icon

Som sebecká alebo správne ochraňujem deti a ich budúcnosť?

21. apr 2026

Ahojte, prosím o názor. S manželom sme 15 rokov manželia, dve deti, klasicky vzťah. Nikdy sme sa nehádali, ale to preto že s ním sa hádať nedá, resp niečo riešiť. On vždy prešiel do tichej domácnosti kľudne aj dva týždne, kde som veľmi trpela. Nás rodinný život organizujem len ja, komplet. Teraz sme stavali dom, kde som znova všetko riešila ja, pár mesiacov sme bývali u svokrovcov, keď sme predali nás dom. A tam to asi začalo, začal piť potajomky. V novom bývame štyri mesiace a odkedy sme tu nič neurobil a ani deti nerieši. Po čase som zistila, že pije a dokonca šoféruje a viezol aj syna, o čom som predtým nevedela. Riešiť to so mnou nechcel, neviem prečo s tým začal, je úplne pasívny, cele dni len spí. Ja som sa rozhodla, že deti v tomto žiť nebudú a chcem sa rozviesť. Podľa svokry som všetkému na vine ja a mala by som mu pomôcť. Ja na jednej strane viem, že najviac by mu teraz pomohlo, keby som sa tvárila, že všetko je ok, aj bude a možno to začal riešiť, ale ja to už nechcem, strašne ma sklamal. Neviem ako to cele ešte doriesim, hlavne bývanie a deti ale teda názory okolo mňa sú také, že by som ho mala podržať a byt pri ňom. Len keby mi povedal hneď že ma problém tak by som to riešila inak a pomohla mu, ale takto sa cítim podvedená a ukrivdena.

Strana
z2
autor
21. apr 2026
@sova7

@anonym_autor kvoly deťom sa z chorého vzťahu a od opilca odchádza. Ak sa nič nezmenilo ani po tvojej snahe ani za 15 r je načase pomáhať deťom a sebe a konečne nasmerovat energiu tam kde to bude mať zmysel

@sova7 presne takto to teraz vnímam, veľa veci som voľakedy nevidela a tolerovala, ale už to chcem zmeniť. Niekedy ma len chytia pochybnosti, či to nieje sebecké.

sova7
22. apr 2026
@anonym_autor

@sova7 presne takto to teraz vnímam, veľa veci som voľakedy nevidela a tolerovala, ale už to chcem zmeniť. Niekedy ma len chytia pochybnosti, či to nieje sebecké.

@anonym_autor nie je to sebecke on je sebecký. A keby aj venovala si 15 r niekomu s kým to ani nepohlo a urobila si čo sa dalo. Teraz môžeš byť kľudne sebecka. A tiež byť dobrá k sebe neprehliadat realitu konečne vnímať reálne a snaha zmeniť seba a svoj život k lepšiemu nie je sebeckosť ale základná láskavosť ktoru konečne venuješ tam kde bude mať zmysel. Ak by si si našla skupiny anonymných spolzavislych alebo manželky alkoholikov povedia ti že zmeniť alkoholika nemôžeš len zmeniť seba svoj postoj k tomu všetkému a pomôcť môžeš iba sebe a deťom. Zlepšiť život tým že najskôr sa zmení on a jeho situácia a potom ta tvoja tak to nefunguje. A ak on odmieta pomoc ty aj deti sa trapite 15 r a jemu je to v podstate fuk je ozaj čas sa podľa toho zariadiť. On sa rozhodol aky život chce mať a ty a deti tiež chcete mať spokojný život

natalka13
22. apr 2026
@anonym_192283

Akoze mas podrzat alkoholika? Svokre klepe poriadne, nech si riesi syna ona, ty si ries svoje deti...

@patrike depresia a aj alkoholizmus je chorobny stav, samozrejme. Ktory sa LIECIT DA. Ale on nechodi ani na liecenie, ani k psychologovi, neberie lieky. Keby chcel, tak sa pri nom da stat. On soferuje ozraty s malym dietatom v aute.

