Vyrovnanie sa s výčitkami pri odchode z manželstva kvôli deťom
Zvazujem odchod od manzela. Mame 3,5 rocne a 1,5 rocne dieta.
Vycitali ste si to pri takych malych detoch ze vlastne nikdy nezaziju/nebudu si pamatat kompletnu rodinu? Ze uz to bude navzdy len raz s mamou, raz s tatom, mozno casom nejaka nevlastna mama/tato.
Co vam pomohlo sa s tym vyrovnat? Divam sa na ne ako tu maju svoje zazemie, svoju izbu, hracky… a ze ich vytrhnem z ich znameho prostredia a presuniem do zivota v mini byte, malo priestoru, mensi komfort, mensia financna istota.
Je to odo mna hnusne ze vlastne uvazujem ze “vydrzim” kym trosku nevyrastu? Citim sa ako totalny slaboch ze neviem vykrocit vpred a spravit hrubu ciaru. Je lepsie to ukoncit kym su male alebo pockat?
Rodina by mi pomohla ale pre moju chybu vo vybere partnera maju na to doplacat moji rodicia? Do roboty nepojdem urcite este najblizsi rok.
Muz ma nebije, nie je zavisly na nicom…ale ja mam pocit akoby mi ubera zivotnu energiu. Ja sa chcem smiat a on chce na vsetko hundrat. Ja vo vsetkom hladam pozitiva a on len ako sa nic neda, nic nefunguje.
A teraz mi ide v hlave len ze moje deti nikdy nezaziju rodinnu dovolenku, nikdy nebudu komplet s rodinou pri vianocnom stromceku, uz len striedanie sa raz mama, raz tato.tolko situacii ktore si hovorim ze budu pre ne uplne nezname. A co moj zivot? Budem sama na vsetko? Nejaka perspektiva na novy vztah? Kto chce zenu s dvomi malymi detmi. Najblizsich kolko rokov mozem vlastne zabudnut na nejaku blizkost ineho cloveka? Tolko ludi je rozvedenych, ako ste to zvladli, ako dokazete fungovat a bojovat kazdy den…? Ja som hlavne velky introvert, velmi mi trva niekomu zacat verit, malokoho si k sebe pustim.
Rozisli sme sa, ked mali deti 4 a skoro 3. Nepamatuju si nás ako rodinu. Rozvod, ked su deti malé, ich poznamená menej, ako puberťákov. Máme striedavku, deti ostali doma, striedame sa my dvaja u nich.
ALE mali sme za sebou rok parovej terapie, intimne sme niekolko rokov predtym nežili. S muzovej strany tam bola agresivita voci mne. Toho svedkom boli aj deti. Už som ho nemala rada, on bol na mna vyslovene alergický, nechcel so mnou trávit čas. Nebol mi oporou v ničom, zhadzoval ma, bola som hromozvodom vsetkych jeho traum a frustracii. Velku cast svojho volného času trávil mimo rodiny.
A PREDSA je rozvod moja najvacsia životna prehra a velmi lutujem, ze som nebola schopna dopriat detom úplnu rodinu. Nikdy by som moje zaujmy nepovysila nad ich zaujmy.
Pripajam sa k tým, ktorí si myslia, ze tvoja situacia sa ani zdaleka nemusí riesit rozvodom. Nerob to.
@barka1 Riesim s muzom nieco podobne. Uz sa nemozeme ani vystat. Ale...to sme my dvaja. Ako otec je fajn. Detom sa aktivne venuje..Kazdy den riesim v hlave otazku, ci im brat otca a pozerat iba na moju "ulavu" alebo zostat kvoli detom. O manzelskej poradni nechce ani pocut.
