icon

Sudkyňa JUDr. Nadežda Tomanicová

tabithadorcas
20. apr 2018

Okresný súd Bratislava 4 a Vaše skúsenosti so sudkyňou Tomanicovou. Kto je ochotný podpísať spoločné vyhlásenie, ktoré sa pošle na Ministerstvo spravodlivosti a ďalším kompetentným?

Realita štvrtého obvodu Bratislavy a skúsenosti s Tomanicovou:

Hoci je Tomanicová svojim nehoráznym jednaním vo 4.obvode Bratislavy známa, ľudia sa boja ozvať sa. Rozhodli sme sa preto prehovoriť. (Viaceré mamičky z BA4)

Nakoľko je Dúbravka jedno z najmladších sídlisk Bratislavy, kde sa nachádza veľa mladých rodín a detí, Tomanicová, namiesto pomoci, znižuje svojím absurdným jednaním kvalitu života dotknutých rodín. Toto môže mať v budúcnosti súvis s nárastom kriminality a drogovej činnosti, keďže tým najviac trpia deti. 

My, občania 4. obvodu Bratislavy, účastníci rodinných sporov na OSBA4 nemôžeme za to, že sudkyňa Tomanicová je vo svojom živote frustrovaná. Je neprípustné, aby si svoju zlosť vybíjala na matkách detí, ktoré majú krásne a zdravé deti, ktorých životy ona ničí tým, že ponižuje ich matky priamo v súdnej sieni, cez absurdné rozhodnutia a súdne prieťahy. Matky, predovšetkým tie, ktoré chodia s deťmi na ihrisko Pekníková hneď vedľa budovy súdu (najväčšie ihrisko v Dúbravke), no nie len, prežívajú sekundárne traumy z agresívnej Tomanicovej. Sú medzi nimi matky, ktoré kvôli tomu, ako sa k nim správala, pred vlastnými deťmi chradnú na duchu, hoci majú povinnosť sa o tieto svoje deti starať. Opakovane sa to dozvedáme z viacerých strán, pričom ide o schopné a zdravé matky, ktoré svoje deti inak vychovávajú krásne. Kto vie, koľko takýchto prípadov, pod taktovkou Tomanicovej už skončilo tragicky. Je nám veľmi ľúto, že má Tomanicová postihnuté dieťa, no my za jej nešťastie nemôžeme.

My chceme vidieť, ako sa dúbravské sídlisko a sídliská v celom 4.obvode (Devín, Devínska Nová Ves, Dúbravka, Karlova Ves, Lamač, Záhorská Bystrica) napĺňajú radosťou, zdravým životom, bezpečím a nádejou cez aktívne a šikovné matky detí, ktoré dokážu urobiť pre komunitu naozaj veľa. Tieto matky sa však potrebujú cítiť na súde bezpečne a musia byť spravodlivo vypočuté, pretože neraz stoja oproti silnej protistrane, ktorá má nie len čas ale aj finančné prostriedky, ktoré neváha využiť na ich psychickú aj finančnú likvidáciu.

Upozorňujeme na to, že ak by sme sa my správali počas výkonu svojej práce tak ako Tomanicová, okamžite by nás z práce vyhodili.

Žiadame vyvodiť pre sudkyňu Tomanicovú disciplinárne dôsledky. Sudkyňa má hájiť práva občanov a detÍ predovšetkým . Pokiaľ to tak nie je, má za to niesť následky, resp. nemá svoju funkciu ďalej vykonávať.

Strana
z2
kamca86
20. apr 2018

Mam s nou celkom cerstvu skusenost, chystam sa napisat staznost a rada podpisem taketo vyhlasenie. Dajte vediet ako 🙂

dorottka
20. apr 2018

Stazovat sa urcite treba, ale vyhodte hlasky ako "nemôžeme za to, že sudkyňa Tomanicová je vo svojom živote frustrovaná" a "Je nám veľmi ľúto, že má Tomanicová postihnuté dieťa, no my za jej nešťastie nemôžeme." Chapem, ze na dacom sa vase domnienky zakladaju, ale su to z pravneho hladiska len domnienky a uz len kvoli tomu, ze sa nedrzite vecneho popisu problemu, vam to kazdy zodpovedny uradnik zmetie zo stola rovno do kosa.

