icon

Výživné na 11 mesačné dieťa a zverenie do starostlivosti

honey1151
28. nov 2013

Ahoj,chcem sa opytat,ak ste mala niektora podobne...Pojdem spisat navrh na vyzivne a rozmyslam kolko mam pytat...On nema ziadne ine dieta,byva s rodicmi,nedava im ani cent,este oni mu davaju peniaze za hocijaku pomoc...ale to je jedno,v cistom momentalne zaraba 700 eur,chvalabohu vyplatne pasky dosvedcia..ale tak on sa ale ohradza ze zatial je na dobu urcitu,ale som mu povedala aj jemu,ze potom ak pride o pracu nieco sa zmeni kludne moze poziadat o upravu vysky alimentov,ale tak ja riesim pritomnost..mnohi mi povedali ze nech pytam aj 200eur vzhladom k jeho situacii,nic neplati len mobil a poistku na auto,a naftu na dopravu ale robotu ma na opacnom konci mesta,tak aj autobusom moze chodit..viem ze 200 mi nedaju ale dufam ze aspon 150...kedze som byvala u nich a uz sa neda,idem do ppdnajmu takze vacsina mojich penazi pojde tam,tak potrebujem nech za to co bude platit aspon maleho poriadne uzivim...chcem maleho do cisto svojej starostlivosti,kedze sa vobec nestara,uz ked som bola tehotna vsetko potrebne som si vzdy kupovala sama,boli mesiace ked sa maly narodil a nemal pracu,a este jeho som zivit musela..kupil mu jedinu vec kocar,aj to furt omiela,pritom ja vsetko ostatne...a celu existenciu maleho mi na ruku ani svet nevedel dat nejaky peniaz..s platenim zakladnych veci,plienky,mlieko sme isli na poli a zdaleka tak isto nezarabame..ale setky z jeho pohladu nepotrebne veci som kupovala ja hracky,detsku kozmetiku a tak..som s nim stale sama ..zatial co on jak decko ked neni v robote je vonku..fajci travu,este kludne pri malom,zistila som ze jaky nestacilo dal sa pocas nasho vztahu na fet...zevraj prestal no bohvie..mna uz chytil tak ze mi modriny ostali..ale nemam svedkov tak mu to nemam jak dokazat...vyprava vety typu ze kedze sa maly nevola po nom aj tak neni jeho....proste SERE ma a uz s nim nechcem mat neviem ci nieco dosiahnem bez dokazov..keby chcem byvat s malym urcite poviem ze chcem testy na drogy najprv vidiet negativne...na mna si nachadza stale nejaku trapnu vyhovorku,napr vstanem,prebalim maleho,obleciem,dam mu papat polozim ho do ohradky a hra sa...ja si pijem kavu zatial a on dojde a zacne rypat ze som zla mater ze sa mu nevenujem,ze som neoplachla tvar a podobne hovadiny..nvm som uz aj zufala..co by ste robili?

luba28
28. nov 2013

ahoj,ja beriem na 10 rocnu dceru 100 eur,ale kedze neplati tak mam nahradne vyzivne,...ziadala by som sud o urcenie otcovstva,aby mal potvrdene,ze je jeho a potom ziadat vyzivne,ale aj spätne,....vsetko sa da,len treba urobit prvy krok,.... 🙂

sissy27
28. nov 2013

@honey1151 z tvojho príspevku asi nie celkom rozumiem, čo vlastne potrebuješ riešiť - či len výživné a zverenie dieťaťa do jeho opatery, alebo chlapa... lebo na výšku výživného absolútne nemá vplyv to, či on fetuje alebo čo ti rozpráva, takže toto na súde určite nebudeš musieť dokazovať... a rozísť sa s ním môžeš aj tak, na to tiež nepotrebuješ nikoho písomný súhlas...
požiadaj si o zverenie dieťaťa do svojej opatery, výživné si navrhni podľa reálnych nákladov - daj si na papier, čo všetko malému kupuješ, platíš, a žiadaj cca polovicu, kľudne tých 200€, súd to zvykne trošku upraviť, aby bol akože ústretový k protistrane... od neho bude súd žiadať len zdokladovanie príjmov a prípadných výdavkov, zohľadňovala by sa len jeho prípadná ďalšia vyživovacia povinoosť, čo ako píšeš, nemá, ale pôžičky a úvery súd zohľadniť nemusí...
čo sa týka zverenia do tvojej starostlivosti - súd s najväčšou pravdepodobnosťou vyhovie (len zriedka sa stáva opak), ale to neznamená, že on malého viac neuvidí... aj keby si mu dokázala fet, tak zo zákona má právo na styk s dieťaťom, samozrejme za upravených podmienok (napr. len za prítomnosti matky či kurátora), s tým sa budeš musieť zmieriť...
pokiaľ on má pochybnosti o otcovstve, tak nech požiada na súde o testy...

honey1151
autor
Odpoveď bola odstránená
adriena24
20. jan 2014

@luba28 ahoj chcem sa ta spytat to nahradne vyživne budem musiet vratit alebo ?

luba28
20. jan 2014

@adriena24 ak ti do posledneho ecka zaplati co dlzi tak ano.pokial nie,tak nevracas,...ono väcsimou,ked podas trestne oznamenie a on sa to dozvie,tak zaplati a bude platit,len ten moj ex usiel do Irska a tam neplatenie vyzivneho neni trestny cin

adriena24
21. jan 2014

@luba28 fuuuu.. no a ked vobec nezplati ani cent ? vyživne sa musi platit až do 18r. však ? a ked to potom zaplati ? po tych osemnastich tiež to budem musiet vratit ? Mne už 7 mesiacov čo sme spolu neboli nič nedal ale moj pohar trpezlivosti pretiekol idem ho už udat (mam z toho trošku strach )...dakujem ti za odpoved 🙂