On bol do 26 vysmiaty pohodak a zrejme potom od 26 do 30, ked vela jeho kamosov zije nezavisly zivot sa on musi stresovat, aby vas uzivil a mozno ma pracu, ktora ho nebavi a musi v nej trcat. Nezadany tridsiatnik si robi co chce, kedy chce a on to podla mna v okoli vidi a je trochu taky zduty, ze ma len povinnosti v praci, povinnosti doma. Vas zrejme naplna materstvo, ale pre neho to nie je az take terno. Nestihol sa vyjasit za mlada a teraz uz nema nadej, ze ziska tak skoro naspat slobodu, skor naopak, vidi, ako sa svojim rozhodnutim zalozit rodinu zablokoval. Nie ze by to bolo skoro, len trend je teraz najprv si uzit, zazit, zdielat to so vsetkymi a usadit sa az ked uz clovek nevie, co by vyskusal. On nie je nastvany primarne na vas, ale na to, ze co vsetko mu ubehlo (niektore veci uz clovek nevyskusa, ani ked deti vyrastu). Pomohlo by, keby ste dali deti aspon ciatocne do jasli a zacali pracovat. Ma stres, aby vas uzivil. Ma nervy, ze vy si len v pohodicke plnite sen materstva, zatial, co on vam na ten kazdodenny luxus maka, bohvie za akych podmienok. A on na oplatku nech pomoze v domacnosti, nech vidi, ze to nie je len zabava (lebo asi to tak prezentujete, ze cely den som si uzivala, blaznila sa s detmi a som vysmiata z tolkej pohodicky).
@anonym_3fda6a tak po tomto prispevku by som sa na mieste autorky isla rozviest hned zajtra.. ako, zit s chlapom, ktory lutuje, ze si zalozil rodinu? a este mu, chudacikovi, ulavit tym, ze strcim deti do jasli a pojdem pracovat, nech nie je taky zatazeny? tak ked nemal sen otcovstva, nemal liezt do vztahu a plodit deti.. mohol si uzivat slobodu.. ked uz spravil tu 'chybu', tak nech ma aspon gule sa k tomu zodpovedne postavit a nie cele dni hundrat a byt nasraty na zenu, ze ona si plni svoj sen a on jej na to maka.. to je neskutocna ubohost
On bol do 26 vysmiaty pohodak a zrejme potom od 26 do 30, ked vela jeho kamosov zije nezavisly zivot sa on musi stresovat, aby vas uzivil a mozno ma pracu, ktora ho nebavi a musi v nej trcat. Nezadany tridsiatnik si robi co chce, kedy chce a on to podla mna v okoli vidi a je trochu taky zduty, ze ma len povinnosti v praci, povinnosti doma. Vas zrejme naplna materstvo, ale pre neho to nie je az take terno. Nestihol sa vyjasit za mlada a teraz uz nema nadej, ze ziska tak skoro naspat slobodu, skor naopak, vidi, ako sa svojim rozhodnutim zalozit rodinu zablokoval. Nie ze by to bolo skoro, len trend je teraz najprv si uzit, zazit, zdielat to so vsetkymi a usadit sa az ked uz clovek nevie, co by vyskusal. On nie je nastvany primarne na vas, ale na to, ze co vsetko mu ubehlo (niektore veci uz clovek nevyskusa, ani ked deti vyrastu). Pomohlo by, keby ste dali deti aspon ciatocne do jasli a zacali pracovat. Ma stres, aby vas uzivil. Ma nervy, ze vy si len v pohodicke plnite sen materstva, zatial, co on vam na ten kazdodenny luxus maka, bohvie za akych podmienok. A on na oplatku nech pomoze v domacnosti, nech vidi, ze to nie je len zabava (lebo asi to tak prezentujete, ze cely den som si uzivala, blaznila sa s detmi a som vysmiata z tolkej pohodicky).
@anonym_3fda6a no ale toto nie je nas pripad. On deti chcel..praveze uz skor.. vsetci jeho najblizsi kamosi z partie aj surodenci uz deti mali. Praveze “cakal” on na mna lebo ja som chcela po skole este pracovat, nasetrit si atd.
A v tomto sme obaja rovnaki ze sa nepotrebujeme “zabavat” myslim nejake party, popijanie, chaty. Nikdy nebol nejaky party clovek, ani ultra spolocensky, obaja mame svoju uzku partiu ludi takze ze by mu cosi uslo a ze si nemoze robit co chce to nanho vobec nesedi. Vzdy bol mentalne velmi vyspely na svoj vek..praveze mam pocit ze jemu nejde vek ze +1 rok ale +5 rokov lebo v niektorych veciach je s prepacenim ako stary dedo. Takze nie toto nie je pribeh o nevyburenom chlapovi.