@anonym_192283 a pokusala sa nieco riesit? Kolkokrat?
Ziaden rakto chory clovek na prvykrat nepovie jasne idem sa liecit esteze si mi to povedala.
Je to sakra tazka situacia.

Mala by si sa poradit s odbornikom, sama mu nepomozes. Keby to bolo naopak, bolo by OK keby ta odkopol?

anonym_adea7d
22. apr 2026
@anonym_ce5472

@anonym_autor Rozumiem, prečo sa cítiš tak, ako sa cítiš. Toto nie je len o tom, že „začal piť“. Je to o dlhodobom vzorci, kde si veci ťahala sama, nemala si partnera na skutočné riešenie problémov a teraz sa k tomu pridalo niečo, čo ohrozuje aj deti. To, že si vyčerpaná, sklamaná a cítiš krivdu, je úplne pochopiteľné.

To, čo sa často zvonka zjednodušuje na „mala by si ho podržať“, zvnútra vyzerá úplne inak. Podržať niekoho neznamená zniesť všetko, zavrieť oči a tváriť sa, že sa nič nedeje. Najmä nie v situácii, keď ide o alkohol, klamstvo a dokonca šoférovanie s dieťaťom. Tam už nejde len o partnerský problém, ale o bezpečie a hranice.

Zároveň je pravda, že človek, ktorý začne takto piť a uzatvára sa, má pravdepodobne svoj problém, bolesť alebo tlak, ktorý nezvláda. Ale to neznamená, že ty máš niesť následky jeho rozhodnutí alebo že je tvojou povinnosťou „zachrániť ho“ za cenu vlastného zdravia a stability detí. Pomoc má zmysel vtedy, keď ju ten druhý chce prijať. Ak s tebou nechce komunikovať, odmieta riešiť situáciu a zatvára sa do pasivity, ty to sama nezmeníš, nech by si sa snažila akokoľvek.

To, že uvažuješ nad rozvodom, neznamená, že si zlá alebo že si zlyhala. Znamená to, že si začala brať vážne realitu, v ktorej žiješ, a ochranu detí. To je zodpovednosť, nie zrada. A zároveň – rozhodnutie nemusíš urobiť v emócii zo dňa na deň. Môžeš si dať čas, nastaviť jasné hranice, napríklad že alkohol a šoférovanie s deťmi je absolútne neprijateľné, a sledovať, či je ochota niečo meniť.

To, čo si prežila – tichá domácnosť, všetko na tvojich pleciach, teraz klamstvo – by vyčerpalo kohokoľvek. Máš právo byť unavená a mať dosť. A máš právo chcieť vzťah, kde nie si na všetko sama.

Možno najdôležitejšie teraz je, aby si nebola sama ani ty. Nájsť si niekoho, s kým sa dá otvorene hovoriť – či už blízkeho človeka, alebo odborníka. Aby si mala oporu pri rozhodovaní, ktoré nebude ľahké.

Nech sa rozhodneš akokoľvek, malo by to vychádzať z pravdy o tom, čo reálne žiješ – nie z tlaku okolia alebo pocitu viny, ktorý ti niekto podsúva. Ty tú situáciu žiješ každý deň, ty najlepšie vieš, čo je ešte únosné a čo už nie.

@anonym_ce5472 preco je tvoja odpoved napisana umelou inteligenciou? Nemas vlastny nazor?

anonym_adea7d
22. apr 2026

Dlhodobo vase problemy neriesis, neriesite. Uz dsvno ste mali byt u psychologa. Podla mna by si mala mat trocha snahy a dat mu aspon 1 poslednu sancu. Spolocne sedenie u psychologa, a tam sa zaujimat preco pije, co ho trapi, ci mu mozes nejako pomoct. A potom mu dat ultimatum. Bud, alebo. Vies to ze si si ty vzala vsetko na svoje plecia, je aj tvoja chyba. Bolo treba od neho vyzadovat. Druha moznost je, co mam viac pocit, ze ty ho uz nelubis, preto sa k tomu takto stavias. Ja som toez za to ze s alkoholikom sa zit neda a je lepsie odist. Ale aspon jednu dve sance, snaha pomoct, podporit, psycholog, to by si mu mohla dat.

