Stretávanie otca so štvormesačným synom
Ahojte baby, chcem sa poradiť .
Rozvádzame sa s mužom a synček má 4 mesiace , ako často mám dovoliť a či vôbec, aby muž prišiel za malým a na ako dlho? Ako ste to riešili vy pred rozvodom? Vdaka
Či máš dovoliť ???? Žena zlatá, to si berieš dieťa ako rukojemníka? Je to jeho otec a súd rozhodne ako často a za akých podmienok bude môcť byť so svojim synom 😨
@dankabodvanka čítaj žena zlata riešim pred rozvodom, nie po! Teda kým súd rozhodne. Pretože mám známu a ona napríklad čakala na súd a dovtedy jej muž sa s malým nestykal preto sa pýtam a nie hneď ma tu napádať že držím dieťa ako rukojemníka.
@sttimi spamätaj sa, dievčatá majú pravdu. Veď dokedy neurčí súd, tak nech sa otec stretáva s dieťaťom ako sa dohodnete a kľudne to tak môže byť aj po súdnom rozhodnutí, je to na tebe a na tvojom bývalom, striktne to nemusíš dodržiavať, samozrejme v prípade, že otec bude mať záujem a ty budeš normálna.
@sttimi takze moja zlata, momentalne, kedze ste manzelia ma uplne rovnake prava ako ty, takze ked si vezme ten kocik s dietatom a odide, tak moze a policia nic nezmoze, pretoze je jeho otec ma rovnake rodicovske prava, nemas ho vo svojej starostlivosti urcenej sudom, nemas predbezne opatrenie schvalene sudom, nemas nic a je podla mna absolutne normalne, ked sa otec chce vidiet zo svojim dietatom, ze mu to umoznim....To, ze ste sa nezhodli v spolocnom zivote vy dvaja, to nic nemeni, ze ste rodicmi
Ahoj, ja som rozvedena uz pomaly 3rok..Riesili sme to dohodou a je to lepsie ak sa viete dohodnut dopredu, tak sa to zakomponuje do rozvodu.A potom aj sudkyna rychlejsie rozvedie.Len musite s tym suhlasit obaja....Tak isto ako aj vyzivne na maleho...Ma 4-mesiace, je malinky....Urcite by som nebranila sa stretavat s tatom aj pred aj po rozvode....Ale vzhladom nato, ze je taky maly by som asi chcela byt pritom...Ja uz som mala omnoho starsie deti...
Kym neexistuje dohoda, Prip. rozvod a uprava rod.prav a povinnosti, dovtedy dieta moze hocikedy vziat, na Kolko chce, Aj bez tvojho suhlasu. Aj keby ti ju vobec nevratil.
A teda....mas 2 moznosti:
Rodicovska dohoda, Ak sa viete dohodnut, dolozit k rozvodu
Ak sa dohodnut neviete, sud urci Ako uzna za vhodne za pritomnosti kolizneho opatrovnika
Zohladnuje sa Napr.to, ci si kojaca matka, vek dietata.
Spravidla do 3rokov Urcuje sud navstevy za pritomnosti matky.
A Ano, dovolit MUSIS, pretoze na SK maju otcovia rovnake rodicovske prava Ako matka. Ak by si porusovala pravoplatne rozhodnutie sudu, hrozi ti pokuta. Pokial otec ma o dieta zaujem, navstevy mu umoznene byt musia a Aj budu.
@guinevre Autorka zjavne čakala iné odpovede, preto je taká útočná 😀 Určite očakávala niečo podobné, ako "nedaj mu ho vôbec, je to kretén, keď ťa opustil" 😅
@sttimi pokial nemate nieco urcene uradne (sudom), tak mate v podstate rovnake pravo na cas straveny s dietatom. Nemala by si mu zakazovat stretavat sa s dietatom,, pokial na to nie je relevantny dovod - napriklad ak by otec bol opilec, narkoman, nasilny voci dietatu a podobne.
Moje dieta bolo vacsie v case pred rozvodom... pri takom malom neviem, ako by to bolo najspravnejsie.... ci stretavanie sa otca v tvojej pritomnosti alebo aj bez...zalezi, ci napr. kojis, ak aj nie, tak ci je manzel schopny ho nakrmit, prebalit, prezliect, proste samostatne sa on postarat.
Kojis ci nie? To robi dost rozdiel ohladne moznosti ako sa dohodnut ohladne styku s dietatom
@bratislavcankanm Nakrmit, prebalit a prezliect dokaze snad kazdy. Dokonca aj moj otec, co si to 1. krat vyskusal na vnucke to dokazal...
@sttimi 1. má budúci exmanžel záujem stretávať sa s dieťaťom?
2. máš nejaký vážny dôvod obmedzovať ich vzájomný kontakt?
Že sa rozvádzate je jedna vec, ale rodičovstvo sa tým nekončí. Nerieš si svoje mindráky a ublížené ego cez dieťa.
Samozrejme nebudeš dieťa budiť o tretej ráno lebo otecko si zmyslel a kým je dieťa plne dojčené, tak tiež mu ho nebudeš dávať na celý týždeň. Máš právo spraviť si svoj program s malým, nemusíš skákať ako ex píska, ale zas nebuď zbytočne krava... Kľudne aj každý deň nech príde na hodinku pokočíkovať, ty máš zatiaľ čas pre seba. Časom dieťa podrastie, môžu sa jednotlivé stretnutia predĺžiť a aj intervaly medzi nimi, napríklad každý tretí deň ale na celé poobedie a podobne.
Ste dvaja dospelí, tak sa podľa toho skúste správať.
@sttimi Príjemný pekný deň. Moje rodičia rozviedli kedy som mal 12 rokov. Bola som veľmy naštvaná, a to nechal strach môjho srdca. Trvalo mne opustiť môjho otca ratane aj moje mamina. Chcela som velmy chcela som chápať prečo. No moje mamina nikdy nie otpovedal na moju otázku. Nikdy nie povedal zlé slovo môjho otca, nikdy, opačne chcela aby najviac času trávime spolu, pretože potrebovali sme músky vzor. Vy máte spolu malé bábätko a potrebuje rodičovský lásku a nie kridu čo my dospelý niekedy ani neuvedomujeme. Nieviem ako moje myšlienky prišli kedy som mal 16 rokov, začala som pomodliť pre moje rodičia aby naidu mier, aby naidu cestu spolu, a pod 7 rokov zase žili spolu. Nie sme dokonale ľudia ale niekedy veľmy sebecký rátane aj sama sebe. Niekedy očakávame a vinime druhého. Prepáč to prosím nieber to osobné. To je moje skúsenosť. Prajem aby naidete správnu cestu, aby dokážeš opustiť tvoju muža napriek tomu že vaša spoločenský život končilo. Každý má svoju minulosť a veľa krát nie poznáme, pretože nie dokážeme otvoriť naša srdca hlboko. Prajem tebe veľa láskavý moment. 🙏❤🙏

@sttimi nie som rozvedena, ale ako dieta rozvedenych rodicov ti poviem, nebran v stretavani s otcom, ak on bude mat zaujem sa stretavat, umozni to, dieta nemoze za to, ze to rodicom nevyslo.