Som zlá nevesta, som zlý človek?
Ahojte, chcem sa s vami podeliť o skúsenosť a aký máte na to názor.
Mám manžela, ktorý mal vždy veľmi blízky vzťah s matkou, myslím si, že miestami to bola a je opičia láska. Ale rešpektujem ju, snažím sa jej pomáhať, vždy som bola ku nej láskavá. Nemyslím si, že je zlá žena, vychovala dobre svoje dieťa a celý život obetovala rodine. Keď jej zomrel manžel, môj manžel/jej syn sa veľmi na ňu upol, keď následne zomrela moja mama, tak sa upol na tú svoju ešte viac. On jej dáva naozaj prednosť predo mnou, pred našou rodinou, reálne naše plány musia ísť do úzadia, lebo on má plány so svojou mamou. Je jedináčik. Svokra ochorela a môj manžel zrazu nepozná vlastne nič iné, iba svoju mamu a všetok svoj voľný čas je u nej. Na nás a na rodinu mu zostáva minimum času. Ľudia, poviem teraz strašnú vec a ja sa za to tak veľmi hanbím a veľmi sa hnevám na seba, ale sama seba sa pýtam, to dokedy ešte toto bude trvať? Dnes som sa pristihla pri tom, že som si pomyslela, že ona (81r) nás vlastne všetkých ešte prežije. Je vo veľmi stabilizovanom stave a podľa lekárov dokáže takto žiť kľudne aj 10 rokov. Jej sestra sa dožila 90tky, druhá sestra má 87r prekonala rakovinu a žije, dlhovekosť majú v rodine. Veľmi sa na seba za to hnevám. Ak by manžel mal normálny zdravý vzťah s matkou a neuprednostňoval by ju pred nami, tak by ma to ani nenapadlo. Rozmýšľam nad rozvodom, takto to ďalej nejde. On hovorí, že čo riešim, že je to normálne, že predsa to nebude trvať roky... ale už to trvá rok a nemení sa to, skôr je to horšie.
A ja si potom ešte prídem ako zlý človek. Nechcem si postaviť moje šťastie na nešťastí niekoho iného. Opakované rozhovory nepomohli. Svokra má vnúčatá veľmi rada, ale deti k nej chodia oba tak raz za mesiac. Chalani sú už dospelí, majú ju radi, ale majú aj svoje životy.
@anonym_autor nechapem, ty si nejako tazko chora? Bola som na CT hlavy aj na MRI a ani by mi nenapadlo tahat tam muza. Naco? A na druhej strane, mas dospelych synov, tak ich zapoj. Snad mozu ist s mamou na vysetrenie ked je to nutne.
A mimo dr. Ty si nevies urobit vlastny program? Potrebujes aby ta muz drzal za ruku? Ved sa zabav sama. Mozno muz uteka k mame lebo ta ma plne zuby s tym aka si nesamostatna a vysadena na jeho mamu. Mozno u nej ma klud.
@anonym_a9e1e5 tu je pointa inde nepochopila si to
@michaela329 pobyt pre dvoch? Blázniš? My sme nikde neboli posledný rok. On je viac menej iba u nej. Domov chodí občas cez týždeň, zobrať si čisté veci, dať sa dokopy. Do týždňa si jednu - dve noci spí doma. Zvyšok je u nej. Lebo sú spolu do večera a potom mi napíše, že ostáva spať u mami, veď tam má preto novú posteľ.
@anonym_autor buď rada, že už máte veľké deti🤪mali ho neskoro a tak to je.Mam rada tie vety deti sú veľké užívajte si.Casto pride starostlivosť o rodičov a zase sa o niekoho staráte neviem kedy si má človek užívať.Tvoja svokra chce pozornost a spoločnosť muža nezmenis a ty sa budeš trápiť.V blízkom okolí to máme tak isto bratranec už rok býva u tety a nemusel by...je tam aj otec.Tiez jedináčik a doma a dieťa 15 r
No neviem, ty si jeho manželka, matka jeho deti a on sa takto sproste na teba vykašľal??? Mala by si byť pre neho na prvom mieste. Samozrejme, že rodičom treba pomôcť, no treba nájsť zlatú strednú cestu a nie sa na manželku úplne vykašľať!!!! Tak takéto chovanie by u mňa neprešlo. Jasne ti dal najavo, že hráš druhé husle ...podľa toho by som sa zariadila. Si mladá žena a podľa písania aj citlivá a aj trpezlivá,keďže už rok toto trpis
@7miriam77 ako pise on je prilepeny na mamičke od začiatku len posledný rok sa to celé ešte viac prehĺbilo mamička asi konečne našla spôsob ako ho dostať k sebe úplne
@anonym_2b40b1 zato Tvoj kompas je skôr amoralny, snáď svojím deťom predlozis komplet vyúčtovanie, keď už vypisuješ o ich utierani zadkov a kŕmení. Nikto nepíše, že sa o svojich blízkych nemáme starať - ale nemá nás to stáť naše ostatné vzťahy. Tvoje degresivne zmýšľanie naopak ukazujes každým ďalším komentom, lebo nič nie je humánne na tom, aby jedna matka urobila zo svojho syna náhradného manžela. Je to choré - rovnako ako robiť si deti a potom im vykrikat ako si och chovala a utierala im zadky, Ty morálny kompas.