@anonym_autor Pred detmi taky nebol, vsakze 😀
Ano, objektivne na tom nesies vinu, takze pravom sa z toho citis blbo.
ako keby si pisala o nasom vztahu, nebavi ma uz zit s clovekom, ktory len pride a uz na nieco nadava alebo buzeruje deti. Tiez uz dlho rozmyslam, ze ci toto je dovod na odchod, mali sme uz vela rozhovorov, aj ked s nim je to na facku, je ako taka velka chlpata deka, z ktorej nic nejde von. Deti ho nebavia, so mnou nechce travit cas, naco mi je taky chlap? No jedine na peniaze, lebo sama by som nas este poriadne neuzivila (este som na rd s 2rocnym a mam este 4r). Tiez sa zamyslam kvoli detom ale tak on je aj na hovno tatko, ale skor sa bojim, ze ja by som im uz nevedela dat tolko lasky, kebyze budem na vsetko sama a extremne unavena. Povedala som si, ze pockam kym podrastu a ja si ustalim financie a uvidi sa.
Ja ta chapem, tiez som este mlada a neviem ci chcem zostat s clovekom, ktoreho nebavi zivot a obera ma o energiu.
Skusim este rozhovor. Ale samozrejme ze som sa o to pokusala uz niekolko krat. Ked on je taky pasivny. Akoby ani nemal chut bojovat o vztah. Ja mam pocit ze keby sa zajtra zbalim a odidem tak on ani nebojuje nech sa vratime. Mal by pristup ze nebude ma nutit, ze je to moje rozhodnutie a taketo reci. Ja uz neviem ako inym sposobom mu to vysvetlit ze ten jeho pasivny, negativny pristup ku vsetkemu vobec nicomu nepomaha. Ja uz neviem co zmenit.
@anonym_autor Pred detmi taky nebol, vsakze 😀
Ano, objektivne na tom nesies vinu, takze pravom sa z toho citis blbo.
@anonym_819c32 ci bol ci nebol naco toto rypanie? Ludia sa v roznych fazach zivota menia. Ty poznas niekoho kto je rovnaky ako bol pred napr 10 rokmi?
Ci tvoja mama/kamoska/sestra je stale rovnaka? Preco maju niektori problem uznat ze ano aj partner sa naozaj moze zmenit a nie je to len kvoli narodeniu dietata?
ako keby si pisala o nasom vztahu, nebavi ma uz zit s clovekom, ktory len pride a uz na nieco nadava alebo buzeruje deti. Tiez uz dlho rozmyslam, ze ci toto je dovod na odchod, mali sme uz vela rozhovorov, aj ked s nim je to na facku, je ako taka velka chlpata deka, z ktorej nic nejde von. Deti ho nebavia, so mnou nechce travit cas, naco mi je taky chlap? No jedine na peniaze, lebo sama by som nas este poriadne neuzivila (este som na rd s 2rocnym a mam este 4r). Tiez sa zamyslam kvoli detom ale tak on je aj na hovno tatko, ale skor sa bojim, ze ja by som im uz nevedela dat tolko lasky, kebyze budem na vsetko sama a extremne unavena. Povedala som si, ze pockam kym podrastu a ja si ustalim financie a uvidi sa.
Ja ta chapem, tiez som este mlada a neviem ci chcem zostat s clovekom, ktoreho nebavi zivot a obera ma o energiu.
@anonym_5a8ddb ano presne. Financna istota je v tomto obdobi s malym dietatom potrebna.
Sama s detmi kde ma nebude nikto za nic buzerovat ale budem zaspavat s tym ci mi vyjdu peniaze do konca mesiaca?
@anonym_819c32 ci bol ci nebol naco toto rypanie? Ludia sa v roznych fazach zivota menia. Ty poznas niekoho kto je rovnaky ako bol pred napr 10 rokmi?
Ci tvoja mama/kamoska/sestra je stale rovnaka? Preco maju niektori problem uznat ze ano aj partner sa naozaj moze zmenit a nie je to len kvoli narodeniu dietata?
@anonym_autor Dospeli ludia sa realne mentalne vyvijaju do 30tky. Zhruba od 20 do 30 maju svoje formujuce obdobie dospelosti, cize ano, pride mi dost nezodpovedne si v tomto obdobi rovno spravit 2 deti a potom sa stazovat na to, ze "sa zmenil" 🤦♀️
Suhlasim s komentom vyssie, ze mu chybaju zazitky a vsetko o co rodicovstvom prisiel a je nezvratne.
