icon

Rozvod bez formálneho dôvodu: Ako postupovať na súde?

Včera o 15:47

Chcem sa rozviesť, hoci na to nemám nejaký formálny, hmatateľný dôvod. Manžel nepije, nefajčí, nie je gambler, o deti aj domácnosť sa staráme +- rovnako, zarába dobre, je slušný atď. ale ja ho nemilujem už roky, nepriťahuje ma a nechcem s ním ďalej byť. Mám aj trocha výčitky kvôli tomu a je mi ho ľúto, ale je to tak a som už absolútne rozhodnutá. On však rozvod nechce, on by radšej žil so mnou ako "spolubývajúci", bojí sa po takmer 20 rokoch zmeny, samoty a pod. Ako to bude v takomto prípade prebiehať na súde? Stačí, že poviem klasické frázy typu "nemilujem ho", "manželstvo považujem za trvalo rozvrátené", "neexistuje možnosť nápravy", "k manželovi pociťujem odpor" a budem na rozvode trvať, aj keď sa ma sudca spýta 5x? Nebude potom záležať na tom, čo povie manžel, ktorý by rád manželstvo ešte zachránil?

Strana
z3
anonym_895d82
Dnes o 06:14

Myslim si ze ty uz niekoho mas a chces sa rozviest ale preco ma este aj odist z chalupi on ? Ved odid ty

lucia245
Dnes o 06:18

@anonym_autor rozvedu vás aj bez poradne, aj známych takto porozvadzali viacerých, a to s malými deťmi. Ale šli bez majetkového vysporiadania. To keď si nedohodnete vopred písomne, nedávajte ho tam, iba by sa vám to natiahlo. No ale pozor naňho, keď bude chcieť striedavku, v dnešnej dobe je možné, že mu ju odklepnú. No a ten nulový intímny život a nenapraviteľne rozdiely medzi vami zdôrazni, to je dôležité pre súd.

lucia245
Dnes o 06:23

@anonym_autor a nový vzťah nespomínat. A na tie jeho uspory že do pojednávania nezmiznú alebo nebudú dlhdobo investovane a roky nedostupné sa nespoliehaj

anonym_4e0ae0
Dnes o 06:37
@mandzula

@beata_k Deti s tym maju to, ze ak vztah rodicov nefunguje po vsetkych strankach, skor ci neskor sa to prejavi na napati medzi rodicmi - a to citia nielen deti, ale dokonca aj pes. Mnohi rodicia zakukleni vo svojom stereotype a strachu odist zo vzrahu si nahovaraju, ze detom nic nechyba, lebo to proste nechcu vidiet. Deti vsak maju sakra citlive receptory indikacie kvality vztahu svojich rodicov. Ak by to, ze nemaju sex, obom vyhovovalo, tak je to ok, ak jeden strada, zacina to byt citelny pruser.

@mandzula oni v tom nefungujucom vztahu funguju (podla autorky) uz 7-8 rokov. Deti to vidia uz davno. Nemam pocit, ze autorku trapi to, ze nemaju sex. To uviedla len preto, lebo sa na toto konkretne pytali.
Ked s nim NECHCE BYT, tak preco s nim ostava pod jednou strechou, v jednej domacnosti? Ona moze odist zo vztahu, ak by chcela. To, ze su este papierovo zosobaseni jej nebrani odist od neho, ked sa jej tak hnusi, pocituje k nemu odpor.

mandzula
Dnes o 06:47
@anonym_4e0ae0

@mandzula oni v tom nefungujucom vztahu funguju (podla autorky) uz 7-8 rokov. Deti to vidia uz davno. Nemam pocit, ze autorku trapi to, ze nemaju sex. To uviedla len preto, lebo sa na toto konkretne pytali.
Ked s nim NECHCE BYT, tak preco s nim ostava pod jednou strechou, v jednej domacnosti? Ona moze odist zo vztahu, ak by chcela. To, ze su este papierovo zosobaseni jej nebrani odist od neho, ked sa jej tak hnusi, pocituje k nemu odpor.

@anonym_4e0ae0 Ja toto neriesim. Vyjadrila som sa k tomu, ze lasku nepovazujem za rozhodnutie a aj k tomu, ze ktosi sa tu pytal, ako to, ze nemaju sex, moze vplyvat na deti.

Strana
z3