Váham nad budúcou svadbou a vzťahom. Čo robiť?
Ahojte, neviem ani, kde by som začala...
Ale asi začnem tým, že som vo vzťahu 3,5 roka. O pár mesiacov nás čaká svadba. Vzťah začal super, výlety, kamaráti, spoločné bývanie. Ale postupne som si všimla, že upadol náš vzťah. Ide o to, že ja som bola zvyknutá žiť aktívne, ale časom som si všimla, že už odrazu nemám toľko priateľov, nechodíme na výlety, akoby on ma postupne stiahol k sebe. On je najradšej doma. Až teraz som si všimla, že mu stačí len 1 priateľ a všetky tie veci, ktoré robil, tak odmieta, už mu vyhovuje byť len doma. Riešime to už dlhšie, ja som popravde nešťastná a začínam mať čudný pocit sama v sebe.
Je dobrý, starostlivý, ale ja mám zvláštny pocit, že život s ním by skončil izolovane. Viackrát mi povie, že už ani k rodine ísť nechce, že na čo. Teraz pred svadbou som si všimla, že odrazu nemám ani koho pozvať z priateľov...
Neviem, či prehodnotiť celý vzťah, dať na intuíciu, alebo sa rozhodnúť racionálne, ale ja už teraz viem, že nie som šťastná.
Máme síce spoločný byt, ale ten sa dá vždy predať. Mám skrátka čudný pocit.
Tak chces takto zit po zbytok zivota? Nikam nechodit, s nikym sa nestretavat? Mozes chodit sice aj sama, so svojimi kamoskami, ked jemu sa nechce, ale aky vyznam ma byt potom vobec vo vztahu?
@anonym_autor my sme tak boli, nakoniec on nema ziadneho kamosa, ze s nim pojde von na ‘Pivko’ a ja mam z prace, stare kontakty som neudrzovala.Zobrali sme sa, a vsetok cas travime ako rodina s detmi-vylet, opekacky a rodinne oslavy, obcas ku kolegovcom na grilovacku1x za rok.Vsade chodime len my 4!! Nejak sme si zvykli, niekto riesi, ze muz sa viac venuje kamosom..vsade to je ine.Ale Pravda, ja som bola vzdy ta akcnejsia a tahala ho, on by sa tiez zaryl doma do periny.Intuicia neklame,ked nebude chciet chodit, tak budes lutovat, ze si si vybrala nespravneho partnera.
@anonym_autor mám to úplne rovnako. Teraz riešim presne ten istý problém..
Kolegyňa bola aktívna, milovala cestovať, športovať, chodiť na túry, do spoločnosti atď. A jej manžel, nejaký IT-čkárský ťuťko, tomu stačilo si ísť s inými IT-čkármi zahrať tie herné karty a všelijaké stolové spoločenské hry ako malé deti, kde medzi sebou "bojovali" celý víkend v nejakej miestnosti zavretí u niekoho doma. To bolo jeho jediné hobby.....aj to manželstvo tak dopadlo, sa potom rozviedli 😀
Ja už ani neviem, či chcem popravde potom budovať nejaký vzťah, istý čas, asi 3 roky som bola single a bol to najlepší čas strávený, aký som kedy mala. Ja už mám 30 rokov, zvažujem, čo vôbec robiť, naozaj ma život bavil a posledný rok sa cítim ako stará dôchodkyňa, ktorá naň zanevrela 😐
Najlepšie čo môžeš urobiť je sadnúť si s partnerom a povedať mi všetko toto, čo si sem napísala. A uvidíš jeho reakciu a podľa toho sa zariadíš.
Ja už ani neviem, či chcem popravde potom budovať nejaký vzťah, istý čas, asi 3 roky som bola single a bol to najlepší čas strávený, aký som kedy mala. Ja už mám 30 rokov, zvažujem, čo vôbec robiť, naozaj ma život bavil a posledný rok sa cítim ako stará dôchodkyňa, ktorá naň zanevrela 😐
@anonym_autor 30 rokov je ešte uplne v pohode na "nový začiatok". Ja som stretol svoju životnú lásku ako 32 ročný a ona mala 32 tiež 🙂 No v takej 40-tke hladať nového partnera, je už o hubu. To už nachádzaš len problémový "výpredajový tovar" starých mládencov, ktorí z nejakého dôvodu nemajú vzťah. Takže ak to chceš zmeniť, konaj teraz.