anonym_c95e76
22. apr 2026
@anonym_ce5472

@anonym_autor Rozumiem, prečo sa cítiš tak, ako sa cítiš. Toto nie je len o tom, že „začal piť“. Je to o dlhodobom vzorci, kde si veci ťahala sama, nemala si partnera na skutočné riešenie problémov a teraz sa k tomu pridalo niečo, čo ohrozuje aj deti. To, že si vyčerpaná, sklamaná a cítiš krivdu, je úplne pochopiteľné.

To, čo sa často zvonka zjednodušuje na „mala by si ho podržať“, zvnútra vyzerá úplne inak. Podržať niekoho neznamená zniesť všetko, zavrieť oči a tváriť sa, že sa nič nedeje. Najmä nie v situácii, keď ide o alkohol, klamstvo a dokonca šoférovanie s dieťaťom. Tam už nejde len o partnerský problém, ale o bezpečie a hranice.

Zároveň je pravda, že človek, ktorý začne takto piť a uzatvára sa, má pravdepodobne svoj problém, bolesť alebo tlak, ktorý nezvláda. Ale to neznamená, že ty máš niesť následky jeho rozhodnutí alebo že je tvojou povinnosťou „zachrániť ho“ za cenu vlastného zdravia a stability detí. Pomoc má zmysel vtedy, keď ju ten druhý chce prijať. Ak s tebou nechce komunikovať, odmieta riešiť situáciu a zatvára sa do pasivity, ty to sama nezmeníš, nech by si sa snažila akokoľvek.

To, že uvažuješ nad rozvodom, neznamená, že si zlá alebo že si zlyhala. Znamená to, že si začala brať vážne realitu, v ktorej žiješ, a ochranu detí. To je zodpovednosť, nie zrada. A zároveň – rozhodnutie nemusíš urobiť v emócii zo dňa na deň. Môžeš si dať čas, nastaviť jasné hranice, napríklad že alkohol a šoférovanie s deťmi je absolútne neprijateľné, a sledovať, či je ochota niečo meniť.

To, čo si prežila – tichá domácnosť, všetko na tvojich pleciach, teraz klamstvo – by vyčerpalo kohokoľvek. Máš právo byť unavená a mať dosť. A máš právo chcieť vzťah, kde nie si na všetko sama.

Možno najdôležitejšie teraz je, aby si nebola sama ani ty. Nájsť si niekoho, s kým sa dá otvorene hovoriť – či už blízkeho človeka, alebo odborníka. Aby si mala oporu pri rozhodovaní, ktoré nebude ľahké.

Nech sa rozhodneš akokoľvek, malo by to vychádzať z pravdy o tom, čo reálne žiješ – nie z tlaku okolia alebo pocitu viny, ktorý ti niekto podsúva. Ty tú situáciu žiješ každý deň, ty najlepšie vieš, čo je ešte únosné a čo už nie.

@anonym_ce5472 Bože táto vata napísaná AI 🤦

sova7
22. apr 2026
@anonym_adea7d

Dlhodobo vase problemy neriesis, neriesite. Uz dsvno ste mali byt u psychologa. Podla mna by si mala mat trocha snahy a dat mu aspon 1 poslednu sancu. Spolocne sedenie u psychologa, a tam sa zaujimat preco pije, co ho trapi, ci mu mozes nejako pomoct. A potom mu dat ultimatum. Bud, alebo. Vies to ze si si ty vzala vsetko na svoje plecia, je aj tvoja chyba. Bolo treba od neho vyzadovat. Druha moznost je, co mam viac pocit, ze ty ho uz nelubis, preto sa k tomu takto stavias. Ja som toez za to ze s alkoholikom sa zit neda a je lepsie odist. Ale aspon jednu dve sance, snaha pomoct, podporit, psycholog, to by si mu mohla dat.

