icon

Rozvod a stretávanie sa dojčiaceho dieťaťa s otcom

galaxy
4. máj 2015

Kočky,
chcela by som Vás touto cestou poprosiť o radu, prípadne o Vašu skúsenosť-ak ste mali podobnú.
S exmanželom som rozvedená. Od 7.m dcérky spolu nežijeme. Bývame od seba 45min autom. Ex má o malinkú záujem,malinká si na neho postupne zvyká. Chodí k nemu zatiaľ na trištvrte dňa. Od 10hod - 19:00 cca. Dcérka je plne dojčená. Presnejšie - sem tam cez deň,pri zaspávaní a v noci tiež. Plánovala som ju dojčiť do 2 rokov.
Ex však by už chcel aby k nemu chodievala na celý víkend 2x do mesiaca.
Moje otázky:
Mám trvať na svojom a počkať do tých jej dvoch rokov? alebo napr. začať skôr?
Hovorí sa,že ak chceš odstaviť dieťa, že máš ho dať na víkend starým rodičom - týmto by som vyriešila teda ex. Ale nemôžem jej tým nejakú traumu spraviť? - Nemáte s týmto skúsenosť?
Alebo mám ja ju postupne odstavovať a potom mu ju dať?
Viete aj o to sa mi jedná, keď spinká doma, spí buď neprerušovane 1,5-2hodin,alebo sa mi niekedy po 45 zobudí,dám jej mliečko a zase zaspí. Keď je u neho, tiež sa zobudí,len keď jej dá čaj napr. tak už nezaspí. A poviem si fajn-1 spánkový cyklus - to doženie.Ale čo v noci ? 😒
Na jednej strane si poviem,že môže si počkať,veď on si to takto vybral,ale zase som rada,že má o ňu záujem a nechcem jej uberať ten styk s otcom.
ďakujem Vám za vaše názory a rady 🙂

sissy27
4. máj 2015

@galaxy nepíšeš, koľko má malá - ale plne dojčené dieťa je pre mňa to, ktoré je LEN dojčené, neprijíma žiadnu inú stravu, teda do tých max. 6 mesiacov, čo už tvoje dieťa zrejme nie je....
neviem ako ste na tom čo sa týka komunikácie s ex, či sa viete dohodnúť ako dvaja normálni ľudia alebo si potrebujete robiť napriek, ale išla by som na to formou dohody - ak sa dá - povedz mu o svojich plánoch s dojčením a popros ho o rešpektovanie, prípadne mu navrhni nejakú náhradu - o jeden deň v týždni navyše alebo podobne... pokiaľ má záujem a vie sa postarať a dá sa s ním komunikovať, tak by som hľadala kompromis... ak dieťa odstavíš, žiadnu traumu mu tým nespôsobíš - to by sme potom boli traumatizovaní komplet všetci, keďže každý z nás bol skôr či neskôr od prsníka odstavený 😀

galaxy
autor
4. máj 2015

@sissy27 dcérka má 1r a 7mesiacov presne 🙂 komunikujeme len ohľadom jej. No a mne to príde skôr,že ja poviem a on ja just spraví inak,lebo si myslí že ho dirigujem. Malú môže vidieť aj cez týždeň kedykolvek ale nepríde,lebo jeho výhovorka je,že je dlho v práci 😒

lalaboo
4. máj 2015

rovnako ako @sissy27 tiez mam pocit, ze vela zien nerozumie co znamena "plne dojcene"... a to ze chces dojcit do dvoch rokov znamena ze chces davat prsnik, alebo ti ide o jej prijem materskeho mlieka? lebo ak netrvas na prsniku, odsavaj, a malej na vikend s otcom zbalis aj mlieko.

galaxy
autor
4. máj 2015

@lalaboo jeeeeej prepáčte, myslela som že napíšem plne dojčená a pritom som si hovorila,že veď je aj normálne jedlo.no aj tak som to tam napísala. No Mne ide asi o prsník a jej asi o oboje-myslím si 😖 No a s tým odsávaním je problém,lebo si nedokážem odsáť :(

sissy27
4. máj 2015

@galaxy môj osobný názor - a prosím dlhodobo dojčiace mamičky neurazte sa - jeden a pol ročné (a staršie) dieťa už naozaj prsník ani materské mliečko nepotrebuje 🙂 je to viac potreba samotnej mamičky ako dieťaťa... dieťa samozrejme využije možnosť ak má potrebu (či už len ako maškrtu, ukľudniť, alebo len tak),ale nie je to nič, bez čoho by neprežilo... deti sa v noci budia a mamičky majú pocit, že potrebujú prsník, a keď zrazu odstavia, tak po pár dňoch spia deti celú noc v pohode... hmmm 🙂
je to každopádne na tvojom zvážení, je kopa žien, ktoré by "tak malé dieťa na noc nedali ani jeho vlastnému otcovi", keby ste boli na súde, tak na 99% ti súd dá za pravdu, že nemusíš... ja by som možno hľadala kompromis, že nie na 2 celé víkendy v mesiaci, ale len jeden, časom sa uvidí... lebo ruku na srdce, nepadol by aj tebe vhod víkend len pre seba, keď vieš, že o dieťa je dobre postarané? 🙂 ale hlavne by som hľadala cestu, ako sa naučiť vzájomne komunikovať s ex, lebo tiež nie je dobré, aby si ty len ustupovala a vyhovela jemu...

sue
4. máj 2015

@galaxy myslim si, ze pre zdravy vyvoj dietata nad 1,5 roka je dolezitejsi a prinosnejsi czs straveny s otcom ako materske mlieko.

bonaqa2013
4. máj 2015

skús mi napísať RP, napíšem Ti môj príbeh. nechcem tu takto verejne - neviem ako by to zobrali ostatné. Je to už za mnou, ale inak by som to neriešila.