tncka
20. apr 2018

@tabithadorcas uplna blbost. Prepisat😂 same domnienky,sekundarne traumy a matky chradnu na duchu? Precitaj si po sebe ten vyplod apon raz,ved to je cele stupidne🤣

pallacinka29
20. apr 2018

@tncka suhlasim... na prvy raz som nepochopila - pospletane ihrisko, jej dieta, rozsudky a druhykrat sa mi to nechcelo citat...

beky1813
20. apr 2018

Co ma ihrisko spolocne zo sudom? Toto aj niekto podpise? Mne to pride snaha premotivovanej matky, na ktorej dieta sa niekto neusmial.
Treba to napisat vecne, jasne a vystizne. Nie pisat to zo zleho romanu

beky1813
Autor odpoveď zmazal
pallacinka29
20. apr 2018

@beky1813 “vykon svojej prace” v kombinacii s ihriskom 🔝🔝🔝 v dnesnej dobe barsaka s prepacenim slepica napise nieco taketo a uz sa to riesi na internete... aku ma ona moznost branit sa?

0silvia0
21. apr 2018

@tabithadorcas matky ktore su ponizovane priamo v sudnej sieni a sekundarne tie ktore chodia na ihrisko? To co je za cudo? Pride na ihrisko zla teta sudkyna a robi srazcu ihriska?
Prosim ta prepis to, toto je pisane v navale negativnych emocii a len ty vies o com to vsetko je. Nezainteresovanemu to znie ako vyplod chorej mysle

deti95060810
21. apr 2018

čítala som to raz. takže pochopila som asi tak, že matky čo sú s deťmi na ihrisku počujú krik zo súdu.... krik robí pani sudkyňa.... a deti a maminky sa boja.... tak som to pochopila, že treba vystavať asi protihlukovú stenu ? či? ....🙂
mala by si sa s niekym kompetentným poradiť, lebo toto čo si tu vycapila mi nepríde moc vhodné poslať na ministerstvo ako sťažnosť...

ebi88
21. apr 2018

To co je za debilitu?

sissy27
21. apr 2018

S touto sudkyňou ani jej prácou som sa nestretla, ale z tohto "listu" mám dojem, že nekompletná je autorka a nie sudkyňa.

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

@dorottka dakujeme velmi pekne. Mate pravdu

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

Ak mate podobnu skusenost s Tomanicovou, budete presne vediet, o co ide. Toto je iba improvizovany priklad. Oficialna staznost obsahuje aj oficialne statistiky a konkretne pochybenia, rozhodnutia atd. Toto jeje zatial neformalna snaha oslovit dotknute mamicky. Svoju doveryhodnost a "kompletnost" mam podlozenu nejednym oficialnym papierom. Tato platforma nie je vyskumny ustav. Ide o snahucom verejne prehovorit o jednani sudkyne, ktora svojim arogantnym, nezodpovednym a povrchnym jednanim ublizuje dobrym matkam a tym detom. Ked je taka maminka na ihrisku a vidi budovu sudu, tazko sa moze tesit z deti/s detmi, ked sa jej opakuju zazitky s Tomanicovou z pojednavani, ktore sa vlecu roky. Hladame viac mamiciek, ktore maju s nou takuto skusenost. Zalezi nam na tom, aby bol sudny proces, ktory sa tyka deti, spravodlivy a aby sa nedopustala Tomanicova tolkych vaznych chyb beztrestne

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

Jednej maminke Tomanicova napr.poslala vyzvu dostavit sa v marci k znalcovi pod sankciou 500EUR, ale tuto vyzvu odoslala az v aprili.

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

Je potrebne, aby sa zacalo hovorit a pisat o tom, co tato sudkyna stvara, pretoze to naozaj nie je normalne a ublizuje to detom a ohrozuje to, budcnost mladeze 4.obvodu

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

@kamca86 aka je Vasa skusenost? Mozete mi napisat sukromnuto spravu

beky1813
21. apr 2018

Vies co, nepis radsej. Ved to sa neda citat, preco neislovis mamicky na tim ihrisku? Ved podla tvojich slov tam chodia len matky, co maju skusenost s touto sudkynou
@tabithadorcas

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

@beky1813 prepac, nemam cas dotahovat sa s tebou. len tolko, ze na ihrisko chodi vela ludi, ktori so sudom a s Tomanicovou nemaju nic spolocne. Takych neoslovujem a nehladame.