@anonym_adea7d koľko sancí za tých 15 r mu dala? Ako opisuje jeho sposob fungovania a komunikácie od zaciatku nie je ok. Trestanie tichom a pasívna agresivita. Vôbec by ma nezaujímalo prečo pije. Kopa takýchto sem tam dokáže prestať piť a potom fajčia jedia sladké na tony alebo si nájdu inú zavislost. Ona nemá problém len s pitím ale aj charakterom a osobnosťou a tá mu ostane aj keby nepil. Nech si nájde ona psychológa aby sa s toho pozbierala. Viezol opity dieťa! Je mu fuk aj život vlastného dieťaťa. Toto je úplne cez čiaru. Koľko sancí mu ma dať? Už ani jednu !

sova7
22. apr 2026
@sova7

@anonym_adea7d koľko sancí za tých 15 r mu dala? Ako opisuje jeho sposob fungovania a komunikácie od zaciatku nie je ok. Trestanie tichom a pasívna agresivita. Vôbec by ma nezaujímalo prečo pije. Kopa takýchto sem tam dokáže prestať piť a potom fajčia jedia sladké na tony alebo si nájdu inú zavislost. Ona nemá problém len s pitím ale aj charakterom a osobnosťou a tá mu ostane aj keby nepil. Nech si nájde ona psychológa aby sa s toho pozbierala. Viezol opity dieťa! Je mu fuk aj život vlastného dieťaťa. Toto je úplne cez čiaru. Koľko sancí mu ma dať? Už ani jednu !

@sova7 opravujem on nemá problém len s pitím nie ona preklep

anonym_adea7d
22. apr 2026
@sova7

@sova7 napisala som. Jednu alebo dve. Do ich kuchyne nevidime. Vzali sa v dobrom aj zlom. Mala by sa pokusit pomoct a ked to nevyjde bude mat ciste svedomie, ze sa aspon pokusila. My nevieme co trapi jej muza, ak ma nejake tazke depresie ktore zapija alkoholom, aspon za pokis to stoji mu pomoct. A ked nie, tak nie proste

sova7
22. apr 2026
@anonym_adea7d

@sova7 napisala som. Jednu alebo dve. Do ich kuchyne nevidime. Vzali sa v dobrom aj zlom. Mala by sa pokusit pomoct a ked to nevyjde bude mat ciste svedomie, ze sa aspon pokusila. My nevieme co trapi jej muza, ak ma nejake tazke depresie ktore zapija alkoholom, aspon za pokis to stoji mu pomoct. A ked nie, tak nie proste

@anonym_adea7d on viezol OPITÝ!!!!!! v aute dieta. Nedá sa s ním normálne komunikovať. Skúša to 15 !!!! r. To je dosť dôvodov na to aby už konečne začala žiť a budovat normálny život pre seba a deti. V dobrom aj v zlom. Ale nie nechať sa tyrat a ublizovat deťom!

anonym_adea7d
22. apr 2026
@sova7

@anonym_adea7d on viezol OPITÝ!!!!!! v aute dieta. Nedá sa s ním normálne komunikovať. Skúša to 15 !!!! r. To je dosť dôvodov na to aby už konečne začala žiť a budovat normálny život pre seba a deti. V dobrom aj v zlom. Ale nie nechať sa tyrat a ublizovat deťom!

