icon

Ako zvládať stretávanie exmanžela s dcérou a priateľkou?

Dnes o 11:48

Ahojte ženy, potrebujem poradiť ako zvládať takéto situácie.

Čaká nás rozvod, nežijeme spolu už rok, dcéra je maličká, muž s ňou doteraz stretávanie nič moc, všetku starostlivosť zabezpečujem iba ja, on ju nikdy ani neprebalil, pokiaľ majú stretávací deň s ex tak sa o dcéru stará svokra.

Posledné stretnutia s dcérou muž úplne odignoroval, teraz naposledy ju teda zobral von a dozvedela som sa, že bol s nejakou ženou, predpokladám, že sú spolu max mesiac.

Dobre, ja asi aj žiarlim aj keď by som s ním už nikdy byť nechcela (alkohol, nevera, manipulácia, vyhrážanie). Ale príde mi hrozné, že si z nášho dieťaťa robí rekvizitu, aký je on skvelý vzorný otecko, keď sa mu to hodí.

Rozumiem, že každý sa posunie ďalej a bude mať nový vzťah, ale toto je jeho už tretia frajerka od našeho rozchodu, každú aj tak podvádzal. Ja keby stretnem nového muža určite ho nepredstavujem dcére, kým si nie som istá, že je to stabilný vzťah a môžem tomu človeku veriť.

Cítim momentálne veľkú bezmocnosť z toho, že nemám dosah a kontrolu nad tým s kým vôbec dcéra je a ako sa jej muž venuje keď sú sami.

Ako ste riešili tieto situácie po rozchode?

Strana
z2
anonym_cf0ef6
Dnes o 11:53

Nemas na to dosah, presne tak. Ci sa stara on, ci babka, hlavne, ze je o dietatko postarane. Co sa tyka tej priatelky - rozhovor s nim mozes skusit, ze nech si najprv stabilizuje vztah a potom predstavuje dietatu nejaku novu "tetu", ze na co hned...

anonym_551c51
Dnes o 11:53

@anonym_autor poznala som 4-5 frajerok môjho otca v priebehu 6 rokov 🤣. Okrem jednej, s ktorou som v kontakte do dnes (aj keď otec už nie) si nepamätám ani ich mená, viem, že niektoré ďalšie som nestihla ani spoznať, takže som ich len číslovala. Nezanechalo to na mne žiadne následky, s otcom v kontakte už nie som tiež (ale to je iný príbeh)

anonym_7661db
Dnes o 11:57

je rovnako rodič ako ty, takže to ským sa stretáva je jeho vec, ktorú ty riadiť nemôžeš.. a ak je naozaj taka mala (ked pišeš že nosi plienky) tak taka mala ani netuší ..

anonym_71db5f
Dnes o 12:05

skor ako tych tiet by som sa bala vplyvu toho chlapa na dceru v neskorsom veku

manipulacia, alkohol, vyhrazanie ...

anonym_0cb907
Dnes o 12:09

@anonym_autor nič s tým nespraviš, tiež som nechapala a teda stále nechapem ako si ex (gembler) našiel manželku s ktorou ma dceru, ale budiš .. ale zmenila ho, možno to potreboval, niekoho takeho ako je ona, prajem mu to..
Cize cez to sa prenesieš a hlavne keď si najdeš aj ty niekoho iného, ale odporucam, nepodkušaj dieťa proti otcovi ani proti jeho známosti , to sa nerobí

anonym_4b39c2
Dnes o 12:12
@anonym_7661db

je rovnako rodič ako ty, takže to ským sa stretáva je jeho vec, ktorú ty riadiť nemôžeš.. a ak je naozaj taka mala (ked pišeš že nosi plienky) tak taka mala ani netuší ..

@anonym_7661db. je rovnaký rodič 🤣to pobavilo. V tomto štáte bohužiaľ, s tým sa nedá nič robiť

autor
Dnes o 12:14
@anonym_71db5f

skor ako tych tiet by som sa bala vplyvu toho chlapa na dceru v neskorsom veku

manipulacia, alkohol, vyhrazanie ...

@anonym_71db5f áno toho sa samozrejme bojím, bohužiaľ pred súdom je rovnako rodič ako ja, predpokladám, že za pár rokov budem čeliť návrhu na striedavku..

autor
Dnes o 12:16
@anonym_4b39c2

@anonym_7661db. je rovnaký rodič 🤣to pobavilo. V tomto štáte bohužiaľ, s tým sa nedá nič robiť

@anonym_4b39c2 veď to, rovnaký rodič určite nie je, ja to ozaj beriem tak, že je to iba moja dcéra

miriamzba
Dnes o 12:17

Ani ja by som nebola nadšená, ak by moja dcérka mala brať takéto lahkovazne správanie ako nejaký mužský vzor, ako nejaký akceptovatelny standard. A hlavne do buducna. Ináč, čo on vlastne tým tetam nabulika?... má malinku dcérku a už sú s jej mamou od seba, to je trochu podozrive.
S Tvojim mužom rozumná dohoda nehrozí, tak asi by som to zmienila koliznej, nech poradí.
A snažila by som sa začať nový život niekde ďalej, hladala by som možnosti.

anonym_88ecb9
Dnes o 12:17
@anonym_autor

@anonym_71db5f áno toho sa samozrejme bojím, bohužiaľ pred súdom je rovnako rodič ako ja, predpokladám, že za pár rokov budem čeliť návrhu na striedavku..