vroni
21. apr 2018

Nepoznam tuto sudkynu a je mozne, ze nekona spravne. Ale to, co tu vypisuje aurorka je uplne normalne ohovaranie, aby este nemala s onou sudkynou ovela viac docinenia, ako by sa jej pacilo. Staznost musi byt konkretna, presna a adresna. Plky o frustrovanych detickach na ihrisku su slepicince vhodne do bulvaru nizkej kvality a do kosa.

pallacinka29
21. apr 2018

Ja stale nechapem, co s tym ma spolocne to ihrisko??? Co pani sudkyna nezaviera branicku, fajci na ihrisku???
Niektore zeny ste fakt padnute na hlavu...

fokuska
21. apr 2018

@tabithadorcas A popises teda presne co ta sudkyna robi? Co robi matkam na pojednavaniach a co robi matkam a detom na ihrisku ze preto chradnu na duchu???

beky1813
21. apr 2018

@pallacinka29 ak som to dobre pochopia, tak tie dotknute dobre mamicky vidia z ihriska budovu sudu a vynaraju sa im zle spomienky a nemozu sa naplno venovat svojim zdravym, krasnym detom

fokuska
21. apr 2018

@beky1813 A keby tam uz sudkyna nepracovala tak to bude ok? Ci zburame budovu sudu aby neprivolavala spomienky?
Alebo este sj ihrisko mozeme prestahovat aby matky nechradli na duchu, chudatka!

beky1813
21. apr 2018

@fokuska no to uz nam hadam autorka ozrejmi. Ja som to takto pochopila. Aj ked mozno to chapem zle. Tazko z takeho prispevku zistit, co ma autorka na mysli

fokuska
21. apr 2018

@beky1813 Ved toto... reci plno, komplet slohova praca ale ziadne fakty co vlastne pani sudkyna robi a ako to suvisi s ihriskom.

A cakam kedy bude tema zmazana, takze sa uz nedozvieme 😅

veronikastrickova
21. apr 2018

@tabithadorcas same ohovaranie, ziadna podstata, pises na MK, myslis ze sa neda zistit kto to pise? Ked hladas konkretne osoby ktore by sa pripojili k hromadnej staznosti, toto nieje dobra moznost. Prepac, ake napisala si to ako 8rocne dieta nema to hlavu ani patu, iba ohovaranie sudkyne. Existuje taka vec ako odvolanie inac, ked sa niekomu nepaci rozsudok. Pravnik take veci vediet musi.

matazirafa
21. apr 2018

Asi pani sudkyňa dovolila stretavanie detí s otcami a dala male výživné a tie strhane nešťastné mamičky musia dodržiavať jej rozsudky, nemozu sa chlapom mstit cez decka.

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

Dozviete sa. Riesia to nadriadeni. Toto nie je ohovaranie. Text vyssie len naznacuje o co ide, je otvoreny zmene. Po prejednani moze a bude vyzerat inak. Ide nam o to, aby boli obidve strany sporu vypocute a aby sa sudkyna v sudnej sieni k ucastnikom konania spravala uctivo a aby realne hajila najlepsi zaujem deti. Podobnu skusenost s Tomanicovou maju aj niektori muzi, oteckovia. Tazko uverite, ak ste nezazili. Keby ste videli niektore rozsudky z OSBA4 a niektore formulacie, rozum by vam zastaval (k tej hlave a pate). Niektore dotknute mamicky (predovsetkym) sa boja ozvat a preto sme sa rozhodli ozvat my. Pokial sa vas to netyka, nemusite reagovat. Pokial viete pomoct, budeme vdacni za konstruktivne navrhy a podnety.

tabithadorcas
autor
21. apr 2018

Pisala som aj preto, aby som vyjadrila podporu mamickam v 4.obvode, ktore sa mohli ocitnut v podobnej situacii a hladaju v diskusii temu, ktora by hovorila o nepravosti a nestasti, ktore ich postihlo... a tiez preto, aby sa nebali 💖

veronikastrickova
21. apr 2018

@tabithadorcas ja tiez riesim nieco podobne, ale toto radsej zmaz, mohlo by to mat akurat horsie nasledky pre teba, skus to trosku inak napisat.

Strana
z2