@anonym_autor Dospeli ludia sa realne mentalne vyvijaju do 30tky. Zhruba od 20 do 30 maju svoje formujuce obdobie dospelosti, cize ano, pride mi dost nezodpovedne si v tomto obdobi rovno spravit 2 deti a potom sa stazovat na to, ze "sa zmenil" 🤦♀️
Suhlasim s komentom vyssie, ze mu chybaju zazitky a vsetko o co rodicovstvom prisiel a je nezvratne.
@anonym_819c32 pises to ako keby za to mohla ona….
@anonym_819c32 pises to ako keby za to mohla ona….
@anonym_5a8ddb Nesie na tom svojom podiel zodpovednosti, kedze si s nim spravila dieta, rovno dve. Kto iny za to podla teba moze? Obaja rovnako.
@anonym_5a8ddb Nesie na tom svojom podiel zodpovednosti, kedze si s nim spravila dieta, rovno dve. Kto iny za to podla teba moze? Obaja rovnako.
@anonym_819c32 prepac ale ona nemoze za to, ze on ostal deckom a teraz to nevie spracovat
@anonym_819c32 prepac ale ona nemoze za to, ze on ostal deckom a teraz to nevie spracovat
@hederamonstera Autorka sa pytala na vycitky, na to som jej odpovedala. Dostala sa do tejto situacie dobrovolne so svojim muzom, je to vina ich dvoch. Koho ineho?
@anonym_819c32 paneboze to fakt ju z tohto obvinujes? Casto sa stava, ze jeden sa vo vztahu posunie a druhy sa nevie nikam posunut, zacne byt toxickym. Potom vznika nerovnovaha a vztah ide do prdele. Mozno v buducnosti sa opat ten toxicky clovek vytiahne na uroven toho druheho, len uz moze byt neskoro ns zachranu
@anonym_819c32 suhlasis s komentom vyssie niekoho kto mojho muza nepozna aj ked napisem ze on nie je tento typ? 😂 okeeeey.
Vies vsetko nemusi byt len ten klasicky stereotyp: zena mrzuta doma s detmi, chlap chce sediet v krcme na pive 🙈
Jedna vec je mentalny vyvin a dalsia vec je okolie ktore ta formuje a milion dalsich faktorov.
@anonym_819c32 paneboze to fakt ju z tohto obvinujes? Casto sa stava, ze jeden sa vo vztahu posunie a druhy sa nevie nikam posunut, zacne byt toxickym. Potom vznika nerovnovaha a vztah ide do prdele. Mozno v buducnosti sa opat ten toxicky clovek vytiahne na uroven toho druheho, len uz moze byt neskoro ns zachranu
@anonym_5a8ddb Ale ved ja s tebou suhlasim 😀 Len tvrdim, ze co ine sa da cakat ked si spravi deti s typkom co ma 25-26 🫢
Skusim este rozhovor. Ale samozrejme ze som sa o to pokusala uz niekolko krat. Ked on je taky pasivny. Akoby ani nemal chut bojovat o vztah. Ja mam pocit ze keby sa zajtra zbalim a odidem tak on ani nebojuje nech sa vratime. Mal by pristup ze nebude ma nutit, ze je to moje rozhodnutie a taketo reci. Ja uz neviem ako inym sposobom mu to vysvetlit ze ten jeho pasivny, negativny pristup ku vsetkemu vobec nicomu nepomaha. Ja uz neviem co zmenit.
@anonym_autor nevysvetlis.. a cim viac sa budes snazit, tym to bude horsie.. do zaujmu o nieco, chuti do niecoho a radosti z niecoho sa neda dotlacit z rozumu.. ziadne rozhovory ani vysvetlovania tu nepomozu.. bud ho nechas, aby si na to prisiel sam a budes cakat, ako to dopadne, alebo to nechas tak a pojdes si po svojom..
@anonym_5a8ddb Ale ved ja s tebou suhlasim 😀 Len tvrdim, ze co ine sa da cakat ked si spravi deti s typkom co ma 25-26 🫢
@anonym_819c32 normalny vek pre zalozenie rodiny. Uz zasa tych chlapov tolko nerozmaznavajme, chudinky male unavene, musi sa postarat o rodinu, rozumej robit 8h denne, pricom zena 24/7
@anonym_819c32 on nechce ist s detmi na vylet, s partiou na dovolenku, sam s kamosom kdesi posediet, na rozlucku so slobodou ked ho kolega volal tak nechcel ist.
