Rozvod bez formálneho dôvodu: Ako postupovať na súde?
Chcem sa rozviesť, hoci na to nemám nejaký formálny, hmatateľný dôvod. Manžel nepije, nefajčí, nie je gambler, o deti aj domácnosť sa staráme +- rovnako, zarába dobre, je slušný atď. ale ja ho nemilujem už roky, nepriťahuje ma a nechcem s ním ďalej byť. Mám aj trocha výčitky kvôli tomu a je mi ho ľúto, ale je to tak a som už absolútne rozhodnutá. On však rozvod nechce, on by radšej žil so mnou ako "spolubývajúci", bojí sa po takmer 20 rokoch zmeny, samoty a pod. Ako to bude v takomto prípade prebiehať na súde? Stačí, že poviem klasické frázy typu "nemilujem ho", "manželstvo považujem za trvalo rozvrátené", "neexistuje možnosť nápravy", "k manželovi pociťujem odpor" a budem na rozvode trvať, aj keď sa ma sudca spýta 5x? Nebude potom záležať na tom, čo povie manžel, ktorý by rád manželstvo ešte zachránil?
Od manžela som odišla po roku manželstva - boli na to dôvody. Na otázku sudkyne či sa ešte vrátim som odpovedala že NIKDY viac. Inej možnosti ako rozvod sudkyňa už nemala.
Ak sa plánuješ od neho aj odsťahovať, nie je o čom. Nikto ťa nemôže nútiť v manželstve ostať
Deti máte aké staré?
Najskor na jeho nazore bude zalezat a najskor vam nariadia poradnu.
Tak s tou moznostou pocitaj.
Ak zlyha aj poradna, tak uz vas rozvedu.
Deti máte aké staré?
@anonym_65972d 16, 15, 9
@anonym_65972d 16, 15, 9
@anonym_autor tak sa najskor odstahuj aj s detmi a potom mozes povedat,ze tymto manzelstvo uz nie je manzelstvom.
No s tou poradnou pocitaj.
A neni toto tvoja neviem kolkata tema o rozvode???
Nemilujes, nepritahuje Ta, pocitujes k nemu odpor. To znamena, ze nemate ziadny intimny zivot, ano? Tak pouzi na sude najma aj to, ze i tak zijete ako spolubyvajuci 🙃
Samozrejme za predpokladu ze nespavas s clovekom ku ktoremu citis odpor a je Ti ho len luto.
@anonym_autor tak sa najskor odstahuj aj s detmi a potom mozes povedat,ze tymto manzelstvo uz nie je manzelstvom.
No s tou poradnou pocitaj.
@anonym_ca1b96 Ja sa neplánujem odsťahovať zo spoločného domu. Chcem, aby sa odsťahoval manžel.
@anonym_65972d 16, 15, 9
@anonym_autor pri takto starych detoch vas najskor poslu do poradne. Ak nemas naozaj zavazne dovody, iba to, ze city vyprchali a ostala len lutost k muzovi.
@anonym_ca1b96 Ja sa neplánujem odsťahovať zo spoločného domu. Chcem, aby sa odsťahoval manžel.
@anonym_autor a ked on nebude chciet??Co urobis???
Nemilujes, nepritahuje Ta, pocitujes k nemu odpor. To znamena, ze nemate ziadny intimny zivot, ano? Tak pouzi na sude najma aj to, ze i tak zijete ako spolubyvajuci 🙃
Samozrejme za predpokladu ze nespavas s clovekom ku ktoremu citis odpor a je Ti ho len luto.
@anonym_b87536 Nespávam, naposledy pred rokom a pol. A predtým párkrát ročne max.
Ty chceš. Byt muzom tak sa na just neodstahujem a poviem: chcela si rozvod? Máš čo chceš ale nemysli si že budem skákať ako ty piskas. Odsťahuj sa Ty
Ty chceš. Byt muzom tak sa na just neodstahujem a poviem: chcela si rozvod? Máš čo chceš ale nemysli si že budem skákať ako ty piskas. Odsťahuj sa Ty
@anonym_65972d presne,to este len zacne to prave orechove o majetky.
@anonym_b87536 Nespávam, naposledy pred rokom a pol. A predtým párkrát ročne max.
@anonym_autor vies,ze ho najskor budes z toho domu musiet vyplatit a az potom moze odist.
Ci si to predstavujes,ze on do podnajmu a ty nic???
@anonym_autor vies,ze ho najskor budes z toho domu musiet vyplatit a az potom moze odist.
Ci si to predstavujes,ze on do podnajmu a ty nic???
@anonym_ca1b96 Samozrejme, že ho vyplatím. S tým počítam. Na druhej strane on ma výrazne vyššie úspory, ktoré nadobudol počas manželstva, takže keď sa to spočíta, nebude to vysoká suma.
@anonym_autor pri takto starych detoch vas najskor poslu do poradne. Ak nemas naozaj zavazne dovody, iba to, ze city vyprchali a ostala len lutost k muzovi.
@moonlight1210
Co budu radit ked spolu rok nespavaju ? Ja by som tam ani nesla, nechala odkaz, nespavame ani spavat spolu nebudeme.