@michaela329
Tak prosím,skús mi vysvetliť.
Ako sa chceš starať o rodiča,resp.ho dôstojne doopatrovať bez toho,aby si obmedzila svoje osobne pohodlie,resp.ako píšeš ,vzťahy?
Samozrejme,že nie všetci sa s tým do dôsledkov dokážu stotožniť.
Ja som si tým prešla,a viem o čom píšem.
Ty zjavne nie
Bohužiaľ takto to dopadne keď si niekto nájde mamickara. Funguje to lebo si láskavá a dobrá. Nezmenis nič. Buď budeš stále tá druhá po mamičke s ktorou je on vo vzťahu alebo ho vrátis mame. Od začiatku tam nebolo nič v poriadku a ženy by si nemali s takýmito chlapmi vôbec zacinat. Kým on nedokáže odísť prestrihnut pupočnú šnúru postaviť sa za svoju ženu nikdy nebude partner ani skutocny chlap. A ty si vydatá slobodná mamička. Nie si zlá ani on ani jeho mama. Len si vstúpila do divnej vzťahovej dynamiky osamelá mamička a na ňu prilepený syn neschopný samostatného života a buď to budeš takto akceptovať alebo jej ho necháš. Si v nedostojnom vzťahu podobne ako milenka ženatého muža. Máš už dosť rokov na to prestať prosiť o lásku niekoho kto ti ju nikdy nedokáže dať lebo ju už dáva niekomu inemu. Ty nie si jeho priorita. Chces takto zahodiť celý život? On už ma lásku aj vzťah deti mas dospelé a kedy budeš žiť ty? Ešte by si stihla skutočný vzťah partnera možno spokojnejší život bez tohto spolubyvajuceho. Radšej skôr riešiť seba ako nosiť vodu v koši a v starobe lutovat stratený život. Nezmení sa to. On nechce a jediné čo vníma ľúbi rešpektuje chce je jeho mamička.
@anonym_2f0ac6
Veľmi romantické,až mi slza vyhŕkla.
Neradil ti AI?
@michaela329
Tak prosím,skús mi vysvetliť.
Ako sa chceš starať o rodiča,resp.ho dôstojne doopatrovať bez toho,aby si obmedzila svoje osobne pohodlie,resp.ako píšeš ,vzťahy?
Samozrejme,že nie všetci sa s tým do dôsledkov dokážu stotožniť.
Ja som si tým prešla,a viem o čom píšem.
Ty zjavne nie
@anonym_2b40b1 takže tam je dôvod, zatrpknuta. Tak napríklad dôstojné je aj zabezpečiť opatrovanie. Dôstojné a normálne je myslieť na svoju starobu dopredu - nie tak, že deti moje, poďte mi teraz slúžiť, lebo som vam rite utierala. To s dôstojnosťou nemá absolútne nič spoločné. A my momentálne tiež máme svokru vo vyššom veku vdovu a predstav si, ona si z môjho muža nerobí nového manžela ako svokra autorky.
@anonym_2f0ac6
Neradil ti AI?
@anonym_2b40b1 nie nebolo treba. Životné skúsenosti al nepotrebujem plus štúdium rodinných vzťahov a porúch osobnosti
@anonym_2f0ac6
Neradil ti AI?
@anonym_2b40b1 skus možno aj ty použiť AI a nechaj si vysvetliť ako 5 ročnej (k tvojej úrovni) to co autorka píše. O svokru sa absolútne nijak netreba starať, jej syn je proste nechutný mamickar ktorý by sa najradšej vrátil doslova odtiaľ, odkiaľ vyšiel.
PS progresívci su teraz s tebou v miestnosti?
@anonym_autor
Ja si myslím, že nie si sebec ty, ale tvoja svokra.
Chápem, že potrebuje pomoc, ale toto už vyzerá tak, že býva so svojou mamou a nie s tebou. Je jedno, že to nebude trvať navždy, ale vy sa s mužom úplne odcudzíte... Nechcem ti hovoriť čo máš robiť, ale ja by som si život v tomto prípade asi zariadila podľa seba. A tento muž by v ňom zrejme nemal miesto. Držím palce, aby si sa rozhodla čo najlepšie.
@anonym_a9e1e5 tu je pointa inde nepochopila si to
@anonym_2f0ac6 ta nech napise pointu hned a nie omacky ze s nou muz nejde na CT a pritom ma dvoch dospelych synov. Mne pride ze skor ona je upnuta na muza, caka ze ju bude zabavat a ten uteka k mame nech ma od nej pokoj. Sak tam uz aj prespava vacsinu tyzdna tak o com to je? Problem nie je jeho mama, problem je ze mu ju uz nechce a riesi to takto.
