Rozvod bez formálneho dôvodu: Ako postupovať na súde?
Chcem sa rozviesť, hoci na to nemám nejaký formálny, hmatateľný dôvod. Manžel nepije, nefajčí, nie je gambler, o deti aj domácnosť sa staráme +- rovnako, zarába dobre, je slušný atď. ale ja ho nemilujem už roky, nepriťahuje ma a nechcem s ním ďalej byť. Mám aj trocha výčitky kvôli tomu a je mi ho ľúto, ale je to tak a som už absolútne rozhodnutá. On však rozvod nechce, on by radšej žil so mnou ako "spolubývajúci", bojí sa po takmer 20 rokoch zmeny, samoty a pod. Ako to bude v takomto prípade prebiehať na súde? Stačí, že poviem klasické frázy typu "nemilujem ho", "manželstvo považujem za trvalo rozvrátené", "neexistuje možnosť nápravy", "k manželovi pociťujem odpor" a budem na rozvode trvať, aj keď sa ma sudca spýta 5x? Nebude potom záležať na tom, čo povie manžel, ktorý by rád manželstvo ešte zachránil?
@anonym_autor rozvedu vás aj bez poradne, aj známych takto porozvadzali viacerých, a to s malými deťmi. Ale šli bez majetkového vysporiadania. To keď si nedohodnete vopred písomne, nedávajte ho tam, iba by sa vám to natiahlo. No ale pozor naňho, keď bude chcieť striedavku, v dnešnej dobe je možné, že mu ju odklepnú. No a ten nulový intímny život a nenapraviteľne rozdiely medzi vami zdôrazni, to je dôležité pre súd.
@anonym_autor a nový vzťah nespomínat. A na tie jeho uspory že do pojednávania nezmiznú alebo nebudú dlhdobo investovane a roky nedostupné sa nespoliehaj
@beata_k Deti s tym maju to, ze ak vztah rodicov nefunguje po vsetkych strankach, skor ci neskor sa to prejavi na napati medzi rodicmi - a to citia nielen deti, ale dokonca aj pes. Mnohi rodicia zakukleni vo svojom stereotype a strachu odist zo vzrahu si nahovaraju, ze detom nic nechyba, lebo to proste nechcu vidiet. Deti vsak maju sakra citlive receptory indikacie kvality vztahu svojich rodicov. Ak by to, ze nemaju sex, obom vyhovovalo, tak je to ok, ak jeden strada, zacina to byt citelny pruser.
@mandzula oni v tom nefungujucom vztahu funguju (podla autorky) uz 7-8 rokov. Deti to vidia uz davno. Nemam pocit, ze autorku trapi to, ze nemaju sex. To uviedla len preto, lebo sa na toto konkretne pytali.
Ked s nim NECHCE BYT, tak preco s nim ostava pod jednou strechou, v jednej domacnosti? Ona moze odist zo vztahu, ak by chcela. To, ze su este papierovo zosobaseni jej nebrani odist od neho, ked sa jej tak hnusi, pocituje k nemu odpor.
@mandzula oni v tom nefungujucom vztahu funguju (podla autorky) uz 7-8 rokov. Deti to vidia uz davno. Nemam pocit, ze autorku trapi to, ze nemaju sex. To uviedla len preto, lebo sa na toto konkretne pytali.
Ked s nim NECHCE BYT, tak preco s nim ostava pod jednou strechou, v jednej domacnosti? Ona moze odist zo vztahu, ak by chcela. To, ze su este papierovo zosobaseni jej nebrani odist od neho, ked sa jej tak hnusi, pocituje k nemu odpor.
@anonym_4e0ae0 Ja toto neriesim. Vyjadrila som sa k tomu, ze lasku nepovazujem za rozhodnutie a aj k tomu, ze ktosi sa tu pytal, ako to, ze nemaju sex, moze vplyvat na deti.
Ja by som na tvojom mieste skúsila manželskú poradňu už teraz, skús aspoň 10 sedení. Aj jemu povedz že berieš manželskú poradňu ako poslednú skúšku či sa niečo zmení a ak nie budeš žiadať o rozvod. Aj tak by vám ju súd nariadil, takto môžeš ísť stým že už ste skúsili.
Celé by som to skúsila viesť pekným, rozumným spôsobom lebo sa budete musieť kvôli deťom stretávať ešte veľmi dlho. Ísť štýlom že ty si zbal kufor a choď preč je veľmi zlá cesta.....