@anonym_autor Úprimne?Tie ženy nevedia nič presne ako ty, ony s ním aspoň nemajú dieťa. Nehnevaj sa na tie ženy. Výber otca bol tvoj. Tento si môže podať žiadosť aj byť americkým prezidentom, nikdy sa ním však nestane. Presne to, čo hral na Teba, hraje na každú. Ale dieťa platí nie za tie ženy, ale preto, čo za otca si jej dala.

anonym_918049
Dnes o 12:18

@anonym_autor nemas a nikdy nebudes mat na to dosah. poviem ti, ze ja som cely cas v stabilnom jednom vztahu od rozvodu a caka ma svadba.. exmanzel ma asi 3ty vazny vztah, medzitym aj nejake kamosky... jedine co mozes je nastavit si pravidla s danou zenou a to je asi tak cele... tiez ma to mrzelo, ze ja som k tomu pristupovala zodpovedne a nasa dcera mojho partnera prvy rok nepoznala... exmanzel kade koho jej doniesol... dieta rychlo pochopilo, ze to nie su kamosky... ale respektuje to a ma tatinove frajerky rada... vo finale je potom smutna, ked to skonci... zvacsa tie dlhsie vztahy boli aj s tym, ze tam boli ich deti... ale neovplyvnis nic... ani sa o to nesnaz...

autor
Dnes o 12:19
@anonym_0cb907

@anonym_autor nič s tým nespraviš, tiež som nechapala a teda stále nechapem ako si ex (gembler) našiel manželku s ktorou ma dceru, ale budiš .. ale zmenila ho, možno to potreboval, niekoho takeho ako je ona, prajem mu to..
Cize cez to sa prenesieš a hlavne keď si najdeš aj ty niekoho iného, ale odporucam, nepodkušaj dieťa proti otcovi ani proti jeho známosti , to sa nerobí

@anonym_0cb907 určite nechcem niečo také robiť, naozaj sa snažím všetko ohľadom dcéry riešiť racionálne a verím, že ex sa uprace a bude dobrý otec v budúcnosti. Ale je to náročné a mám pocit, že stále len musím ustupovať ja aby som zachovala pokojné vzťahy.

mondolina
Dnes o 12:19
@anonym_autor

@anonym_4b39c2 veď to, rovnaký rodič určite nie je, ja to ozaj beriem tak, že je to iba moja dcéra

@anonym_autor
otca si vašej dcére vybrala ty, nikto iný.
tak hraj s kartami aké máš. ak pred dcérou nesexujú, tak nerieš. je to jeho čas s dcérou.

anonym_918049
Dnes o 12:20
@anonym_autor

@anonym_autor no IBA tvoja by bola keby si si ju spravila IBA ty ...

autor
Dnes o 12:23
@miriamzba

Ani ja by som nebola nadšená, ak by moja dcérka mala brať takéto lahkovazne správanie ako nejaký mužský vzor, ako nejaký akceptovatelny standard. A hlavne do buducna. Ináč, čo on vlastne tým tetam nabulika?... má malinku dcérku a už sú s jej mamou od seba, to je trochu podozrive.
S Tvojim mužom rozumná dohoda nehrozí, tak asi by som to zmienila koliznej, nech poradí.
A snažila by som sa začať nový život niekde ďalej, hladala by som možnosti.

@miriamzba no zatiaľ súhlasí so zverením do mojej starostlivosti aj na dňoch čo sme sa dohodli, horšie bude keď bude chcieť striedavku..čo on bude lebo nebude chcieť platiť výživné.

Rozpráva im, že som psycho šialená zlatokopka čo ho iba využila..už sa to ku mne pár krát dostalo

anonym_17ca65
Dnes o 12:24

@anonym_autor nijak sa to nedá riešiť, to je jeho vec koho k malej pustí. 🤷‍♀️

mondolina
Dnes o 12:25
@anonym_autor

@miriamzba no zatiaľ súhlasí so zverením do mojej starostlivosti aj na dňoch čo sme sa dohodli, horšie bude keď bude chcieť striedavku..čo on bude lebo nebude chcieť platiť výživné.

Rozpráva im, že som psycho šialená zlatokopka čo ho iba využila..už sa to ku mne pár krát dostalo

@anonym_autor
ty tu tiež o ňom nerozprávaš pekne 😉 alkohol, manipulácia, nevera.....
každý máte svoju pravdu.

anonym_345dbe
Dnes o 12:35
@anonym_autor

@anonym_autor výživné sa platí aj keď je dieťa v striedavke
Dieťa musí mat u oboch rodičov približne rovnaké podmienky

autor
Dnes o 12:38
@mondolina

@anonym_autor
každý máte svoju pravdu.

