Výživné na 7 a 2 ročné dieťa, keď žijem v Anglicku
Mam deti 7 roč. chl. a 2 ročneho chlapca . Odyšiel som od ich Matky koli rodinnym nezhodam .
žijem v UK , zarabam niečo nad 1100 libier mesacne , moje vydavky su 1OOO libier a to už s vižyvnim co je 2oo euro na dohode od začiatku a plus 2o euro platim stravu v škole. nemam vlastnim auto ani dom atd - vlastne nemam nič .
Po pri tom kupujem detom pravidelne topanky , korčule rôzne šaty , hračky všetky bločky si nechavam .
Ex požiadala o vyživne a zverenie deti do jej ruk .
Podava sumu 22O eu . sčim ja suhlasim .
Ale po mimo chce aby som platil ešte dalej všetko ostatne ako strava atd .
Poradte , co sa može odohravat .
Nezaujimaju ma nazori že mal som mysliet na to ked som snou existoval , neboli ste tam .
vdaka .
Nebojím sa sudu , bol som za sociálnou pracovníčkou dokonca dva krat lebo mi dala zly vlastny email a koly preklepom v uradnom zazname ale mam tam podotknute vsetko co je dolezite pre rosudok , dokonca bola prekvapena ze muzi sami neprichadzaju riešit veci dopredu , ja cakat nemam cas potrebujem vediet co najviac .aj preto vam dakujem , samozrejme google je super tiez ale priame skusenosti su na nezaplatenie .
@robin30 ...paradoxne by to, že začne pracovať , mohlo mať za následok , že sa zvýši výživné, lebo automaticky stúpnu náklady na deti.....
skúsim príklad....teraz je na rodičovskej...takže ak je doma, nemusí vykrývať staršiemu prázdniny, nie sú náklady na družinu, poplatky v škôlke ....neviem kde býva , ale vo väčšom meste nie je moc šanca zohnať štátnu školku pre dieťa menej ako 3 ročné....takže súkromá vyjde aj so stravou na približne 400 EUR pričom štát dá príspevok na starostlivosť 280...tým pádom sa už zvýšili náklady o 120 eur,takisto bude potrebovať viac oblečenia...u najstaršieho bude musieť platiť denné tábory v lete, alebo tie normálne, lebo v robote toľko dovolenky mať nebude.....atd
Kto chce mat deti ma si to skor rozmysliet ci bude na to mat dinancne casovo ako vykryje choroby prazdniny teeda ak mamicka nema v plane zit z ocka a sediet cely zivot alebo minimalne 15rokov doma na zadku cele zle
Super Oslo dik za prispevok , to som rad ze ti robis nadcasi ved je to tvoja vec ja uz nechcem robit od nevidim do nevidim , u nas v praci mesto spori na robotníkoch a nadcasi nepreplacaju , dokonca zacne od aprila garden season a to pre mna znamena ze do mesiaca musim jeden den odrobit zadarmo , taku mam zmluvu , som zvedavi co na to povie sud ked im predlozim za full sezonu 7 odrobenych dni len tak zadarmo , okej mne to az tak nevadi rad riadim stroje a vlastne to bol moj detsky sen Vzdy .
Ja uz nechcem makat , chcem trochu žit .
Mam možnosti to nehovorim . no ja sa nechcem hnat za peniazmy . som skromny clovek .
A ty kludne pracuj nech ti život bezi po medzi prsty co najrychlejsie .
kde byvas na fincley central , ci camden town ci lewisham, peckham , elphant castle poznam londom ako moje vlastne mesto aj tam riadil smetiarske auto a moja exka ma prehovorila aby sme zily na svk a takto to dopadlo , chapes to - celu dobu som chcel len to najlepsie pre nas , bohužial . samozrejme pre deti to bude platit nadale j ale jej naviac nebudem platit Nič.
O ex ke vam napisem zajtra nacerstvo ako sme sa dohodly .
