Starostlivosť o deti
Ahojte, chcela som sa spytat ci by ste mi vedeli povedat podla coho sud prideluje starostlivost o deti rodicovi.. Akp myslim ci su nejake veci co musi rodic splnit aby mu boli deti zverene.. Dakujem
Nie niesom ani alkoholik ani na drogach, este sa nic nepohlo, stale neviem kam z konope, nic sa nezmenilo, len teda rozmyslam ze ked pride k tomu bojim sa aby mi deti nezobrali, to by som umrela! To ma asi aj trosku brzdi!! Neviem uz som mu tolko vykricnikov davala a stale ziadna zmena, teraz sa pre istotu nebavime! Vsak naco... Diky za info
@macus30 pamätám si témy, ktoré si zakladala, nedá sa predsa len ešte zabojovať? Nesúhlasil by s párovou terapiou? Možno by som mu na rovinu povedala o čom uvažuješ, že takto skrátka ďalej žiť nechceš, ale si ochotná pre záchranu manželstva urobiť maximum, ak bude snaha aj z jeho strany.
Ja som mu to povedla 100 krat, uz si pripadam na smiech, poradnu odmieta, jeho vyjadrenia su ze on na problem, ze ho mam iba ja. A ked zasrandujem aby sa na mna usmial tak povie ze nema dvovod sa na mna usmiat, ze mi nema preco verit a vela dalsuch veci!
@macus30 tak potom mu povedz, že ak on nechce niečo s vaším manželstvom urobiť, je ti to ľúto, ale nebudeš predsa niekoho nútiť, aby sa k tebe správal ako manžel, keď nechce. Daj na stôl žiadosť o rozvod, spýtaj sa ho, ako si predstavuje ďalej vašu starostlivosť o deti, akou sumou bude na ne prispievať a pod.
Asi mas pravdu, vyskusam to takto.. Uvidime ako to bude, lebo mame velke problemy s komunikaciou, vsetko konci hadkami.. Takze uvidime!
@macus30 hádky by možno ani neboli to najhoršie, ak by váš vzťah niekam posunuli, dá sa to urobiť aj tak, že sa do hádky nedáš vtiahnuť, horší, oveľa horší je jeho nezáujem. Si teraz zrejme na MD, takže finančne závislá na ňom, možno by som s rozvodom počkala, kým sa nezamestnáš. Hľadaj prácu, porieš si bývanie po rozvode, máš možnosť ísť k rodičom? Písala si v inej téme, že si už dva krát odišla, predpokladám, že k nim. Ak by to bolo možné, bolo by to fajn, pomohli by ti s deťmi, budeš to v prvých rokoch potrebovať. Aj keď teraz tiež zvládaš všetko sama, muž ti nepomôže s ničím, ale keď budeš pracovať, deti v škôlke, škole, pomoc potrebovať budeš. Neviem, koľko má tvoje najmenšie dieťa, ale išla by som cestou, že ja do zamestnania, deti do predškolských zariadení, dve staršie už myslím chodia,prestať mužovi robiť full servis, nie, že mu nebudeš nakladať jedlo, ty nebudeš ani variť, ak nepriloží ruky k dielu a nezačne normálne komunikovať. Ale treba to robiť bez hádok, výčitiek, s úsmevom. Je to ťažké, ale dá sa to naučiť. Možno by táto zmena s ním niečo urobila, ak nie, možno by s ním zatriasla tá žiadosť o rozvod, ale tú by som si nechala ako úplne poslednú možnosť, keď všetko ostatné zlyhá. Začni teraz hľadať prácu a jasle, zároveň trénuj to, ako sa nedať za žiadnu cenu vtiahnuť do hádky. Vyčíta ti, ak dieťa piští, že je to tvojou výchovou? Iba podotkni - nie mojou, našou, dieťa vychovávaš aj ty,teda mal by si. Úsmev a už žiadne ďalšie slová. Zmeň sa na pokojnú, usmievavú, vyrovnanú (aj keď vo vnútri to cítiš inak), že nepomáha? No ani po rozvode nebude,maximálne si deti bude brať, aj to nie je isté. Skús to,držím palce.
Oki dakujem.. Uvidim ako to pojde.. Len uz som vo faze kedy mi to je jedno, pretoze to riesim min. 2 roky.. Doteraz sme sa nikam neposunuli... Otras...ja sama to zmenit nedokážem...
@macus30 sama s tým neurobíš veľa, chcieť musia dvaja. No teraz si v inej situácii, ako pred dvomi rokmi a v inej budeš, keď budeš pracovať. Skúsiť môžeš zmeniť seba a tvoj prístup k nemu. Bez hádok, ale aj bez full servisu. A nemôže ti to byť jedno, už len kvôli deťom. Držím palce.

ak nie si alkoholička, nie si na drogách a máš kde bývať, deti budú s najväčšou pravdepodobnosťou zverené tebe. Môžeš požiadať o predbežné zverenie detí do tvojej starostlivosti. Vaše manželstvo sa zrejme posunulo tam,kam sme predpokladali, že sa posunie 😒 , tvoj manžel sa ti vyhráža, že ti nedá deti? To býva častým športom, ale v drvivej väčšine prípadov ide len o vyhrážanie, len preto, aby manželke ublížili, alebo ju nejako zastrašili.