@sova7 tie vykricniky si odpusti. To ze tu autorka zhrnula 15 rokov spoluzitia neznamena, ze mas prehlad, tak sa nemusis tolko snazit. Autorka i tak urobi co uzna za vhodne. To ze by som ho uz nikdy nenechala dieta viezt v aute je snad jasne. Akurat ked sa rozvedu a “otecko” dostane deti na starost, aj ked len obcas, mozes snivat ze ich nikdy autom nevezme. Takze skor nez zuteka je dobre aspon o nieco sa pokusit. My nevieme ci autorka nie je nejaka sekera, ci to nie je nejaka otravna zenska co otravila zivot jemu, ci mu neodopierala sex, neponizovala ho, nevieme nic. Nejaky dovod ten chlap na pitie ma. Mozno ako autorka prebrala cele vedenie domacnosti citi sa byt menejcenny a vsetko jej odovzdal. Ale tu je tisic “mozno”. Preto radim pokus. Akoze co za zo da? Ze sa pokusi pomoct vlastnemu muzovi? Pises nechat sa tyrat, kto ju tyra? Ale nechce sa mi uz reagovat, autorka dostala viac pohladov a rozhodne sa sama co bude robit.

sova7
22. apr 2026
@anonym_adea7d

@sova7 tie vykricniky si odpusti. To ze tu autorka zhrnula 15 rokov spoluzitia neznamena, ze mas prehlad, tak sa nemusis tolko snazit. Autorka i tak urobi co uzna za vhodne. To ze by som ho uz nikdy nenechala dieta viezt v aute je snad jasne. Akurat ked sa rozvedu a “otecko” dostane deti na starost, aj ked len obcas, mozes snivat ze ich nikdy autom nevezme. Takze skor nez zuteka je dobre aspon o nieco sa pokusit. My nevieme ci autorka nie je nejaka sekera, ci to nie je nejaka otravna zenska co otravila zivot jemu, ci mu neodopierala sex, neponizovala ho, nevieme nic. Nejaky dovod ten chlap na pitie ma. Mozno ako autorka prebrala cele vedenie domacnosti citi sa byt menejcenny a vsetko jej odovzdal. Ale tu je tisic “mozno”. Preto radim pokus. Akoze co za zo da? Ze sa pokusi pomoct vlastnemu muzovi? Pises nechat sa tyrat, kto ju tyra? Ale nechce sa mi uz reagovat, autorka dostala viac pohladov a rozhodne sa sama co bude robit.

@anonym_adea7d viktimizacia obete sa hovorí tomu čo tu prave píšeš

zuzubb007
22. apr 2026

Je tu možnosť, že chlap začal piť z depresie, že je možno neschopný, keď žena všetko rieši, prípadne sa cíti mega pod papučou, ja by som takého chlapa ani omylom nechcela, kde nohavice nosí žena, chlap má vedieť všetko spraviť, nie taký mamelut, začal piť, nemá záujem, kašli na neho, každý si vedie život aký chce, a každý si môže sám za to ako dopadne, a to, že viezol opitý dieťa, to by bola posledná kvapka ...

anonym_adea7d
22. apr 2026
@sova7

@anonym_adea7d viktimizacia obete sa hovorí tomu čo tu prave píšeš

@sova7 to by najprv musela byt obet. Ale tu nemame nasilnickeho narcisa, alebo tyrana. Tu mame alkoholika, mozno v depresii. Rozdiel, nemyslis? Tyran “vyzera” inak ako muz tejto autorky. Nerobme obete z kazdej zeny co si to nevie doma upratat.

sova7
22. apr 2026
@anonym_adea7d

@sova7 to by najprv musela byt obet. Ale tu nemame nasilnickeho narcisa, alebo tyrana. Tu mame alkoholika, mozno v depresii. Rozdiel, nemyslis? Tyran “vyzera” inak ako muz tejto autorky. Nerobme obete z kazdej zeny co si to nevie doma upratat.

@anonym_adea7d ty si tá jej svokra?

anonym_adea7d
22. apr 2026
@sova7

@anonym_adea7d ty si tá jej svokra?