@alakys ....darmo sa takto ostro obraciaš na oslo....takýto spôsob totiž začínajú používať aj súdy....jednoducho ti doporučia hladať si lepšie platenú prácu alebo si hladať ešte brigádu...čítala som to v jednej inej téme tu na koňovi a vyčítali to v rozsudku aj môjmu ex......
takže to čo si napísal oslo, by som na tvojom mieste na súde v žiadnom prípade nepoužila.....to myslím v dobrom, vyznelo to nesmierne arogantne...lebo ty nechceš makať, chceš si užiť.....žena čo sa stará o deti totižto nemá 7,5 hodinový pracovný čas....a potom voľno....maka, maká a maká-to ti potvrdí každá matka...a väčšinou je matkou aj sudkyňa, zapisovateľka prípadne sociálna pracovníčka....
a navyše uvedené sa netýka tejto témy....tu matka detí nepožaduje nejaké extrémne výživné....z 220 eur , určite "z otca" žiť nebude..ani keby to bolo 300 eur.....
@mirica z 220€nie iste ale aby sa mu nestalo ze o rok bude ziadat viac o dalsi viac lebo ved on je v uk toto urobila ex mojho muza chcela 400€na 17rocneho syna ako sorry madam a len preto ze ved on je v Rakusku ma peniaze nastastie sudkyna pochopila o co jej islo ono je to individualne od pripadu k pripadu a hlavne nalady sudcu/sudkyne
Okej chapem , a určite to pred sudom nebudem rozpravat , lenze v tomto mizernom svete nie vzdy je lepsia praca aj zaruka a umna v mojom pripade to tak nebude , mam zmluvu na dobu neurcitu a nemienim zas sediet nad kompom hodiny a hodiny kvoly lepsiej praci .
ano možno to tak vyznelo ale myslene to tak neni a to mozes vycitit z predchadzajucich prispevkou , či nie ?
lebo kebyze nechcem robit a plnit si povinosti tak sedim na socke a nezaujimaju ma ziadne veci , poznam cernocha ktory ma , ci je to pravda ci nie vravel ze ma 5 deti s nejakou polkou a nerobi nic , len caka na socke a riesi kedy mu pridelia coucil house , taze asi tak . mohol by som aj ja .
Som veľmi rad za príspevky , mozem z nich veľa cerpat . ďakujem vam , Ste fajn .
@alakys ...však som napísala, že to myslím v dobrom.......ono tieto súdy o výživné sú dosť postavené na tom ako to posúdi sudca, neexistujú nejaké striktné výpočty.....takže ti môže jedno nešťastné vyjadrenie dosť "zavariť".......
ale to skor, keby boli predstavy vás rodičov velmi rozdielne.....vy ste sa prakticky zhodli......ja ti môžem len z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že tých 220 nie je prehnaná požiadavka(pre lepší pocit) 😉 ....
Však ja ani neprotestujem . ja suhlasim 220 eu a teraz viem ze to nestači . no nie ja podavam žiadost .
uvidime , zajtra sa snou mam stretnut a dohodnut , tak som zvedavi .
Ahojte .
Dakujem za vsetky rady a prispevky .
Z ex sme sa dohodly na 240 eu stym že deti budem šatiť a platit aktivity , medzi tým som im nakupill od liekou a vitamínov cez ortopedické topanky , hračky plus divadlo , kino , letny tabor atd už dopredu v rozpeti 8 dni .
velke dik sl. mirici a robin
pekny den prajem

Ako chlap, zobud sa, £ 1100 vyplata je skor ako zly vtip nez ako realita. Ja som tolko zarabala, ked som sem pred vyse dekadou rokov prisla a to som nerobila profesionalnu robotu.
Co tak si najst inu pracu, lepsie hodnotenu, alebo aspon sem tam robit nadcas? Ja som sestricka v Londyne, u nas kazdy taha nadcasy - bank, to je uplne samozrejmostou. Vsetci mame nejake zavazky, ale nikto sa nestazuje, kazdy zdvyhne rit a nieco pre svoj zivot urobi. Tych 37,5 hodin mi staci na vyzitie v pohode, ale clovek si chce trosku aj prilepsit.
Je pekne, ze posielate vsetci tvoju byvalu manzelku do roboty, dufam, ze si budes chodit pre deti aj kazdy druhy vikend bravat, plus aj cez prazdniny.