😅😅😅 takže, ty ostaneš v dome, nechás si všetko, čo ste spolu budovali, predpokladám, že aj deti s tebou ostanú. Však sa zbal a choď. Ty si človek bez chrbtovej kosti.
😅😅😅 takže, ty ostaneš v dome, nechás si všetko, čo ste spolu budovali, predpokladám, že aj deti s tebou ostanú. Však sa zbal a choď. Ty si človek bez chrbtovej kosti.
@anonym_df0d51 hlavne, že pán manžel si nahanobil úspory omnoho vyššie, počas manželstva, takže žena míňala na deti a jedlo a spotrebné veci a vychcaný muž si sporil. Tak kto je tu bez chrbtovej kosti?
@anonym_df0d51 hlavne, že pán manžel si nahanobil úspory omnoho vyššie, počas manželstva, takže žena míňala na deti a jedlo a spotrebné veci a vychcaný muž si sporil. Tak kto je tu bez chrbtovej kosti?
@anonym_c2b09a ty poznáš detaily ich manželstva?
@anonym_df0d51 Ona ho chce vyplatiť z polky domu peniazmi, ktoré on má našetrené (keďže sú spoločné, polovica je jej). Pridá k tomu, čo má ona našetrené, lebo tie sú len jej a už s ním vybehla. Možno bude prekvapená, keď on niečo vymyslí a vybehne s ňou. Tieto dobracke typy, na ktorých sa dá drevo rúbať, vedia niekedy prekvapiť.
@moonlight1210 Ale ja s ním naozaj nechcem byť. Som naňho alergická, vadí mi jeho prítomnosť, jeho hlas. Už to trvá tak 7-8 rokov s niekoľkými krátkymi prestávkami. Áno, pravda je taká, že nemám na to nejaký ultra racionálny dôvod, lebo ako som písala, je to dobrý otec, dobrý človek, aj sa porozprávame o práci, o politike a tak, ale ja ho nechcem, sama neviem prečo. Toto nie je z nudy, ani nejaký skrat, už o tom premýšľam dlhšie. Navyše v práci sa stretávam s kolegom, ktorý mi je sympatický, tak 2x do mesiaca si vyjdeme na večeru, ale nič viac si s ním nechcem začínať pokiaľ som vydatá. Po rozvode by som to s ním možno skúsila, a keď to nevyjde, budem proste sama. Som sa len chcela spýtať, či bude sudcovi/sudkyni stačiť taký argument, že s ním nechcem byť. Žiadne domáce násilie, žiaden alkohol, drogy, gambling, žiadne zanedbávanie detí a domácnosti, žiadne finančné problémy, len citové ochladnutie.
@moonlight1210 Ale ja s ním naozaj nechcem byť. Som naňho alergická, vadí mi jeho prítomnosť, jeho hlas. Už to trvá tak 7-8 rokov s niekoľkými krátkymi prestávkami. Áno, pravda je taká, že nemám na to nejaký ultra racionálny dôvod, lebo ako som písala, je to dobrý otec, dobrý človek, aj sa porozprávame o práci, o politike a tak, ale ja ho nechcem, sama neviem prečo. Toto nie je z nudy, ani nejaký skrat, už o tom premýšľam dlhšie. Navyše v práci sa stretávam s kolegom, ktorý mi je sympatický, tak 2x do mesiaca si vyjdeme na večeru, ale nič viac si s ním nechcem začínať pokiaľ som vydatá. Po rozvode by som to s ním možno skúsila, a keď to nevyjde, budem proste sama. Som sa len chcela spýtať, či bude sudcovi/sudkyni stačiť taký argument, že s ním nechcem byť. Žiadne domáce násilie, žiaden alkohol, drogy, gambling, žiadne zanedbávanie detí a domácnosti, žiadne finančné problémy, len citové ochladnutie.
@anonym_autor tvoje deti chcú byt s tebou? Tie staršie musia už vidieť a vedieť zhodnotiť že nemáš žiadny vážny dôvod na rozvod
@anonym_autor detail s kolegom ako vzdy na zaver 😁
@anonym_autor tvoje deti chcú byt s tebou? Tie staršie musia už vidieť a vedieť zhodnotiť že nemáš žiadny vážny dôvod na rozvod
@anonym_65972d
Zaujmave podla teba ked spolu nespavaju nie je vazny dovod na rozvod
@anonym_autor Keď bolo koze dobre, išla na lad tancovať. A takto sa rozpadávajú manželstvá, lebo žena proste len nechce a iné kofy jej tu ešte radia, že čo má robiť na súde. Celé zle.
@anonym_65972d
Zaujmave podla teba ked spolu nespavaju nie je vazny dovod na rozvod
@anonym_59b874 ty vidíš do ich domácnosti? Ja nie. Navyše autorka len opatrne začína že na scéne je další chlap
@anonym_autor detail s kolegom ako vzdy na zaver 😁
@anonym_b87536
Ale to ze spolu nespavaju sa nerata, vy baby zijete ako keby tu bol Islam, myslou ste v 19 storoci.
@anonym_autor a co tak chodit na veceru s manzelom a kolegu pustit z hlavy? zamilovat sa je lahke, ale udrzat vo vztahu lasku a vasen je dennodenna drina.

@anonym_autor bude sa pytat aj na intimnu stranku.