Skončiť sedemročný vzťah? Neistota, zvyk, alebo niečo viac?
Skoncili by ste taký vzťah, kde ste spolu 7 rokov? Partner je dobrý, starostlivý, spoľahlivý, taký balíček všetkého. No žiaľ máte pocit akoby si každý žil svoj život a mal inu predstavu o živote a skôr ste len spolubyvajuci. Rozmýšľam nad tým, keďže viem, že v dnešnej dobe neni samozrejmosť mať takého chlapa, ale celkom mám pocit, že skôr sme spolu alebo teda s mojej strany so zvyku a že nechcem mu ublizit. Je to ťažké po toľkých rokoch keďže nejde už len o nás ale aj jeho rodinu, spoločne bývanie, psa atd. Desi ma ta predstava že všetko čo zažijem nebude s ním ale zároveň sa necítim naplnená aj napriek tomu, že mám možno všetko čo by každá chcela.
@anonym_autor Zažila som pár rokov dozadu rozchod po 7 rokoch s takým chlapom ako opisuješ, až na to, že rozchod inicioval on. Dôvod bol že v tom bola iná, ktorá prišla práve v momente kedy vzťah začal stagnovať a on si to začal uvedomovať. Ja som začala pracovať, bola som od rána do večera v práci, on mal prácu kúsok a o 15 bol doma. Len škoda, že to ťahal až dokým sme nedostali kľúče od vlastného domu, 2 týždne na to sme sa rozišli. Spätne si uvedomujem, že ten vzťah už nefungoval dávno predtým, prestali sme na ňom pracovať, obidvaja sme dospeli ale každý trošku inak a zrazu sme k sebe "neladili". Teraz mám priateľa, ktorý je skôr jeho opak v niektorých veciach ale môžem byť pri ňom viac sama sebou. Nehovorím, že vždy je všetko ideálne (pri bývalom som si to myslela) ale užívam si pri ňom život omnoho viac. Niekedy mám pocit, že s ním doháňam to, čo som s bývalim nezažila a to momentálne plánujeme svadbu a máme malé dieťa 😁
Takže ak máš pocit, že to nefunguje a nie je šanca to napraviť, tak to radšej ukonči teraz ako neskôr kedy to bude zas len ťažšie. A možno potrebujete len nejaký nový zážitok alebo niečo, čo vás opäť nakopne. Ale pozeraj sa na svoje šťastie, nie na šťastie iných 🙂
@anonym_44e04d Ked sa pozries na fungovanie bezdetnych parov so psom, tak na 90% to dieta nahradza.
@patrike radšej psa ako decko

Jeden taký vzťah som aj ukončila, netrval síce toľko rokov, ale boli sme viac kamaráti ako partneri a milenci a všetko čo k tomu má patriť 😉
@marcelik88 aj ja tak isto a dokonca to bol otec mojej dcery, prvy manzel..