A ja rozhodne nie som typ co by som mu nieco zakazovala alebo by mi to vadilo…praveze by bolo fajn vidiet ze zvladne aj viac ako ist do roboty aj domov.
Takze fakt potom neviem co by som mala cakat? Zaluby nema ziadne ze by mu v tom deti branili.
Keby bol horolezec ktory nestihol vyliezt na vsetky stity a teraz nemoze lebo musi byt doma s detmi tak budis…ale toto je uplne ina situacia.
@anonym_819c32 normalny vek pre zalozenie rodiny. Uz zasa tych chlapov tolko nerozmaznavajme, chudinky male unavene, musi sa postarat o rodinu, rozumej robit 8h denne, pricom zena 24/7
@anonym_5a8ddb Hranica psychosocialnej dospelosti sa posunula a muzi, ktori sa v minulosti povazovali za dospelych a pripravenych na zakladanie rodiny v 18, dnes toto dosiahnu az v 30. Do your research predtym nez tu budes pisat o rozmaznavani "chudacikov" muzov.
@anonym_5a8ddb Hranica psychosocialnej dospelosti sa posunula a muzi, ktori sa v minulosti povazovali za dospelych a pripravenych na zakladanie rodiny v 18, dnes toto dosiahnu az v 30. Do your research predtym nez tu budes pisat o rozmaznavani "chudacikov" muzov.
@anonym_819c32 ale my sa tu nebavime o muzoch. Bavime sa o jednom konkretnom ktory teda zjavne nepasuje do tvojej statistiky.
V 26 rokoch mal odrobenych 8 rokov, uz od 15 rokoch bol na brigadach. Samostatny, zodpovedny, pracovity…tak tu nepis ako by to bol pripad ze nevybureny pubertak omylom nabuchal frajerku a musel si ju zobrat…toto nie je ten pripad. Nie kazdy chlap nepotrebuje vysedavat v krcme, pretiahnut 50 bab a “uzivat si”.
O tom su tu ine diskusie a kolko krat sa to tyka chlapov aj po 40.
@anonym_autor tiež si myslím, že toto na rozvod nie je. Je to životná fáza. Dá sa cez to prejsť.
@anonym_3fda6a no ale toto nie je nas pripad. On deti chcel..praveze uz skor.. vsetci jeho najblizsi kamosi z partie aj surodenci uz deti mali. Praveze “cakal” on na mna lebo ja som chcela po skole este pracovat, nasetrit si atd.
A v tomto sme obaja rovnaki ze sa nepotrebujeme “zabavat” myslim nejake party, popijanie, chaty. Nikdy nebol nejaky party clovek, ani ultra spolocensky, obaja mame svoju uzku partiu ludi takze ze by mu cosi uslo a ze si nemoze robit co chce to nanho vobec nesedi. Vzdy bol mentalne velmi vyspely na svoj vek..praveze mam pocit ze jemu nejde vek ze +1 rok ale +5 rokov lebo v niektorych veciach je s prepacenim ako stary dedo. Takze nie toto nie je pribeh o nevyburenom chlapovi.
@anonym_autor nejde o to, ze nestihol party alebo lozit po Himalajach. Nevybureny v zmysle - nestihol to, o com v tom veku este len netusil, ze by mal skusit, lebo nemal skusenosti, vzor. Napr. nie je v situacii, ze by mohol ist studovat denne nejake inzinierske studium. Alebo skusit zivot par rokov v inej krajine. Ano, v mladosti chcel deti, ale kym ich clovek nema, nevie, co je to za zavazok a co to obnasa. Popytajte sa ho na kolegov, kamaratov, co o nich porozprava. Zistite, kym je obklopeny, a co ho na inych zaujima a ovplyvnuje- rozrozprava sa o tom, ako Michal uci dceru bicyklovat alebo o Janovi, ktoreho povysili alebo Stevovi, ktory si kupil chatu....? Proste co su to za ludia, s ktorymi sa porovnava (vedome ci nevedome)?
@anonym_819c32 ale prosim ta, uz nema 25 tak ci tak, uz by sa mal uvedomit a spravat sa dospelo. Ale tak s tym ma vela chlapov problem v dnesnej dobe, to je pravda
@anonym_819c32 ale my sa tu nebavime o muzoch. Bavime sa o jednom konkretnom ktory teda zjavne nepasuje do tvojej statistiky.