Ja mám takeho kolegu mali spolu zo ženou 4 deti už aj vnučata.Jeho ženu lakalo za mladšim.Toho dobraka čo mala muža tak jej každý zavidel všetko porobil nepil nefajčil dobrý žiadne problémy.Popri dôchodku ešte robil doniesol druhý prijem a aj tak bol zlý. Nech by robil čo robil bol zlý. Proste chytila druhý dych a chcela vyskušať niečo nove.Tak ale čo mal robiť ked sa chcela rozviesť tak sa aj stalo.Výsledok z mladšim ma dieťa dcéru ktora ma v sučastnosti 15 rokov.Bývalka príbehla s plačom po 2 rokoch že bola hlupa že sa dala oklamať takým mladým.A čo mal robiť tak najprv jej pomahal s peniazmi lebo nestačili jej peniaze na všetko tak každy mesiac jej posielal s výplaty peniaze mlada chcela chodiť ako jej spolužiaci a mama na to nemala tak zavolala bývalemu či by jej nepríspel.Ked sme o tom minule hovorili tak už býva žena nazad v jeho dome aj s dcérou ktora mu hovori ocko lebo sa o nu od 2 rokov stara.Takže tým som chcela povedať že tvoj kolega neskôr bude to iste.Nechapem niektore ženy si nevedia važiť čo maju doma sú ženy čo si ich muži nevažia nedavaju im peniaze biju ich nádavaju im sú ženy týrane. Ak si to prečita nejaka čo tak žije tak len asi zaplače. Dobrý muž prečo chceš skončiť.Dalšia vec prijme ťa ten tvoj nový objav s 3 detmi.Nie každý chlap chce cudzie deti a už aj take veľke.Budu vidieť že je zle pôjdu nazad k otcovi. Píšeš že ho neznesieš ale sex mate tak 5 krát za rok.Ak neznašam človeka manžela mám k nemu odpor ako máš TY tak sex s ním mám 0,00000 žiadný.Takže 5 krát za rok nemáš ho rada a ideš si s ním spať hoci len 5 krát do roka.Dalšia vec si zdrava žena tebe to vôbec nechyba alebo už niečo prebehlo s kolegom.Tam to bude ine áno bude chvíľu a ak by ste sa presťahovali do jednej domacnosti tam by si videla že je to take iste možno horšie.Ine je sa stretavať v robote potom doma po večeroch riešiť problémy bežneho života. Alebo potom ísť každy domov po stretnuti a nič neriešiť. Nenič si manželstvo pre krátky romanik.
@anonym_autor Keď bolo koze dobre, išla na lad tancovať. A takto sa rozpadávajú manželstvá, lebo žena proste len nechce a iné kofy jej tu ešte radia, že čo má robiť na súde. Celé zle.
@anonym_0c0a47 ak to po 20 rokoch už nechce a necíti tak to nechce a necíti. Má umrieť nešťastná ? Pri človeku s ktorým NECHCE BYŤ? Myslím že veľa párov si po 20 rokoch v manželstve odovzdali už všetko čo mohli. Niektorí to ustoja a pokračujú , možno aj zo zvyku a pohodlnosti , iní sa rozvedú. A dajú si šancu byť zase šťastný s niekym iným. Život máme len jeden a je to brutálne krátka a rýchla jazda 😉
Mne prídu divné rozvody po roku-dvoch alebo svadba po pol roku. Toto absolútne.
@anonym_0c0a47 ak to po 20 rokoch už nechce a necíti tak to nechce a necíti. Má umrieť nešťastná ? Pri človeku s ktorým NECHCE BYŤ? Myslím že veľa párov si po 20 rokoch v manželstve odovzdali už všetko čo mohli. Niektorí to ustoja a pokračujú , možno aj zo zvyku a pohodlnosti , iní sa rozvedú. A dajú si šancu byť zase šťastný s niekym iným. Život máme len jeden a je to brutálne krátka a rýchla jazda 😉
Mne prídu divné rozvody po roku-dvoch alebo svadba po pol roku. Toto absolútne.
@anonym_9fa33f len aby to nebolo z blata do kaluze. Partner nie je hracka, ktoru vymenim, ked ma omrzi. Partnerstvo si treba budovat, samo sa neudrzi.

Myslim si ze ty uz niekoho mas a chces sa rozviest ale preco ma este aj odist z chalupi on ? Ved odid ty