@sova7 jasne 😂

autor
22. apr 2026

Toto nieje o tom, že ja mu nechcem pomôcť, ja mu pomôcť chcem, ale nie na úkor seba a deti. Je ťažko komunikovať a riešiť niečo s človekom, ktorý sa zavrie do izby a len spí. Nezaujíma sa o okolitý svet. Ja som urobila teraz jednu vec, ktorá donútila svokrovcov konať a včera ho zobrali k lekárovi a ma ísť na 4 dni na psychiatriu s potom mu chcem vybaviť ešte liečenie. Včera mal svetlu chvíľku a rozprávali sme sa a súhlasil, tak uvidím. Lebo toto tu už bolo a potom znova do toho padol. Ja chcem aby sa z toho dostal, najmä kvôli sebe a deťom ale ja už si s ním život predstaviť neviem.

sova7
22. apr 2026
@anonym_autor

Toto nieje o tom, že ja mu nechcem pomôcť, ja mu pomôcť chcem, ale nie na úkor seba a deti. Je ťažko komunikovať a riešiť niečo s človekom, ktorý sa zavrie do izby a len spí. Nezaujíma sa o okolitý svet. Ja som urobila teraz jednu vec, ktorá donútila svokrovcov konať a včera ho zobrali k lekárovi a ma ísť na 4 dni na psychiatriu s potom mu chcem vybaviť ešte liečenie. Včera mal svetlu chvíľku a rozprávali sme sa a súhlasil, tak uvidím. Lebo toto tu už bolo a potom znova do toho padol. Ja chcem aby sa z toho dostal, najmä kvôli sebe a deťom ale ja už si s ním život predstaviť neviem.

@anonym_autor ak pôjde na liečenie a aj potom to bude ako vždy nie je dôvod ďalej s ním ostávať. On ma tolko problemov sám so sebou ťahá vás dolu nemá snahu si udržať nejaky výsledok snaženia celé dni vyspava opicu ty nepomáhas ty zachranujes a to môžeš len tých co sa topia alebo sú v horiacom dome aj to nie na úkor svojho života. Zachraňovať alkoholika na úkor seba a deti to už nerob. Ak sa pôjde liecit z donútenia ktovie aký to bude mať efekt. Poznám chlapa čo sa takto liecil tri krát a bral to ako dovolenku. Prestal piť až keď sa tak sám rozhodol. Ale alkohol ničí bunky v mozgu meni osobnosť ten človek môže skončiť zle a nemá pocit že by mal so sebou niečo robiť. Málokto má tak silnu u vôľu a motivaciu aby prestal.

autor
22. apr 2026
@sova7

@anonym_autor ak pôjde na liečenie a aj potom to bude ako vždy nie je dôvod ďalej s ním ostávať. On ma tolko problemov sám so sebou ťahá vás dolu nemá snahu si udržať nejaky výsledok snaženia celé dni vyspava opicu ty nepomáhas ty zachranujes a to môžeš len tých co sa topia alebo sú v horiacom dome aj to nie na úkor svojho života. Zachraňovať alkoholika na úkor seba a deti to už nerob. Ak sa pôjde liecit z donútenia ktovie aký to bude mať efekt. Poznám chlapa čo sa takto liecil tri krát a bral to ako dovolenku. Prestal piť až keď sa tak sám rozhodol. Ale alkohol ničí bunky v mozgu meni osobnosť ten človek môže skončiť zle a nemá pocit že by mal so sebou niečo robiť. Málokto má tak silnu u vôľu a motivaciu aby prestal.

