich blízko"
@anonym_autor tak ja ti poviem otvorene, ak odídeš pôjdeš z blata do kaluže. Alebo inými slovami, "jeden ako druhý, alebo jeden za 18, druhý bez dvoch za 20". Áno, áno, v podstate sú tí chlapi rovnakí. Ja napríklad sledujem podcasty o živote hercov, slávnych ľudí, osobnosti a poviem na rovinu. Máloktorá žena má šťastný, dlhotrvajúci a naplňujúci vzťah. Aj v okolí to tak vnímam. Debaty s kamoškami , známymi, kolegami sa vždy "zvrhnú" na sťažovanie na partnera, nešťastne vzťahy atd. Asi to treba prijať a nelipnut na mužoch a snažiť sa byť šťastná sama. Nie s väčšinou chlapov sa nedá normálne rozprávať, jedine na začiatku, keď sa snažia. Neskôr to ide do kytek. Takže, hlavu vzhúru🥴 a pamätaj diagnóza " chlap" nepustí. 🤦
Zase retoricke cvicenie?
Život máš len jeden a sama vieš, ako roky rýchlo letia. Ak máš v ňom neistotu a nedôveruješ mu, tak už mu ani nebudeš. Základ vzťahu je dôvera, bez nej to nejde. Je na tebe, čo urobíš
To už sa len tak nenapraví, márne čakáš, kde nie je dôvera je veľký probléím. Nie všetci muži takí sú. Takže netreba sa vzdať, treba to vyriešiť, odísť, a začať konečne žiť.
Nech urobil cokolvek, lepsie by Ti bolo samej, nekvackaj sa hned na dalsieho, najskor sa nauc zit v harmonii sama so sebou.
Určite radšej sama ako sa trapit v nefunkcnom vztahu.To ta da tak psychicky dole, že už neskôr nebudes mat silu odist.Mozes ochorieť, psychosomaticke choroby su práve z takychto ne- vztahov.Uz davno neplatí, že zena bez chlapa nemá hodnotu.Ukonci to.Mozno príde ešte niekto a možno nie, no zivot vieš prezit dobre i bez chlapa.Treba byt šťastná sama so sebou, vybudovať si okolo seba priateľstva a nelipnut na mrtvom vztahu a na muzovi ktorý ta ma na haku, a bude ta rozožierat pomaly zvnútra.Dva roky sa trápiš, bude ti to stále vŕtať v hlave, stojí ti svoje jedine zdravie za to?
@anonym_autor po rozvode som si vycitala preco som to neurobila o 10 rokov skor, ta obetavost sa fakt neoplati, potom mi to doslo
@anonym_autor píšeš ako odísť keď ostatní netušia že sa niečo stalo. A ostatní sú vo vzťahu s vami? Či ako potrebuješ nejaké špeciálne dôvody aby si odišla z nefunkčného vzťahu? Záleží na tom čo si budú ostatní myslieť viac ako na tvojich pocitoch? Chceš žiť s málom a s človekom ktorému neveríš? Píšeš že si vďačná za to aký máš život. Za čo konkrétne si vďačná? Podviedol ťa, neveríš mu, nevie komunikovať, emočne ti dáva málo podľa toho čo píšeš. K čomu je taký vzťah?
@anonym_autor Nemaj strach, ze ta niekto podrazi - to ti nepomoze. Radsej sa vzdy uisti, ze ak sa to stane tak sa s tym vies vysporiadat. Take moje vseobecne pravidlo 🙂, lebo si to napisala dost vseobecne, takze neocakavaj nejaku konkretnu radu 🙂 Kludne sa s nami podel o viac info 🙂
..kedze presli 2 roky ako pises, a ty si vlastne furt natom rovnako zle, tak nijako sa to nezmeni kym sa ho nezbavis/nerozvedies..neda sa to nijako inak napravit..radsej sama a v pohode ako takto ...a co vies, mozno sa objavi niekto s kym budes stastna ..
cas na rozvod, naco v tom pokracovat. Ako stastne rozvedena, mozem odporucit

@anonym_autor
Ja som sa nerozviedol a ani neviem prečo. Asi najskôr preto, že som mal veľa práce a bol som lakomý. Takže už 20 rokov žijeme – nežijeme spolu. Každý máme svoj dom.
Áno, vtedy som bol veľký playboy a podvádzal som ju. Aj teraz sa spolu rozprávame – nerozprávame.
A teraz mi po 20 rokoch vyčítala, komu som dal tie dva diamantové prstene. No, je pravda, že jeden zlatník mi dlhoval peniaze, tak som namiesto hotovosti zobral tri diamantové prstene. Jej som dal menší, ale zato najlepší – VVS1. Tie väčšie mali síce viac karátov, ale boli len S1.
Len na vysvetlenie – ona nie je odo mňa finančne závislá.