Výživné na deti: Aké vysoké sú bežné výdavky?
Prosim aky vysoky naklad na bezne vydaje ste si davali pri podaniach? deti 17 -16 rokov, chlapci. Zaujima ma strava, drogeria, oblecenie. Mne to zhruba vychádza strava 300€/mesacne, drogeria 150€/rocne, oblecenie cca 550€/rocne.
@anonym_autor 80e ? Ved 20% z 800e je 160e Tak nevravim, ze je to nejako vela. Ale ako almuzna mi to nepride. Aj matka sa podiela ba financovani takze jecto spolu na dieta 320e. Ako nie je to nic extra ale teda prezit sa z toho zrejme da.
@anonym_c79085 píšem o 2 deťoch. Takže, na jedno je to 80€. Treba čítať s porozumením a potom dávať múdre rady...
@minenkaa na čierno. Klasika, dve vysoké školy, firma na sestru, účet na otca
@anonym_autor toho sa Ty neboj. Sudcovia nie su uplne debilni a su alergicki na tychto oteckov s minimalnym oficialnym prijmom. Porataj si vydavky co mas a kludne si daj navrh na este +100 e na setrenie a hotovo. 20% a podobne Ty neries.
@anonym_c79085 píšem o 2 deťoch. Takže, na jedno je to 80€. Treba čítať s porozumením a potom dávať múdre rady...
@anonym_autor 20% je na jedno dieta predsa. Aspon ja som to tak pochopila.
@anonym_autor si to presne rozpis, vydel 2 a mas to. To isté bude od teba chcieť aj na sude
Mna tak zaujima ,že keď sú manželia spolu tak spolu konzultujú či dieta pôjde na krúžok ,na výlet ,na lyžiarsky ,podľa toho či s tým obaja súhlasia a či na to majú ,ale keď už sú rozvedený tak to robi len matka a otec do toho nemá čo hovoriť ale musí len platiť
S kolkymi otcami sa konzultujú takéto veci
@minenkaa presne toto som si v týchto diskusiách všimla aj ja. Pokial na nievo nemáme ako.rodina, tak je ok, ze dieta nič nemá, nikam nejde. Ale keď už sú rozvedený tak muža stoj co stoj zodrat z koze, lebo doeta odrazu musi mat všetko.
@anonym_42e462 no a co ked tych 20% je almuzna? co mame ist pod most?
@anonym_autor pokial zaraba 900€ tak 500€ vyzivne to nedajú ani keď budeš argumentovať tým mostom. Dovtedy ste žili ako, keď ste boli spolu? Koľko šlo.na deti?
@anonym_autor môj ex robí na papieri za minimálku, výplatu dostáva na ruku. Plus prenajíma byt. Súdila som sa s ním dva roky dozadu, keď mala dcéra 17. Vysúdila som 240€ bez mimoriadnych výdavkov. Sudkyňa usúdila, že 240 mi postačí aj na to, aby som jej niečo odložila 🤷♀️ vtedy sme riešili vodičák a stužkovú, neprispel ani cent. Neprispel jej ani na lyžiarsky, ani na školský výlet. Vraj to nie je nevyhnutný výdavok. Mala som ju teda nechať doma? nedopriať jej zážitky so spolužiakmi, aké máme všetci? Dvéra o dva týždne maturuje, už je prijatá na výšku, s čím on určite nepočítal, takže očakávam ďalší proces na jeho podnet.
@nikaeli toto je presne to. Pokial na to nemám, dieta jednoducho nikam nepôjde. Bolo to tak aj v minulosti. Aj v našej triede boli deti, ktoré proste nešli na lyžiarsky a aby šli na stužkovú, tak sme spoluziacke, jej mame a bratovi to zaplatili my ako trieda, aby s nami bola, lebo jej mama naozaj na to nemala. Vodičak si moze urobiť aj za svoje, keď bude zarábať. Nemusí ho dostať k 18tke. Potom budeš chcieť aj na auto, či ako? Jedine co uznávam sú strojček, okuliare a pod. Ostatne všetko nevyhnutnosťou naozaj je je. Ani dovolenka.