@anonym_autor 30 rokov je ešte uplne v pohode na "nový začiatok". Ja som stretol svoju životnú lásku ako 32 ročný a ona mala 32 tiež 🙂 No v takej 40-tke hladať nového partnera, je už o hubu. To už nachádzaš len problémový "výpredajový tovar" starých mládencov, ktorí z nejakého dôvodu nemajú vzťah. Takže ak to chceš zmeniť, konaj teraz.
@anonym_9d27e6
Status nehovorí o kvalite človeka.
Upadol ti vzťah s ním alebo vzťah s kamarátmi?
Prečo na výlety nechodíte len vy dvaja?
@anonym_autor zalezi kolko mate rokov. My sme sice introverti, ale radi sme chodili na navstevy, aj kade-tade ked sme boli "mladi". Vnimam to, ze po 40r+ sa obaja menime a uz aj mne vyhovuje pokoj, zahradka, vylety do prirody, vela ludi mi uz zrazu vadi.
Pokial nie ste v tomto naladeni rovnako, ze ste obaja spokojni, tak treba nad tym popremyslat.
vieš čo, moj muž je taký domased - ale mňa absolutne nijak neobmedzoval - ja lietam kade tade a keď bolo dieťa malé, všade nás nosil, niekde aj čakal, kvoli nám sa naučil lyžovať, s malým chodieval vonku, sám od seba nikdy ale keď som zorganizovala, tak išiel…
ak by ale iba sedel doma úplne, to by som nedala…
Bez ohladu na podrobnosti ktore si uviedla - vzdy hovorim, ze ak clovek "nevie", alebo si nie je isty rozhodnutim v takychto zavaznych zivotnych rozhodnutiach, znamena to "nie, nechcem". Pretoze ak clovek CHCE, tak o tom je/musi byt presvedceny, ze toto je to, co chce.
Vela stastia pri rozhodovani. Vzhladom na to, co vidim na sebe a svojich blizkych - je mensia rana a neprijemnost svadbu o rok odlozit, ako sa po roku rozvadzat. To si bud ista...
@anonym_autor On sa už presunul v čase a mentálne je už 15. rok v manželstve.
No bud si zvyknes, alebo to ukonci. Ale ty si este mlada, ty mas sancu stretnut toho praveho. To ja uz tazko. Tiez sa mi nepaci ako zijeme. Priatel musi kazdy vikend chodit za rodicmi na chatu, ja chodim s nim. Ziadne vylety, nic. Pritom kedysi taky nebol. Chodili sme po vyletoch, turistika, ferraty. Teraz nic, len jeho rodicia.
Riad sa rozumom. Je to dobry partner do zivota, stara sa, pomoze ti? Sam od seba uprace? Toto su denno denne veci do zivota. Pridu deti a uz tak skoro nebude cas po vyletoch chodit. Pomoze ti s detmi?
Riad sa rozumom. Je to dobry partner do zivota, stara sa, pomoze ti? Sam od seba uprace? Toto su denno denne veci do zivota. Pridu deti a uz tak skoro nebude cas po vyletoch chodit. Pomoze ti s detmi?
@anonym_autor a čo robíte mladí ľudia, keď ste doma?Mňa by to ubijalo.Bude to len horšie, alebo keď sa vám narodí dieťa zase budete robiť program dieťaťu a trocha to ožije.Tak to organizuj ty kamarátov, grilovačky.Pre mňa by bol introvert čistá depresia dvaja ľudia presusajuci sa po byte.Budes veľmi nespokojná, keď už teraz si
@beata_k my sme stáli s deťmi niekam chodili prechádzky, kávy, zoo, v sobotu trh stretávky v parku s ostatnými čo mali deti
@beata_k Deti budu susedove ci ako?😏 Toto ma byt vazne hlavny dovod ostat s nim, ze sa bude typek starat o vlastne deti? No wow😄
Hovori sa, ze co ti vadi na zaciatku vztahu trosku, bude po case velmi.
