icon

Vysporiadanie manželov

23. sep 2023

Nemá niekto skúsenosť? Nepodarilo sa mi zobrať hypotéku,aby som vyplatil ex manželku a zobral úvery na seba,ak súd nariadi predaj, môže sa predať za hocijakú sumu? Aj omnoho nižšiu ako je trhová hodnota? Alebo ako to prebieha..
Je to už vysporiadanie po 3 rokoch

melanta
•
23. sep 2023

Prečo by sa mala predávať za nižšiu cenu? Predáte ju normálne za trhovú cenu.

autor
•
23. sep 2023

@melanta myslím keď nariadi súd predaj,tak im bude asi jedno za akú cenu, hlavné nech sa to čím skôr predá nie?

januska12323
•
23. sep 2023

Ty to chceš rýchlo predať, nie súd. On iba nariadi predaj.

melanta
•
23. sep 2023

Súd iba nariadi predaj, nebude ten predaj realizovať. Ten si zrealizujete vy dvaja ako majitelia. Takže za cenu, akú budete chcieť.

sasa1310
•
23. sep 2023

ty chceš získať čo najmenej peňazí, keď ho chceš predať pod cenu? OK, kde sa nachádza nehnuteľnosť. predaj mne

kaktusik007
•
23. sep 2023

ja nerozumiem - tak nemozes si zobrat uvery na seba a teda prepisat si sam na seba tu nehnutelnost... manzelka asi o tu nehnutelnost nestoji... preco preboha by mal sud riesit predaj? to akoze sa neviete spolu dohodnut o tom, ze tu nehnutelnost predate?

alebo ty tam nebodaj byvas a mas v plane robit exmanzelke prieky? ci? nejak tomu vazne nerozumiem

nika523
•
23. sep 2023

Treba sa dohodnúť, predať byt za najvyššiu cenu ako sa dá a rozdeliť sa, ak sa to bude riešiť súdne prídete o peniaze, myslím, nie som si istá ale ak to nariadi súd tak 7% z hodnoty sa platí štátu a ešte súdne trovy a právnik.... Vždy je lepšie sa dohodnúť pre obidve strany

autor
•
23. sep 2023

@kaktusik007 nebodaj tu bývam

nika523
•
23. sep 2023

Veď aj keď tam bývaš a byt je spoločný tak sa musíte nejak rozdeliť, ak nemáš z čoho ju vyplatiť tak sa musí predať, fakt chceš aby to riešil súd?