@nikaeli toto je presne to. Pokial na to nemám, dieta jednoducho nikam nepôjde. Bolo to tak aj v minulosti. Aj v našej triede boli deti, ktoré proste nešli na lyžiarsky a aby šli na stužkovú, tak sme spoluziacke, jej mame a bratovi to zaplatili my ako trieda, aby s nami bola, lebo jej mama naozaj na to nemala. Vodičak si moze urobiť aj za svoje, keď bude zarábať. Nemusí ho dostať k 18tke. Potom budeš chcieť aj na auto, či ako? Jedine co uznávam sú strojček, okuliare a pod. Ostatne všetko nevyhnutnosťou naozaj je je. Ani dovolenka.
@anonym_e9815a ja mám na to iný názor. To mám celý život iba chodiť do práce a neísť ani v lete aspoň na 10 dní na dovolenku? či mám dcéru nechať doma a ísť bez nej? to snáď nemyslíš vážne. Život predsa nie je iba o muklovaní. Našťastie to dcére zabezpečiť viem aj bez otca. Pointa je však v klamstve, že nemá z čoho žiť, pričom má v konečnom dôsledku vyšší príjem ako ja. Len to neviem dokázať, pretože na Slovensku sa dá obísť všetko 🤷♀️ keď ho hanba nefackuje, že sa nepostará o svoje jediné dieťa, nie je o čom.
@anonym_e9815a ja mám na to iný názor. To mám celý život iba chodiť do práce a neísť ani v lete aspoň na 10 dní na dovolenku? či mám dcéru nechať doma a ísť bez nej? to snáď nemyslíš vážne. Život predsa nie je iba o muklovaní. Našťastie to dcére zabezpečiť viem aj bez otca. Pointa je však v klamstve, že nemá z čoho žiť, pričom má v konečnom dôsledku vyšší príjem ako ja. Len to neviem dokázať, pretože na Slovensku sa dá obísť všetko 🤷♀️ keď ho hanba nefackuje, že sa nepostará o svoje jediné dieťa, nie je o čom.
@nikaeli myslim,že to myslela tak ,že otec ma plne priznaný plat a aj adekvátny k práci,len je proste nízky a nemá byt z čoho to vyzivne vysoké
A proste v rodinách ,kde je nízky príjem podľa toho aj žijú ,keď sú rodicia spolu
@nikaeli myslim,že to myslela tak ,že otec ma plne priznaný plat a aj adekvátny k práci,len je proste nízky a nemá byt z čoho to vyzivne vysoké
A proste v rodinách ,kde je nízky príjem podľa toho aj žijú ,keď sú rodicia spolu
@anonym_e9815a ja ale hovorím o niečom inom. Nie o rodinách, čo nemajú na dovolenku. Nemusíš hneď zo mňa robiť nechápavú. Tento post je o výživnom a mimoriadnych výdavkoch. Ja hovorím o fakte, že mi sudkyňa nepriznala mimoriadne výdavky vychádzajúc z otcovej minimálnej mzdy na papieri, hoc je jeho reálny príjem vyšší. Nemohla pred dvomi rokmi vedieť, či bude dcéra potrebovať okuliare alebo strojček. Týmto rozhodnutím len nahrala otcovi. Ak by ten strojček potrebovala, on naňho nemusí prispieť. Ja som od neho nikdy nežiadala na dovolenku.

@anonym_c79085 to fakt? 80€ na 17 ročného chlapca vám nepríde almužna? To akurát mesačne dávam na obedy do školy a cestu do školy.
@anonym_autor 80e ? Ved 20% z 800e je 160e Tak nevravim, ze je to nejako vela. Ale ako almuzna mi to nepride. Aj matka sa podiela ba financovani takze jecto spolu na dieta 320e. Ako nie je to nic extra ale teda prezit sa z toho zrejme da.