Hovori sa, ze zalubenie trva cca 2 roky - taka ta chemicka laska, a potom uz pride potreba budovat vztah, naucit sa narabat s odlisnostami, ze nielen tebe vadi, ze partner je domased, jemu moze vadit opak, ze ho stale niekam tahas. A ak by ste chceli byt, obaja musite na tom popracovat - ze napriklad ty ak by si mala particku a chodis niekam sama, je to pre neho ok. A on zas, ze mu to nebude vadit, ked pojdes aj sama, ze nebude ziarlit a robit sceny. Napriklad, ked pridu do zivota deti, moze byt jeho pohava vyhoda - lebo prave vtedy mnohi muzi nie su ochotni vzdat sa svojich konickov, zena sa stara o vsetko. Zalezi, ci ti ozaj pomaha, alebo ida zakysne pri telke alebo pocitaci... Ak je jeho vztah k detom, mala si ho moznost vidiet vo vztahu k detom? V ramci rodiny, alebo tak... ci sa pohra, alebo zase len boci od nich a robi si svoje...
Hovori sa, ze co ti vadi na zaciatku vztahu trosku, bude po case velmi.
Hovori sa, ze zalubenie trva cca 2 roky - taka ta chemicka laska, a potom uz pride potreba budovat vztah, naucit sa narabat s odlisnostami, ze nielen tebe vadi, ze partner je domased, jemu moze vadit opak, ze ho stale niekam tahas. A ak by ste chceli byt, obaja musite na tom popracovat - ze napriklad ty ak by si mala particku a chodis niekam sama, je to pre neho ok. A on zas, ze mu to nebude vadit, ked pojdes aj sama, ze nebude ziarlit a robit sceny. Napriklad, ked pridu do zivota deti, moze byt jeho pohava vyhoda - lebo prave vtedy mnohi muzi nie su ochotni vzdat sa svojich konickov, zena sa stara o vsetko. Zalezi, ci ti ozaj pomaha, alebo ida zakysne pri telke alebo pocitaci... Ak je jeho vztah k detom, mala si ho moznost vidiet vo vztahu k detom? V ramci rodiny, alebo tak... ci sa pohra, alebo zase len boci od nich a robi si svoje...
@anonym_70f061 To, ako sa sprava k cudzim detom, nic nezarucuje. Uz tu bolo x pribehov, ako sa chlapi venovali synovcom/neteram/detom kamaratov, a ked mali vlastne, zaujem 0.
Keby si toto iste pisala uz vydata a s detmi na krku, dostala by si odpoved, ci si to nevidela pred manzelstvom. Toho sa drz.
@anonym_70f061 To, ako sa sprava k cudzim detom, nic nezarucuje. Uz tu bolo x pribehov, ako sa chlapi venovali synovcom/neteram/detom kamaratov, a ked mali vlastne, zaujem 0.
@anonym_8cebd4 asi tak, skor by som povazovala za relevantnu informaciu ako sa sprava ked je nevyspaty, unaveny, ked mu niekto dranka na nervy, pili usi, otravuje ho, vyrusuje... Ci nie je nervak vo vypatajsich situaciach a pod. Pretoze toto vsetko prichadza s detmi.
Ved sa nemusite brat. Svadbu odloz. Ak je dobry clovek, lubi ta, je spolahlivy, napomocny, pracovity.., tak sa hned nerozchadzaj. Iny bude mozno vetroplach a nespolahlivy suknickar. Dokonaleho chlapa nenajdes.
Ja mam introverta, IT-ckara, ako sa to tu bezne tomu nadava, ja som bola vzdy ta akcnejsia, diskoteky, vela ludi, ale tak aj spolu sme chodili na rockove festivaly, nie vela, ale chodili, hraval v kapele (nebol to ten taky frontman 😅), priatelov mal malo a ked sa vsetci pozenili, tak uz toho stretavania ubudlo. Aj s rodinou sme menej, ale nie zas tak izolovane. Ja vlastne ani kamosky nejak nemam teraz, neviem, s kym by som tak sla na kavu, skor su to take zname, alebo si piseme. Vacsinou sme doma. Nam ani covid nevadil, nam bolo spolu dobre, len my dvaja a deti. Ono keby tie deti neboli alebo by boli vacsie, tak by sme urcite aj viac cestovali a tak. Ale ja mam z tohto dobry pocit, ze sme sa tak usadili a zijeme ten svoj rodinny zivot a tu, kde sme sa prestahovali, tak mame takych susedov celkom fajn, boli sme na grilovacke u nich, sused nam prisiel pomoct s buranim, ideme robit terasu, tak isli potom aj na pivo a tak. Ale to som chcela, ze nemusim riesit v kuse nejakych kamaratov, panske jazdy, vyjazdy, mojho to ani nebavi nejak extra, da si zo 2 piva a staci. Ze sa teda nevenuje "kamosom" viac ako rodine. Lebo to zene casom vadi, hlavne, ked uz su deti. Radsej domased ako vecny vetroplach. To ale ocenis az casom. Najlepsie je, ked sa najde v tom celom nejaka rovnovaha.