@sova7 uňho sa striedajú nálady, včera bol úplne v pohode a všetko chápal a chcel to riešiť, tak uvidíme. On už mal dávnejšie problém s gamblerstvom a spolu sme to zvládli, bez odbornej pomoci, takže ta silná vôľa tam je podľa mňa. Mne on príde normálne, že ma dve osobnosti. O to ťažšie to pre mňa je, pretože chcem odísť od neho kvôli deťom a sebe ale keď je v pohode tak začínam mať trochu pochybnosti. Ale viem, že keď s ním zostanem, tak nebudem šťastná.

sova7
22. apr 2026
@anonym_autor

@sova7 uňho sa striedajú nálady, včera bol úplne v pohode a všetko chápal a chcel to riešiť, tak uvidíme. On už mal dávnejšie problém s gamblerstvom a spolu sme to zvládli, bez odbornej pomoci, takže ta silná vôľa tam je podľa mňa. Mne on príde normálne, že ma dve osobnosti. O to ťažšie to pre mňa je, pretože chcem odísť od neho kvôli deťom a sebe ale keď je v pohode tak začínam mať trochu pochybnosti. Ale viem, že keď s ním zostanem, tak nebudem šťastná.

@anonym_autor vymenil jednu zavislost za druhú. Aj môj otec bol dva týždne v pohode dva mesiace neprehovoril pol roka slopal dva mesiace fajčil a zase slopal. A tak to bolo roky. Aj u teba je to tak vyzerá ok zas mu prepne zbadá že chceš odísť straca ťa zahrá co chces vidieť a zdá sa v pohode. Ty si zavisla na tých pár omrviknach čo ti hodi. Dúfas že ta jeho v pohode tvár ostane už navždy. Neostane. Vždy to bude takáto emocionálna hupacka a chaos. Ty nemáš celý vzťah suplovať psychiatra a odbornú pomoc. Možno keby to bola epizóda vidíš že je to skrat vážna choroba v inak zdravom vzťahu ale toto je vzorec v ktorom on funguje nemieni s tym nic robiť vyzerá to aj na poruchu osobnosti a tá sa odstrániť nedá. A stiahne ťa dolu.

maminkadeticiek
22. apr 2026

Ty nie si povinna ho nielenze zachranovat ale ani presviedcat,ze ma problem.Mas 2 deti,zodpovednost za ne,nazor svokry ta moze ako posledny zaujimat.Nebudem ti hovorit co mas robit,urobis ako uznas ty za vhodne ale so zavislistamu akymikolvek to je vzdy velmi velmi velmi zle.

autor
22. apr 2026

Dnes je zasa všetko inak. Zozral cele balenie Diazepamu a na to sa napil, volala som záchranku ale ani ho nevyšetrili. Vraj je to ok a musí len vydržať a ja mu mám byt oporou. Ale mne je kto oporou, ja už nevládzem. Volala som svokrovi, najlepšie by bolo, keby ho zoberú k sebe domov, tak vedia dohliadnuť, aby nepil a nerobil hlúposti, ja nemám šancu, keďže som v práci. Svokra kričala, že v žiadnom prípade, ona ho tam nechce, nemám na ňu slov. Podľa mňa tam to cele vzniklo, jeho foter tiež pil a bol prísny a ona zasa neprítomna, nikdy sa mu nevenovala, nikdy nemali žiadny vzťah, on sa ešte ako tak zaujíma, ona vôbec, ale na mňa hádže špinu. Strašne som vytočená

anonym_054503
26. apr 2026
@anonym_autor

Dnes je zasa všetko inak. Zozral cele balenie Diazepamu a na to sa napil, volala som záchranku ale ani ho nevyšetrili. Vraj je to ok a musí len vydržať a ja mu mám byt oporou. Ale mne je kto oporou, ja už nevládzem. Volala som svokrovi, najlepšie by bolo, keby ho zoberú k sebe domov, tak vedia dohliadnuť, aby nepil a nerobil hlúposti, ja nemám šancu, keďže som v práci. Svokra kričala, že v žiadnom prípade, ona ho tam nechce, nemám na ňu slov. Podľa mňa tam to cele vzniklo, jeho foter tiež pil a bol prísny a ona zasa neprítomna, nikdy sa mu nevenovala, nikdy nemali žiadny vzťah, on sa ešte ako tak zaujíma, ona vôbec, ale na mňa hádže špinu. Strašne som vytočená