V 26 rokoch mal odrobenych 8 rokov, uz od 15 rokoch bol na brigadach. Samostatny, zodpovedny, pracovity…tak tu nepis ako by to bol pripad ze nevybureny pubertak omylom nabuchal frajerku a musel si ju zobrat…toto nie je ten pripad. Nie kazdy chlap nepotrebuje vysedavat v krcme, pretiahnut 50 bab a “uzivat si”.
O tom su tu ine diskusie a kolko krat sa to tyka chlapov aj po 40.
@anonym_autor Od 15 na brigadach, samostatny, zodpovedny pracovity, v 26 prve dieta, okamzite na to druhe a ty sa cudujes, ze sa sprava ako sa sprava. Neviem ake su tvoje predstavy uzivania si ale medzi moje vysedavanie v krcme a pretahovanie bab rozhodne nepatri a ani si nemyslim, ze toto je to co mu chyba. Stale si stojim za tym, ze ten muz si poriadne nic nezazil, usadil sa a teraz mysli na to povestne "co keby" a frustruje ho to. Tvoj posledny koment ma v tom akurat este viac utvrdzuje. Celu rannu dospelost makal, teraz maka tiez.
@anonym_autor Od 15 na brigadach, samostatny, zodpovedny pracovity, v 26 prve dieta, okamzite na to druhe a ty sa cudujes, ze sa sprava ako sa sprava. Neviem ake su tvoje predstavy uzivania si ale medzi moje vysedavanie v krcme a pretahovanie bab rozhodne nepatri a ani si nemyslim, ze toto je to co mu chyba. Stale si stojim za tym, ze ten muz si poriadne nic nezazil, usadil sa a teraz mysli na to povestne "co keby" a frustruje ho to. Tvoj posledny koment ma v tom akurat este viac utvrdzuje. Celu rannu dospelost makal, teraz maka tiez.
@anonym_819c32 vobec nemusi lutoval, ze si neuzil.. vzdy makal a maka aj teraz, lebo je proste makac.. to je zmysel jeho zivota.. nepotrebuje sa zabavat, ani inak si uzivat..
len jedno nechapem, preco si autorka vzala makaca, ked ju uzivat si bavi
Ano, lutujem to a s pribudajucim vekom viac a viac.
@anonym_autor Celá vaša chyba je, že ste šli do manželstva a detí príliš skoro v tejto dobe, obaja. Neužili ste si voľnosť, štúdium, bývanie vo dvojici a teraz máte pocit, že vám niečo dôležité v živote uniklo. Nie ste vďační za to, či máte, lebo ste to dostali priskoro a bez námahy.
Bohužiaľ, život už nie je o vás, ale o vašich deťoch, teraz je ich čas. Vy ste sa svojho života dobrovoľne vzdali. Teraz je vašou povinnosťou vydržať a vychovať spolu deti. Súhlasím s názorom, že táto generácia partnerské vzťahy preceňuje. Čaká neustály pocit zamilovanosti, lásky, naplnenia, užívania si, súzvuku duší a podobné kraviny. Základ je, že manžel je slušný človek, pracuje, zabezpečuje rodinu, nepije, nie je násilnícky. Takéto vzťahy pretrvali kedysi celý život, ženy v nich boli spokojné a deti vyrástli šťastné a spokojné v úplnej rodine. Matky sa venovali deťom, domácnosti, chodili do práce a nečakali nič viac. Život sa naplnil manželstvom a povinnosťami. Ani ty nečakaj, zrealni sa. Máš 30, dve deti, prestaň snívať o nových začiatkoch a veľkej láske s novým mužom. Pravdepodobne nič také nepríde, len by si prinajlepšom zažila toto isté ešte raz. A možno ešte horšie. A ani neskúšaj žiť sama, kým nevieš, ako žijú osamelé matky, nevieš, čo sú to problémy. Sebe skomplikuješ život, deťom však zničíš detstvo a napokon by si ten rozvod určite oľutovala. Navyše, taký slabý a labilný typ ženy ako ty by určite skončil s psychickými problémami.
Čas ti moje slová raz potvrdí.
Podla mna toto nie je na rozvod Je to mozbo na odluku odchod na nejaky cas ale.mne to nepride take aby som kvoli tomu chcela rozvod.Urcite by som vas asi zbalila a potom trvala na rieseni v ramci terapie ak to chce zachranit ale nepride minto hned na rozvod.