@mondolina vymenovala som tieto veci pre lepšiu predstavu posúdenia mojej situácie. Je to proste skutočnosť, nerozprávam o ňom momentálne pekne, pretože sa pekne nespráva..

anonym_7661db
Dnes o 12:43
@mondolina

@anonym_autor
otca si vašej dcére vybrala ty, nikto iný.
tak hraj s kartami aké máš. ak pred dcérou nesexujú, tak nerieš. je to jeho čas s dcérou.

@mondolina presne. Snád vedeli s kým si robia dieťa, nie teraz tu písať že nie je rovnaký rodic ako matka lebo "sa nestara"

autor
Dnes o 12:47
@anonym_7661db

@mondolina presne. Snád vedeli s kým si robia dieťa, nie teraz tu písať že nie je rovnaký rodic ako matka lebo "sa nestara"

@anonym_7661db áno, moja chyba, veľmi dlho sme predtým boli spolu, spoločná domácnosť aj zvieratá, úprimne som nečakala, že sa to takto zvrtne..

anonym_345dbe
Dnes o 12:59
@mondolina

@anonym_autor
každý máte svoju pravdu.

@mondolina ale to sú fakty a nie nepekne reči, jednoducho alkohol a nevera sú fakty

mondolina
Dnes o 13:02
@anonym_345dbe

@mondolina ale to sú fakty a nie nepekne reči, jednoducho alkohol a nevera sú fakty

@anonym_345dbe
a fakt môže byť preňho aj to, že si zlatokopka.
ja sa ho nezastávam. ale robíš to čo robí on( rozpráva o tebe) a tebe sa to nepáči.

anonym_345dbe
Dnes o 13:09
@mondolina

@anonym_345dbe
ja sa ho nezastávam. ale robíš to čo robí on( rozpráva o tebe) a tebe sa to nepáči.

@mondolina ja nie

anonym_0a3a4c
Dnes o 13:13

Mala si to nebude pamätať. Ak ti to vadi môžeš podať návrh na zverenie do výlučnej starostlivosti a stretávanie sa napríklad len u vás doma alebo na určenom mieste (neviem či by to súd schválil). Vieš ty keď si nájdeš priateľa rovnako aj jemu môže vadiť že mala s ním bude tráviť čas. Neurobíš s tým asi nič. Môžeš si s ním max pohovoriť o tom, že by si bola rada pre dobro malej, keby jej nepredstavuje nove frajerky pokiaľ to nie je vážne. Ci ale pochodis záleží od jeho povahy ..

autor
Dnes o 13:13
@mondolina

@anonym_345dbe

@mondolina fakt to nie je, ale obhajovať sa a vyťahovať dôkazy napr. o našej finančnej situácii budem na súde..

Rozprávam o ňom pretože je súčasť našeho života, čelím novej situácii a snažím sa to všetko ustáť najlepšie ako viem.. je tu x diskusií kde ženy opisujú správanie muža a pýtajú si radu, ja som to zhrnula do pár slov aj keď by to mohol byť román, nerozumiem o čo ide?

anonym_727ac9
Dnes o 13:56

Keby zas moc chcel nechá ju svokre a tá sa bude starať, takže je fajn, že ju zobral von
Určite s frajerkou by mohli mať lepší program ako dieťa na krku
Takže ja by som to tak tragicky nevidela
A je to jej otec a je aký je,snim si si urobila dieťa
Pokiaľ nieje v ohrození,tak nieje moc čo riešiť

mondolina
Dnes o 14:09
@anonym_autor

@mondolina fakt to nie je, ale obhajovať sa a vyťahovať dôkazy napr. o našej finančnej situácii budem na súde..

Rozprávam o ňom pretože je súčasť našeho života, čelím novej situácii a snažím sa to všetko ustáť najlepšie ako viem.. je tu x diskusií kde ženy opisujú správanie muža a pýtajú si radu, ja som to zhrnula do pár slov aj keď by to mohol byť román, nerozumiem o čo ide?

@anonym_autor
možno o to, že nie vždy bude všetko po tvojom.
on už je ako otec samostatná jednotka.

tiezjedna
Dnes o 14:16
@anonym_autor

@anonym_autor nevšímaj si rypave komentáre, kto chcel pochopil👍Neurobíš bohužiaľ nič. Dufaj v rozumnú dohodu, snáď nebude robiť prieky a bude otcom nielen, aby flexil pred ženskými, ale hlavne preto, aby ním naozaj bol pre vašu dcéru 😉držím palce

anonym_270da5
Dnes o 14:51
@mondolina

@anonym_345dbe

@mondolina ale Ty sa ho fakt istym sposobom zastavas...🫣

Strana
z2