@anonym_autor tak mňa asi picne. Svokra zlyhala.ako matka na cel3j strane a ty ju máš ešte yeraz synáčikovi suplovať? By som ho zbalila (tvojho manžela) a bez rex̌í odniesla k nim..ja mám tiež svokru čo si myslí že mam jej synáčikovi nahrádzať matku. Mašťastie je veĺmi ďaleko.

sova7
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ak s ním ostaneš toto ťa čaká celý život. Seriem taku radu zdravotníkov že máš byt oporou. Zavislakovi. Mňa by nezaujímalo či ho tam svokra chce alebo nechce. Bud pôjde k nej alebo sa liečiť je to jeho mama nech sa o neho stara ty sa potrebuješ postarat o deti. Vidis kde takéto zvyky vznikajú. Myslis že ty si úplne pritomna psychicky pre deti keď riešis ozrana? Emočne labilneho chlapa. Majú to čo tvoj muž doma keď vyrastal. Ty môžeš ten kruh zastaviť. Inak si tie vzorce deti ponesu ďalej do svojej rodiny. Riešis všetkých a všetko. Miesto seba a deti ano to je najľahšie ostať s opilcom to už poznáš a je to ľahšie ako ísť do neznáma a počúvať výčitky okolia. Ale ak to zvládneš sama s deťmi tak čo vahas? Tebe takýto život ako más fakt vyhovuje? On je závislí na alkohole ty na ňom a jeho zachranovani. Vytvoril si presne takú rodinu akú poznal z detstva. Otec pije mama zachraňuje. Pre tvoje deti je toto tiez vzor normálneho zdravého vzťahu. Iný nepoznajú.

anonym_0b8900
30. apr 2026

Mam podobne problémy ako opisuješ s tým rozdielom že ja mám tri deti a muža ktorý pije a potom vyvádza. 12 rokov bojujem s jeho démonmi , prehováram nech ide na liečenie …chvíľu chodil kAA… potom Psycholog… no vždy to niak prehrmelo , veď zažili sme aj pekne chvíle… navyše mame deti ….chvilu je dobre A potom znova exces……zijem neustále v takom strese, strachu a hneve kedy to zas príde, že už prichádzam o zdravý rozum… motiváciu žiť….mam strach čo bude somnou a s detmi….posun z jeho strany žiadny…. Tak som sa po poslednom excese rozhodla odísť. Zaciatkom roka som sa odsťahovala do podnájmu s detmi a keď ostal sam a dostal do ruk rozvodové papiere tak sa chce konecne liečiť. Ale pre mna je už neskoro, zhnusil sa mi , veľa krát má sklamal, veľa krát má donútil uvažovať nad rozvodom, už ho nechcem zachraňovať. Teraz neľutujem, sme rozvedení, som spokojná mám kľud aj deti to prijali vpohode. On ostal sam a ide to s ním dole vodou. Teraz ho zachraňuje svokra-( uz teraz musí keď som sa toto vzdala ja ), ale moc sa jej nedarí, zdá sa pochopila aké je to ťažké.
Ty nemaj výčitky, kto nechce pomoc, tomu nepomozeš. Zvládať deti a takéhoto “manžela “ to je nad ľudské sily -to ta zničí skôr či neskôr. Keď odídeš tak možno začne so sebou niečo robiť, a potom sa ty môžeš rozhodnúť či mu budeš chcieť podať pomocnu ruku.

anonym_7fc2bf
30. apr 2026

Úplne ťa chápem .Každá mamička takéhoto chlapa povie že za všetko môže nevesta.Pozrie sa niekedy tá svokra nestranne aspoň na chvíľu či nemá náhodou tá nevesta pravdu?nebude vadiť tej svokre že keď jej syn vozí ožratý svoje deti v aute môže sa im niečo stať?ak máš pocit že to treba skončiť tak to skonči.Skor než bude neskoro

Strana
z2