@michaela329 pobyt pre dvoch? Blázniš? My sme nikde neboli posledný rok. On je viac menej iba u nej. Domov chodí občas cez týždeň, zobrať si čisté veci, dať sa dokopy. Do týždňa si jednu - dve noci spí doma. Zvyšok je u nej. Lebo sú spolu do večera a potom mi napíše, že ostáva spať u mami, veď tam má preto novú posteľ.
@anonym_autor A inak tej jeho mame to neni blbe ? Neciti sa hlupo ze ho taha v kuse od manzelky, od rodiny ? To nechapem. Mne by bolo trapne samej zo seba, ze rozvraciam rodinu syna. A keby to bolo fakt nieco nevyhnutne, ale dennodenne debilyny nakup sem nakup tam, a este tam aj prespava. Sice kolegyna tiez sa tak strieda s bratmi pri svojej 84r.mame ale ta uz zabuda, je slaba, kde tu spadne, asi troska v horsom stave ako tvoja svokra. Ale zas oni s partnerom nemaju deti a uz sa s tym nejak naucili zit ze chodieva tiez parkrat do tyzdna spat ku mame. Beru to ako fakt. Jedine sa s muzom porozpravat, ze rakto zit necgces a podla odpovede, reakcie sa zariadit. Niektori muzi realne nechcu vlastne nic zmenit, chcu si zit svoj kludny zivot. Ci s manzelkou ci bez, je im to u prdele.
@anonym_autor A inak tej jeho mame to neni blbe ? Neciti sa hlupo ze ho taha v kuse od manzelky, od rodiny ? To nechapem. Mne by bolo trapne samej zo seba, ze rozvraciam rodinu syna. A keby to bolo fakt nieco nevyhnutne, ale dennodenne debilyny nakup sem nakup tam, a este tam aj prespava. Sice kolegyna tiez sa tak strieda s bratmi pri svojej 84r.mame ale ta uz zabuda, je slaba, kde tu spadne, asi troska v horsom stave ako tvoja svokra. Ale zas oni s partnerom nemaju deti a uz sa s tym nejak naucili zit ze chodieva tiez parkrat do tyzdna spat ku mame. Beru to ako fakt. Jedine sa s muzom porozpravat, ze rakto zit necgces a podla odpovede, reakcie sa zariadit. Niektori muzi realne nechcu vlastne nic zmenit, chcu si zit svoj kludny zivot. Ci s manzelkou ci bez, je im to u prdele.
@anonym_c2e09c na starobu sú ľudia sebci a už im to tak nemyslí.Nikto nechce byť v starobe a chorobe sám ja by som ju nasťahovala k sebe😆muž tam môže byť 5-10 r
@anonym_c2e09c na starobu sú ľudia sebci a už im to tak nemyslí.Nikto nechce byť v starobe a chorobe sám ja by som ju nasťahovala k sebe😆muž tam môže byť 5-10 r
@anonym_1ded2b To su take typy, co ani z voza ani na voz. Tu by zrejme neprestahovali ani za nic. Ta sa bude drzat svojho bytu/domu zubami nechtami a ty syncek moj sed tu pri mne cele dnu cele noci
@zmrzlinka2021 píšem to v úvode, niekoľko veľmi hlbokých rozhovorov, kde som mu povedala, že už takto nevládzem ďalej.
@anonym_autor tak teda tvoja svokra vyhrala na plnej čiare. Veď ktorá matka by nechcela mat na starobu pri sebe svoje milované dieťa. Ja by som tiež chcela, priznávam úprimne, I keď viem, že je to maximálne sebecké a dúfam, že to svojim deťom nikdy nespravím. Len mnohí starí ľudia sú egoisti, chcú si utrhnut maximum pozornosti svojich najmilších. Nehľadiac na nič, jednoducho vedia, že ich čas je krátky a túžia po blízkosti svojich deti. To, že ubližujú druhým okolo seba, nedokážu prekonať. Bojím sa, že budem rovnaká, ale dúfam, že svoje deti vychovam tak, že v takejto situácii nezanedbaju svoju rodinu.
@anonym_autor ak bol taky aj pred tym, tak on uz iny nebude.
@domkakvet bol taký len autorka mala ešte menšie deti a nepociťovala tak samotu.A bude to horšie a horšie s vekom a dg svokry

@anonym_autor
A tebe vadi,že jej jediný syn je chce vrátiť to,čo dostal?
Keď má svoju mamu rád a vie,že tu už dlho nebude,tak ty mu to vyčítaš?
Uvedom si jedno,on je príklad aj pre svoje deti.
Ak ty budeš mať 80 a tvoja nevesta bude mať podobný postoj ako ty?
Môžeš sa hanbiť!
Prečítaj si rozprávku " Starý bodrík a vlk"...
@anonym_2b40b1 tu ide o závislosť nie o zdravy vzťah matky a syna