Tak to si treba vopred ujasnit. Vo vztahu je vzdy jeden trosku akcnejsi ako druhy a to nie je zle, len v tom treba najst ten kompromis. Ak vsetko ostatne funguje.
Ahoj. Napíšem ti moju situáciu....
S terajším mužom som si začala hlavne preto,že to bol veľmi dobrý, zábavný človek a nepil alkohol. No ja som mala stále väčšie libido, ako on. To jediné má vo vzťahu hnevalo,inak všetko fajn. Prešlo pár rokov a ja som mala stále väčšiu chuť na to, na čo som bola predtým zvyknutá a on mi to nevedel dávať. Čiže som aj ochladla- vášeň sa strácala až zmizla.
Chcela som sa rozísť,ale on to vzal zle -ja som sa zlutovala s tým,že to odložím. Krátko na to mi zomrel otec. Takže obdobie,kedy je človek smutný,zmolnenyý a nema chuť niečo riešiť. Na to hneď som ostala tehotná. Ťažké svadba a takto som už 7rokov v nenaplnenom manželstve -lebo veď je to dobrý chlap. Mám 37 rokov a niekedy ma mrazí z predstaví,že už nikdy nezažijem poriadny sex, nežnosti, vášeň....
Takže,keby som vtedy (keď som ho chcela nechať) pozerala hlavne na seba a nie na to,že niekomu ublížim, na naše rodiny, atď... teraz by som nepísala tento komentár a išla by som už len do toho, o čom by som bola presvedčená na 100%
Opýtaj sa sama seba, či chceš skončiť takto....
P.S.: nie, za celých 14r. čo sme spolu som ho nepodviedla, aj keď mi muži často nadbehovali.
Mne by takýto muž práveže vyhovoval, čo sedí doma, nefláka sa s kamarátmi po krčmách, nenúti ma lietať po kadejakých výletoch...Ale to som ja.
Aj ja mám doma seda.Pred tým taký nebol,chodili sme na výlety,na návštevy,zábavy.Potom prišli deti a nebolo času.Nejak sme si na to zvykli.Aj keď teda ja som akčná,šla by som aj na zábavu…Pustil by ma,ale by mi to nedalo.Chodím na kávu dosť často s kolegyňami,spolužiačkami.Chystám sa s kamoškami na welnes už 3roky,nikdy sa nevieme zhodnúť na termíne.Aj tam ma pustí.Sme spolu 24 rokov,obidvaja máme po 50.Dobre si to zváž,dá sa žiť aj tak,pokiaľ Ti nebude robiť problém keď budeš chcieť niekam vypadnúť
Aj ja mám doma seda.Pred tým taký nebol,chodili sme na výlety,na návštevy,zábavy.Potom prišli deti a nebolo času.Nejak sme si na to zvykli.Aj keď teda ja som akčná,šla by som aj na zábavu…Pustil by ma,ale by mi to nedalo.Chodím na kávu dosť často s kolegyňami,spolužiačkami.Chystám sa s kamoškami na welnes už 3roky,nikdy sa nevieme zhodnúť na termíne.Aj tam ma pustí.Sme spolu 24 rokov,obidvaja máme po 50.Dobre si to zváž,dá sa žiť aj tak,pokiaľ Ti nebude robiť problém keď budeš chcieť niekam vypadnúť
@anonym_5dce3d "Pusti ma" 🤯

@anonym_autor intuícia väčšinou neklame ...